پامپئو دست خالی به واشنگتن بازگشت
تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۱۴۲۵۱
«مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا نتوانست در سفر دورهای خود به دستاوردی در خصوص عادی سازی روابط با اسرائیل دست بیابد چرا که سودان جواب "نَه" داد و اعلام کرد که دولت سودان دولتی موقت است و صلاحیت تصمیم گیری درباره عادی سازی روابط با اسرائیل را ندارد.
بحرین هم کار را به آینده موکول کرد و تصمیم گیری خود را در این زمینه منوط به عربستان کرد به این نحو که حمد بن عیسی آل خلیفه پادشاه بحرین گفت که پایبند به "طرح صلح عربی ۲۰۰۲" (پیشنهادی عربستان) است.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
عربستان هم چند روز پیش همین جواب را داد. عمان هم تاکنون سکوت اختیار کرده است و تا حالا تصمیمی فوری درباره عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی نگرفته است.
پامپئو در پایان سفر خود اعلام کرد که آمریکا روز ۲۰ سپتامبر همه تحریمها را علیه ایران مجدداً اعمال خواهد کرد. این حرف نشان میدهد که پامپئو به دنبال به دست آوردن دستاوردهایی از سفر منطقهای خود بود خصوصاً اینکه مساله عادی سازی امارات با اسرائیل تلاشی برای کمک به ترامپ برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری پیش روی و نجات نتانیاهو از مشکلات داخلی رژیم صهیونیستی بود.
اعلام زمان ازسرگیری تحریمها علیه ایران ۲ معنی دارد اول اینکه آمریکا میخواهد کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس خصوصاً عربستان را ترغیب به اعلام عادی سازی روابط با اسرائیل کند. هر چند این روابط در نهان ادامه دارد؛ و ناگفته نماند که پامپئو در هر یک از سفرهایش بر لزوم اتحاد کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس علیه ایران تاکید میکرد. دوم اینکه واشنگتن میخواهد به این کشورها هشدار بدهد که فقط تا روز ۲۰ سپتامبر و در اوج رقابتهای انتخاباتی آمریکا برای اعلام عادی سازی روابط خود با اسرائیل فرصت دارید.
بی شک سران بسیاری از کشورهای عربی خصوصاً کشورهای حاشیه خلیج فارس روابط پنهان با رژیم اسرائیل دارند و "یوسی کوهن" رئیس موساد هم این مساله را تأیید کرده است، ولی این کشورها از ترس ملتهای خود تاکنون به خود جرأت اعلام این خبر را نداده اند. به عنوان مثال "عماد حجاج" کاریکاتوریست اردنی و بسیاری از مردم اردن در اعتراض به عادی سازی روابط امارات و اسرائیل انتقادات و حتی ناسزاهایی را متوجه سران اماراتی کردند.

منبع: پارسینه
کلیدواژه: پمپئو واشنگتن پارسی خبر عادی سازی روابط عربستان عادی سازی روابط کشور ها
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۱۴۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
مشکلات اقتصادی بزرگترین چالش اردوغان خواهد بود
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ یک روزنامه عربزبان به نقل از رسانههای رژیم صهیونیستی بزرگترین چالش اردوغان را موضوع اقتصاد توصیف و تأکید کرد آنکارا درصدد همگرایی با آمریکا و اسرائیل خواهد بود.
روزنامه «رأی الیوم» دریادداشتی به قلم «زهیر اندراوس» به پیروزی «رجب طیب اردوغان» در انتخابات ریاستجمهوری ترکیه و روابط این کشور با رژیم صهیونیستی پرداخت و نوشت: رسانههای عبریزبان انتخابات ترکیه را برجسته کرده و به پیامدها و تأثیر آن بر روابط آنکارا و ترکیه پس از پیروزی رجب طیب اردوغان پرداختند.
«اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم اشغالگر اسرائیل در صفحه توییتر پیام تبریک به اردوغان داد و نوشت «به رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه پیروزی اش را در انتخابات تبریک میگویم. من باور دارم که ما برای تقویت و توسعه روابط به تلاش هایمان ادامه خواهیم داد».
روزنامه «یدیعوت آحارنوت» نیز در گزارشی دراینباره نوشت: اسرائیل تبریک به رئیس جمهور اردوغان را به علت پیروزی اش در انتخابات، به اعلام رسمی موکول کرد.
ناظران و کارشناسان امور بینالملل بر این نظر هستند که اردوغان واقعاً، در انتخابات پیروز شد. در عین حال، به مشکلات زیاد ترکیه اشاره کردند که این کشور از آن رنج میبرد. کانال دوم تلویزیون عبریزبان در گزارشی از استانبول اعلام کرد رئیسجمهور اردوغان برای حل مشکلات کنونی خارجی بهدنبال اجرای سیاست «به صفررسانی مشکلات» و افزایش همگرایی با دولت اشغالگر است.
دراینباره، «گالیا لیندن اشتراوس» کارشناس امور ترکیه در مرکز مطالعات امنیت ملی وابسته به دانشگاه تلآویو گفت بهبود روابط اردوغان با اسرائیل بخشی از گام گستردهای است که در جهت بهبودی روابط خارجی ترکیه بهویژه با کشورهای خاورمیانه دنبال میشود. موضوع عادیسازی روابط بر انتخابات تأثیر نخواهد گذاشت و اگر مخالفان نیز پیروز میشدند بی تأثیر بود. اردوغان برای حلوفصل مشکلات با آمریکا، اروپا و چین است.
روزنامه هارتص نیز در نسخه عبری خود در یادداشتی به قلم «تزیوی برئیل» نوشت: اردوغان برای دوره پنج سال دیگری ریاستجمهوری در ترکیه را عهدهدار شد. او با فاصله اندکی بر رقیب خود که چالش خطرناکی برای او بهشمار میرود و او را روانه دور دوم کرد، پیروز شد. به گفته وی، رئیسجمهور ترکیه، در دوره ریاستجمهوری جدید خود تلاش خواهد کرد تا به رهبری بزرگتر از آتاتورک تبدیل شود. کسانی که بیصبرانه منتظر ابتکارات او در ارتباط با بحران اقتصادی هستند، درخواهند یافت که چیزی عوض نشده است.
وی در یادداشت دیگر گفته بود که «اردوغان طرحهای قومی را بر رقیب خود تحمیل میکند و دراینباره، او برتری واضحی داشت. مردم ترکیه که اردوغان را انتخاب کردهاند بر این باورند که او تنها رهبری است که میتواند کشور از از پرتگاه نجات دهد. ترکیه امروز از بحران اقتصادی و کاهش قیمت لیر و افزایش قیمت و پیامدهای زلزله فاجع بار اخیر رنج میبرد.»
نشریه «تایمز آو اسرائیل» نیز درباره پیروزی اردوغان نوشت: اردوغان در دور دوم که امری تاریخی بود، پیروز شد. او با این پیروزی بر بزرگترین بحران اقتصادی ترکیه و قویترین اتحاد مخالفان پیروز شد. همچنین، او در این انتخابات در واقع، بر پیامدهای برجایی مانده از زلزله ویرانگر ماه فوریه پیروز شد. اردوغان بهطور بیسابقهای در محک آزمایش قرار گرفت. در تاریج ترکیه و اعلان نظام جمهوری از یک قرن پیش این انتخابات مهمترین موضوع بود. او توانست به ائتلاف قدرتندی که مخالفان او به رهبری قلیچدار اوغلو تشکیل داده بودند، پیروز شود.
در همین حال نشریه اقتصادی عبری «کالکالست» دراینباره، نوشت بیکاری شدید در ترکیه یکی از معضلات اصلی ترکیه خواهد بود. اردوغان مجبور است برای کاستن ازدامنه این امر که خطر بزرگی برای کشور بهشمار میرود، تلاش کند. درصد بیکاری در بین جوانان به ۲۲ درصد رسیده است.
به گفته این تحلیلگر، نتایج انتخابات نشان داد که رأی دهندگان ترکیه به مشکلات اقتصادی بیتوجه بودند و صرفاً توجه آنها به مسائل قومی و افراطی متمرکز بود.