Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - شهر: نمایشگاه فرهنگی «عطر سیب» به دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا در دهه اول محرم برگزار نمی شود. این درحالی است که 10 نقطه شهر که در فضای باز در نظر گرفته شده بود نیز با مخالفت این ستاد روبرو شد با این حال این نمایشگاه فرهنگی در دهه دوم محرم برگزار خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


محمدرضا جوادی یگانه، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران در گفتگو با شهر، ضمن اشاره به واگذاری رایگان فضاهای باز شهری به هیأت‌های مذهبی، توضیح داد: با وجود این فضاهای عمومی شهرداری تهران در اختیار هیأت‌های مذهبی قرار گرفت که این امر موجب تحسین امام جمعه موقت تهران، فرمانده سپاه تهران، فرمانده پلیس تهران و هیأت‌های مذهبی پایتخت قرار گرفت.
او با بیان اینکه مقرر شد تعدادی نمایشگاه‌ در فضای نیمه باز با رعایت دستورالعمل‌های کرونایی در 10 نقطه از شهر پیش از آغاز ایام محرم برگزار شود، افزود: اما باتوجه به دستورالعمل جدید ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا، مبنی بر عدم برپایی هر فضایی که سبب ایجاد تجمع شود، این امکان نیز سلب شد. این درصورتی است که معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، طراحی و اجرای 10 نمایشگاه فرهنگی در 10 نقطه از شهر را آغاز کرده بود. همچنین حضرت آقا در سخنرانی اخیر خود تأکید فرمودند که همه عزاداران حسینی برای برگزاری مراسم باید تابع دستورالعمل‌های ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا باشند.
او یادآور شد: با لغو برپایی نمایشگاه فرهنگی «عطر سیب» در دهه اول محرم، معاونت امور اجتماعی و فرهنگی اقدامات خود را به سمت دیگری برای مهیا شدن فضا برای عزاداران حسینی برد. باتوجه به اینکه امکان برگزاری شیوه های گذشته امکان پذیر نیست بنابراین شهرداری از ذکر و یاد «اباعبدالله» مدد گرفت و تلاش کرد که شکوه این نام را در قالب‌های جدید دنبال کند.
راه اندازی پویش «با یاد تو»
او یکی از اقدامات شهرداری تهران در محرم امسال را راه اندازی پویش «با یاد تو»، ذکر کرد و افزود: این پویش تمامی شهروندان را به انجام کارهای خیر و موثر با نام سید الشهدا، دعوت می‌کند.
مشارکت کسبه هر محله برای فضاسازی محرم
جوادی یگانه با بیان اینکه اقدام دیگر با محوریت مساجد و مشارکت کسبه هر محله برای فضاسازی محرم است، افزود: باتوجه به تأکید بر محله محوری، مقرر شد 50 هزار کسبه و 50 هزار مغازه شناسایی شود و در گفتگو با آن‌ها پرچم‌هایی مزین به ذکر سیدالشهدا و شعار «ما ملت امام حسینیم»، از طریق مساجد در اختیارشان قرار گیرد.
واگذاری رایگان فضاهای شهری به هیئت‌ها
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران واگذاری رایگان فضاهای باز شهری به هیات‌ها برای عزاداری حسینی را اقدام دیگر شهرداری در این راستا بیان کرد.
راه اندازی 50 موکب سلامت
او درباره موکب‌های سلامت، بیان کرد: 50 نقطه در سطح شهر تهران برای راه اندازی «موکب سلامت» شناسایی شد تا اقلام بهداشتی به شهروندان ارائه داده شود.
توزیع رایگان یک میلیون ماسک
به گفته جوادی یگانه؛ اقدام دیگر شهرداری، توزیع رایگان یک میلیون ماسک با مشارکت تولیدکنندگان به هیئت‌ها است.
اجرای طرح «کوچه‌های حسینی»
معاون شهردار تهران در ادامه، یادآور شد: اجرای طرح «کوچه‌های حسینی» در تمامی محلات تهران از طریق تجهیز خودروها به بلندگو برای ذکر مصیبت در آستانه غروب نیز یکی دیگر از اقدامات شهرداری تهران است.
تولید محتوا مبنی بر سیره سیدالشهدا در فضای مجازی
او با بیان اینکه امسال دو رویکرد اجرای المان‌های شهری و تولید محتوا در شبکه‌های اجتماعی برای ایام محرم درنظر گرفته شد، افزود: برای تولید محتوا در فضای مجازی از متخصصان این امر یعنی جامعه مداحان یاری گرفته شد. تنوع محصولات فرهنگی هنری مبنی بر واقعه عاشورا و سیره سید الشهدا است.
جوادی یگانه در ادامه بیان کرد: پیگیری می‌شود در ادامه با درنظر گرفتن پروتکل‌های بهداشتی، فضای نمایشگاهی ارائه کننده محصولات فاخر فرهنگی پیرامون سیره امام حسین (ع) در نقاط مختلف شهر با طراحی الهام گرفته از خیمه‌ها و موکب‌های شهر، برپا شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران از ادامه دار بودن تمامی اقدامات ذکر شده، تا اربعین حسینی به صورت پیوسته خبر داد و گفت: معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران و همه مدیران و عوامل، خود را خادم عزاداران حسینی می‌دانند و پشت سر مردم و در کنار آنها در ارائه خدمات فرهنگی و اجتماعی ذیل این خیمه با برکت همه تلاش خود را خواهد کرد و مدیریت شهری اعتقاد دارد در این فضا کار توقف ندارد و هرچه انجام شود کم است. انشاالله صاحب این ایام به اقدامات کم به مدیریت شهری برکت دهد.
خبرنگار: ملیکا هاشمی

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: فرهنگی و اجتماعی نمایشگاه فرهنگی شهرداری تهران محرم برگزار راه اندازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۹۸۳۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه کتاب فرصتی برای آشنایی با جامعه ادبی ایران و هند

احمدوند در دیداربا سفیر هند گفت: مشتاق حضور نویسندگان و اهالی ادبیات هند در ایران هستیم و معتقدیم برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران فرصت مناسبی برای آشنایی با آثار مکتوب نویسندگان، شاعران و ارتباط با جامعه ادبی ایران و هند است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، یاسر احمدوند؛ رئیس سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سه‌شنبه (بیست‌وهشتم فروردین ماه 1403)  با رودرا گائوراو شرست؛ سفیر هند در ایران دیدار و گفت‌وگو کرد. در این دیدار علی رمضانی؛ قائم مقام و سخنگوی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و اسماعیل جانعلی‌پور؛ مدیر کمیته ناشران خارجی و مدیر کل مجامع، تشکل‌ها و فعالیتهای فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور داشتند.

حضور هند به عنوان دروازه نشر جهان در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران 

در این دیدار یاسر احمدوند با بیان اینکه ظرفیت ایجاد شده در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران منجر به توسعه فرهنگی می‌شود، گفت: امیدوارم با مساعدت، همکاری و همراهی مجموعه فعالان فرهنگی ایران و هند ارتباط فرهنگی بین دو کشور رو به رشد حرکت کند.

رئیس سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران خطاب به سفیر هند اشاره کرد: افق و هم فکری مشترکی بین ما وجود دارد. مشتاق حضور نویسندگان و اهالی ادبیات هند در ایران هستیم تا ادبیات معاصر هند به اندازه کافی به جامعه فرهنگی ایران شناسانده شود. برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران فرصت مناسبی برای آشنایی با آثار مکتوب نویسندگان، شاعران و ارتباط با جامعه ادبی ایران و هند است. 

احمدوند در خصوص ترجمه کتاب‌های نویسندگان ایرانی و هندی نیز چنین توضیح داد: پیشنهادهایی برای ترجمه تعدادی از آثار هندی به زبان فارسی به ما ارائه شده و ما در حال بررسی آنها هستیم. پیشنهادهایی هم برای ترجمه آثار ایرانی به زبان هندی ارائه خواهیم داد. امیدواریم علاوه بر غرفه رسمی کشور هند که با معماری و شمایل زیبایی اجرا می‌شود ناشران هندی نیز در بخش خارجی این نمایشگاه حضور پیدا کنند. مردم ایران به آشنایی با نشر هند علاقه‌مند هستند. بنابراین هند می‌تواند به عنوان دروازه نشر جهان در این دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور پیدا کند.  

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان با اشاره به جانمایی غرفه هند به عنوان میهمان ویژه این دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: در فرهنگ شرق تلاش می‌شود میزبان بهترین را برای میهمان فراهم کند. بنابراین ما نیز تلاش می‌کنیم موقعیت مناسبی برای غرفه هند در نمایشگاه در نظر بگیریم. 

بالاتر از انتظار در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور پیدا خواهیم کرد

در ادامه رودرا گائوراو شرست با بیان اینکه برای افزایش ظرفیت فعالیت‌های فرهنگی بین ایران و هند هیچ محدودیتی وجود ندارد،گفت: تعاملات هزاران ساله بین ایران و هند وجود دارد و تاثیر آن را می‌توانیم در فرهنگ هند از نوع لباس تا غذا ببینیم. به عبارتی سایه‌ای از تاثیر فرهنگ ایران بر فرهنگ هند دیده می‌شود. تصویر اکثر هندی‌ها از ایران یک تصویر زیباشناسانه از معماری، شعر، ادبیات و... این کشور است. این تاثیر همواره بر توسعه تمدن هندی به ویژه توسعه زبان فارسی دیده می‌شود. این زبان در هند جزو 9 زبان کلاسیک هند شناخته می‌شود و ما آن را جزو زبان‌های خارجی نمی‌دانیم. 

سفیر هند حضور ایران و هند به عنوان میهمان ویژه در نمایشگاه‌های کتاب دو کشور را فرصت مناسبی برای تاکید بر وجود سابقه و سنت دیرینه در زمینه ادبیات و زبان بین دو کشور دانست و گفت: ما نباید فرصت حضور در نمایشگاه کتاب دو کشور را به ویژه در زمینه آگاهی بخشی به نسل جوان از دست بدهیم. چرا که نسل جوان کمتر از ارتباط قوی بین دو کشور اطلاع دارد. حضور در نمایشگاه‌های کتاب دو کشور تضمین کننده ارتباط فرهنگی در آینده خواهد بود. 

وی ادامه داد: هر ساله در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و نمایشگاه بین‌المللی کتاب دهلی نو یک کشور به عنوان میهمان ویژه حضور دارد که ممکن است صرفا برای ارائه کتاب در نمایشگاه شرکت کرده باشند، اما ایران و هند به علت داشتن سنت ادبی غنی باید حضور قوی‌تری در این رویدادها داشته باشند. بنابراین ما بالاتر از انتظار شما در این دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور پیدا خواهیم کرد و برای حضور در این نمایشگاه به عنوان میهمان ویژه بسیار هیجان زده هستیم. هند در حوزه ادبیات برادر ایران است و این رابطه فرهنگی باید به مردم دو کشور منتقل شود.

سفیر مالزی: تطبیق "کتاب" با فناوری روز فرصتی طلایی برای انتقال فرهنگ در جهان

سفیر هند در ایران  با اشاره به برنامه‌های پیشنهادی غرفه هند در زمان برگزاری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: این برنامه‌ها را می‌توانیم در زمان حضور ایران در نمایشگاه بین‌المللی کتاب دهلی نو تکمیل کنیم. تعدادی از کتاب های کلاسیک از نویسندگان و ناشران ایران و هند برای ترجمه انتخاب و در زمان حضور ایران در نمایشگاه بین‌المللی کتاب دهلی نو از آنها رونمایی کنیم. همچنین می‌توانیم تفاهم‌نامه‌هایی در زمینه‌های مختلف بین دو کشور برقرار و در زمان برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب دهلی نو آنها را عملیاتی کنیم. همچنین نویسندگان ایرانی می‌توانند در زمان برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب دهلی نو در این نمایشگاه حضور پیدا کنند و با نویسندگان و ناشران هندی تعامل و گفت‌وگو داشته باشند. مردم هند با حافظ، مولانا، سعدی و... آشنایی دارند اما از آثار نویسندگان معاصر ایرانی شناخت کافی وجود ندارد. 

رودرا گائوراو شرست در پایان بیان کرد: امیدوارم حضور ایران و هند در نمایشگاه‌های کتاب دو کشور اتفاقات خوبی را در حوزه تعاملات فرهنگی رقم بزند. در نمایشگاه بین‌المللی کتاب دهلی نو تلاش می‌کنیم این حضور به موفقیت کامل تبدیل شود. مشتاقانه منتظر حضور ایران در دوره بعدی نمایشگاه بین‌المللی کتاب دهلی نو هستیم و امیدوارم این حضور منجر به بازتولید علاقه موجود نسبت به ادبیات در دو کشور شود. 

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از 19 تا 29 اردیبهشت (1403) در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • همکاری شهرداری و بنیاد ایران‌شناسی برای احیا هویت تاریخی شهر ارومیه
  • توجه بیشتر به مشاهیر ادبی در نمایشگاه کتاب به گردشگری ادبی کمک می‌کند
  • گشایش نمایشگاه هنر‌های تجسمی بنا‌های تاریخی ایران در عمارت مسعودیه  
  • دومین نمایشگاه کار دانشگاه تهران برگزار می‌شود
  • اجرای ویژه برنامه‌های روز جهانی زمین پاک در اراک
  • لازم است تلویزیون در طول سال کنار کتاب باشد نه چند روز خاص!
  • تدارک برنامه‌های ویژه رسانه ملی برای سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران
  • دیدار احمدوند و سفیر هند در آستانه نمایشگاه کتاب تهران
  • نمایشگاه کتاب فرصتی برای آشنایی با جامعه ادبی ایران و هند
  • افزایش ۲ برابری بودجه فرهنگی شهرداری شهرکرد