Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-24@10:01:07 GMT

مهمانسرای دانشگاه امام علی موزه می شود

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۸۳۸۶۷

مهمانسرای دانشگاه امام علی موزه می شود

خبرگزاری آریا - شهردار منطقه 11 با تشریح اقدامات این منطقه در حوزه حفظ و حراست از ابنیه تاریخی و میراثی از شروع مذاکرات با ارتش برای تبدیل مهمانسرای دانشگاه امام علی (ع) به موزه خبر داد.
نصرالله آبادیان، شهردار منطقه 11 در گفتگو با شهر با بیان اینکه مطابق برنامه های پنج ساله دوم شهرداری تهران، شهرداری منطقه 11 از اواخر سال 1395 اقداماتی را درباره حفظ و حراست از ابنیه تاریخی و میراثی در چند بخش آغاز کرد، گفت: در این راستا بعضی از پروژه ها مستقیما توسط شهرداری منطقه و برخی نیز با مشارکت مردم، سازمان ها و نهادهای مرتبط انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او افزود: از طرح های مرمتی که توسط شهرداری منطقه 11 منطقه انجام شد می توان به طرحهای مرمت مسجد مشیرالسلطنه و چهارسوق چوبی، پیرایش میدان و متروی حر، مرمت املاک تاریخی خیابان ولیعصر اشاره کرد که از اولین اقدامات در این زمینه بود.
آبادیان ادامه داد: مرمت مهمانسرای امام علی(ع) در خیابان پاستور غربی که ثبت ملی است، مرمت سقاخانه عزیزمحمد در خیابان فروزش و کتیبه صلوات در خیابان کارگر از اقدامات جاری است که این منطقه در این سه سال انجام داده است.
او اضافه کرد: مذاکراتی با ارتش در حال انجام است تا مهمانسرای دانشگاه امام علی(ع) تهاتر و تبدیل به موزه شود. این مهمانسرا که بنایی ارزشمند و فاخر است و اکنون محل استقرار کادرهای دانشگاه افسری است پس از رایزنی و موافقت ارتش تبدیل به موزه جنگ خواهد شد.
شهردار منطقه 11 با بیان اینکه در یک سری از پروژه ها، این منطقه به عنوان تسهیلگر در پروژه های محرک توسعه عمل کرده، عنوان کرد: پیرایش جداره خیابان وحدت در حد فاصل مختاری تا شوش از جمله این اقدامات است که طی آن با تسهیلگری و برگزاری جلسات فشرده جداره های حدود 50 پلاک در این محدوده بازپیرایی، طراحی و یکسان سازی شد. علاوه بر این مرمت ملک هایی واقع در خیابان وحدت نبش اسدی منش و کوچه لولاگر به عنوان تنها کوچه قرینه ای انجام شده است.
او با بیان اینکه از جمله پروژه های مشارکتی که این منطقه با سازمان زیباسازی انجام داده مرمت سردر آگاهی شاپور در خیابان وحدت اسلامی است، ادامه داد: علاوه بر این مرمت سرتاسر کوچه اول در خیابان خارک بعد از خیابان استاد شهریار که تئاتر مهرگان در آن واقع شده است با همکاری و مشارکت مالکان در حال انجام است. همچنین از پروژه های مشترک دیگر با سازمان زیباسازی می توان به مرمت خانه مینایی اشاره کرد.
آبادیان درباره مرمت میدان حسن آباد افزود: مناقصه پروژه مرمت میدان حسن آباد به عنوان یکی از مهمترین میادین شهر تهران، برگزار و مجری آن انتخاب شده است و طی آن جداره میدان بعد از آتش سوزی سال گذشته دوباره مرمت می شود. همچنین پیرایش میدان وحدت اسلامی، پیرایش میدان و متروی رازی نیز تا یک ماه آینده کلید می خورد.
او درباره اقداماتی که در یک ماه گذشته در حوزه احیای بافت و بنای تاریخی توسط شهرداری منطقه 11 انجام شده، گفت: نقاشی دیواری تهران قدیم در خیابان جمهوری به مساحت یکهزار و 440 متر مربع که درآن عکس قدیمی میدان حسن آباد تصویرنگاری شده و نقاشی عناصر و المان های معماری سنتی و تاریخی روی دیوارهای روبروی بیمارستان نجمیه به پایان رسید.
شهردار منطقه 11 از احیای نقشه ابنیه تاریخی سطح این منطقه خبر داد و افزود: این نقشه امسال به روز رسانی شده و یک نقشه باکیفیت چاپ شده که در اختیار شهروندان و گردشگران قرار می گیرد.
او در پایان یادآور شد: مرمت و نورپردازی خانه تیمورتاش متعلق به ارتش در دانشگاه دافوس در خیابان پاستور غربی نیز با همکاری ارتش انجام و این خانه تبدیل به موزه شده و شهروندان می توانند روزهای دوشنبه و جمعه از آن بازدید کنند.
خبرنگار: علی سی پی

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: شهردار منطقه 11 شهرداری منطقه انجام شد امام علی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۸۳۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محله‌های همدان قدیم مرز بندی داشتند / در کاوش از میدان مرکزی همدان هیچ گنجی یافت نشد

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از همدان، رضا نظری ارشد عضو هیئت علمی گروه تاریخ و باستان شناسی در گفت‌گو با ایسکانیوز همدان، در رابطه با دلیل نام گرفتن شهر همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران، اظهار داشت: شهر همدان اولین پایتخت جهان بوده است و اولین حکومت رسمی و ملی در همدان تشکیل شده است و مادها این امپراطوری بزرگ را بوجود آوردند و این موضوع پیش مقدمه ای شد، برای پیدایش امپراطوری هخامنشی و به همین دلیل هگمتانه که مکانی مناسب از نظر جغرافیا و آب فراوان محلی برای گردآمدن مادها شد.عوامل زیادی باعث شدند که شهر همدان منطقه استراتژیکی خاصی در آن زمان باشد، که به عنوان پایتخت انتخاب شد. به همین دلیل شهر همدان لقب پایتخت تاریخ و تمدن ایران را به خود گرفت.

مدرس دانشگاه با اشاره به محل‌های اصیل و قدیمی شهر همدان عنوان کرد: ما در دوران قاجار در شهر همدان، حدوداً چهل منطقه قدیمی داشته ایم که طبق اسناد و مدارک مکتوب به این نتایج دست یافته ایم. در سفرنامه‌های دوران اسلامی، افراد جغرافی نگار اطلاعات بسیار مناسبی در دست ما قرار دادند، به طوری که حتی نقشه و آداب رسوم و اماکن شهر همدان را با جزئیات رسم و یا بیان کردند. به عنوان نمونه در دوران قاجار فردی به نام آبراهام جکسون، استاد دانشگاه نیویورک دانشگاه کلمبیا که در سال ۱۹۰۳ میلادی به ایران سفر می‌کند و کتابی به نام ایران در گذشته ها را می‌نویسد و جالب است در این کتاب نقشه ای از شهر همدان را رسم کرده و نام منطقه های مختلف را ثبت کرده است. اسامی ماننده محله توت قمی‌ها که همان سریخچال امروزه است یا محله حاجی که در گذشته محلی برای جمع شدن حجاج قبل از سفرشان بوده است یا موارد دیگری ماننده محله بختیاری‌ها، صابونی‌ها، جولان، ورمزیار، زندی‌ها، یهودیان، ارمنیان، قصابان، جراحان(راسته حسین خانی)، شالبافان، قاشق تراشان، دورود آباد( بین النهرین)، آقاجانی بیگ و نظر بیگ و دره مراد بیگ

وی ادامه داد: در کتاب‌های سفرنامه جکسون آمده که شهر همدان، در هر محله‌ای مرزبندی داشته است و برای رفتن به محله ای دیگر باید افراد از کدخدای محله اجازه می‌گرفتند و بعد می‌توانستند وارد آن بخش شوند.

استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، در رابطه با تاریخچه گویش و لهجه همدانی بیان کرد: پیشینه گویش همدانی به زمان قبل از اسلام برمی‌گردد و متعلق به دوران ساسانی است. در دوره ساسانی، مردم ایران زبان و خطی به نام پهلوی داشتند که بعدها با زبان لری بومی همدانی ترکیب شده که در اشعار باباطاهر به طور کامل آمده است و ترکیب این دو گویش، لهجه شیرین همدانی را بوجود آورده است.

سرپرست کاوش هگمتانه درباره شایعه مدفون شدن گنج‌های تاریخی در زیر المان میدان امام خمینی(ره) افزود: میدان امام همدان اولین میدان در ایران می‌باشد که با نظام شهرسازی خاصی به صورت دایره ای متحدالمرکز با شش خیابان انشعابی ساخته شده است. محوریت شهر همدان با میدان است و شهرداری همدان قصد داشت تغییراتی در المان میدان امام انجام دهد که با گودبرداری‌هایی که بصورت اتفاقی در آن قسمت انجام شد، یکسری آثار تاریخی از دوران ماد ها، هخامنشیان، سلوکیان و اشکانیان در آنجا یافت شد که عبارتند از انواع تدفین ها، تابوت ها و خمره ها و یکسری سازه های معماری و سفال هایی از دوره مادها، که نکته حائز اهمیت این است که هیچ سکه و یا گنجی در آن منطقه یافت نشده اما برای تاریخ نگاران، تمام این آثار گنج های تاریخی محسوب می‌شوند که در همان قسمت از میدان موزه ای ساخته شد و این آثار در آنجا قرار گرفت.

رضا نظری ارشد در پایان افزود: در شهر همدان، اداره‌ میراث فرهنگی به شدت فعال است و کارهای خوبی انجام می‌دهد؛ اما برای افزایش جذب گردشگری در شهر همدان باید اقداماتی صورت بگیرد به عنوان نمونه کیفیت های اقامتگاه ها، راه های ارتباطی مناسب، کاهش تضارب آراء بین مسئولین استان، افزایش رستوران های باکیفیت، زیباسازی مناظر شهری، تبلیغات گسترده در شهر همدان که این عوامل باعث جذب توریست در منطقه می‌شود.

خبرنگار: مبینا رستگاری

انتهای خبر/

کد خبر: 1225452 برچسب‌ها همدان دانشگاه آزاد همدان دانشگاه آزاد اسلامی ایران باستان شناسی

دیگر خبرها

  • فرونشست دوباره زمین در شهر یزد + فیلم
  • مرمت فرونشست زمین زیرگذر میدان امام حسین (ع)
  • پروژه «خانه شهر» تاریخچه و گذشته تهران را به تصویر می‌کشد/ احیای بافت میدان امام‌خمینی
  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد
  • ۲۵۰ ملک در منطقه هفت شهرداری قم تملک شد
  • محله‌های همدان قدیم مرز بندی داشتند / در کاوش از میدان مرکزی همدان هیچ گنجی یافت نشد
  • برنامه‌ریزی برای احداث پارکینگ در خیابان شهید چمران قم
  • پاس گل میدان به دیپلماسی
  • بررسی ۸ گزینه برای طراحی تقاطع غیرهمسطح سپاه در قم
  • بررسی ۸ گزینه برای طراحی تقاطع غیرهمسطح سپاه قم