Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر _گروه فرهنگ؛ چند روز پیش گزارشی درباره عمارت ابراهیم خان روستای ملاده در استان سمنان منتشر شد که در آن اعلام شد مالک بخشی از این بنا اقدام به پذیرش مسافر و اخذ ورودیه بدون مجوز اداره کل میراث فرهنگی استان در ایام تعطیل می‌کند. این در حالی است که نه شأن مسافران حفظ می‌شده و نه شأن این بنای تاریخی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این باره رحمان فرمانی مدیر میراث فرهنگی شهرستان مهدیشهر در استان سمنان به خبرنگار مهر توضیح داد: مالکیت مجموعه ابراهیم خان به صورت مشارکتی و مشاع است. یک سوم این عمارت متعلق به اداره میراث فرهنگی سمنان و مابقی در اختیار بخش خصوصی قرار دارد، بنابراین کلید عمارت هم در اختیار بخش خصوصی است و آنها متعهد شده‌اند حفاظت از بنا را به عهده بگیرند و ما هم بخشی از هزینه مرمت را باید بدهیم. اگرچه این بنا مالکیت مشترک دارد اما حتی اگر کل این بنا هم برای ما بود و آن را به فردی دیگر واگذار می‌کردیم، یا تمام آن عمارت متعلق به بخش خصوصی بود، باز هم هر فعالیت گردشگری و اقامتی در این بنا به مجوز میراث فرهنگی نیاز داشت.

فرمانی گفت: در زمان انتشار این گزارش با وجود آنکه یگان حفاظت میراث فرهنگی به بناها سرکشی می‌کند، مالک را برای ارائه توضیح به اداره کل میراث فرهنگی احضار کردیم و ضمن گرفتن تعهد، به او تذکر دادیم که نباید در قالب پذیرایی و یا اقامتی آن هم بدون مجوز فعالیت کند، چون آن مجموعه شاخصه‌های پذیرایی از گردشگر را ندارد و تاکنون نیز مجوزی برای این کار به او داده نشده است. در آن مکان ارائه خدمات متناسب با شأن افراد و بنا نیست. اگر تاکنون فعالیت اقامتی یا پذیرایی هم انجام شده، غیرقانونی بوده است و از این به بعد نیز چنین امکانی وجود نخواهد داشت.

وی درباره اخذ ورودیه از بازدیدکنندگان بنا هم توضیح داد: اگر قرار است ورودیه‌ای از بازدیدکنندگان دریافت شود، باید مجوز اداره میراث فرهنگی را بگیرند و روند آن طی شود، منتهی ممکن است زمانی مالک به اختیار صندوقی را گذاشته و اعلام کند که بازدیدکننده می‌تواند برای کمک به مرمت یا نظافت مجموعه هزینه‌ای را به دلخواه بپردازد و علاقه مندان هم حاضر به پرداخت آن باشند، ولی نباید این اقدام اجباری باشد، چون اخذ ورودیه بدون مجوز غیرقانونی است. بابت اینکه به اجبار از مسافر ورودیه گرفته شود هم به مالک تذکر داده ایم. ما منکر مالکیت بخش خصوصی نمی‌شویم، منتهی این ملک مشاع است و نمی‌تواند بگوید چون مالک هستم حق گرفتن ورودی را دارم. حتی اگر ملک کاملاً در اختیار بخش خصوصی هم باشد، مانند بحث اقامت باید مجوز از میراث فرهنگی گرفته شود.

فرمانی همچنین درباره مرمت این بنای تاریخی گفت: این ملک چند باری مرمت شد. اگر مرمت نمی‌کردیم الان این بنا هم وجود نداشت. از زمانی که این بنا ثبت شد، اداره میراث فرهنگی هم آن را مرمت کرد. در طول سال گذشته سیلاب و بارش باران به بخش‌هایی از این بنا آسیب زد. اگر چه تنها مالک یک سوم بنا هستیم، ولی هزینه مرمت آن را کامل پرداخت کرده ایم و مالک برای مرمت بنا اقدامی نکرده است. وزارت میراث فرهنگی نمی‌تواند به تنهایی همه آثار ملی را حفظ کند. در این گونه موارد مالکان بخش خصوصی هم باید به کمک بیایند.

کد خبر 5006708 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: یگان حفاظت میراث فرهنگی سمنان میراث فرهنگی آثار تاریخی محرم 99 ترجمه تازه های نشر ادبیات داستانی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تجدید چاپ گردشگری ادبیات کودک و نوجوان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران کتاب ویروس کرونا انتشارات علمی و فرهنگی انتشارات شهید کاظمی ادبیات جهان میراث فرهنگی بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۷۰۳۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد

علی بویری گفت: باتوجه به وضعیت آثار شاخص و منحصر به‌فرد موجود در آنها که بعضاً سال‌ها بود در وضعیت نامطلوبی قرار داشت و جز پایش‌های موزه‌ای امکان حفاظتی دیگری نداشتند، پس از ارزیابی و اولویت‌سنجی براساس پایداری وضعیت و همچنین وضعیت نمایش موزه‌ای بر اساس اولویت‌های استاندارد این حوزه و ارزش‌گذاری بر حفظ آثار تاریخی و حفظ شأن و ارزشمندی آثار و نیز احترام به بیننده موزه‌ای، مرمت هفتاد اثر با نظارت معاون میراث‌فرهنگی استان و کارشناس پایگاه میراث‌جهانی به عنوان ناظر مقیم در دستورکار قرار گرفت.

سرپرست پایگاه میراث‌جهانی شوش ادامه داد: در این راستا، هفتاد شیء از بخش‌های مختلف پیش از تاریخ، تاریخی و اسلامی از جنس سفال و شیشه، به‌منظور عملیات حفاظت و مرمت به کارگاه و آزمایشگاه مرمت پایگاه میراث‌جهانی شوش انتقال یافتند و پس از طی فرآیند حفاظت و مرمت، به تالار‌های موزه و ویترین‌های نمایش برای بازدید عموم برگردانده شدند

او با اشاره به این‌که آثار تاریخی مرمت‌شده در این طرح شامل اشیایی از دوره‌های تاریخی مختلف از جمله پیش از تاریخ، ایلامی، هخامنشی، اشکانی، ساسانی و اسلامی و از جنس سفال و شیشه بودند افزود: شاخص‌ترین این آثار، لیوان‌های منقوش، ظرف‌ها وجام‌های پیش از تاریخ موزه بودند که وضعیت حفاظت و مرمتی آنها نامطلوب و به علت حساسیت آنها سال‌ها بود که دست‌نخورده باقی مانده بودند که در این طرح، اشیاءِ یادشده، بازبینی و مستندنگاری دقیق شدند و پاک‌سازی آثار از رسوبات و آلاینده‌های محیطی نیز انجام شد. همچنین حذف آثار مرمت‌های متعدد و کهنه و نیز الحاقات هم در دستورکار قرار گرفت و اتصالات جدید و مرمت بخش‌های کمبود با تکیه بر استاندارد‌های جهانی این حوزه و استحکام‌بخشی ساختار نیز روی آنها اجرا شد و برای مشاهده عموم دوباره در موزه قرار گرفتند.

بویری گفت: موزه باستان‌شناسی شوش در سال ۱۳۴۵، در جوار قلعه و محوطه باستانی شوش گشایش یافت و از شاخص‌ترین موزه‌های ایران به‌شمار می‌رود که آثار ارزشمندی از دوره‌های مختلف باستانی ایران را در خود جای داده است.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • تجهیز ۲۰ بسته برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در گردشگری کرمان
  • سازه جدید در عمارت منسوب به «فخرالدوله» برچیده شد
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد
  • مرمت عمارت امیرسلیمانی در تهران آغاز شد | برنامه‌ریزی برای بازسازی زندان هارون‌الرشید
  • نمای عمارت منصوب به فخرالدوله به حالت اولیه برگشت
  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد
  • اختصاص ۸۰۰ میلیاردریال برای اجرای طرح‌های مرمتی در آذربایجان غربی
  • افزایش تخصیص اعتبار برای تکمیل بازار جعفرخان بفروئیه
  • اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان غربی
  • پیش‌بینی اتمام مرمت پل خاتون تا پایان سال ۱۴۰۳