Web Analytics Made Easy - Statcounter

سازمان ملل متحد روز چهارشنبه درمورد پیامدهای زیست محیطی انفجار مهیب و ویرانگر روز 14 مرداد بندر بیروت که منجر به وخیم تر شدن اوضاع لبنان شده، ابراز نگرانی کرد.

 به نقل از تارنمای رسمی سازمان ملل متحد، مسئول برنامه محیط زیست و انرژی در برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP) در لبنان، در نشست مطبوعاتی در ژنو بیان کرد: افزون بر قربانیان انفجارهای بیروت که بر طبق آخرین آمار منتشر شده، ۱۹۰ نفر کشته و بیش از شش هزار و ۵۰۰ نفر مجروح شدند؛ این انفجارها پیامدهای بلندمدت زیست محیطی شدیدی در پی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: به دنبال تخریب بندر بیروت، مقادیر زیادی زباله تولید شده که بین یکصد هزار تا ۸۰۰ هزار تن ارزیابی شده است؛ برخی از این زباله ها با توجه به نوع مواد ذخیره شده در بندر بیروت، از جمله سموم دفع آفات، فرآورده های دارویی، محصولات شیمیایی و صنعتی و انواع مختلف فلزات سنگین، خطرناک هستند. افزون بر آن، یکی از دو مرکز مهم دفن زباله شهری در بیروت خسارات جدی متحمل شده است و  بحران انباشت زباله را تشدید کرده است.

این کارشناس سازمان ملل هشدار داد: این مواد شیمیایی برای سلامتی انسان مضر است و منجر به آلودگی محیط زیست (آب و خاک) می شود؛ چنانچه زباله های موجود در بندر بیروت به درستی دفن و یا بازیافت نشوند، بیروت همچنین می تواند در معرض آلودگی محیط دریا از طریق نشت مواد شیمیایی قرار گیرد.

وی ادامه داد: اگرچه از شدت آلودگی هوا که در ساعات اولیه این حادثه بسیار وخیم ارزیابی شده بود، کاسته شده؛ با این حال، آلودگی شیمیایی ذرات پراکنده در اثر انفجار می تواند مجدداً در هوا منتقل شده و سلامت جامعه را تهدید کند.

مسئول برنامه محیط زیست و انرژی در برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP) در لبنان در ادامه تصریح کرد: در این راستا، سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا با هم همکاری می کنند تا اطمینان حاصل شود که آواربرداری و مدیریت بحران زباله به درستی و به شیوه ای سازگار با محیط زیست انجام شود.  افزون بر آن، تحقیقات اولیه پیرامون بحران انباشت زباله و آثار زیست محیطی آن در مناطق خارج از بندر بیروت و همچنین تحقیقات ویژه در مورد آثار مواد شیمیایی در محدوده داخل بندر بیروت آغاز شده است.

به نوشته تارنمای رسمی سازمان ملل متحد، بانک جهانی همچنین گزارشی از ارزیابی های اولیه از خسارات و ملزومات این حادثه منتشر کرده است؛ این داده ها برای طراحی برنامه های مدیریت فنی پسماند به کار می رود.

این کارشناس افزود: به منظور اجتناب از آلودگی محیط زیست و به مخاطره افتادن سلامت عمومی، زباله های خطرناک در بندر  بیروت باید به صورت مجزا و تحت تدابیر خاصی جابه جا شوند؛  اقدامات تفکیک زباله ها آغاز شده؛  بخشی از این زباله ها ازجمله بتون ها و سنگ ها که می توان آن ها را به قطعات کوچکتری تبدیل کرد، قابلیت کاربرد مجدد در سنگفرش کردن خیابان ها و پیاده روها دارد. کارشناسان بین المللی و محلی در حال بررسی چنین قابلیت هایی با هماهنگی مقامات لبنانی هستند. همچنین ارزیابی اثرات آلودگی هوا و اکوسیستم های دریایی آغاز شده است اما حمایت بیشتری برای تقویت سیستم نظارت و جبران خسارت ها ضرورت دارد.

وی همچنین بیان کرد: ایجاد هماهنگی میان دست اندرکاران ملی که در این زمینه کار می کنند از جمله ارتش و وزرای لبنانی همچنین سازمان های مردم نهاد حائز اهمیت است. گاه برخی مداخلات اگر بر پایه اطلاعات فنی و تخصصی نباشد، ممکن است عواقب زیست محیطی منفی به دنبال داشته باشد.

مسئول برنامه محیط زیست و انرژی در برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP) اعلام کرد: هزینه ترمیم و بازسازی زیست محیطی انفجارهای بندر بیروت بیش از ۱۰۰ میلیون دلار ارزیابی شده است که باید به آن هزینه تخریب محیط زیست در لبنان را نیز افزود؛ هزینه ای که در سال ۲۰۱۸ میلادی حدود ۲.۳۵ میلیارد دلار برآورد شده است.

به گزارش ایرنا عصر روز سه شنبه (۴ آگوست / ۱۴ مرداد) یک انبار بزرگ نیترات آمونیوم در بندر بیروت دچار انفجار شد که در پی این حادثه بیش از صد تن کشته و زخمی شدند.  / ایرنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: سازمان ملل متحد محیط زیست بندر بیروت زیست محیطی زباله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۶۴۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دشتی پر از شاهین‌های شکاری در تهران / شکارچیان در کمین و سازمان محیط زیست بی‌خبر / احتمالا بخشی از تجارت غیرقانونی شاهین از این‌جا آغاز می‌شود (فیلم)

عصر ایران ؛ حسن ظهوری ــ این چرخش آزادانه و با شکوه همیشه همین‌قدر امن و بدون خطر نیست. حضور تعداد زیادی از این پرنده‌ها توجه خیلی‌ها مخصوصا شکارچیان پرنده را به خود جلب می‌کند آن‌هم پرنده‌ای که بسیار گران قیمت و یکی از تجارت‌های غیرقانونی در منطقه خاورمیانه و حتی جهان است. ما اکنون در جایی از تهران هستیم که هیچ کس علاقه‌ای به بودن در آن‌جا را ندارد. ولی پرنده‌ها، سگ‌های ولگرد و شاهین‌های تهران هر روز به این‌جا سر می‌زنند. این‌جا آرادکوه؛ بزرگترین کوه زباله در ایران است.

گزارش را این‌جا ببینید

روزانه بیش از یک میلیون تن زباله شهر تهران این‌جا آورده می‌شود. لابلای این زباله‌ها غذای زیادی برای حیوانات وجود دارد ولی گروهی دیگر هم هستند که علاقه‌ای به زباله ندارند؛ آن‌ها برای شکار پرنده‌هایی آمده‌اند که خیال می‌کنند سفره آماده‌ای برایشان پهن شده‌است ولی شاید نمی‌دانند که سفره‌ آماده‌ای برای شاهین‌های شکاری تهران هستند.

معلم است و هفته‌ای یکی دو بار برای درس دادن به بچه‌های حسن‌آباد از کنار آراد کوه رد می‌شود. گاهی مثل همین حالا در جاده می‌ایستد و این جدال هر روزه را تماشا می‌‌کند. تماشایی که برایش هیجان‌انگیز است اما نگرانش هم می‌‌کند. این آزادی با شکوه گاهی بدون هزینه نیست  آدم‌هایی هستند که چشم دیدن این جدال شکار و شکارچی را ندارند و برای گرفتن شاهین‌ها به این‌جا می‌آیند. رفت و آمد‌های مشکوکی هم دیده و با تعریف کردن همین نگرانی‌ها من را به این‌‌جا آورده‌است.

روی زمین پر از آشغال‌هاییست که باد از روی آرادکوه بلند می‌کند. اطراف این‌جا هم به دلیل همین کوه زباله هیچ آبادی و سکونت‌گاهی نیست. شکارچیان پرنده هم همین شرایط را می‌خواهند؛ این سکوت و امنیتی که برایشان وجود دارد باعث شده تا هرزگاهی سر و کله‌شان این‌جا پیدا شود. شاهین‌ها خسته از تلاشی که برای شکار کرده‌اند روی سیم‌های برق بنشینند؛ هرچند این استراحت‌ها خیلی طولانی نیست و با پیدا شدن دسته دیگری از پرندگان دوباره به پرواز در می‌آیند. اما مجبورند دوباره روی این سیم‌های برق استراحت کنند تا نیرویشان برگردد و این‌جاست که شکارچیان شاهین، با دام‌هایی که پهن می‌کنند و شکارهای آسانی که نشان‌شان می‌دهند شاهین‌ها را فریب می‌دهند و شکارشان می‌کنند.

فعلا در آسمان غذای کافی هست و شاهین‌ها اگرچه گاهی به پایین نگاه می‌کنند اما دسته پرنده‌ها بیشتر از آن است که حواس‌شان پرت شود. سفره آنقدر برای شاهین‌ها بزرگ است که تا وقتی پرنده‌ها هستند فرصت نشستن ندارند؛ حتی برای خوردن شکاری که گرفته‌اند و این‌طور در آسمان شروع به خوردن آن می‌کنند. اما بالاخره باید استراحت کنند و به نظر می‌رسد این‌بار شکم‌شان هم سیر است. شاید کلاغ‌ها که شاهد شکار کردن آن‌ها بودند می‌دانند که فعلای خطری ندارند که اینطور نزدیک‌شان می‌نشینند.

شاهین‌های تهران شکارچی‌‌های ماهری هستند و هر روز با یک چالش تازه مواجه می‌شوند. برای همین است که شکارچیان علاقه زیادی به گرفتن آن‌ها دارند. شاهین‌ها در کشورهای حاشیه خلیج‌فارس طرفداران زیادی دارند معمولا پس از زنده‌گیری به عنوان حیوان خانگی نگهداری می‌شوند

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: مقایسه شاهین بحری با بمب افکن B2؛ ۳۹۰ کیلومتر بر ساعت! (عکس) معامله با قاچاقچی پرنده های شکاری در سریال نون خ ۵ (فیلم)

دیگر خبرها

  • وضعیت زیست محیطی ومحل دفن زباله گاه هشترود ذوالبین مناسب نیست
  • معرفی ۳۶۷ متخلف زیست محیطی به مراجع قضایی آذربایجان غربی
  • وزیر دفاع اسبق لبنان: اسرائیل عامل انفجار بندر بیروت بود
  • مناطق حفاظت شده در استان بوشهر افزایش می‌یابد
  • دشتی پر از شاهین‌های شکاری در تهران / شکارچیان در کمین و سازمان محیط زیست بی‌خبر / احتمالا بخشی از تجارت غیرقانونی شاهین از این‌جا آغاز می‌شود (فیلم)
  • طرح‌های صنعتی باید پیوست زیست محیطی داشته باشد
  • جمع آوری ته سیگار‌های رها شده در بوستان ملت رودسر
  • ورود دادستان قائم شهر برای حل معضل زیست محیطی (شیرآبه زباله)
  • تأثیرات زیست‌محیطی سطل زباله چوبی
  • زمین پاک فرصتی برای افزایش آگاهی درباره مسائل زیست‌محیطی