Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-24@16:39:44 GMT

چه زمانی پالایشی یکم (دارادوم) را بخریم؟

تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۲۳۱۱۶

چه زمانی پالایشی یکم (دارادوم) را بخریم؟

صندوق «پالایشی یکم» یا همان دارادوم که از چهارشنبه گذشته پذیره‌نویسی می‌شود، تا پایان روز ۱۹ شهریور با قیمتی یکسان که در روز ۴ شهریور ثبت شده‌بود، به فروش خواهد رسید و برای درک روند این صندوق می‌توان به روند قیمت سهم‌های آن نگاه کرد؛ بنابراین بهترین زمان خرید دارادوم در روزهای پایانی پذیره‌نویسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری برنا، دومین صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله (ETF) از روز، چهارشنبه گذشته، به مدت ۲ هفته پذیره‌نویسی می‌شود و هر فرد دارای کد ملی می‌تواند در آن مشارکت کند و محدودیت سنی برای متقاضیان وجود ندارد. دارندگان کد بورسی می‌توانند از طریق سامانه‌های آنلاین کارگزاری‌های بورس و سایر متقاضیان از طریق مراجعه به شعب منتخب ۱۵ بانک در این پذیره‌نویسی مشارکت کنند.

در سبد این صندوق، سهام ۴ شرکت پالایشگاهی شامل نفت تهران، نفت اصفهان، نفت تبریز و نفت بندرعباس وجود دارد. خالص ارزش سبد این صندوق تا پایان معاملات روز پیش از آغاز پذیره نویسی، به ۷۵ هزار میلیارد تومان رسید. ارزش کل واحدهای قابل واگذاری ۶۰ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود. سقف خرید ۵ میلیون تومان است؛ اما سرمایه‌گذارانی که تا سقف ۲ میلیون تومان از «دارا یکم» را خریده‌اند، فقط می‌توانند ۳ میلیون تومان از واحدهای «دارا دوم» را بخرند. دارا دوم، اواخر مهر به چرخه معاملات بورس وارد خواهد شد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد ارزش کل سهام دولت در این نمادها تا پایان معاملات روز سه‌شنبه به رقم ۷۵ هزار میلیارد تومان می‌رسد که با اعمال تخفیف ۲۰ درصدی، ارزش واگذاری ۶۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود.

 

بر این اساس ۸۰ درصد قیمت پایانی روز سه‌شنبه ۴ شهریور ماه به‌عنوان مبنای قیمت‌ اصلی در نظر گرفته می‌شود که در بازه زمانی ۲ هفته‌ای برای انجام پذیره‌نویسی بدون تغییر می‌ماند. به این معنی که در این مدت نوسانات بازار در جهت مثبت و منفی تاثیری در قیمت نخواهد داشت.

 در صورتی که یک سرمایه‌گذار صندوق «دارا یکم» را به مبلغ ۲ میلیون تومان خریداری کرده باشد، برای امروز ۳ میلیون تومان اجازه خرید از «دارا دوم» را خواهد داشت. بر این اساس افراد می‌توانند در مجموع دارا یکم و دارا دوم، تا سقف ۵ میلیون تومان خرید انجام دهند.

صندوق پالایشی یکم همانند دارا یکم، برای ورود به چرخه معاملات بورس یک ماه زمان نیاز دارد. در همین حال آزادسازی دارا دوم در اختیار سازمان خصوصی‌سازی نیست و پس از یک ماه سازمان بورس و اوراق بهادار در این زمینه تصمیم‌گیر خواهد بود.  در صورتی که بخشی از عرضه مورد استقبال قرار نگیرد هیات واگذاری در این زمینه تصمیم‌گیر خواهد بود. فروش به‌صورت بلوکی،‌ عرضه به‌صورت شناور یا در قالب یک صندوق ETF مواردی هستند که این هیات می‌تواند در قالب آن عرضه را انجام دهد.

شایان ذکر است که در اطلاعیه سازمان خصوصی‌‌‌سازی آمده است،‌ در اجرای جزء (۲) بند (الف) تبصره (۲) قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور و مصوبات هیات وزیران در این زمینه، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با پذیره‌نویسی واحدهای سرمایه‌‌گذاری، بخشی از سهام خود در شرکت پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت بندرعباس، پالایش نفت تبریز و پالایش نفت تهران را از طریق سازمان خصوصی‌سازی(به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران) واگذار می‌کند. سقف سرمایه‌گذاری هر شخص حقیقی (هر کد ملی ایرانی) در مجموع دو صندوق قابل معامله اول و دوم دولتی، ۵۰ میلیون ریال (پنج میلیون تومان) تعیین شده است. پذیره‌نویسی برای هر فرد دارای کد ملی امکان‌پذیر است و محدودیت سنی برای متقاضیان وجود ندارد.

 

با این حال،‌ پس از اتمام پذیره‌نویسی و اخذ مجوز فعالیت صندوق از سازمان بورس و اوراق بهادار، سهام موضوع فعالیت این صندوق با اعمال ۲۰درصد تخفیف به قیمت پایانی سهم در روز معاملاتی قبل از شروع پذیره‌نویسی توسط سازمان خصوصی‌سازی به صندوق واگذار خواهد شد.

حداکثر تعداد واحدهای سرمایه‌گذاری قابل خریداری توسط هر شخص حقیقی ایرانی دارای کد ملی، پس از کسر میزان سرمایه‌گذاری همان فرد در صندوق دارا یکم، ۵۰۰ واحد سرمایه‌گذاری است.  پذیره‌نویسی به‌صورت همزمان از طریق بورس اوراق بهادار تهران و شبکه بانکی کشور برای هر شخص حقیقی دارای کد ملی امکان‌پذیر است.

با این حال، ۵ درصد از مبلغ جمع‌آوری شده در دوره پذیره‌نویسی به بازارگردانی واحدهای سرمایه‌گذاری در همان صندوق تخصیص خواهد یافت و جزو دارایی‌های صندوق محاسبه می‌شود. پذیره‌نویسی واحدهای سرمایه‌گذاری موضوع این دستورالعمل صرفا شامل اشخاص حقیقی ایرانی بوده و اشخاص حقوقی یا اتباع خارجی نمی‌توانند در این پذیره‌نویسی شرکت کنند. بر این اساس،‌ شروع پذیره‌نویسی از بامداد روز چهارشنبه پنجم شهریور‌ماه سال ۱۳۹۹ آغاز شده و تا پایان روز چهارشنبه ۱۹ شهریور‌‌ماه سال ۱۳۹۹ ادامه خواهد داشت.

پذیره‌نویسی واحدهای این صندوق برای اشخاص دارای کد معاملاتی (کد بورسی) صرفا از طریق کارگزاری‌های بورس و سامانه‌های آنلاین معاملاتی صورت می‌گیرد.

اشخاص فاقد کد معاملاتی می‌توانند از طریق درگاه‌های غیرحضوری و حضوری بانک‌های منتخب برای خرید واحدها اقدام کنند. هر شخص می‌تواند صرفا یکی از این دو روش را انتخاب کند. در این اطلاعیه آمده است، برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، جز در موارد ضروری از مراجعه حضوری به شعب بانک‌ها و کارگزاری‌ها پرهیز شود و پذیره‌‌نویسی از طریق مراجعه غیرحضوری به کارگزاری‌ها و سامانه‌‌های آنلاین معاملاتی و درگاه‌های غیرحضوری بانک‎ها انجام شود. چنانچه متقاضی به درگاه‌های غیرحضوری و حضوری بانک منتخبی که در آن بانک فاقد حساب است مراجعه کند، بانک‌ها مکلف به پذیرش و دریافت اطلاعات او هستند.

اما با این وجود سوال مهمی که بسیاری از مردم می پرسند، این است که آیا دارادوم را خریداری کنند، یا خیر؟

این سوال از آنجایی که تشخیص روند قیمتی این صندوق دشوار است، تا حدودی بی جواب مانده است.

با این وجود مساله مهم این است که صندوق پالایشی یکم با ۲۰ درصد تخفیف به فروش می رسد و اگر قیمت های پایانی تثبیت شود، در پایان پذیره نویسی، سود قابل توجهی به خریداران خواهد رسید. اما این صندوق ها یک ماه بعد قابل معامله خواهند بود و این مساله تا حدودی موجب نگرانی می شود.

از این رو سرمایه گذاران باید به این مساله توجه کنند که روند سهم هایی که در این صندوق وجود دارند، چگونه خواهد بود.

برای این کار حد اقل باید تا روزهای پایانی پذیره نویسی صبر کرد تا اگر قیمت ها به نقاط قابل قبولی رسید، این صندوق را خریداری کنند. اما اگر قیمت ها در سطوح پایینی قرار داشت نسبت به خرید آن احتیاط کنند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: صندوق ETF ETF پالایشی پالایشی یکم دارادوم هزار میلیارد تومان واحدهای سرمایه پذیره نویسی میلیون تومان سازمان خصوصی سرمایه گذاری دارای کد ملی پالایشی یکم کارگزاری ها پالایش نفت تا پایان دارا دوم دارا یکم بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۲۳۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس مانع ساماندهی معافیت مالیاتی صندوق های بورسی می شود؟

علارغم تاکید وزیر اقتصاد در خصوص ساماندهی معافیت های مالیاتی صندوق های سرمایه گذاری و شرکت های بورسی، در روز جاری یک فوریت در خصوص طرح اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در روز های اخیر حرف و حدیث ها در خصوص بند س تبصره 6 قانون بودجه 1403 بسیار بالا گرفته است. طبق این بند، مجموع معافیت‌ها، نرخ صفر مالیاتی، کاهش نرخ مالیاتی و سایر مشوق‌های مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی از محل مجموع درآمدهای حاصل‌شده برای عملکرد سال 1403 کلیه مؤدیان به‌استثنای معافیت‌های دارای سقف زمانی مشخص و موارد مندرج در ماده (139) قانون مالیات‌های مستقیم و قانون جهش تولید دانش‌بنیان برای اشخاص حقوقی تا پنج هزار میلیارد (5.000.000.000.000) ریال و اشخاص حقیقی تا پانصد میلیارد (500.000.000.000) ریال قابل‌اعمال شده است.

به بیانی ساده سقف معافیت مالیاتی صندوق های سرمایه گذاری بورسی از این به بعد 500 میلیارد تومان است و مازاد این رقم بایستی به سازمان امور مالیاتی به عنوان مالیات عملکرد 1403 پرداخت شود.

مجلس در مقابل فشار بورسی ها کوتاه آمد؟

به دنبال رسانه ای شدن این موضوع، فضاسازی سنگینی علیه این اقدام اصلاحی در جهت منافع صندوقهای سهامی دربازار ثانویه شکل گرفته که مشخصا ارتباطی به تولید و سرمایه گذاری ندارد. 

به دنبال این فضا سازی ها و همچنین نامه ی رئیس سازمان بورس به رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس  همچنین اعتراض  برخی از نمایندگان مجلس به این مصوبه، در روز جاری یک فوریت در خصوص طرح اصلاح بند س تبصره 6 قانون بودجه 1403 در مجلس به تصویب رسید.

در همین راستا سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصویب یک فوریت اصلاح بند «س» تبصره 6 قانون بودجه گفت: امیدواریم در مجلس یازدهم بند قانون بودجه را به نحوی اصلاح کنیم که در عمل مانع سرمایه‌گذاری‌های افراد در بازار سرمایه به‌خصوص شرکت‌ها و صندوق‌ها با درآمد ثابت نشود.

لازم به ذکر است ساماندهی مالیات شرکت های بزرگ و همچنین صندوق های بورسی برای بار اول توسط وزیر اقتصاد در سال گذشته مطرح شد و هم اکنون باید دید واکنش وزارت اقتصاد به این موضوع چیست؟

ساماندهی مالیات صندوق های بورسی، سیاستی ضد تولید است؟

یکی از انتقاداتی که به بند س تبصره 6 قانون بودجه سال 1403 از سمت برخی از فعالان بازار سرمایه وارد می شود، این است که این سیاست، سیاستی ضد تولیدی است. همچنین از طرفی اخذ مالیات از این صندوق ها منجر به خروج نقدینگی از آن ها می شود.

البته نکته ای که در اینجا باید به آن اشاره کرد این است که، اساس کار این صندوق ها در معاملات ثانویه است و مشخصا وظیفه ی آن ها تامین مالی پروژه ها نبوده و نیست. در واقع این صندوق ها به نوعی ابزاری برای مدیریت ریسک سرمایه گذاران و همچنین باز تر گذاشتن دست آن ها در ارائه ابزار های مختلف برای سرمایه گذاری هستند.

بنابراین این ادعا، ادعای چندان درستی نیست که وضع مالیات بر این صندوق ها سیاستی ضد تولید است.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • میزبانی فرابورس ایران از چهارمین صندوق املاک و مستغلات کشور ​
  • مهلت نام نویسی مادران روستایی و عشایر هرمزگان برای بیمه رایگان تمدید شد
  • اصلاحیه‌ای به کام بازار
  • مجلس مانع ساماندهی معافیت مالیاتی صندوق‌های بورسی می‌شود؟
  • جزئیات مهم درباره صندوق املاک و مستغلات در فرابورس
  • سرمایه گذاری ۳۶۰ میلیاردی بخش خصوصی در بناهای تاریخی
  • مجلس مانع ساماندهی معافیت مالیاتی صندوق های بورسی می شود؟
  • هاوینگ بیت کوین چیست، چه زمانی رخ می‌دهد و چرا می‌تواند باعث افزایش سرسام آور قیمت شود؟
  • هاوینگ بیت کوین چیست، چه زمانی رخ می‌دهد و چرا می‌تواند باعث افزایش سرسام آور قیمت آن رمز ارز شود؟
  • پشت پرده رکوردزنی قیمت طلا