Web Analytics Made Easy - Statcounter

گرچه چند سال پیش از انقلاب جرقه‌هایی در آسمان هنری کشور متاثر از فرهنگ عاشورایی مشاهده شده بود، اما پس از انقلاب با اتفاق شگرفی روبرو می‌شویم که تغییرات بزرگی را در عرصه هنر ایجاد کرد.

به گزارش مشرق، «مرتضی گودرزی دیباج» با اشاره به موضوع هنر آئینی و متعالی و تاثیر آن بر هنرمندان گفت: از زمانی که شیعیان فرصت تجلی در کشور پیدا کردند و امکان ظهور و بروز و فعالیت‌های سیاسی و اعتقادی بیشتری پیدا کردند به طور طبیعی برای هنرمندان نیز فضای بازتری ایجاد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: گرچه چند سال پیش از انقلاب جرقه‌هایی در آسمان هنری کشور متاثر از فرهنگ عاشورایی مشاهده شده بود، اما پس از انقلاب با اتفاق شگرفی روبرو می‌شویم که تغییرات بزرگی را در عرصه هنر ایجاد کرد.

لزوم توجه به سبک زندگی امام حسین (ع) از سوی منبری‌ها و مداحان

این هنرمند برجسته کشور از منبری‌ها و مداحان به دلیل غفلت در زندگی امام حسین (ع) انتقاد کرد و گفت: آنچه که در حوزه معرفت شناسی عاشورا به عنوان عصاره حرکت انبیا، ائمه معصومین و هر آنچه که با عنوان مانیفست تشیع، اسلام و انسان آزاده مطرح شود در حرکت امام حسین (ع) از زمانی که به دنیا می‌آیند، در زندگی شریف ایشان و در حادثه کربلا وجود دارد. منبری‌ها، مداحان و محققان و رسانه‌های ما باید به علاوه بر عاشورا و وقایع کربلا به سبک زندگی ایشان توجه کنند چراکه به قول حاج قاسم سلیمانی باید شهید باشی تا شهید شوی.

گودرزی دیباج با اشاره به هنرمندان فعال در حوزه معرفت شناسی، آسمانی و مباحث دینی مانند عاشورا، اظهار کرد: به طور کلی تعداد هنرمندان فعال در مباحثی که انسان را به ساحت ائمه می‌رساند محدود است و باید آن‌ها را قدر بدانیم.

وی ادامه داد: آنچه که در حوزه معرفت شناسی هنری منجر به تولید اثر هنری می‌شود به صورت یک عصاره کم، اما بسیار درخشان و مهم است، از این رو باید با ایجاد خدمات در حوزه سیاستگذاری، ارج گذاشتن و توجه رسانه‌ای به هنرمندان و پر و بال دادن و ایجاد مقبولیت اجتماعی، آن‌ها را گسترش دهیم.

این نقاش تاکید کرد: باید بپذیریم آبشخور هنرمندان ما جامعه‌ای است که در آن نفس می‌کشند و زندگی می‌کنند. در واقع یک نوع جهان بینی بر اساس شرایط اجتماعی، تربیت خانوادگی و ارزش گذاری برای هنرمندان در طول زندگی تا دوران بلوغ منجر به ایجاد منظری می‌شود که فصل مشترکی از تمام مراحل زندگی است.

گودرزی دیباج با بیان اینکه وظیفه هنرمند سنگین است، عنوان کرد: در شرایط عادی هنرمند کار خود را انجام می‌دهد، اما زمانی که به موضوع هدایت جامعه و وظیفه فردی می‌رسیم قصه متفاوت خواهد بود.

هنر عاشورایی و آئینی تنها محدود به تکرار روایت‌ها، مسائل و مصائب عاشورا نیست

وی با تاکید بر این که هنر عاشورایی و آئینی تنها محدود به تکرار روایت‌ها، مسائل و مصائب عاشورا نیست، عنوان کرد: این موضوع یک تفکر است و ما باید به سمتی برویم که ذات این نوع هنر تعهد به انسان‌ها و جامعه است و هنرمند روش زیستن و اصلاح نگاه مخاطب خود را به عنوان تکلیف دینی خود می‌داند.

این محقق هنری عاشورا را صحنه رویارویی جهل و آگاهی دانست و عنوان کرد: در این روز دین در برابر دین قرار دارد و کفر وجود ندارد و آنچنان این دو سو به هم نزدیک بودند که شناسایی و تشخیص حق دشوار می‌شود.

منبع: دفاع پرس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قرارداد ایران و چین نقاش هنرمند ماه محرم امام حسین منبری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۵۷۴۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا مصیبت اباعبدالله بر آسمان‌ها سنگین است؟

شهادت امام حسین علیه‌السلام در کنار اینکه برای مسلمانان مصیبت بزرگی محسوب می‌شود، برای اهل آسمان نیز سنگین و گران است. اهل آسمان‌ها شامل ملائک و موجودات ذی‌شعور و بلکه تمام مخلوقاتی می‌شود که جنبۀ عوالمی دارند.

 به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در فرازی از زیارت عاشورا خطاب به امام حسین علیه‌السلام می‌گوییم مصیبتی که بر ما و بر اهل آسمان‌ها وارد شد بسیار بزرگ و سنگین بود «یَا أَبا عَبْدِاللّٰهِ، لَقَدْ عَظُمَتِ الرَّزِیَّةُ وَجَلَّتْ وَ عَظُمَتِ الْمُصِیبَةُ بِکَ عَلَیْنا وَ عَلَىٰ جَمِیعِ أَهْلِ الْإِسْلامِ، وَ جَلَّتْ وَ عَظُمَتْ مُصِیبَتُکَ فِی السَّمَاوَاتِ عَلَىٰ جَمِیعِ أَهْلِ السَّمَاوَاتِ؛ ای اباعبدالله، هرآینه عزایت بزرگ و سنگین شد و مصیبت تو بر ما و بر همه اهل اسلام بس دشوار و طاقت‌فرسا شد و مصیبتت در آسمان‌ها بر همه اهل آسمان سنگین و دشوار و طاقت‌فرسا شد.

در این فراز از زیارتنامه امام حسین علیه‌السلام را خطاب قرار می‌دهیم و این، معرفت کوچکی نیست بلکه نشان‌دهندۀ آن است که ما با امامی حیّ و زنده سخن می‌گوییم به گونه‌ای که گویی در پیش روی ما قرار دارند.

بعد در ادامه، از عظمت رزایا و عظمت مصیبت وارده بر امام سخن می‌گوییم و ابراز تأسف می‌کنیم. رزیه به معنای تعزیت، پیشامدناگوار و بزرگ و جمع آن رزایا است. اما سؤال اینجاست که چرا مصیبت امام حسین علیه‌السلام باید برای ما و اهل آسمان‌ها عظمت و جلالت دارد؟

شاید پاسخ این سؤال در عظمت جایگاه امام حسین علیه‌السلام نهفته باشد؛ چرا که ویژگى این حادثه آن است که در این ماجرا، نه فقط یک انسان مؤمن وحق طلب، بلکه امامى معصوم و پنجمین فرد از اصحاب کساء و فرزند امیرالمؤمنین علیه‌السلام و فاطمه زهرا علیها السلام و نوۀ رسول خدا صلى الله علیه و آله، به دست مردمى که خود را از امّت پیامبر مى دانستند، به گونه اى دردناک و بى سابقه به شهادت رسید. به یقین کشتن مردى که حجّت خدا بر روى زمین و امام عصر خویش است و براى مبارزه با ظلم و ستم به پا خاسته، آن هم به آن شیوه بسیار ناجوانمردانه، گناه سنگینى است که نمى توان از کنار آن به سادگى گذشت (عاشورا؛ ریشه‌ها، انگیزه ها، رویدادها، پیامدها سعید داودی، مهدی رستم نژاد)

از این جهت است که وقتی آن عالم یهودی در مجلس یزید و پس از خطبۀ امام سجاد علیه‌السلام از ماجرا مطلع می‌شود، در مقام توبیخ رو به یزیدیان می‌گوید سبحان الله؛ این پسر دختر پیامبرتان است که او را کشته‌اید؛ رفتار شما پس از او با فرزندانش چه بد است! به خدا قسم اگر پیامبر ما موسی بن عمران فرزندی از خود در میان ما به یادگار می‌گذاشت، گمان دارم که پس از خداوند او را می‌پرستیدیم. پیامبر شما دیروز از میان شما رفت و شما امروز به فرزندش حمله بردید و او را کشتید؟! شما چه بد امتی هستید.

مصیبت شهادت امام حسین علیه‌السلام در کنار اینکه برای مسلمانان مصیبت بزرگی محسوب می‌شود، برای اهل آسمان نیز سنگین و گران است. اهل آسمان‌ها شامل ملائک و موجودات ذی‌شعور و بلکه تمام مخلوقاتی می‌شود که جنبۀ عوالمی دارند. در روایتی از امام صادق علیه‌السلام می‌خوانیم آسمان بر هیچ احدی تا قبل از قتل یحیی بن زکریا نگریسته بود تا زمانی که امام حسین به قتل رسید و آسمان بر او هم گریست. لَمْ تَبْکِ السَّمَاءِ عَلَى أَحَدٌ قَبْلَ قَتَلَ یَحْیَى بْنِ زَکَرِیَّا حَتَّى قَتَلَ الْحُسَیْنُ ع فَبَکَتْ عَلَیْهِ. (کامل الزیارات، ص77) و یا شهاب حارثى نقل کرده که وى گفت: در رحبه محضر مبارک امیر المؤمنین علیه السلام نشسته بودیم. در این هنگام حسین آمد. پس امیر المؤمنین از خوشحالی چنان خندیدند که دندان‏‌هاى‌شان پیدا شد. سپس با حسرت فرمود: خداوند متعال در قرآن کریمش قومى را یاد کرده و فرموده: فَما بَکَتْ عَلَیْهِمُ السَّماءُ وَ الْأَرْضُ وَ ما کانُوا مُنْظَرِینَ‏. پس نه آسمان برآنان گریست و نه زمین و [ هنگام نزول عذاب هم ] مهلت نیافتند (دخان 9) قسم به کسى که حبّه را شکافته و بنده را آفریده البته این (حسین علیه‌السلام) را خواهند کشت و آسمان و زمین بر او مى‏‌گرید.

این مسئله حاکی از زنده بودن کائنات دارد و این رفتارشان نشان‌دهندۀ آن است که تمام اشیای عالم وابسته به حجت الهی هستند. به این دلیل است که در روایات می‌خوانیم اگر زمین لحظه‌ای از حجت خدا خالی باشد، اهلش را در خود فرو می‌برد؛ لَوْ بَقِیَتِ الْأَرْضُ یَوْماً بِلَا إِمَامٍ مِنَّا، لَسَاخَتْ‏ بِأَهْلِهَا... (قال الباقر (ع) ــ الأصول الستة عشر (ط - دار الحدیث)، ص140)

دیگر خبرها

  • پسر صدیقه خانم که اروپایی‌ها را شگفت زده کرد
  • چرا مصیبت اباعبدالله بر آسمان‌ها سنگین است؟
  • ۶۰ درصد نوازندگان از هوش مصنوعی استفاده می‌کنند!
  • ورود حجم قابل توجه‌ای سیلاب به شهر زاهدان
  • لزوم حمایت از زندانیان و خانواده آن‌ها
  • روایت زندگی شهید حسین نیا از زبان خانواده شهید
  • از اول هم با سلبریتی‌ها مشکل نداشتیم
  • عکس | سازه حاشیه ساز خانه مداحان جمع آوری شد
  • سازه حاشیه ساز خانه مداحان جمع آوری شد
  • اجتماع مردمی «وعده صادق» با مداحی حسین طاهری در حرم مطهر امام رضا(ع) برگزار می‌شود