Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست-قبادی دانا گفت: طبیعتاً می‌بایست مسئول مهدهای کودک مشخص و تکلیف آنها یکسره شود و یک دستگاه مسئولیت مدیریت مهدهای کودک را بپذیرد و پاسخگوی اقدامات مختلف در این زمینه باشد.

وحید قبادی دانا رییس سازمان بهزیستی کشور بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران در فضای مجازی در خصوص فرمایشات مقام معظم رهبری در مورد مهدهای کودک گفت: امروز شاهد بودیم مقام معظم رهبری در گفتگویی که در اجلاس مدیران و روسای وزارت آموزش و پرورش داشتند فرمایشات مهمی را فرمودند که یکی از مواردی که ایشان اشاره کردند در ارتباط با مهد کودک‌ها و پیش دبستانی‌ها بود و ایشان ابراز تاسف کردند از رها بودن مهدهای کودک به خاطر اختلاف فی‌مابین برخی دستگاه‌ها و همچنین فرمودند وضعیت مهدکودک‌ها خوب نیست و نباید نگاه ما به مهدکودک‌ها خدماتی باشد؛ بلکه اینها مراکز مهم آموزشی و پرورشی هستند و ابراز نگرانی کردند از نفوذ دشمن در مراکز آموزش و پرورشی و استفاده از این جریان نفوذ از راه‌هایی مثل سند ۲۰۳۰ و ابراز نگرانی از این مجموعه اقدامات.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بنده عرض می‌کنم این فرمایشات ایشان برای ما بسیار راهگشا بوده؛ اما طبق ماده دو تبصره ۲ قانون تاسیس مدارس و مراکز آموزش و پرورش غیردولتی تعیین شاخص‌های آموزشی و پرورشی و تدوین محتوا و نظارت بر محتوا از حیث آموزش و پرورش به عهده آموزش و پرورش است و فقط موضوع صدور مجوز و ارائه برنامه با سازمان بهزیستی قرار داده شده است. البته آیین نامه اجرایی این ماده قانونی توسط هیات وزیران ابلاغ شده و تقسیم وظیفه صورت گرفته است.

قبادی دانا بیان کرد: نکته‌ای که می‌خواهم عرض کنم درباره یک اختلاف نظر سنتی برای اداره مهدهای کودک بین آموزش و پرورش و سازمان بهزیستی بوده که مقام معظم رهبری به طور دقیق به آن اشاره فرمودند. طبیعتاً می‌بایست مسئول مهدهای کودک مشخص و تکلیف مهدها یکسره شود و یک دستگاه مسئولیت مدیریت مهدهای کودک را بپذیرد و پاسخگوی اقدامات مختلف در این زمینه باشد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور اظهار کرد: با توجه به اینکه فقط صدور مجوز و ارائه برنامه با سازمان بهزیستی است، در سال‌های گذشته چالشی و اختلاف نظری بین دو دستگاه بوده است. درباره نگاهی که وجود دارد و مهدهای کودک به عنوان مراکز خدماتی شناخته می‌شوند باید بگویم که تعرفه مصوب برای شهریه مهدهای کودک توسط سازمان حمایت از حقوق تولیدکنندگان و مصرف کنندگان مصوب می‌شود که در وزارت صمت است در حالی که اگر مهد کودک‌ها را مراکز آموزشی و پرورشی بدانیم موضوع متفاوت خواهد بود. بنابراین باید تغییر نگاه و بازنگری را متولیان امر داشته باشند.

قبادی دانا در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر تنها ۷ درصد کودکان زیر ۶ سال در مهدهای کودک حضور دارند، گفت: ۶۶۱ هزار کودک در سراسر کشور در مهدهای کودک حضور دارند که در قالب ۵۶۰۰ کودک شهری و ۵۶۰۰ روستا مهد و هزار مهد در حاشیه شهر ساماندهی می‌شوند و ۵۷ هزار مربی در مهدها مشغول فعالیت هستند.

وی بیان کرد: سازمان بهزیستی پیشنهادی به شورای عالی داده که یک متولی مسئول مهدها باشد و اعلام می‌کنیم اگر آموزش و پرورش بپذیرد متولی اصلی مدیریت و اداره و صفر تا صد مهدهای کودک را بپذیرد، بهزیستی آماده است که بخش صدور مجوز و ارائه برنامه را نیز به آموزش و پرورش بسپارد تا علاوه بر شاخص‌ها و نظارت بر مهدها این موضوع را هم انجام دهد تا یک متولی برای این موضوع باشد و نگرانی مقام معظم رهبری را هر چه سریع‌تر رفع کنیم. اما اگر مسئولیت به بهزیستی هم محول شود ما طرح خودمان را برای تحول بنیادین مهدهای کودک به عنوان کانون فرهنگی و تربیتی رشد به شورای عالی داده‌ایم و این نیازمند توانمندسازی و شایسته سازی در ارکان مهدهای کودک است و حاضریم برای وحدت مدیریت و حرکت تحولی مهدهای کودک این موضوع را به عهده بگیریم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: طرح تحول بنیادین که ارائه داده‌ایم به ارتقا شایستگی‌های مهدها و تبدیل به مرکز فرهنگی و تربیتی، تسهیل رشد همه جانبه کودک بر اساس معیارهای ارزشی اسلامی و ایرانی، ایجاد و تامین محیطی امن و عاطفی برای کودکان، افزایش پویایی همگانی برای اثربخشی مهدها و پرورش استعدادهای کودک به ویژه در سال‌های اولیه رشد و همچنین حمایت از خانواده‌هایی که فرزندان در سن مهد دارند و کم درآمد و یا پر جمعیت هستند، می‌پردازد. ما تاکید داریم که بر اساس سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری اگر می‌خواهیم موثر واقع شویم باید در ارتباط با مهدها موثر باشیم و حمایت از خانواده‌هایی که بتوانند فرزندانشان را در مهد بگذارند در فرزندآوری نقش خواهد داشت.

وی در پایان گفت: بر این اساس جلسات متعددی را با آموزش و پرورش داشتیم، تفاهم خوبی صورت گرفت و در صورت ابلاغ نهادهای بالادستی آماده همکاری هستیم.

مهر

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مقام معظم رهبری سازمان بهزیستی آموزش و پرورش مهدهای کودک قبادی دانا کودک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۵۹۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمان اضافه کار را نمی‌پذیرند/ نرخ حق‌التدریس ۲ برابر می‌شود

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه نرخ حق التدریس جذابیت کافی ندارد، گفت: هم اکنون از هر ۱۰ معلم کمتر از ۲ معلم اضافه تدریس را می‌پذیرند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علی فرهادی؛ سخنگوی وزارت آموزش و پرورش درباره جزئیات افزایش رقم ساعات حق‌التدریس معلمان اظهار کرد: یکی از بهترین راه‌های کمبود معلم در آموزش و پرورش استفاده از نیرو‌های توانمند است و باید انگیزه لازم را ایجاد کنیم تا از ظرفیت معلمان موجود که گزینش شده و دارای سابقه کار و هستند، استفاده کنیم.

وی افزود: استفاده از نیرو‌های موجود باعث جبران کمبود معلم با استفاده از معلمان با تجربه می‌شود و دیگر معلمان بدون تجربه به کلاس‌های درس نمی‌روند.

فرهادی ادامه داد: کمبود معلم مقطعی بوده و همیشگی نیست بنابراین به دلیل نیاز کوتاه مدت به دنبال استخدام نیرو‌های جدید نباشیم.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه برای تحقق این موضوع باید دو اتفاق بیفتد، گفت: نخست آنکه دستمزد ساعات حق‌التدریس معلمان به موقع پرداخت شود، وزارت آموزش و پرورش دستگاه درآمدزا نیست و منابع مالی را از سازمان برنامه و بودجه دریافت می‌کند و این سازمان قول همراهی برای پرداخت به موقع حق‌التدریس‌ها را داده است.

وی بیان کرد: معلمان با تجربه باید انگیزه کافی برای تدریس اضافه را داشته باشند با همین رویکرد آیین نامه‌ای را تدوین و سه پیشنهاد ارائه کردیم، این آیین‌نامه به شورای حقوق و دستمزد ارائه شده است.

فرهادی با اشاره به اینکه نظر سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه برای افزایش مبلغ حق‌التدریس معلمان مثبت است، افزود: این کار به نفع دولت، معلمان و دانش آموزان است، وزارت آموزش و پرورش پیشنهاد داده است که مبلغ حق‌التدریس حدود دو برابر شود.

وی بیان کرد: هم‌اکنون ضریب اشتغال مثبت معلمان کمتر از ۱.۲ است یعنی از ده معلم کمتر از دو معلم اضافه تدریس دارند، اگر این رقم به ۱.۴ برسد، کل نیاز آموزش و پرورش مرتفع می‌شود و بخشی از اقتصاد معلمان تأمین خواهد شد.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که آیا افزایش مبلغ حق‌التدریس معلمان از مهر امسال اجرا می‌شود؟ گفت: در تلاش هستیم تا از مهر امسال اجرا شود.

فرهادی اضافه کرد: با توجه به شرایط موجود نرخ حق‌التدریس جذابیت کافی ندارد بنابراین در شورای حقوق و دستمزد افزایش نرخ حق‌التدریس تا دو برابر را پیگیری کردیم که در دستور کار قرار دارد.

دیگر خبرها

  • البرز آماده بزرگداشت هفته معلم است/ تقدیر از معلمان نمونه
  • نرخ حق‌التدریس معلمان ۲برابر می‌شود
  • سخنگوی وزارت آموزش و پرورش: مبلغ حق‌التدریس معلمان ۲برابر می‌شود
  • معلمان اضافه کار را نمی‌پذیرند/ نرخ حق‌التدریس ۲ برابر می‌شود
  • بررسی مسئولیت‌های اجتماعی صنایع و معادن بافق در پیشبرد اهداف آموزش و پرورش
  • صنایع و معادن رفسنجان به مسئولیت‌های اجتماعی خود پایبند باشند
  • اوتیسم؛ بیماری ناشناخته و بدون درمان!
  • ۶۷۸ خیر حامی کودکان تحت حمایت بهزیستی هستند
  • اوتیسم؛ اختلالی که ناشناخته ماند
  • ۶۷۸ کودک بهزیستی زنجان تحت حمایت حامیان قرار دارند