Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@13:33:57 GMT

مشکلات قلبی و عروقی در کمین مبتلایان به دیابت

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۹۹۳۳۶

مشکلات قلبی و عروقی در کمین مبتلایان به دیابت

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، رضا قنواتی در نشست مجازی متخصصان غدد با بیان اینکه با استفاده از داروهای جدید می‌توان خطر ابتلا به مشکلات قلبی و عروقی را در بیماران مبتلا به دیابت به میزان زیادی کاهش داد، افزود: درمان دیابت در سال‌های اخیر با تحولات زیادی همراه شده که سبب می‌شود بیماران کمتر گرفتار مشکلات قلبی و عروقی شوند و از بروز این عارضه در آنها پیشگیری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار داشت: برخی داروهایی که در جهان برای درمان دیابت تا قبل از سال ۲۰۰۰  تجویز می‌شد، سبب کاهش پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی نمی‌شد بلکه حتی برخی از این داروها افزایش بروز بیمارهای قلبی و عروقی را به همراه داشت.
این متخصص قلب و عروق با بیان اینکه در گذشته از میان داروهای کاهنده قند خون در بیماران مبتلا دیابت، فقط متفورمین بر اساس مطالعات، اثرات مفیدی بر روی پیشگیری از بیماری‌های قلب و عروق داشته است، گفت: اولین علت مرگ بیماران دیابتی، مشکلات قلبی و عروقی ناشی از این بیماری است.
وی تصریح کرد: بر همین اساس و در سال ۲۰۰۸ سازمان غذا و داروی آمریکا(FDA)   الزامی برای شرکت‌های دارویی مطرح کرد که داروهای تولیدی در حوزه دیابت، باید سبب کاهش مشکلات قلبی و عروقی شود.
 قنواتی با اشاره به اینکه اکنون در کشور داروهای جدید مقابله با مشکلات قلبی عروقی ناشی از دیابت وجود دارد، اظهار داشت: برخی از پزشکان و بسیاری از بیماران از داروهای جدید اطلاعی ندارند، در حالی که استفاده از این داروها می تواند جهت افزایش طول عمر بیمار و کاهش عوارض ناشی از دیابت بسیار موثر باشد.
وی تصریح کرد: داروهای جدید نه فقط خطر ابتلا به مشکلات قلبی و عروقی را در میان بیماران دیابتی را کاهش می‌دهد بلکه خطر تکرار عوارض قلبی و عروقی ایجاد شده را در بیماران دیابتی، کمتر می‌کند و تغییر گایدلاین‌های درمانی در حوزه دیابت یا همان راهنماهای بالینی در حال حاضر بر اساس رویکرد توجه به داروهای نوین ضرورت دارد و در کنار این مسئله بیماران نیز باید اطلاعات جدیدی در مورد این داروها کسب کنند و پزشکان هم داروهای جدید را جایگزین داروهای قدیمی کنند.

به گفته قنواتی، زمانی که بیمار آگاهی یابد که اگر از داروهای نوین درمان دیابت استفاده کند، خطر ابتلا به مشکلات قلبی و عروقی و یا سکته قلبی در وی کاهش می‌یابد، این مطالبه در او به وجود خواهد آمد که از پزشک خود درخواست تجویز داروهای جدید را داشته باشد.

برچسب‌ها سلامت بهداشت و سلامت دیابت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سلامت بهداشت و سلامت دیابت سلامت بهداشت و سلامت دیابت مشکلات قلبی و عروقی داروهای جدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۹۹۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک خبر جدید درباره داروی معروف کاهنده قند خون

به گزارش همشهری آنلاین، دیابت با افزایش خطر چندین سرطان گوارشی همراهی دارد، ازجمله سرطان‌های کبد، روده بزرگ و راست‌روده و لوزالمعده. یک بازبینی نظام‌مند اخیر نشان داد که متفورمین با کاهش خطر سه نوع از این سرطان‌ها در بیماران مبتلا به دیابت همراهی دارد.

اما آیا واقعا یک داروی ضد دیابت محبوب می‌تواند از سرطان هم پیشگیری کند؟

چطور متفورمین ممکن است در برابر سرطان محافظت ایجاد کند

متفورمین یک داروی خط اول برای درمان دیابت نوع ۲ در بزرگ‌سالان و کودکان ۱۰ ساله و بالاتر است. این دارو معمولاً به همراه سایر راهبردهای کنترل قند خون، ازجمله رژیم غذایی و ورزش به کار می‌رود. متفورمین تولید گلوکز (قند خون) را در کبد مهار می‌کند، میزان جذب گلوکز بوسیله سلول‌ها و نیز حساسیت آنها به هورمون انسولین را افزایش می‌دهد.

دیابت با افزایش خطر ابتلا به چندین سرطان ازجمله سرطان‌های کبد، روده بزرگ و راست‌روده و لوزالمعده همراهی دارد.

با اینکه سازوکار دقیق اثر متفورمین مشخص نیست، اما اعتقاد بر این است که متفورمین از ساخته شدن گلوکز از منابع غیر کربوهیدراتی در بدن (فرآیند گلوکونئوژنز) جلوگیری می‌کند. کارشناسان می‌گوید شاید متفورمین به دلیل توانایی آن در کاهش میزان گلوکز و خواص ضد التهابی احتمالی، شرایط نامطلوبی را برای سلول‌های سرطانی ایجاد می‌کند.

دلیل دیگر احتمالی ارتباط متفورمین با خطر کمتر سرطان‌های دستگاه گوارش، نقش آن در فعال کردن آنزیمی به نام «پروتئین کیناز فعال‌شونده بوسیله AMP» یا AMKAP است. گلوکز در کبد و افزایش جذب گلوکز در بافت‌های بدن می‌شود.

AMPK ممکن است بر خطر سرطان تأثیر بگذارد، زیرا به استرس متابولیک درون سلول‌ها پاسخ می‌دهد.

بیشتر بخوانید

با متفورمین چقدر لاغر می‌شوید؟ یک داروی رایج فشار خون ممکن است طول عمر سالم شما را بیشتر کند با این روش بدن تان را از قند خالی کنید

این ایده که متفورمین می‌تواند به عنوان یک داروی پیشگیری‌کننده سرطان عمل کند، پس از مطالعه‌ای در سال ۲۰۰۵ که نشان‌دهنده کاهش خطر ابتلا به سرطان در میان بیماران دیابتی نوع ۲ تحت درمان با این دارو بود، محبوبیت پیدا کرد.

بررسی‌های مشاهده‌ای فراوانی وجود دارند که ارتباط متفورمین با سرطان‌های گوناگون را نشان داده‌اند، برای مثال یک تجزیه‌وتحلیل در سال ۲۰۱۴ متفورمین را با کاهش ۳۱ درصدی بروز کلی سرطان مرتبط کرد.

اگرچه این بررسی‌ها ارتباط احتمالی بین متفورمین و خطر سرطان را نشان می‌دهند، اما هنوز کارآزمایی‌های تصادفی‌شده تا به امروز کاهش قطعی سرطان را با مصرف این دارو را نشان نداده‌اند.

بنابراین پژوهش‌های بیشتری برای درک بهتر اینکه آیا متفورمین واقعاً پتانسیل پیشگیری از سرطان را دارد یا خیر، مورد نیاز است.

گام بعدی بررسی اثر ضد سرطان متفورمین چیست؟

تا به حال قوی‌ترین شواهد درباره اثر بالقوه ضد سرطان متفورمین از بررسی‌ها درباره افراد دچار دیابت به دست آمده است. اگر ثابت شود این دارو، خطر سرطان‌های گوارشی را کاهش می‌دهد، دست‌کم در ابتدا با بیشترین احتمال برای بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ استفاده خواهد شد.

گام بعدی این است که این دارو در بیماران دچار دیابت، در معرض خطر بالای دچار شدن به سرطان مانند افراد دارای سابقه خانوادگی سرطان و افراد دارای ژن‌های افزاینده خطر سرطان آزمایش شود.

اما اگر قرار باشد متفورمین را در افراد غیر مبتلا به دیابت استفاده شود، پژوهش‌های بسیار بیشتری به خصوص کارآزمایی‌های بالینی با کیفیت بالا لازم است.

ارزان و در دسترس بودن متفورمین هم نقطه قوتی برای آن شمرده می‌شود.

کد خبر 845008 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها سرطان خبر مهم بیماری - دیابت دارو

دیگر خبرها

  • ۶ ماده غذایی که حمله قلبی را از شما دور می‌کند
  • چگونه می‌توان بیماری دیابت را کنترل کرد؟
  • علت ۷۰ درصد مرگ‌ها بیماری‌های قلبی و عروقی است
  • استفاده از جایگزین های نمک خطر مرگ های قلبی را کاهش می دهد
  • بهترین راهکار برای کاهش وزن
  • افزایش احتمال بروز پوکی استخوان و بیماری‌های قلبی با مصرف نوشابه
  • مبتلایان به دیابت در نیشابور ۳ برابر شد
  • سه برابر شدن مبتلایان به دیابت در نیشابور
  • یک خبر جدید درباره داروی معروف کاهنده قند خون
  • مرگ در کمین مصرف‌کنندگان داروهای تقلبی و قاچاق