Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@08:40:37 GMT

الغدیر برداشت ذرت ساوه را دو برابر کرد

تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۸۴۵۶۵

الغدیر برداشت ذرت ساوه را دو برابر کرد

ایسنا/مرکزی مدیر جهاد کشاورزی ساوه گفت: تخصیص آب از منابع آبی ذخیره شده در سد الغدیر این شهرستان موجب افزایش دو برابری میزان کشت ذرت علوفه ای در مزاع ساوه شد.

حسن شریفی در گفت‌وگو با ایسنا، از آغاز برداشت ذرت علوفه‌ای از سطح هفت هزار هکتار اراضی زیر کشت این محصول در شهرستان ساوه خبرداد و افزود: با توجه به تامین آب از طریق سد الغدیر ساوه سطح زیر کشت نسبت به سال گذشته از 3500 هکتار به هفت هزار هکتار افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی میانگین عملکرد هر هکتار ذرت علوفه‌ای را 35 تن اعلام کرد و افزود: برداشت ذرت علوفه‌ای در شهرستان ساوه تا نیمه آبان ماه ادامه دارد.

وی افزود: به دلیل شرایط مطلوب آبی در ابتدای سال جاری کشت این محصول در شهرستان ساوه صورت گرفته است و در مجموع کشت دوم در تابستان، محصول قابل توجهی از مزارع شهرستان برداشت خواهد شد.

شریفی ادامه داد: با برداشت این محصول علوفه مورد نیاز دامداری‌های ساوه و شهرهای همجوار از جمله تهران و قم تامین خواهد شد. افزایش ظرفیت و توسعه دامداری‌های شهرستان میزان مصرف ذرت علوفه‌ای در ساوه را بیشتر کرده است.

وی با بیان اینکه در برداشت ذرت، از دستگاه‌های چاپر خورشیدی دو ردیفه و چهار ردیفه استفاده می‌شود، گفت: در حال حاضر هشت دستگاه چاپر کار برداشت ذرت علوفه‌ای شهرستان ساوه را انجام می‌دهند که به دلیل ناکافی بودن این تعداد دستگاه بخشی از عملیات برداشت به آبان ماه و روزهای بارش موکول می شود که البته در آبانماه به دلیل خیس بودن زمین امکان فعالیت دستگاه وجود ندارد. توصیه می‌شود قبل از آغاز بارش‌ها کار برداشت ذرت علوفه ای از سوی کشاورزان به اتمام برسد.

شریفی در ادامه، افزایش قیمت حمل و نقل را از دیگر مشکلات ذرت کاران ساوجی برشمرد و افزود: به دلیل اختلاف قیمت فاحش نرخ حمل بار بین آنچه کشاورزی مد نظر دارند با نرخ اعلامی از سوی کامیونداران، تعداد وسایط نقلیه سنگینی که حاضر به حمل بار با قیمت اعلامی از سوی کشاورزان هستند محدود بوده و مشکل دیگری بر مشکلات ذرت‌کاران افزوده است.

وی تصریح کرد: انتظار می رود تشکل های صنفی و مراجع متولی حمل بار سنگین نسبت به تعدیل قیمت حمل بار اقدام کرده و در راستای حمایت از کشاورزان سازوکار مناسب را اتخاذ کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ذرت علوفه ای برداشت ساوه استانی اقتصادی برداشت ذرت علوفه ای شهرستان ساوه حمل بار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۸۴۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز برداشت گل محمدی در شهرستان اشکذر

به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکز یزد، جعفری در بازدید از گلزار‌های گل محمدی در شهرستان اشکذر گفت: گل محمدی از جمله گیاهان با ارزش اقتصادی بالا است و با توجه به سیاست‌های سازمان جهادکشاورزی استان یزد در جهت تغییر الگوی کشت، گل محمدی به عنوان کشت جایگزین با سایر گیاهان آب بر، در مناطق مستعد کشت می‌شود. 

وی افزود: از فراورده‌های گل محمدی می‌توان به غنچه خشک، گلبرگ خشک، گلاب و اسانس اشاره کرد که تقریبا۸۰ درصد گل‌های‌تر برای گلاب گیری و اسانس و بقیه به صورت گلبرگ خشک برای تهیه مربا و سایر مصارف خوراکی و غنچه خشک بیشتر جهت صادرات استفاده می‌شود.

سرپرست مدیریت جهادکشاورزی اشکذر، با تاکید بر اهمیت زمان برداشت گل محمدی اظهار داشت: گل محمدی پس از باز شدن دوام کمی روی شاخه دارد و تأخیر در زمان برداشت منجر به کاهش کیفیت گلاب و اسانس استحصال شده می‌گردد. برداشت در صبح زود و قبل از طلوع آفتاب شروع می‌شود و باید قبل از گرم شدن هوا به مراکز خرید یا کارخانجات عرق‌گیری انتقال یابد.

جعفری گفت: برداشت گل محمدی از ۱۰ هکتار از گلستان‌های این شهرستان آغاز شده و پیش بینی می‌شود حدود ۳۵ تن گل‌تر توسط کشاورزان در این شهرستان برداشت گردد و برداشت این محصول در شهرستان اشکذر هر ساله از اواخر فروردین ماه آغاز و تا پایان اردیبهشت ماه ادامه دارد.

جعفری با اشاره به اهمیت راه اندازی و توسعه واحد‌های فراوری و اسانس گیری این محصول اقتصادی افزود: هم اکنون یک واحد گلابگیری صنعتی در این شهرستان وجود دارد، که سالانه حدود ۳۵ هزار لیتر گلاب از این واحد استحصال می‌شود.

دیگر خبرها

  • آغاز برداشت گل محمدی در شهرستان اشکذر
  • برداشت ۱۶ هزار تن سیر در طارم
  • ۱۶ هزار تن سیر در طارم برداشت می‌شود
  • بررسی مشکلات صنایع شهرستان ساوه در سه سطح
  • بررسی مشکلات و توانمندی‌های حوزه قضایی ساوه
  • تذکر نماینده مردم شوش در مجلس به وزرای اقتصاد و ورزش
  • تولید ۹۶۰ تن ترتیکاله علوفه‌ای در بهشهر
  • کشت‌کلزا در مهاباد ۵ برابر افزایش یافت
  • کشت کلزا در مهاباد ۵ برابر افزایش یافت
  • دیدار مدیرکل انتقال خون یزد با فرمانده سپاه الغدیر استان