Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@19:26:33 GMT

شیوع سرطان در ایران از متوسط دنیا کمتر است

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۶۲۱۶۶

شیوع سرطان در ایران از متوسط دنیا کمتر است

دکتر رضا ملک زاده روز یکشنبه در مراسم رونمایی از سامانه سیمای سرطان با  طرح این سوال که چه سرطانی در ایران بیشتر داریم، گفت: پنج سرطان اول در بین مردان و زنان ایرانی، شامل پستان، پروستات، روده بزرگ، پوست و معده است.

وی ادامه داد: شایع ترین سرطان ها در مردان ایرانی پروستات، پوست، معده، روده بزرگ و مثانه و در زنان هم پستان، روده بزرگ، تیروئید، پوست و معده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرطان دومین علل مرگ و میر در کشور 

ملک زاده ادامه داد: بعد از بیماری های قلبی و عروقی که علت ۴۳ درصد مرگ و میر و ناتوانی ایرانی ها است، دومین علت مرگ و میر در کشور سرطان ها هستند که ۱۶ درصد از علل مرگ و میر را به خود اختصاص می دهند.

نایب رییس کمیته ملی مدیریت سرطان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان داشت: در سال ۹۴ حدود ۵۱ هزار نفر به علت سرطان در ایران فوت کردند.

وی با طرح این سوال که میزان بروز، مرگ و میر و بهبودی در کل سرطان ها در ایران و دنیا چه وضعیتی دارد؟، گفت: میزان ابتلا به این بیماری در دنیا ۲۰ درصد و در ایران ۱۴ درصد است. مرگ براثر این بیماری در دنیا ۱۴ درصد و در ایران ۷ درصد است.

ملک زاده ادامه داد: بهبودی در ایران و سایر کشورهای دنیا ۵۰  درصد است، به عبارتی می توان ۵۰ درصد سرطان ها را بعد از تشخیص به موقع بهبود بخشید و آنها را مداوا کرد. این کار حاصل پیشرفت های علمی پزشکی است و امید است در سال های آینده درصد بیشتری از بیماران سرطان مداوا شوند.

وی ادامه داد: پیش بینی می شود در ۲۰ سال آینده در ایران با ادامه روند فعلی میزان سرطان افزایش یابد.

ملک زاده، افزایش امید به زندگی، شیوه زندگی نامناسب و عوامل و آلودگی محیطی را از مهمترین دلایل بروز سرطان اعلام کرد و گفت: طول عمر ایرانی ها افزایش یافته است.

وی افزود: امید به زندگی در ایران از متوسط دنیا بیشتر شده است. در سال ۲۰۱۷ امید به زندگی در دنیا ۷۲ سال و در ایران ۷۶ سال بود؛ البته در این شاخص، امید به زندگی زنان ایرانی بیشتر از مردان است.

نایب رییس کمیته ملی مدیریت سرطان با اشاره به اینکه سرطان عمدتا از سن ۶۰ سالگی به بعد رخ می دهد، بیان داشت: به دلیل پیر شدن جامعه، سرطان ها در ۲ دهه آینده در ایران افزایش خواهد یافت.

ملک زاده با اشاره به اینکه ۳۰ درصد علت سرطان ها در دنیا فقط چاقی است، ادامه داد: ما ایرانی ها هم غذا زیاد می خوریم و هم ورزش کم می کنیم و در نتیجه چاق می شویم.

ادامه دارد

برچسب‌ها رضا ملک زاده سرطان سرطان سینه سرطان پروستات

منبع: ایرنا

کلیدواژه: رضا ملک زاده سرطان سرطان سینه سرطان پروستات رضا ملک زاده سرطان سرطان سینه سرطان پروستات امید به زندگی سرطان ها مرگ و میر ملک زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۶۲۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه نظامی ایران در سال ۲۰۲۳؛ چهارم در خاورمیانه و بیست و ششم در دنیا /

موسسه بین‌المللی تحقیقات برای صلح موسوم به «سیپری» در تازه‌ترین گزارش خود در خصوص بودجه نظامی کشورهای مختلف، می‌گوید ایران در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۲۲ هزینه‌های نظامی خود را افزایش داده است.   به گزارش عصر ایران به نقل از یورو نیوز؛ بر اساس این گزارش که بر پایه آمارهای رسمی و دولتی کشورهای مختلف جهان حاصل می‌شود، جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۲۳ مبلغ ۱۰ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار صرف هزینه‌های نظامی کرده است. این عدد نسبت به سال ۲۰۲۲ شش دهم درصد افزایش یافته است.    بر اساس اعلام این موسسه، میزانی که ایران برای هزینه‌های دفاعی خرج کرده معادل ۲.۱ درصد تولید ناخالص داخلی کشور بوده است.    در منطقه خارمیانه کشورهای عربستان سعودی، اسرائيل و ترکیه بیش از ایران در سال ۲۰۲۳ برای صنایع نظامی خرج کرده‌اند. عربستان با تخصیص ۷۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار نه تنها در منطقه خاورمیانه در رده نخست قرار دارد که حتی در جهان هم بعد از ایالات متحده آمریکا، چین، روسیه و هند در جایگاه پنجم ایستاده است.    بعد از عربستان این اسرائيل است که با صرف ۲۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار در جایگاه دوم در منطقه خاورمیانه و پانزدهم جهان ایستاده است. ترکیه هم با ۱۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار در رده بیست و دوم دنیا قرار دارد و بیش از ایران در امور نظامی هزینه کرده است.    بر اساس نتایج این تحقیق، رتبه ایران در رده‌بندی جهان نسبت به سال ۲۰۲۲ هفت رده بالاتر رفته و از جایگاه ۳۳ به رده ۲۶ رسیده است. سهم ایران در کل هزینه‌های تسلیحاتی در جهان در سال ۲۰۲۳ حدود چهار دهم درصد بوده است. این در حالی‌است که عربستان سعودی، اسرائيل و ترکیه به ترتیب سهمی ۳.۱، ۱.۱ و شش دهم درصدی از کل هزینه‌کرد در صنایع نظامی در سال ۲۰۲۳ جهان داشته‌اند.    این گزارش که هزینه‌ها در صنایع نظامی کشورهای مختلف در تمامی نهادهای مربوطه را مورد بررسی قرار داده می‌گوید سهم هزینه‌های نظامی اختصاص یافته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دست‌کم از سال ۲۰۱۹ به بعد رو به افزایش بوده است.   بر این اساس سهم سپاه پاسداران در کل هزینه‌های نظامی ایران در سال ۲۰۱۹ حدود ۲۷ درصد بوده اما این میزان در سال ۲۰۲۳ به ۳۷ درصد افزایش یافته است.    علاوه بر این در سال ۲۰۲۳ هزینه‌های مربوط به خرید هواپیما از شرکت صنعتی هواپیماسازی ایران (هسا) نیز در مدت مشابه ۲۷ درصد افزایش یافته است.    از تولیدات هسا می‌توان به هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد) که سپاه آنها را تولید و مورد استفاده قرار می‌دهد اشاره کرد.   کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ایران مقتدرانه قهرمان شد/ درخشش ووشوکاران ایرانی با کسب ۲۰ مدال رنگارنگ
  • مالاریا مهم ترین بیماری انگلی تهدید کننده سلامت بشر در دنیا+ فیلم
  • ایران جزو چهار کشور نخست دنیا در حوزه سدسازی است
  • تصویر کمتر دیده شده سحر دولتشاهی و حامد بهداد در پشت صحنه یک فیلم
  • رتبه ۲۸ استان یزد در میزان بارندگی در کشور
  • نقدینگی تا کجا رشد خواهد کرد؟
  • افزایش ابتلا به سرطان در افراد کمتر از پنجاه سال
  • بودجه نظامی ایران در سال ۲۰۲۳؛ چهارم در خاورمیانه و بیست و ششم در دنیا /
  • چه بر سر طبقه متوسط آمد؟
  • رژیم غذایی DASH در کاهش خطرات پس از درمان سرطان سینه موثر است