Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، در راستای حفظ و نگهداری و گنجینه‌ بخشی از موزه اتومبیل‌های سلطنتی و با پیگیری‌های مستمر و رایزنی‌های مدیر مجموعه فرهنگی ـ تاریخی سعدآباد، مسئول موزه اتومبیل‌های سلطنتی مجموعه و اداره کل موزه‌های وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از سازمانِ جمع‌آوری و فروش اموال، سرانجام خودرو کلاسیک تاریخی به سعدآباد تحویل داده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مراسم رونمایی از این خودرو در آینده و براساس فرایند کارشناسی توسط موزه اتومبیل‌های سلطنتی سعدآباد انجام می‌شود.

این خودرو تاریخی با نام سیتروئن ۱۱B مدل سال ۱۹۵۳ و با شماره شاسی ۲۳۷۶۵۸ و شماره موتور ۱۶۴۹۴ AR و کارکرد ۷۵۸۸۷ KM بوده و سابقه شرکت در مسابقات بین‌المللی رالی دور دنیا در ۸۰ روز و رالی کشورهای آلمان ـ فرانسه و... را درکارنامه خود به ثبت رسانده است. 

شیرین آذری، مالک خودرو سیتروئن، آن را در سال ۱۳۹۰ از کشور سوئیس خریداری و از طریق مرز بازرگان به کشور وارد کرد.

این خودرو در زمره اموال فرهنگی، تاریخی و موزه‌ای تشخیص داده شده و باید با استناد به ماده ۱و ۸ و نیز تبصره ذیل این ماده از قانون با عنوان (تاسیس سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی) به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی منتقل می‌شد.

نهایتا با پیگیری‌های اداره کل موزه‌ها و اموال منقول فرهنگی تاریخی، این خودرو از املاک تملیکی استان تهران تحویل گرفته و به موزه اتومبیل‌های سلطنتی واقع در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد انتقال داده شد. 

کمپانی خودروسازی سیتروئن در سال ۱۹۱۹ توسط آندره سیتروئن تأسیس شد. سیتروئن در سال ۱۹۳۴ با شروع ساخت سیتروئن تیپ ای اولین تولید انبوه اتومبیل‌های چرخ محرک جلو در سطح جهانی را پایه‌گذاری کرد. این شرکت از سال ۱۹۷۶ بخشی از گروه صنعتی پژو سیتروئن شد. 

موزه اتومبیل‌های سلطنتی بی‌شک یکی از جذاب‌ترین موزه‌های مجموعه سعدآباد به شمار می‌رود که در آن تعدادی از تولیدات شرکت‌های خودروسازی معروف جهان نگهداری می‌شود. 

اتومبیل‌هایی که در حال حاضر در موزه به نمایش درآمده‌اند شامل ۳ دستگاه رولز رویس، یک دستگاه خودرو اسپید باگی، ۵ دستگاه بنز، ۶ دستگاه موتور سیکلت، یک دستگاه اسنو مبیل و یک دستگاه کالسکه است.

موزه اتومبیل‌های سلطنتی سعدآباد تنها موزه در ایران است که همه‌ اتومبیل‌های موجود در آن سلطنتی و مربوط به دوران پهلوی است‌. این موزه در دو بخشِ گالری رولزرویس و گالری بنز و بین این دو گالری سالن اختصاصی مرسدس بنز اس ال ۳۰۰ که یکی از زیباترین و کمیاب‌ترین خودروهای کلاسیک جهان به شمار می‌رود قرار دارد. 

این خودرو منحصربه‌فرد متعلق به فرح دیبا بوده است. از دیگر خودروهای فاخر این مجموعه می‌توان به مرسدس بنز ۶۰۰ با بدنه و شیشه‌های ضد گلوله اشاره کرد. 

این خودرو بی‌نظیر که مورد استفاده شخص محمدرضا پهلوی بوده است سیستم تنظیم ارتفاع هیدرولیک، شیشه و صندلی‌های برقی، سانروف، کولر، ۸ سیلندر و گیربکس اتوماتیک و وزن حدود ۶ تن دارد.

این موزه ۹ دی ۱۳۹۱ با حضور معاون رئیس‌جمهور و ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مورد بهره‌برداری قرار گرفت.
 

کد خبر 544029 برچسب‌ها وزارت میراث فرهنگی و گردشگری پهلوی موزه

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: وزارت میراث فرهنگی و گردشگری پهلوی موزه میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۰۵۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکذیب خارج شدن ایران از ایکوموس و ایکوم

در اطلاعیه مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آمده است: «توسعه همکاری‌های بین‌المللی در حوزه میراث‌فرهنگی در اولویت اقدامات وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در دولت سیزدهم قرار دارد.

به گزارش ایلنا، ایران از تجارب بسیار خوبی در همکاری با نهاد‌های بین‌المللی در حوزه میراث‌فرهنگی و موزه‌داری برخوردار است. این اقدامات در دوره جدید فعالیت معاونت میراث‌فرهنگی با جدیت بیشتری با نهاد‌هایی نظیر ایکوم و ایکوموس دنبال می‌شود.

نهاد‌هایی همچون ایکوم (شورای بین‌المللی موزه‌ها) و ایکوموس (شورای بین‌المللی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی) ساختار غیردولتی دارند و حق عضویت در این مجامع در کشور ایران از طریق افراد حقیقی عضو این شورا‌ها پرداخت می‌شود؛ بنابراین لایحه اخیر دولت (لایحه اصلاح قانون عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی مصوب ۲۶ فروردین ۱۳۶۵) ناظر بر همین موضوع بوده و اصلاحیه‌ای در جهت قوانین پیشینی تنظیم کرده است.

طبیعتاً همکاری‌های وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با کلیه نهاد‌های غیردولتی بین‌المللی و ملی در حوزه میراث‌فرهنگی و موزه‌داری با اهتمام بیشتری در جریان است.»

گفتنی است عصر دیروز خبری با موضوع انصراف ایران از عضویت در «شورای بین‌المللی موزه‌ها» و «شورای بین‌المللی محوطه‌ها و بناها» (ایکوموس) در برخی از رسانه‌ها منتشر شده بود.

دیگر خبرها

  • مجموعه‌ای فرهنگی با رنگ و بوی دفاع مقدس در یزد
  • بازدید رایگان از محوطه‌های تاریخی و موزه‌ها
  • رد پای قرآن سرقتی از ایران این‌بار در حراجی ساتبیز لندن
  • تحویل ۳ شیء تاریخی به میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد
  • تحویل سه شی تاریخی به میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد
  • راه‌اندازی موزه تئاتر و اختصاص بودجه ویژه برای بخش موسیقی
  • توقیف ۵۴ دستگاه خودرو انتقال پسماند غیر مجاز | کشف ۲۰۰ تن پسماند از زباله گردها
  • حراج قرآن سرقتی از ایران این‌بار در ساتبیز لندن!
  • گود میدان مشق رفع خطر می‌شود | همکاری مشترک وزارت امورخارجه و شهرداری
  • تکذیب خارج شدن ایران از ایکوموس و ایکوم