Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-25@19:28:10 GMT

حادثه کربلا چراغ آگاهی دل ها را روشن کرد

تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۲۹۳۳۵

حادثه کربلا چراغ آگاهی دل ها را روشن کرد

حادثه كربلا چراغ آگاهي را دل‌ها روشن كرد و فرهنگي حماسي و آگاهي بخش ايجاد كرد.

خبرگزاری شبستان-شیروان؛ حادثه كربلا به عنوان رويدادي ريشه‌دار و اصيل است و قيام امام حسين (ع) حركتي الهام‌ بخش در جامعه اسلامي بوده است.

 


امسال نیز بزرگداشت این ایام با شور و شعور حسینی با رعایت کامل دستورالعمل های ستاد ملی کرونا انجام شده و آحاد مردم متدین همواره در پاسداشت میراث ارزشمند حرکت عظیم قیام عاشورای اباعبدالله الحسین (ع) ثابت کردند که همیشه مصداق عینی کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 


مدیر اداره تبلیغات اسلامی شیروان گفت: اهميت قيام عاشورا به اندازه اهميت دين اسلام بوده و اين دين تأمين كننده سعادت دنيوي و اخروي است.

 


«حجت الاسلام محمود عزیزی» اظهار داشت: عزاداری ملت ایران در روز عاشورا به عنوان سند هویت این كشور است، حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در روز عاشورا قیام كرد تا با احیاء امر به معروف و نهی از منكر، فلسفه دین مبین اسلام و رسالت پیامبر اكرم را ترویج كند.

 


مدیر اداره تبلیغات اسلامی شیروان ترویج و تبلیغ ارزشها و هنجارهای اجتماعی و فراهم كردن زمینه های توسعه آن را از دیگر اهداف قیام سیدالشهداء برشمرد و گفت: امام حسین(ع) به عنوان حاكم مشروع از جانب خداوند مأمور شد تا برای ترویج دین اسلام و اقامه امر به معروف و نهی از منكر قیام كند.

 


حجت الاسلام عزیزی خاطرنشان كرد: ترویج دین و تبلیغ هنجارها و ارزش های جامعه بدون حاكمیت اصولی امكان پذیر نیست، فلسفه قیام عاشورا برخاسته از دین اسلام آن هم در چارچوب ساختارهای اجتماعی و نه ساختارهای باطل، جاهل و غیر دینی است.

 


وی دین اسلام را جامع ترین و كامل ترین دین دانست و افزود: اهمیت این دین بر هیچ كسی پوشیده نیست.

 


امسال با وجود شیوع بیماری کرونا همه آحاد مردم با رعایت مقررات بهداشتی، تصویری ارزشمند، خوب و فهیمانه از تقید قشر متدین به ضوابط بهداشتی ترسیم کرده اند تا بتوانند به نحو احسن به عزادارای و بزرگداشت ماه محرم بپردازند.

 


 همچنین توجیه و همراه سازی مبلغین، مداحان و هیئات عزاداری برای پرشور و شعور کردن عزاداری ها با رعایت دستورالعمل های بهداشتی و بر اساس تدابیر امام خامنه ای و در کنار آن به کارگیری نماد شخصیتی و معرفتی سردار دل ها، حاج قاسم سلیمانی به عنوان الگوی سردار عاشورایی و همچنین ارایه تصویر عقلائی و صلاح اندیش از افراد متدین و قشر انقلابی جامعه در راستای آن گفتمان معنویت و عقلانیت در نحوه رعایت پروتکل های بهداشتی در برگزاری مراسم ماه محرم در مواجهه با شیوع ویروس کرونا است.

 

 


گسترس و ترویج نذر فرهنگی به ویژه نذر خدمات اجتماعی در جامعه از جمله محورهای کاری  این ایام بود، همچنین استمرار رزمایش کمک مومنانه که با تاکید بر تهیه بسته های معیشتی در ایام محرم که می تواند موجب رفع مشکلات بسیاری از نیازمندان و تقویت عملی در همبستگی محبان اهل بیت (ع) را به نمایش بگذارد.

 

 


موضوع دیگری که می توان در ایام محرم انجام داد تبلیغ همبستگی و مسئولیت اجتماعی قشر انقلابی و متدین است که در ایام کرونا می تواند در رسیدگی به مشکلات مردم و حل آن ها تاثیر داشته باشد.

 

 


با توجه به تبلیغ و ترویج نقش توسل و دعا در رفع بلا، کمک به حفظ بهداشت و سلامت عزاداران حسینی در قالب خادمین سلامت نیز تاثیر زیادی بر پرشور برگزار کردن محرم و عزاداری ها داشته که آن هم ضدعفونی کردن میادین و محیط های اجتماعی عزاداران و محیط های عزاداری روباز محلات و غیره است.

 

 


 نصب توصیه ها و تذکرات بهداشتی در نقاط پررفت و آمد اماکن عزاداری و تکرار توصیه های بهداشتی از بلندگوها  از دیگر اقدامات در ایام عزاداری بوده و از سویی در کنار آن تب سنجی شرکت کنندگان در مراسم عزاداری و ‌توزیع ماسک برای عزاداران را نیز صورت گرفته است.

 

 


یکی از برنامه های تاثیرگذار در این ایام بهره گیری از ظرفیت ماه محرم برای نذر اقلام بهداشتی مانند ماسک، ژل و مواد ضدعفونی کننده دست، حفظ فاصله اجتماعی بین عزاداران و اجباری بودن استفاده از ماسک و دستکش شرکت کنندگان در مراسم نیز مورد تاکید بوده است.

 


راه اندازی پویش ها و هشتک های تاثیرگذار در ایام محرم، علاوه بر آن کمک به برگزاری مراسم سالم طبق پروتکل های بهداشتی که در راستای منویات مقام معظم رهبری است، برگزاری مسابقات کتابخوانی با استفاده از کتب عاشورایی با محوریت سیره عملی امام حسین (ع) و رفتارشناسی یاران امام حسین (ع) جزو برنامه های اصلی بسیج مداحان در ایام ماه محرم بود.

 


راه اندازی پویش ها و هشتک گذاری فراگیر در فضای مجازی با کلید واژه های «عشق به حسین (ع)»، «نذر کمک مومنانه»، «مقابله با عملیات روانی دشمن در فضای مجازی» به ویژه برای دوگانه عزاداری و سلامت از جمله برنامه های ویژه بود.

 


همچنین پویش همگانی قرائت دعای عهد و زیارت عاشورا در فضای مجازی و پویش مداحی نوجوانان در فضای مجازی و نشر مرثیه خوانی حسینی با استقبال خیل عظیم مردم و شور حسینی برگزار شد.

 


ترویج و شعار «هر خانه یک تکیه» برای سیاه پوش کردن و برافراشته شدن پرچم حسینی در خانه ها و ترویج جلسات خانگی و خانوادگی در ایام ماه محرم و صفر با رعایت پروتکل های بهداشتی از دیگر برنامه ها توسط مردم متدین بود.

 


از برنامه هایی که همه ساله در جای جای ایران با استقبال عظیم برای عموم هیئات و مردم و دست اندرکاران در برگزاری مراسم عزاداری انجام می شد اجرای مراسم شیرخوارگان حسینی با ایجاد پویش «مادرانه» با تاسی به حضرت زهرا (س) و یا عزاداری نوجوانان دانش آموز به عنوان «احلی من العسل» و  انعکاس آن در فضای مجازی با پویش «دست نوشته» در برنامه ها است.

 

 


ترویج معارف نهضت حسینی در اماکن پرتردد که همواره پذیرای درصد بالایی از جمعیت هستند همچون مراکز خرید و اتوبوس ها، ترمینال های درون شهری و برون شهری به صورت صوتی هم از دیگر برنامه های پیش بینی شده بود.

 


همچنین تبیین کارکردهای فرهنگی و سبک زندگی محبت به اهل بیت (ع) براساس محور فرازی از زیارت عاشورا که می فرماید «انی سلم لمن سالمکم» از دیگر برنامه های اجرایی بوده، همچنین برای تبلیغات و ترویج فرهنگ و معارف اسلامی پویش هایی همچون «حجاب را دوست دارم چون حسین (ع)‌ را دوست دارم» یا «کم فروشی نمی کنم چون حسین (ع) را دوست دارم» راه اندازی شد.

 

 


از سویی برای ایجاد پیوند بین واقعه کربلا و ظهور حضرت حجت (عج) و زمینه سازی برای ظهور با بازنمایی فرهنگ انتظار و ایجاد پویش هایی از جمله با شعارهایی همچون «خون سرخ تا خط سبز» در فضای مجازی راه اندازی شد.

 

 


توجیه و هماهنگ سازی مداحان و هیئات مذهبی پیرامون بزرگداشت محرم حسینی با رعایت دقیق ضوابط بهداشتی و اقدام بر تولید محتوا و کنترل اشعاری که در برنامه های عزاداری استفاده می شود، در حال انجام است.

 

 


 از جمله اقدامات دیگر در ماه محرم برای کمک به بهتر برگزار شدن شور حسینی و عزاداری ماه محرم، بهره گیری از ظرفیت بچه های هیات برای پیاده سازی ضوابط و مقررات بهداشتی و استفاده از ظرفیت پزشکان و پرستاران بسیجی برای بردن حال و هوای محرم و توسل به ائمه اطهار (ع) و زیارت عاشورا در مراکز بهداشتی و درمانی با رعایت پروتکل های بهداشتی بود.

 

 

پایان پیام/641

منبع: شبستان

کلیدواژه: فرهنگي حماسي آگاهي بخشي پروتکل های بهداشتی فضای مجازی راه اندازی برنامه ها ماه محرم پویش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۲۹۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختلافی که پس از سال‌ها فیتیله‌ اش روشن شد!

اختلاف میان عموهای فیتیله‌ای با مجید قناد (عمو قناد) که به بیش از یک دهه پیش برمی گردد، این روزها با یک گفت و گوی تلویزبونی در فضای رسانه تازه شده است.

به گزارش ایسنا، مجید قناد به تازگی در برنامه ای که کامران نجف زاده اجرای آن را برعهده دارد (برمودا) اظهاراتی جنجالی داشته که باعث شده یکی از عموهای فیتیله‌ای پس از سال‌ها به موضوع قهرشان واکنش نشان بدهد.

مجید قناد با حضور در این برنامه تلویزیونی در واکنش به اینکه آیا می‌خواهید بعد از این همه سال درباره تعطیل شدن برنامه فیتیله حرفی بزنید؟ در بخشی از صحبتهایش اینگونه گفته بود: معمولا کسی از خانه خودش چیزی را بیرون نمی‌برد ولی آن زمان واقعاً دل من شکست به خاطر اتفاقی که افتاد و جالب اینجاست که بعد از اینکه دیگر در برنامه نبودم حتی خود مردم هم متوجه شده بودند.

قناد دلیل رفتنش از برنامه فیتیله را اینگونه روایت کرده است: «از نظر من دیگر آن برنامه، برنامه همیشگی من نبود. فقط کاری که آن زمان می‌کردم این بود در حین اینکه روزهای جمعه ساعت ۶:۳۰ صبح به شبکه دو می‌آمدم در خیابان‌های خلوت با صدای بلند فریاد می‌زدم. دلم می‌خواست با کسی که دعوا می‌کنم تصور کنم روبروی من است و من با شدت حرف‌هایم را می‌زدم، آنقدر که ناراحت بودم. من تاکیدم این بود که این بچه دیگر این را نمی‌خواهد و دیگر این برنامه مال بزرگترها شده است.»

اما اختلاف میان این گروه برنامه ساز ـ عموهای فیتیله‌ای و مجید قناد ـ به دهه ۹۰ و کمی قبل تر برمی گردد که در نهایت به رفتن عمو قناد از برنامه منجر شد. برنامه با مجری های دیگری چون محمود شهریاری و مهرداد نظام آبادی مدتی ادامه پیدا کرد اما در سال ۹۴ بود که دیالوگ‌هایی بین شخصیت‌های این برنامه ردوبدل شد که موجب اعتراض گروهی از مردم آذری زبان و در نهایت توقف پخش از شبکه دو، توبیخ و برکناری برخی از عوامل آن و عذرخواهی مسئولان صدا و سیما شد.

البته ناگفته نماند که در ادامه این طور به نظر می رسید که خود سه عموی فیتیله ای نیز با هم مشکل پیدا کرده اند. هرچند این اتفاق از سوی آنها تایید نشد اما محمد مسلمی در عمل راهش را از حمید گلی و علی فروتن جدا کرد. آنها که در ابتدا با عنوان گروه تئاتر چهره نما کار خود را شروع کرده بودند، در نیمه دوم دهه ۸۰ با عنوان عموهای فیتیله ای از پرکارها و محبوب های تلویزیون بودند اما این اختلاف ها و اشتباهاتی که در ادامه رخ داد، باعث شد که پرونده یکی از برنامه های پربیینده تلویزیونی در حوزه کودک برای همیشه بسته شود.

مجید قناد هم این روزها کلا از تلویزیون دور است و مدتهاست برنامه ای برای اجرا ندارد. آخرین برنامه او در تلویزیون در قامت مجری به سال ۱۴۰۰ در برنامه ای تحت عنوان «لوبیا فردا زود بیا» مربوط می شود.

مجید قناد گفته است: فقط کاری که آن زمان می‌کردم این بود در حین اینکه روزهای جمعه ساعت ۶:۳۰ صبح به شبکه دو می‌آمدم در خیابان‌های خلوت با صدای بلند فریاد می‌زدم. دلم می‌خواست با کسی که دعوا می‌کنم تصور کنم روبروی من است و من با شدت حرف‌هایم را می‌زدم، آنقدر که ناراحت بودم.مجید قناد در گفت و گویی که آبان ۹۷ با ایسنا داشت، تاکید کرده بود که مشکلی با مدیران شبکه دوم سیما ندارد و دلیل کمرنگ شدن برنامه‌هایش برای کودکان بُروز برخی مشکلات مالی است.

این مجری قدیمی برنامه‌های کودک تلویزیون در صحبت هایش با اشاره به لزوم وجود اسپانسر در برنامه‌ها گفته بود که: «ما از نبود اسپانسر و مشارکت‌کننده در تولید برنامه‌های گروه سنی کودک و نوجوان رنج می‌بریم و تمام تلاش‌مان این است تا به نوعی این مشکل را برطرف کنیم.‌»

البته اظهارات اخیر مجید قناد در برمودا اولین واکنش به این جدایی نبوده است. آذرماه سال ۹۶ ـ دو سال پس از تعطیلی ـ عموهای فیتیله‌ای با حضور در برنامه زنده «فرمول یک» سید علی ضیا که از شبکه یک سیما روی آنتن می رفت، درباره ماجرای جدایی‌شان از عمو قناد سخن گفته بودند.

عموهای فیتیله ای در پاسخ به اینکه آیا رابطه‌ای با او(مجید قناد) دارند با اشاره به پشتکار و ویژگی‌های این مجری محبوب اعلام کردند که دیگر رابطه‌ تنگاتنگی با او ندارند و به خاطر اختلاف سلیقه از او جدا شدند.

علی فروتن اعلام کرده که با عمو قناد مثل قبل دیگر رابطه تنگاتنگی ندارند چون او درگیر کار خود است و آنها نیز درگیر کار خودشان هستند.

او همچنین تصریح کرده بود که «آقای قناد جزو بهترین ‌ها در حوزه کار کودک است و فقط گاهی اختلاف سلیقه پیش می ‌آید. ما ۷ سال با او برنامه داشتیم و تهیه کننده اول برنامه هم خودش بود اما به دلایلی که گفتنش درست نیست، ارتباط مان قطع شد… ما مجبور شدیم برای این که توی روی آقای قناد که برای ما عزیز است نایستیم، از گروه جدا شویم.»

محمد مسلمی، دیگر عموی فیتیله ای هم درباره جدایی از عمو قناد گفته بود که عمو قناد استادشان است و یادآور شده بود که «من اولین کارم را سال ۷۰ با ایشان شروع کردم. کسی که دست من را گرفت آقای قناد بود و هیچ وقت فراموش نمی‌کنم که اول خدا و بعد ایشان به من کمک کردند که در کارم این اتفاق بیفتد.»

وی در پاسخ به این که آیا فیتیله‌ای ها دنبال به شهرت رسیدن از طریق مجید قناد و سپس رها کردن او بودند هم گفته بود: «گروه ما با تهیه کننده‌ های زیادی چون ذاکری، طبیبی، مناجاتی و در مجموع ۷، ۸ تا تهیه‌ کننده کار کرده است. به هر حال همه همکاری‌ ها ادامه پیدا نمی‌ کند، نمی ‌شود گفت اگر همکاری با کسی به پایان رسید، یعنی ما می‌ خواستیم از همکارمان سوء استفاده و سپس او را رها کنیم! اگر چنین تفکری داشته باشیم زیر پای خودمان را خالی کردیم.»

علی فروتن پاسخ داده است: ای کاش آقای قناد هم به جای اینکه در برنامه‌ای دیگر دلش بشکند شروع به کار کردن و تولید محتوا می‌کرد همینطور بجای اینکه ساعت شش صبح در خیابان‌ها فریاد بزند بهتر بود که با کسی که مشکل داشت صحبت می‌کرد.حالا پس از گذشت سال ها، دوباره ماجرای قهر و اختلاف میان عموهای فیتیله ای و عمو قناد با پخش یک برنامه تلویزیونی از سر گرفته شده است. در پی صحبت های مجید قناد در برنامه برمودا، یکی از عموهای فیتیله‌ای نیز به این جریان واکنش نشان داده است.

علی فروتن در واکنش به اظهارت اخیر مجید قناد گفته است: آقای قناد در صحبت‌های خود گفتند که آدم حرف خانه‌اش را بیرون نمی‌برد اما متاسفانه تمام حرف‌هایش را زد. من خیلی دوست داشتم که شفاف‌تر صحبت می‌کردند و ای کاش این برنامه‌ای که ایشان را دعوت کرده بود به جای اینکه یک نفر را دعوت کند تا جماعتی را محاکمه کند عملا می‌توانست نظر همه را بپرسد که چرا این اتفاق افتاد.

او همچنین تاکید کرده که صحبت‌های مجید قناد را اصلا قبول ندارد و ادامه داده است: با تمام احترامی که برایشان قائل هستم اما متاسفانه آن امانت داری و واقعیت قضیه را نگفتند؛ ای کاش آقای قناد هم به جای اینکه در برنامه‌ای دیگر دلش بشکند شروع به کار کردن و تولید محتوا می‌کرد همینطور بجای اینکه ساعت شش صبح در خیابان‌ها فریاد بزند بهتر بود که با کسی که مشکل داشت صحبت می‌کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • اختلافی که پس از سال‌ها فیتیله‌اش در بین عمو‌های فیتیله‌ای‌ روشن شد!
  • اختلافی که پس از سال‌ها فیتیله‌ اش روشن شد!
  • فعالیت مجامع اجلاسیه بین المللی پیرغلامان حسینی
  • کمبود ناوگان اتوبوسرانی در ایام اربعین رفع شود
  • سی و پنج سال پیش دچار جادوی تئاتر شدم/شمع شب چراغ روشن شد
  • ماجرای گروگانگیری خونبار!
  • کاهش ۱۰ درصدی مصدومین تصادفات نوروزی | ثبت بیش از یک میلیون بازدید بهداشتی
  • معدوم‌سازی یک میلیون و ۵۰۰ هزار کیلوگرم موادغذایی فاسد در تعطیلات نوروز
  • شغل نان و آب‌دار چراغ‌روشن‌کنی را چه کسانی عهده‌دار بودند؟
  • سالانه ۵۰ موقوفه جدید به موقوفات استان سمنان اضافه می‌شود