Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@23:45:51 GMT

«فرصت‌طلبی» برای زدن تیر خلاص؟

تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۵۰۲۶۶

«فرصت‌طلبی» برای زدن تیر خلاص؟

بدیهی است برای جااندازی ناتوانی یا سومدیریت در هر تشکلی، می‌توان با ترسیم فرضیه غلط و جابه‌جا کردن عناصر خبری، از کاه، کوه ساخت و همه چیز را وارونه نشان داد. اما واقعیت چیست؟

در یک نگاه ساده و بدون موضع‌گیری خاص، ماجرا از این قرار است که فیلم خرس (۱۳۹۰) در شرایطی که مجوز اکران داخلی و بین‌المللی نداشته، چند سال پیش از سوی موسسه رسانه‌های تصویری (قبل از انحلال) و نه بنیاد سینمایی فارابی خریده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا اینجای کار، پیش کشیدن این بحث که «چرا فیلم‌های سینمایی که مالکیت (امروزیِ ) آن برای فارابی است یا بنیاد سینمایی فارابی در آن سهم دارد باید قاچاق شود؟» یا «عدم همیّت و جدیّت این نهاد سینمایی مهم و دولتی برای جلوگیری از قاچاق فیلم‌هایی که مالکیت آن را برعهده دارد»، آدرس غلط دادن به مخاطب است زیرا اصولا بنیاد سینمایی فارابی نسبت به اخذ مالکیت این فیلم اقدام نکرده و این کار (غلط یا درست) طبق تشخیص معاونت امور سینمایی و توسط مدیریت وقت موسسه رسانه‌های تصویری به انجام رسیده و در فرایند انتقال «دارایی‌های موسسه رسانه‌های تصویری» به «بنیاد سینمایی فارابی»، مالکیت فیلم خرس هم به فارابی رسیده است. 

به عبارتی دیگر، در شرایطی که بنیاد سینمایی فارابی هیچ نقشی در این فرایند نداشته و چه بسا با نفس عمل موافق هم نباشد، ایجاد ذهنیت در یک رسانه برای مقصر جلوه دادن این بنیاد در دوره فعلی، بیشتر به یک فرصت‌طلبی برای زدن تیر خلاص شبیه است تا ارزیابی منصفانه، علمی و حتی آسیب‌شناسانه، همچنان که در ماجرای لو رفتن فیلم رستاخیز (احمدرضا درویش، ۱۳۹۱) هم که حالا این دست تحلیل‌گران، آن را کنار خرس می‌گذارند و «قاچاق شدن فیلم‌های تحت مالکیت فارابی» را به تیتر رسانه‌ خودشان بدل می‌کنند، مدیریت و تصمیم اولیه بر عهده بنیاد سینمایی فارابی و مدیریت آن نبوده است. تصمیم را طبق تشخیص و مصالحی دیگران در جایی دیگر گرفته‌اند و بنیاد سینمایی فارابی برای جلوگیری از خسران صاحبان فیلم، طبق مصوبات سازمان سینمایی وارد عمل شده است.

هر چند مجوز پخش و نمایش بین المللی فیلم رستاخیز ، از سال ۹۶ به تهیه کننده این فیلم داده شده و از طرفی مجوز نمایش خانگی فیلم هم از سال گذشته به نام تهیه کننده رستاخیز صادر شده؛ سال گذشته فیلم از یوتیوب و امسال از تلگرام سر در می آورد. درباره هر دو فیلم هم بنیاد فارابی اقدامات حقوقی و قانونی را انجام داده است.

بر این اساس، وقتی پیش‌فرض را درست ترسیم کنیم، هیچ‌گاه به حکمی که برخی رسانه‌ها پیرامون اهمال برای بنیاد فارابی صادر می‌کنند نخواهیم رسید. نکته ای که متوجه بازیگران دیگری در این عرصه است اما کمتر در رسانه ها به جایگاه حقوقی شان در اثر سینمایی و نام آنان توجه می شود.

برچسب‌ها خسرو معصومی موسسه رسانه های تصویری بنیاد سینمایی فارابی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: خسرو معصومی موسسه رسانه های تصویری بنیاد سینمایی فارابی خسرو معصومی موسسه رسانه های تصویری بنیاد سینمایی فارابی موسسه رسانه های تصویری بنیاد سینمایی فارابی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۵۰۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگداشت روز جهانی مالکیت فکری



به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، شعار امسال این روز، «مالکیت فکری و توسعه پایدار؛ خلق آینده مشترک با نوآوری و خلاقیت» (IP & SDGs; Building Our Common Future With Innovation and Creativity) است.

️این مسابقه به مناسبت روز جهانی مالکیت فکری در شبکه‌های اجتماعی برای همراهان کانون دارایی‌های فکری برگزار می‌شود.

مسابقه از روز سه‌شنبه ۲۸ فروردین به مدت ۱۰ روز برگزار می‌شود، و هر روز یک سوال در حوزه Geographical Indications) GI) نشانه جغرافیایی در صفحه اینستاگرام کانون قرار داده می‌شود و علاقه‌مندان تا روز بعد، پیش از انتشار پاسخ سوال، فرصت دارند تا به سوالات پاسخ دهند. پس از اتمام مسابقه، از بین افرادی که پاسخ‌های درست را در این مدت ثبت کرده باشند، جوایزی اهدا خواهد شد. برای آشنایی با مفهوم GI می‌توانید به نشانی B۲n.ir/u۲۴۰۰۷ یا B۲n.ir/k۵۴۲۰۴ مراجعه کنید.

روز جهانی مالکیت فکری ۲۰۲۴ فرصتی است برای کشف اینکه چگونه مالکیت فکری راه حل‌های خلاقانه و نوآورانه‌ای را که برای ساختن آینده جمعی همه ما و فایق آمدن بر چالش‌های چند وجهی بسیار حیاتی هستند، تشویق و تقویت کند.

درک اینکه چگونه مالکیت فکری نوآوری را راهبری می‌کند، کلید پیشرفت توسعه انسانی و اتصال آن به اهداف پایدار برای آینده روشن همه گروه‌های جامعه است. مدیریت دارایی‌های فکری در پاسخ به مسائل جهانی و پیشبرد رشد و پیشرفت برای بهبود زندگی و حفاظت از محیط زیست بسیار مهم است.

سازمان جهانی مالکیت فکری از سال ۲۰۰۰ میلادی، ۲۶ آوریل (۶ اردیبهشت) مصادف با سالروز آغاز اجرای کنوانسیون تاسیس سازمان جهانی مالکیت فکری (۲۶ آوریل ۱۹۷۰ میلادی) را به عنوان روز جهانی «مالکیت فکری» انتخاب کرده است. این سازمان هرسال شعاری محوری را برای این روز اعلام می‌کند تا توجه جامعه را به آن موضوع جلب کند.

 

دیگر خبرها

  • طرح ۶ مرحله‌ای ایران برای مهار صهیونیست ها | سازمان ملل در آزمون ادعای صلح‌طلبی
  • شوی غربی برای حمایت از جنگ‌طلبی صهیونیست‌ها | دست بسته گروه ۷ در برابر ایران
  • سند مالکیت تخت جمشید رونمایی شد
  • رونمایی از سند مالکیت مجموعه جهانی تخت جمشید
  • استقلال و پرسپولیس، خلاص!
  • ترامپ: بایدن کشور ما را ویران کرده و بدترین رئیس جمهور تاریخ آمریکاست/ ما باید از شر بایدن خلاص شویم (فیلم)
  • اخذ موافقت نامه اصولی احداث واحد اتانول سنتزی در پتروشیمی فارابی
  • آخرین جزئیات درباره مالکیت دو تیم پرطرفدار | زمان اعلام نام خریداران پرسپولیس و استقلال مشخص شد + فیلم
  • بزرگداشت روز جهانی مالکیت فکری
  • شجاعت و شهادت طلبی نیروهای مسلح کشور را به بازدارندگی رساند