Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-19@13:39:47 GMT

میثاقی و نظرسنجی‌های «خنده‌دار» صداوسیما

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۸۷۶۱۲

آفتاب‌‌نیوز :

«در یک نظرسنجی که صداوسیما منتشر کرده، مردم به ۱۰ برنامۀ پرببیندۀ تلویزیون رأی داده‌اند. فهرست ۱۰ برنامه برتر هم به این ترتیب است: عصر جدید، دورهمی، تکرار خندوانه، کودک‌شو، مستند حیات وحش، به خانه برمی‌گردیم، سمت خدا، بچه‌محل، دستپخت و طبیب.

همان طور که می‌بینید خبری از برنامه «فوتبال برتر» - جایگزین ۹۰ عادل فردوسی‌پور - نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدحسین میثاقی، مجری جویای نام این برنامه گفت‌وگویی را با روزنامه جام جم که منتسب به صداوسیماست، انجام داده و در آن گفته است: «به نظر من آماری که از بیننده فوتبال برتر بود، خنده‌دار است. کسی که این آمار را می‌بیند می‌تواند قهقهه بزند. این زوم فقط روی فوتبال‌ برتر است. تنها آماری که از آمار AFC خنده‌دارتر است، همینی است که درباره فوتبال برتر پخش می‌شود. مثلا کنفدراسیون نظرسنجی می‌گذارد و هافبک چپ ۲۰ سال قبل و بازیکنی از نپال، ویتنام یا بنگلادش بهترین می‌شود. طرف رای‌اش از سون بالاتر می‌رود. مگر نبود بازیکن هندوستان که از ناکاتا بالا زد؟ آمار فوتبال ‌برتر هم مثل آن نظرسنجی خنده‌دار است. ببخشید اعداد که دروغ نمی‌گویند. فیدبک برنامه در شبکه‌های اجتماعی مشخص است.»

جالب است مجری تلویزیون در مورد نظرسنجی صداوسیما این گونه حرف می‌زند و آن را خنده‌دار می‌داند و اگر رویش می‌شد از لفظ مسخره هم استفاده می‌کرد. واقعا وقتی کسی که صداوسیما این همه به او آنتن می‌دهد و سعی می‌کند تا به زور از میثاقی، فردوسی‌پوری جدید بسازد، نظرسنجی‌های صداوسیما را خنده‌دار می‌داند ما چه باید بگوییم؟ وقتی تلویزیون از درصد بینندگان و میزان رضایت‌شان از برنامه‌های ساخته شده حرف می‌زند، حق نداریم بخندیم و قهقهه بزنیم؟

مدیران صداوسیما هنوز متوجه نشده‌اند که بخشی از مردم مجبور هستند تلویزیون را ببیند چون گزینه‌ دیگری ندارند و البته امکان رایگانی برای پرکردن ساعات بیکاری و سرگرمی هم هست. مغازه‌داری که در تمام روز در حال تماشای آی‌فیلم یا شبکه ورزش است، راه دیگری ندارد یا زنی که خانه‌دار است، قطعا ساعتی از روز خود را پای برنامه صداوسیما می‌گذارد.

اگر در این کشور شبکه خصوصی راه افتاده بود و آنها هم می‌توانستند در کنار تلویزیون کار کنند، آن وقت می‌شد با یک نظرسنجی بی‌طرف میزان محبوبیت صداوسیما را در بین مردم سنجید. البته که صداوسیما یک شبکه خانگی را تحمل نمی‌کند و دوست دارد با لطایف‌الحیل آن را به زیر مجموعۀ خود تبدیل کند؛ چه رسد به شبکه خصوصی!

جالب‌تر این است که میثاقی برای اثبات پربیننده‌بودن برنامه‌اش به بازخوردها در فضای مجازی استناد می‌کند. یعنی برای او نظرات مردم در فضای مجازی مثل اینستاگرام و توییتر واقعی‌تر از نظرسنجی صداوسیمایی است که او کارمند آنجاست. البته پخش شدن قسمت‌های جنجالی یک برنامه در فضای مجازی امر غریبی نیست. خیلی از برنامه‌های جنجالی تلویزیون بعد از این که در شبکه‌های اجتماعی دست‌بهدست شد، مورد توجه مردم قرار گرفت؛ وگرنه کسی در مورد آن حرف نمی‌زد.

میثاقی باید بداند محبوبیت یعنی این که مردم دوشنبه‌ها را به ۹۰ بشناسند و زندگی‌شان را برای دیدن برنامه فردوسی‌پور تنظیم کنند نه این که تعداد بازنشرهای مصاحبه‌ای که بازیکن فوتبال در مورد رابطۀ ۷ ساله‌اش با یک دختر و بعد ازدواج حرف زده، شاخص محبوبیت باشد.»

منبع: عصرایران

منبع: آفتاب

کلیدواژه: میثاقی صداوسیما خنده دار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۸۷۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از ممنوع التصویریم در تلویزیون ناراحت نیستم

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، برنامه ای که منتشرنشده انتقاداتی را به سوی او روانه کرده که چطور یک جراح متخصص با این حجم کار که در حوزه موسیقی هم وارد شده، حالا برنامه تلویزیونی هم تولید کرده است. انتقادی که صابری در این گفتگو در کنارآسیب شناسی برنامه های سلامت محور تلویزیون به آن پاسخ می دهد.
۲ سال در جستجوی مجوز
مسعود صابری که چند سال پیش هم در برنامه تلویزیونی اکسیر هم‌راه با فرزاد حسنی یک برنامه آموزشی در حوزه پزشکی اجرا کرده، معتقد است که برنامه های حوزه سلامت و پزشکی در تلویزیون از فقر جدی محتوا رنج می برند.
صابری گفت: پس از گذشت چند سال از برنامه اکسیر به این فکر کردم که می توانیم با استفاده از آن تجربه یک برنامه آموزشی پزشکی تولید کنیم که به ایده آل هایم نزدیکتر باشد و بتواند در حین انتقال مفاهیم آموزشی آنقدر جذابیت داشته باشد که مخاطب را تا پایان برنامه با خود نگه دارد؛ مشکلی که برنامه فعلی با آن روبرو هستند.
مسعود صابری که با هدف پر کردن این خلا، رئالیتی شوی پزشکی با موضوعات مبتلابه جامعه تولید کرده که پس از ۲ سال سرگردانی در جستجوی یک مجوز پخش دو قسمت از آن با نام «دکتر مسعود» در شبکه نمایش خانگی پخش شد و اکنون در تدارک تولید فصل اول آن هستند.
شکل گیری کاراکتر «دکتر مسعود»
دکتر مسعود صابری درپاسخ به این سوال که اساس شکل گیری ایده شو تلویزیونی پزشکی «دکتر مسعود» از کجا آمده، گفت: برای پاسخ به این سؤال باید به تاریخ اتفاقات بازگردیم. البته من از سال‌های قبل دوست داشتم برنامه‌ای آموزشی در حوزه پزشکی تهیه کنم که جذابیت داشته باشد و مردم بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند. کارهایی هم کردیم اما آن‌طور که می‌خواستم از آب درنیامد.
او افزود: اکسیر تجربه خوبی بود و بااینکه ساعت پخشش بسیار بد بود، مخاطب خودش را داشت. تجربه اکسیر و برخی حضورهای تلویزیونی دیگرم تجربه خوبی بود که بتوانم ایده نهایی را جذاب‌تر کنم که درنهایت شد «دکتر مسعود».

به گفته مسعود صابری این ایده اوایل سال ۱۳۹۹ به اجرا نزدیک شد: قبل از آذر سال ۱۳۹۹ تا پایان همان سال تلاش کردیم مباحثی همچون چگونگی کاراکتر یک اجرا کننده شوی تلویزیونی در حوزه پزشکی، استایل مو و ریش و صورت، نوع لباس پوشیدن، چگونگی صحبت کردن، نوع عینک و خلاصه جزئی‌ترین موارد مثل نوع نگاه به دوربین و ... را به‌طور مشخص تعیین کنیم و الباقی ویژگی‌هایی موردنظر برای دکتر مسعود را نهایی کنیم و بالاخره ساخت استودیو از اواخر سال ۱۳۹۹ شروع شد و در تیرماه سال ۱۴۰۰ به پایان رسید.




اهمیت جزئیات فنی
دکتر مسعود صابری درباره ویژگی های فنی یک برنامه تلویزیونی جذاب در حوزه پزشکی گفت: یک برنامه باید از نظر نور و تصویر و صدا و کلاً دکور بسیار فاخر باشد و بخش سناریو هم مرتباً چکش‌کاری شود.
او افزود: بعضاً خودمان چالش‌هایی هم در این حوزه داشتیم و کار آن‌طور که می‌خواستم بی‌نقص از آب درنمی‌آمد. برای همین بعدها در گروه نویسندگان و ژورنالیست‌ هایمان با وسواس بیشتر تغییراتی دادیم که برنامه ازنظر سناریو پیشرفت کند تا بتواند مخاطب را نگه دارد.
صابری ادامه داد: تولید برنامه های آموزشی به ویژه در حوزه پزشکی بسیار متفاوت از شوهای سرگرمی است و اگر تمامی ظرافت ها رعایت نشود مخاطب خسته می شود و آن را رها می کند.
ماجرای مجوز و پخش در روبیکا
مسعود صابری با اشاره به اینکه همین دشواری ها در طول تولید برنامه «دکتر مسعود» هم وجود داشته و باعث جدایی کارگردان هنری از تیم شده گفت: ساخت برنامهٔ پزشکی فکر خوبی بود اما هیچ‌وقت نتوانستیم تمام عوامل را با سختگیری‌های کارگردان هنری (فؤاد صفاریانپور) هماهنگ کنیم و همین شد که او از تیم جدا شد تا اینکه بل از شب یلدای گذشته در دیداری با فؤاد متوجه شدم که روبیکا به داستان برنامهٔ ما علاقه نشان داده و توانایی دریافت مجوز پخش آن هم دارد!
وی افزود: در همان دیدار کارگردان چند دقیقه‌ای از صحبت‌های من را فیلمبرداری کرد تا بتوانیم در میان برنامه قبلی بگنجانیم و به نوعی آپدیت کنیم که درنهایت دو قسمت آن پخش شد.
ماجرای ممنوع التصویری
دکتر مسعود صابری گفت: هیچ وقت به پخش تلویزیونی برنامه فکر نکردم چون فکر می‌کنم از حدود سال ۱۳۹۷ به بعد من در رادیو و تلویزیون، ممنوع‌التصویر و ممنوع‌الصدا شدم. البته هیچ‌گاه این موضوع را به‌طور رسمی به من اعلام نکردند ولی با توجه به برخی رفتارها به این مسئله پی بردم. برای مثال به برنامه‌ای دعوت می‌شدم اما در روز ضبط برنامه، تلفنی به من اطلاع می‌دادند که نمی‌توانم در برنامهٔ تلویزیونی زنده حضور داشته باشم.اعتبارم را از مردم می گیرم نه کس دیگری
صابری درباره دلیل این نوع برخوردها افزود: از علت اصلی این برخوردها بی‌اطلاع هستم. اما گمان می‌کنم رویکرد مسئولان به این شکل باشد که حضور فردی در برنامه‌های صداوسیما برای او شبیه به تبلیغات عمل می‌کند. البته نباید منکر این شد که رسانهٔ ملی باوجود تمام انتقاداتی که به نوع عملکردش وارد است همچنان در برخی حوزه ها باعث اعتبار افرادی می‌شود که در برنامه‌های آن مقابل دوربین قرار می‌گیرند.
او افزود: حتی امروزه باوجود کاهش شدید تعداد مخاطبان صداوسیما هنوز هم افرادی هستند که پای ثابت برنامه‌های تلویزیونی باشند. به‌هرحال شاید بر اساس دکترین مسئولان صداوسیما عدم شایستگی من تشخیص داده شده باشد .این اتفاق بارها برای افراد مختلف ازجمله مجری‌های تلویزیونی تکرار شده است.
دکتر مسعود صابری ادامه داد: البته که تلاش من برای مردم بوده و هنوز هم مخاطب خودم را دارم و مردم هستند که باید در مورد حذف من تصمیم بگیرند نه جای دیگری چون اساساً من اعتبار و محبوبیتم را از مردم گرفتم نه کس دیگری. حتی می توانم بگویم به نوعی از اینکه که در تلویزیون رسمی ممنوع‌التصویر ناراحت نیستم چون در شرایط امروز این یعنی من در کنار مردم بوده و از جنس مردم هستم.
او گفت: البته از سویی هم متأسفم چون بهترین و کاربردی‌ترین جا برای نشر آموزش عمومی پزشکی به مردم همین تلویزیونی هست که ظاهرا حضور من در آن ممنوع است.


دوران مجوز ندادن به سر آمده
مسعود صابری با ابراز تاسف از این نحوه برخورد رسانه ملی گفت: تأسف من به خاطر عدم پخش برنامه خودم نیست، به خاطر عدم پخش برنامه‌هایی از این دست است که موضوع پزشکی دارند و مخاطب مستقیم آن مردم هستند. ای‌کاش به‌جای روبیکا، صداوسیما برای پخش چنین برنامه هایی پیش‌قدم می‌شد. برنامه هایی که هدف آنها آموزش عمومی به مردم بود و به‌یقین بهترین مکان برای پخش چنین برنامه‌ای، تلویزیون و رسانهٔ ملی کشور است.
صابری افزود: به‌هرحال وقتی در تلویزیون ممانعت می‌شود، ساترا پیش‌قدم خواهد شد و حتی در صورت ممانعت ساترا، به‌راحتی می‌توان برنامه را در شبکه های اجتماعی منتشر کرد. به مدد شبکه‌های اجتماعی دیگر دوران مجوز ندادن به سرآمده. به اعتقاد من اگر یک برنامه از طریق آموزش‌های مختلف قادر باشد حتی جان یک نفر را نجات دهد و یا به بهبود یک نفر کمک کند، رسالت و وظیفهٔ خود را انجام داده‌ است و اگر مدیران به این مسئله فکر می‌کردند شاید داستان جور دیگری پیش می‌رفت.
مردی برای همه فصول بودن الزاما بد نیست
مسعود صابری در واکنش به این موضوع که چون هم جراح است هم خواننده هم نویسنده و حالا هم مجری؛ عده‌ای با نگاه انتقادی و عده‌ای هم از سر علاقه‌مندی عنوان «مردی برای همه فصول» را به او داده‌اند، گفت: از کسانی که از سر علاقه‌مندی این لطف را دارند ممنونم و به آن دسته‌ای که انتقاد دارند هم احترام می‌گذارم.
صابری ادامه داد: بالاخره قرار نیست سلیقه همه یک‌جور باشد؛ آن‌هم در حوزه هنر. قرار نیست که ایجاد یک فضای چندصدایی فقط در حد شعار و حرف باقی بماند؛ آن‌هم زمانی که خودمان مطالبه گر چنین شرایطی هستیم. البته به نظرم مردی برای همه فصل‌ها بودن نه‌تنها الزاماً بد نیست که می‌تواند خوب هم باشد.
مردم را به حال خودشان بگذاریم؛ برایشان تصمیم نگیریم
به گفته صابری تعدد کاراکتر متر و معیار دقیقی برای قضاوت یک فرد نیست و باید نحوه اجرا در جایگاه‌های مختلف معیار قرار بگیرد.
مسعود صابری ادامه داد: درکل معتقدم این‌جور مواقع متر و معیار استقبال مردم است. باید بگذاریم خود مردم تعیین کنند که برخوردشان با مسعود صابری جراح، خواننده، مجری و ... چطور باشد. مردم ما باهوش هستند و وقتی کسی گنده‌گویی کند یا ادعایی بیش از توانش داشته باشد، با بایکوت کردن به‌خوبی او را به حاشیه می‌رانند؛ کما اینکه تاکنون چه در حوزه هنر چه درسیاست و فرهنگ بارها شاهد این رفتار جمعی بوده‌ایم. پس بهترین راه این است که مردم را به حال خودشان بگذاریم، برایشان تصمیم نگیریم و شرایطی ایجاد کنیم که خودشان انتخاب کنند.
آنچه برای من از هر چیزی مهمتر است اینه که دوست دارم مردم بدانند که دانستن حق آنهاست و من برای دانستن مردم و آموزش پزشکی در کشور در طول ٤ سال گذشته نهایت تلاشم را انجام دادم.

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896154

دیگر خبرها

  • پخش زنده بازی‌های فوتبال امروز جمعه ۳۱ فروردین از تلویزیون + سایت آنتن و آپارات
  • حمله هاشمی‌نسب به میثاقی؛ درباره ما حرف نزنید!
  • فیلم| هاشمی‌نسب: میثاقی به جای دخالت در تیم ما در برنامه‌ها از حقِ تیم‌ها دفاع کند
  • پخش زنده بازی‌های فوتبال امروز پنجشنبه ۳۰‌ فروردین از تلویزیون + سایت آنتن و آپارات
  • برنامه و داوران هفته بیست و چهارم لیگ برتر فوتبال
  • برنامه «محفل» و «سال‌نو» شبکه سه در صدر توجه مردم/ افزایش ۲۵-۲۰ درصدی کاربران تلوبیون در ایام نوروز و ماه رمضان + فیلم
  • تغییر ناگهانی آمار پربیننده ترین برنامه ماه رمضان تلویزیون / محفل چگونه صدرنشین شد؟
  • ماجرای باردار شدن ژیلا صادقی مجری جنجالی تلویزیون
  • از ممنوع التصویریم در تلویزیون ناراحت نیستم
  • «زندگی پس از زندگی» و «محفل» در صدر پرمخاطب‌ترین برنامه‌های تلویزیون/ vod ها نرخ برنامه‌سازی را افزایش داده‌اند