Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور، مهمترین اقدامات و دستاوردهای این حوزه در دولت تدبیر و امید را تشریح کرد.

به گزارش ایمنا، به نقل از سازمان بهزیستی کشور، بهزاد وحید نیا مدیر کل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور، گفت: ۳ هزار و ۷۳ مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی در سطح کشور فعالیت دارند که خدمات روانشناختی و مشاوره حضوری با هدف کمک به ارتقای سطح سلامت روان جامعه و کاهش آسیب‌های روانی اجتماعی، تحکیم بنیان خانواده و کمک به زندگی پایدار و رضایت بخش در این مراکز ارائه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: خدمات مشاوره غیر حضوری (مشاوره تلفنی ۱۴۸۰ و مشاوره در فضای مجازی) با هدف ارتقای سطح سلامت و بهداشت روان آحاد جامعه، کاهش آسیب‌های فردی، خانوادگی و اجتماعی نیز از دیگر خدمات سازمان بهزیستی است.

مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور، تصریح کرد: در طی این سال‌ها ۳۶۱ هزار و ۶۵۹ کودک در طرح غربالگری اضطراب شرکت کرده‌اند و حدود ۳۰ درصد از این کودکان جهت دریافت خدمات مشاوره‌ای بیشتر به روانشناس ارجاع شده‌اند، همچنین در تعامل با قوه قضائیه، ۵۲۰ مرکز مشاوره به منظور کاهش طلاق و در قالب «سامانه تصمیم» به زوجین متقاضی طلاق خدمات مشاوره‌ای داده‌اند و در مجموع بیش از ۱۳ میلیون نفر از سال ۹۲ تا سه ماهه اول سال ۹۹ از خدمات روانشناختی و مشاوره سازمان بهزیستی بهره‌مند شده‌اند.

وحیدنیا به ارائه خدمات آموزشی در حوزه سلامت روان به بیش از ۳ میلیون و۷۰۰ هزار نفر اشاره کرد و افزود: این خدمات به منظور ظرفیت سازی و ایجاد ساختار برای تقویت بنیان خانواده از طریق آموزش‌های پیش از ازدواج، زندگی خانواده و مهارت‌های زندگی با هدف کاهش آسیب‌های اجتماعی، ارتقای توانمندی‌های فردی جوانان در انتخاب همسر و تشکیل خانواده موفق، افزایش رضایت‌مندی و افزایش پایداری خانواده‌ها و ترویج ازدواج و کاهش طلاق ارائه شده است که تدوین و بازبینی محتواهای آموزشی در حوزه مشاوره و آموزش پیش از ازدواج، هنگام ازدواج، آموزش زندگی خانواده، بلوغ و نوجوانی و همچنین بومی سازی محتوای مهارت‌های زندگی در سطح استان برای اولین بار در سطح کشور از مهمترین اقدامات این حوزه برای دستیابی به اهداف تعریف شده هستند.

وی به اقدامات اجتماع محور در حوزه سلامت روان نیز اشاره کرد و افزود: تقویت سرمایه‌های اجتماعی در فعالیت‌های تخصصی در حوزه سلامت روانی اجتماعی از طریق فعال سازی ۶۸ انجمن و باشگاه ازدواج و خانواده و ۱۷ تشکل صنفی مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی در سطح کشور صورت گرفته است، همچنین ۱۴۳ پروژه اجتماع محور در راستای «ارتقای سلامت روان محلی» در مناطق کمتر توسعه یافته در ۳۱ استان کشور اجرایی شده است.

وی افزود: همچنین در موقعیت‌های بحرانی و شرایط اضطراری، با تشکیل تیم‌های فوریتی «محب»، ارائه خدمات غربالگری و تریاژ روانشناختی جهت کاهش اثرات روانشناختی و اجتماعی مخاطرات و بلایا انجام شده است که در مجموع ۴۷۰ تیم محب تشکیل شده است.

این مقام مسئول همچنین تدوین نقشه راه و برنامه عملیاتی دفتر به منظور جهت گیری و یکپارچگی ارائه خدمات سلامت روان به جامعه، تدوین بسته بیمه‌ای خدمات آموزشی و روانشناختی مبتنی بر بند ج ماده ۱۰۲ و اخذ تأیید شورای عالی بیمه سلامت برای اجرا در قالب بیمه تکمیلی، کیفی سازی خدمات روان شناختی از طریق کمیته‌های گزینش علمی، بازبینی دستورالعمل‌ها، پایش و نظارت بر مراکز و خدمات روان شناختی، مشارکت فعال در تنظیم سند کنترل و کاهش طلاق با همکاری شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجموعه شورای اجتماعی کشور را از مهمترین برنامه‌های راهبردی در جهت ارتقای کمی و کیفی خدمات حوزه سلامت روان برشمرد.

وی انعقاد هشت تفاهم نامه با انجمن اولیا و مربیان، ورزش و جوانان، شهرداری، معاونت بهداد ناجا، مطالعات ملی اعتیاد، صندوق بازنشستگی عشایر، انجمن دریانوردی، مرکز پژوهش‌های حوزه و دانشگاه را نیز از مهمترین اقدامات این حوزه در راستای ساماندهی خدمات مشاوره‌ای و آموزشی به جامعه دانست.

وی در خصوص میزان تحقق اهداف برنامه‌ها و طرح‌های اجرا شده نیز گفت: نتایج تحلیل مقایسه‌ای در سال‌های بین ۹۲ تا ۹۸، نشان دهنده رشد ۱۰۱ درصدی در خدمات مشاوره‌ای، رشد ۱۳۹ درصدی در ارائه خدمات آموزشی و رشد ۱۴۸ درصدی در توسعه مراکز مشاوره و خدمات روان شناختی حضوری دولتی و غیردولتی است، همچنین مستندسازی اطلاعات و ثبت خدمات ارائه شده در سامانه‌های ذیربط، شاهدی بر شفافیت در اقدامات انجام شده هستند.

کد خبر 440896

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سازمان بهزیستی مشاوره طلاق سامانه طلاق ازدواج سلامت روان خانواده اضطراب غربالگری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سازمان بهزیستی کشور خدمات روانشناختی خدمات مشاوره ای حوزه سلامت روان خدمات روان ارائه خدمات کاهش طلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۸۸۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روز روانشناس ۱۴۰۳ + تاریخ و تعریف رشته مشاوره و انواع Psychology

روز ملی روان شناسی و مشاور برابر با ۲۸ آوریل است.

به گزارش ایمنا، روانشناسی علمی برای مطالعه و بررسی ذهن و رفتار با شاخه‌های متفاوت شامل توسعه انسانی، ورزش، سلامت، پزشکی، رفتار اجتماعی و فرآیندهای شناختی است. روان‌شناسی تمامی جنبه‌های مربوط به رفتار خودآگاه و ناخودآگاه انسان مانند احساسات و اندیشه‌ها را در بر می‌گیرد.

تاریخ روز روانشناس روز ملی روان‌شناس و مشاور در تقویم شمسی برابر با ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ است. روز ملی روان‌شناس و مشاور در تقویم میلادی برابر با ۲۸ آپریل ۲۰۲۴ است. روز ملی روان‌شناس و مشاور در تقویم قمری برابر با ۱۹ شوال ۱۴۴۵ است.

روانشناسی

روانشناسی که معادل انگلیسی آن Psychology است از دو کلمه “روان” و “شناسی” تشکیل شده که هر کدام از آنها معانی واضحی دارند. کلمه “روان” اشاره به بعد روحی روانی انسان و اهمیت آن دارد، از طرفی کلمه “شناسی” هم به راه‌های مطالعه و شناخت “روان” اشاره دارد. روان‌شناسی (Psychology) دانشی است که با بهره‌گیری از روش‌های مختلف پژوهش و مطالعه به فرآیندهای ذهنی، رفتاری و روانی در انسان می‌پردازد. منظور از «رفتار» همه حرکات، اعمال و رفتار قابل مشاهده مستقیم و غیرمستقیم است، و منظور از فرآیندهای روانی، چیزهایی همچون: احساس، ادراک، اندیشه (تفکر)، هوش، شخصیت، هیجان و انگیزش و حافظه است.

انواع روان شناسی

علم روانشناسی همچون سایر علوم شاخه‌ها و انواعی دارد. تا کنون حدود ۵۰ نوع از علم روانشناسی توسط انجمن روان شناسی آمریکا به ثبت رسیده است که در زیر به برخی از آنان می‌پردازیم.

روانشناسی بالینی: روان شناسی بالینی مهم‌ترین و محبوب‌ترین شاخه از علم روان شناسی است که با به کارگیری روش‌های علمی روان شناختی و با استفاده از تئوری‌های معتبر، به بررسی و ارزیابی و در نتیجه تشخیص و درمان اختلالات هیجانی و رفتاری در بیماران می‌پردازد.

روان‌شناسی تربیتی: یکی از شاخه‌های روان‌شناسی است که به تحقیق در مسائل یادگیری و آموزش می‌پردازد. روانشناسان تربیتی در مسائل یادگیری و آموزش تخصص دیده‌اند و ممکن است به کار در مدارس بپردازند ولی اغلب در استخدام دانشکده‌های تربیت معلم هستند و به تحقیق درباره شیوه‌های آموزش دادن به بچه‌ها و تربیت معلمان می‌پردازند.

روان شناس رشد: روان شناس رشد به تحقیق پیرامون رشد انسان در تمام طول عمر می‌پردازد. بعضی از آن‌ها روی دوره‌ی خاص مانند اوایل کودکی، نوجوانی، بزرگسالی یا سالمندی تمرکز می‌کنند. این دسته از متخصصان وظایفی نظیر معاینه کودکانی که دچار معلولیت یا تأخیر در رشد هستند، بررسی مشکلات مربوط به کهولت سن و مطالعه‌ی کسب مهارت‌های زبانی را برعهده دارند.

روان‌شناسی ورزش: روان‌شناسی ورزش و تمرین علم نو ظهوری است. این رشته علمی در کنار سایر رشته‌های علمی مرتبط با ورزش برای کمک به مربیان در عملکرد مؤثر و بهینه ورزشکاران ایجاد شده است. روانشناسی ورزش و تمرین مطالعه علمی افراد و رفتارهای آن‌ها در ورزش و تمرین و کاربرد عملی این دانش است.

روانشناسی رفتاری: روانشناسی رفتاری به عنوان یکی از شاخه‌های روانشناسی، نظریه‌ای برای یادگیری است که با عنوان رفتار گرایی نیز شناخته می‌شود. در روانشناسی رفتار اعتقاد بر آن است که کلیه رفتارهای انسان از طریق شرطی سازی شکل می‌گیرند.

روانشناس عمومی: روانشناسی عمومی پایه و اساس علم روانشناسی است. این تخصص به اصول اساسی، مشکلات و روش‌های رشد انسان، احساسات، انگیزه، یادگیری، حافظه، حواس، تفکر، ادراک، پردازش و هوش می‌پردازد. روانشناس عمومی باید در رابطه‌با فرایندهای تفکر، شخصیت شناسی، آزمایش‌های روانشناختی، اختلالات رفتاری و سلامت روان اطلاعات کاملی داشته و در تمامی این حوزه‌ها به بیماران کمک کند.

روانشناسی اجتماعی: روانشناسی اجتماعی مطالعه موضوعات، مشکلات و مسائل مرتبط با روان شناسی و جامعه است. روانشناسی اجتماعی، اثرات حضور دیگران را بر رفتار فرد یا رفتار خود را تحت تأثیر گروه مورد بررسی و مطالعه قرار می‌دهد.

روانشناس ازدواج: مشاوران ازدواج متخصصانی هستند که از زوجین حمایت کرده و آن‌ها را راهنمایی می‌کنند. در جلسات مشاوره روانشناس زوج‌ها را راهنمایی کرده و مشکلات و درگیری‌های اصلی را شناسایی می‌کند. مشاور ازدواج به زوجین کمک می‌کند تا نیازها و تعارضات خود را آشکار کنند.

روانشناس سلامت: روانشناسی سلامت به مطالعه سلامت روانی و سلامت جسمی و نحوه تعامل این دو است. عوامل زیادی مانند رفتار افراد در گروه‌های اجتماعی می‌توانند بر سلامت روانی و جسمی تأثیر داشته باشند. روان‌شناسان سلامت در مورد چگونگی استفاده از این عوامل برای بهبود سلامت کلی و سلامت فرد تحقیق می‌کنند.

روانشناسی کودک: روانشناس کودک با بررسی و ارزیابی تمامی رفتارهای کودک چه خودآگاه و چه ناخودآگاه، می‌کوشد تا نیازها، احساسات و شخصیت کودک را به خوبی دریابد. همچنین روانشناسی کودک این امکان را به والدین می‌دهد تا استعدادها و مهارت‌های کودک خود را به خوبی بشناسند و به پرورش و پیشرفت آن بپردازند.

روانشناسی قانونی: روانشناسی قانونی یک حوزه تخصصی به شمار می‌رود که به مسائل مربوط به روانشناسی و قانون می‌پردازد و جزو یکی از شاخه‌های روانشناسی قرار دارد. افرادی که در عرصه روانشناسی قانونی فعالیت دارند، اصول روانشناسی را در مسائل حقوقی اعم از مطالعه رفتار، رفتار مجرمانه و کار مستقیم در سیستم دادگاه به کار می‌برند.

کد خبر 746505

دیگر خبرها

  • مشاوره به جای مجادله، گام مهم انتظامی استان کرمانشاه برای کاهش آسیب‌های اجتماعی
  • راه‌اندازی سامانه رصد افت تحصیلی و مسائل روانشناختی دانشجویان
  • روز روانشناس ۱۴۰۳ + تاریخ و تعریف رشته مشاوره و انواع Psychology
  • ایجاد اولین دبیرخانه دانشگاهی پیشگیری و کنترل دخانیات/ راه‌اندازی سامانه رصد افت تحصیلی و مسائل روانشناختی دانشجویان
  • آغاز طرح غربالگری سلامت روان دانشجویان دانشکده پزشکی در مشهد
  • چه زمانی برای تست روانشناسی به مراکز مشاوره مراجعه کنیم
  • ۱۲۸۳ خدمت پزشکی در مراکز جامع سلامت خمین ارائه شد
  • خدمات رایگان سلامت روان در مراکز سراج/ چگونگی مراجعه به این مراکز
  • ارائه خدمات رایگان سلامت روان در مراکز سراج
  • ارائه مشاوره رایگان روانشناسی در مراکز سراج/ فعالیت ۸۳ مرکز