Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-18@07:28:09 GMT

دره شیرز؛ طبیعتی عجیب در دل زاگرس

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۶۴۷۶۳

صراط: لرستان را بهشت طبیعت ایران می‌دانند. آب و هوای معتدل و متنوع، گونه‌های گیاهی و جانوری مختلف، طبیعت بکر و دست نخورده و هزاران منظره زیبای طبیعی که ممکن است در هیچ جای ایران نمونه آن را نبینید. در سرزمین اشترانکوه زیبا، جایی در نزدیکی شهر کوهدشت و در نقطه تلاقی سه استان کرمانشاه، ایلام و لرستان، دره شیرز با تمام زیبایی‌هایش در کنار رود سیمره خودنمایی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دره‌ای از نظر ساختار طبیعی شباهت زیادی با گرند کنیون دره‌ای در ایالت آریزونای آمریکا دارد، اما به مراتب زیباتر، بلندتر و البته ارزشمندتر از لحاظ تاریخی.

محصور در میان صخره‌هایی شگفت‌آور

این دره عجیب و مرموز در دل زاگرس در منطقه‌ای به نام اولادقباد پنهان شده است؛ از جایی که روستای گدارگه آغاز می‌شود و تا جایی که کناره رود سیمره به پایان می‌رسد. دره، رودخانه‌ای را در خود نگاه‌داشته است که بعد از سپری کرده طول ۵ کیلومتری دره شیرز به رودخانه سیمره می‌ریزد. این دره در آغاز راه خود از روستای گدارگه، میان دیواره‌ای با ارتفاع نزدیک به ده متر قرار دارد و هر چه جلوتر می‌رود به ارتفاع آن افزوده می‌شود تا جایی که در منطقه پرتگاه رک و مسیر‌های انتهایی دره، ارتفاع دیواره‌‍ای که شیرز را در خود محصور کرده به ۱۵۰ تا ۲۰۰ متر می‌رسد.

دره شیرز را صخره‌های تند و تیز، زمخت و عجیب که حاصل فرسایش سنگ و کوه هستند، شکل داده‌اند. مسیر دره را چشمه‌سار‌های متعد کوچک و بزرگ پرآب کرده‌اند. از این رو، از پوشش گیاهی و جنگلی بکر و طبیعت بسیار زیبا و دل‌انگیز برخوردار است. سراسر مسیر درختان و بوته‌های متعدد از جمله میوه‌های وحشی در آن رشد کرده‌اند. آبشاری نیز در میانه راه دیده می‌شود که آبشار شیرز نام دارد.

جایی خنک در چله تابستان

شیرز در دل کوه‌های بلند قرار دارد و عمق زیاد دره نیز مزید بر علت می‌شود تا هوای آن منطقه را در فصل پاییز و زمستان سرد و کوهستانی کند. در فصل بهار و تابستان، اما هوا بسیار معتدل و دلچسب است و حتما با کم شدن نور آفتاب، هوای خنکی را لمس خواهید کرد که شما را مجبور به پوشیدن یک لباس گرم‌تر می‌کند.

از غارنشینان تا مناره سنگی

زیبایی‌های طبیعی بخشی از ارزش این دره زیبا را شکل می‌دهد. این جاذبه عجیب طبیعی به عنوان یک اثر ملی به ثبت رسیده است چرا که در این تنگه، محوطه‌هایی باستانی وجود دارد که آثاری از دوران غارنشینی انسان را در خود جای داده است. همچنین در میان دره شیرز ستونی طبیعی قرار دارد که در طی میلیون‌ها سال به دست باد و زلزله پدید آمده و ارتفاع این ستون از کف صخره تا بالاترین نقطه آن به ۸۰ متر و قطر آن به ۱۰ متر می‌رسد. این ستون به مناره سنگی شهرت دارد. از دیگر عناصر ارزشمند این دره می‌توان به محوطه‌های غنی از دوره‌های سنگ موجود در آن اشاره کرد. همه این جاذبه‌ها دست در دست هم داده‌اند تا سازمان میراث فرهنگی را مجاب کند در طرح جامع گردشگری استان لرستان توجه ویژه‌ای به این منطقه در شهرستان کوهدشت داشته باشد.


جایی برای نابودی نیست

زیبایی‌های وصف‌ناپذیر این دره باعث شده است گردشگران بسیاری برای دیدن آن به منطقه سفر کنند. در میان این گردشگران ممکن است افرادی باشند که با رعایت نکردن اصول طبیعت گردی و حفاظت از آثار طبیعی و باستانی، موجبات تخریب و زیان به دره را فراهم کرده باشند. از این رو، فعالان حوزه محیط زیست و روزنامه‌نگاران نسبت به آسیب‌هایی که گردشگری ممکن است به این منطقه وارد کند، هشدار‌هایی داده‌اند.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: دره شیرز زاگرس کوهدشت لرستان صراط دره شیرز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۶۴۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبخیزداری و آبخوان‌داری باید مورد توجه جدی قرار بگیرد

به گزارش خبرنگار مهر، غلامعلی حیدری صبح امروز سه‌شنبه در اولین همایش دانش سنتی محیط‌زیست ایران به میزبانی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهمیت حفظ طبیعت و محیط‌زیست، اظهار کرد: طبیعت اولین منبع برای تولید است، مقام معظم رهبری امسال را با عنوان " جهش تولید با مشارکت مردم" نامگذاری کرده‌اند، بنابراین باید به محیط‌زیست توجه جدی صورت بگیرد.

استاندار چهارمحال و بختیاری افزود: دولت سیزدهم توجه ویژه‌ای به حفظ محیط‌زیست دارد، در این دولت مصوبات خوبی در حوزه محیط‌زیست برای استان داشتیم که این کار بسیار ارزشمند است.

وی با بیان اینکه تالاب‌های زیبایی در چهارمحال و بختیاری وجود دارد، عنوان کرد: در سفر ریاست جمهوری به استان اعتبارات خوبی برای تقویت زیرساخت‌های حوزه گردشگری اختصاص یافت.

حیدری با تاکید بر اینکه برای حفظ محیط‌زیست باید مشارکت همه اقشار جامعه به‌ویژه افراد دارای دانش بومی را مورد توجه قرار دهیم، گفت: این مسئله به پایداری در توسعه کمک می‌کند.

استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه استان‌های زاگرس‌نشین از نظر محیط‌زیست دارای ظرفیت‌های ویژه هستند، خاطرنشان کرد: یک قرارگاه برای توسعه استان‌های زاگرس‌نشین تشکیل شده است.

وی با تاکید بر اینکه سازمان حفاظت از محیط‌زیست توجه ویژه نسبت به حفاظت از تالاب‌های چهارمحال و بختیاری داشته باشد، عنوان کرد: تمامی مردم باید بتوانند از این زیبایی و طبیعت بهره‌مند شوند.

حیدری با بیان اینکه مقوله آبخیزداری و آبخوان‌داری باید مورد توجه جدی قرار بگیرد، عنوان کرد: این مسئله به پیشگیری از فرسایش خاک کمک می‌کند و برای حفظ منابع آب زیر زمینی نیز اهمیت دارد.

استاندار چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: جنگل‌های بلوط در زاگرس یک سرمایه ارزشمند است، بنابراین باید در حفظ و صیانت این گنجینه کوشا باشیم و اقدام ویژه‌ای در همین راستا صورت بگیرد.

کد خبر 6079748

دیگر خبرها

  • تخلیه و بارگیری بیش از ۲۴۷ هزار تن کالا در راه آهن زاگرس
  • جابجایی بیش از ۳۸۲ هزار مسافر در راه آهن زاگرس
  • پونه زار آبشاری سرچشمه گرفته از دل زاگرس
  • ادعای یک مسئول؛ درختان زاگرس تا ۵۰ سال آینده نابود می‌شوند + فیلم
  • نابودی در کمین درختان زاگرس+ فیلم
  • آبخیزداری و آبخوان‌داری باید مورد توجه جدی قرار بگیرد
  • درختان زاگرس تا ۵۰ سال آینده نابود می‌شوند
  • درختان زاگرس تا ۵۰ سال آینده نابود می‌شوند + فیلم
  • شکوه مخمل کوه در گستره زاگرس
  • (تصاویر) مخمل کوه در گستره زاگرس