Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-24@04:31:42 GMT

سکونت ۲۳درصد از مردم اصفهان در بافت فرسوده

تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۵۱۷۳۷

سکونت ۲۳درصد از مردم اصفهان در بافت فرسوده

سید احمد حسینی‌نیا معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، گفت: حدود ۱۲ درصد از مساحت کلانشهر اصفهان در محدوده بافت فرسوده قرار دارد که در همین محدوده حدود ۲۳ درصد جمعیت شهر اصفهان سکونت دارند.

او ادامه داد: بنابراین بازآفرینی بافت‌های ناکارآمد از مهمترین اولویت‌های اجرایی و سیاست گذاری معاونت شهرسازی و معماری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان بیان کرد: شهرداری اصفهان بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان از سال ۹۶ تا کنون در بودجه سالیانه خود برای بافت‌های فرسوده برنامه‌های اجرایی در نظر گرفته و به اجرا رسانده است، اما با هدف تسریع بازآفرینی شهری، شهرداری اصفهان در کنار رویکرد‌های کالبدی، رویکرد‌های اجتماعی و مشارکت شهروندان را نیز مد نظر داشته است.

حسینی نیا افزود: شهرداری اصفهان در راستای همین هدف و جهت پیاده شدن الگویی مبتنی بر مشارکت شهروندان، تشکیل دفاتر تسهیل گری و نهاد توسعه محله را که گامی در راستای تحقق رویکرد توسعه اجتماع محور محسوب می‌شود برای ۸ محله برنامه ریزی نموده که ۵ دفتر در حال فعالیت و ۳ دفتر دیگر در حال طی فرآیند انتخاب مشاور می‌باشند.

او عنوان کرد: فرآیند بازآفرینی شهری در سطح شهر اصفهان برای ۲۸ محله دارای اولویت برنامه ششم توسعه کشور در شش محور شامل: توسعه امکانات و خدمات روبنایی در مقیاس شهری و محله‌ای، ارتقای زیر ساخت‌های شهری و محله‌ای، بهسازی و ارتقاء فضا‌های شهری و محله‌ای و توسعه قلمروی عمومی، ارتقای توانمندی‌های اقتصادی، ظرفیت سازی اجتماعی و نهادی، تهیه طرح‌ها و برنامه‌های بازآفرینی در مقیاس شهری و محله‌ای و بهسازی، مقاوم سازی و نوسازی مسکن با بودجه‌ای بالغ بر حدود ۳۶۰۰۰ میلیارد تومان تعریف شده و امید است با مشارکت تمامی ارگان‌ها بتوان این برنامه را به بهترین شیوه اجرایی نمود.

معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان خاطرنشان کرد: از حدود ۲۳۷ پهنه مصوب دارای بافت ناکارآمد ۴۴ پهنه از گونه بافت تاریخی هست که از نظر مساحت ۲۱ درصد بافت ناکارآمد مصوب را شامل می‌شود که عمدتا در مناطق یک و سه شهرداری اصفهان واقع شده اند.

حسینی نیا در خصوص بازآفرینی بافت تاریخی اصفهان اظهار داشت: بافت‌های تاریخی نیازمند رویکرد‌ها و سیاست‌های مداخله ویژه است، این گونه بافت‌ها همزمان با حفظ هویت و ارزش‌های فرهنگی- تاریخی شهر می‌بایست شاخص‌ها و کیفیت‌های زندگی را برای ساکنان خود فراهم آورند تا توأمان با ارتقا در همه ابعاد بازآفرینی از جمله کالبدی، اجتماعی و اقتصادی، در جریان رشد و توسعه شهر نیز قرار گیرد.


او بیان کرد: تاکنون بافت‌ها بر اساس شاخص‌های سه گانه ریزدانگی، نفوذناپذیری و ناپایداری مشخص شده اند که درحال حاضر شورای عالی شهرسازی و معماری در حال بررسی و تدوین شاخص‌های جدید است که شاخص‌های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و ... را نیز در شناسایی بافت‌ها دخیل نماید.

معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان گفت: ما در معاونت معماری و شهرسازی کمیته‌ای را با عنوان کمیته عالی ساماندهی بافت‌های ناکارآمد راه اندازی کردیم تا بتوانیم به عنوان سیاست گذار حوزه باز آفرینی در شهرداری اصفهان اقدامات را رصد و تسریع نماییم که این کمیته شامل معاونین شهردار اصفهان (حسب موضوعات مرتبط) رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی، مدیر عامل سازمان نوسازی و بهسازی، مدیران منطقه و سایر مدیران شهرداری است، که هدف از تشکیل این کمیته هماهنگی امور بازآفرینی شهر اصفهان در سطح کلان است.     انتهای پیام/ش

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: توسعه شهری اصفهان شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان شهری و محله ای شهر اصفهان بافت ها شاخص ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۵۱۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای بسته تشویقی نوسازی بافت فرسوده شش شهرستان سیستان وبلوچستان

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان وبلوچستان، سهیلا رضایی گفت: شرکت بازآفرینی شهری ایران با هدف تسهیل در نوسازی بسته‌های تشویقی ۱۹ بندی را تدوین و پس از تصویب در شورایعالی شهرسازی و معماری ایران به استان‌ها ابلاغ کرد.
وی افزود: این بسته‌های تشویقی مشوق‌های خوبی برای بهسازی و نوسازی مسکن در بافت فرسوده هستند که سازنده‌ها می‌توانند با استفاده از آن با کمترین هزینه نسبت به نوسازی مسکن خود اقدام کنند.
رئیس اداره باز آفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان گفت: ۱۳ شهرستان در محدوده شهر‌های تحت پوشش این اداره کل مورد هدف بازآفرینی شهری هستند که در شش شهرستان ذکر شده این طرح اجرا و در بقیه شهر‌ها نیز این طرح تعیین تکلیف شده است.
وی با بیان اینکه این مشوق‌های کالبدی براساس گروه‌بندی‌هایی مصوب شده‌اند، گفت: بر اساس شرایط بهره‌مندی و ضوابط تشویقی، این تقسیم‌بندی در چهار گروه انجام شده است.
رضایی ادامه داد: گروه اول شامل بازآفرینی یکپارچه در قالب بلوک شهری، گروه دوم نوسازی در مقیاس محور‌های اصلی محله‌ای و گروه سوم شامل نوسازی در عمق بافت فرسوده شهری می‌شود و گروه چهارم نیز نوسازی قطعات غیرقابل تجمیع را در بر می‌گیرد.
وی خاطر نشان کرد: شهروندان می‌توانند با مراجعه به شهرداری‌ها برای بهره‌مندی از این بسته‌های تشویقی به منظور بازسازی و نوسازی بافت فرسوده پیگیری کنند.

دیگر خبرها

  • اجرای بسته تشویقی نوسازی بافت فرسوده شش شهرستان سیستان وبلوچستان
  • نوسازی ۲۵ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده کشور
  • ۲۵ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده کشور نوسازی شد
  • توزیع بیش از ۴۴ هزار بسته نوسازی بافت‌های فرسوده در ۲۶۱ محله کشور
  • تشکیل۲ هزار حلقه میانی برای تسریع در نوسازی بافت‌های فرسوده
  • تشکیل ۲ هزار حلقه میانی برای تسریع در نوسازی بافت‌های فرسوده
  • ۱۶ هزار و ۹۶۶ هکتار بافت ناکارآمد در استان خراسان رضوی شناسایی شد
  • شناسایی ۱۷ هزار هکتار بافت‌ ناکارآمد شهری در خراسان رضوی
  • ارائه تجربیات بازآفرینی شهری در اصفهان از سوی دفاتر مشارکت و بازآفرینی
  • شناسایی ۱۶ هزار هکتار بافت ناکارآمد در خراسان رضوی