Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-19@04:28:39 GMT

پتروشیمی لردگان از توسعه تا آسیب زیست محیطی

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۷۱۳۷۷

پتروشیمی لردگان از توسعه تا آسیب زیست محیطی

اخیرا برخی از رسانه‌های مجازی در شهرستان لردگان از تلف شدن بیش از ۵۰ راس دام سبک گوسفند و محصولات یک پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان در روستای «گرداب» بخش فلارد که در پایین دست پتروشیمی لردگان خبر دادند و گفتند که ورود پساب شیمیایی پتروشیمی به منابع آبی روستا، علت مسمومیت و تلف شدن گوسفندان و ماهیان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از جهانبین نیوز؛ در روزهای اخیر تلف شدن بیش از 50 دام سبک در روستاهای پایین دست پتروشیمی لردگان واقع در منطقه فلارد نگرانی ها در مورد این مجتمع عظیم صنعتی را افزایش داد.

واحدهای پتروشیمی از بزرگترین صنایعی هستند که نقش اساسی آنها در اقتصاد کشور غیر قابل انکار است و در عین حال تأثیرات بسزایی بر زیست ‌بوم و وضعیت محیطی اطراف خود دارند، تأثیراتی که در صورت عدم مهار و پیش‌بینی پیشگیری های مناسب، به طور غالب تخریبی و بسیار خطرناکی همچون ایجاد پساب‌های شیمیایی، آلودگی صوتی، سوزاندن گازهای تفکیکی، جمع شدن مواد زائد شیمیایی، دفع زباله و مواردی از این دست، چالش‌ بزرگ زیست محیطی است که معمولاً در کنار واحد های نفتی و پتروشیمی پدید می آیند و در صورتی که مورد بررسی های دقیق و استاندارد ساز قرار نگیرند می توانند چالش آفرین باشند.

بنابراین اگر چه ساخت این مجتمع عظیم صنعتی یک امتیاز بزرگ و گام موثر برای توسعه شهرستان لردگان است اما خطرات احتمالی که محیط زیست این منطقه را با تهدید مواجه می کند موجب نگرانی بسیاری از اهالی و طبیعت دوستان شده است البته این نگرانی ها به این منظور نیست که ارزش های پتروشیمی لردگان را کمرنگ کرد در واقع بسیاری از منتقدین معتقدند طراحان و تصمیم گیران این مجتمع صنعتی قبل از شروع به کار ابتدا می بایست مشکلات زیست محیطی حاصل از فعالیت های پتروشیمی را حل می کردند تا امروز شاهد این اتفاقات همچون از بین رفتن دام، محصولات کشاورزی و طبیعت این منطقه نباشیم.

اگر خبر منتشر شده در فضای مجازی واقعیت باشد بسیار تعجب آور است که چرا مهندسان و طراحان این غول بزرگ صنعتی راهکاری برای تصفیه پساب های آلوده نداشته اند چرا که اگر حوضچه یا سیستم تصفیه پساب وجود دارد پس چگونه این مشکلات همچون تلف شدن دام های سبک در مناطق پایین دست صنایع پتروشیمی لردگان اتفاق افتاده است؟ یا اینکه چگونه این پساب های آلوده به این راحتی در منابع آبی روستای های منطقه رها شده است؟ امیدواریم مسئولین پتروشیمی لردگان پاسخ قانع کنند و البته منطقی در این رابطه داشته باشند و هر چه زودتر تدابیر لازم برای کاهش آسیب های زیست محیطی پتروشیمی شهرستان لردگان بیاندیشند.

عین علی بابامیر

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: پتروشیمی لردگان زیست محیطی تلف شدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۷۱۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی ایران برای جلوگیری از فجایع زیست محیطی

سفیر ایران در کویت در دیدار با دبیرکل جدید سازمان منطقه‌ای حفظ محیط زیست دریایی از آمادگی ایران برای همه گونه کمک و همیاری با این سازمان در جهت جلوگیری از فجایع زیست محیطی خبر داد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، سفیر کشورمان در دیدار با دبیرکل جدید سازمان منطقه‌ای حفظ محیط زیست دریایی مهم‌ترین محورهای گسترش همکاری زیست محیطی دو کشور همسایه جمهوری اسلامی ایران و کویت را مورد بحث و بررسی قرار داد.

محمد توتونچی در این دیدار گفت: مدیریت چالش‌های منطقه‌ای محیط زیست و رسیدگی به آلاینده‌های زیست محیطی به ویژه با تردد روزانه ده‌ها نفتکش از خلیج فارس همواره مورد توجه جمهوری اسلامی ایران بوده که نه تنها حیات آبزیان بلکه حتی ساکنان مناطق ساحلی در معرض خطر قرار داده است.

سفیر کشورمان افزود: با تلاش سازمان حفظ محیط زیست دریایی (راپمی) امیدواریم میزان آلاینده‌ها کاهش یابد و جمهوری اسلامی برای همه گونه کمک و همیاری با این سازمان در جهت جلوگیری از فجایع زیست محیطی و انجام پروژه‌های تحقیقاتی و کارگاه‌های آموزشی به منظور اندازه گیری آلاینده‌ها و ایجاد ایستگاه‌های پایش آمادگی دارد.

محمد داود الاحمد، دبیرکل جدید سازمان راپمی ضمن تاکید بر نقش کلیدی جمهوری اسلامی ایران که بر نیمی از کل ساحل خلیج فارس و دریای عمان اشراف دارد، گفت: سازمان راپمی طی 45 سال فعالیت شبانه روزی و نظارت مستمر بر عبور و مرور نفتکش‌ها می‌کوشد از آلودگی محیط زیست خلیج فارس بکاهد.

وی ابراز امیدواری کرد با تشریک مساعی کشورهای عضو و بهره گیری از تجربیات متخصصان و دست اندرکاران ایرانی بتوان طرح های مفیدی برای مقابله با آلودگی و پاکسازی سواحل و محیط زیست دریایی انجام داد.

واکنش سفیر ایران در سوریه به تهدیدات توخالی رژیم صهیونیستیبررسی مناسبات ایران و ترکیه در دیدار سفیر با امیرعبداللهیان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دستگاهی ایرانی که پساب‌ها را آنلاین و سریع بررسی می‌کند
  • آمادگی ایران برای جلوگیری از فجایع زیست محیطی
  • ثبت بیش از ۵۰۰ مورد آلودگی زیست محیطی در لرستان
  • باغ‌های قصردشت نیازمند بازنگری اقتصادی و زیست محیطی است
  • دستگیری ۷۰۳ شکارچی و صیاد متخلف در سال گذشته
  • کشف و جمع آوری تورهای متخلفین صید غیرمجاز در تالاب نوروزلو میاندوآب
  • ۲۰ درصد پسماندهای خانگی پلاستیک‌ است
  • خراسان رضوی در پایش‌های زیست محیطی کشور دوم شد
  • افزایش شاخص‌های زیست محیطی در ارتفاعات شیراز
  • دستگیری ۸۷ متخلف زیست محیطی در استان قزوین