Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@09:04:41 GMT

نخستین فضاپمای قابل استفاده مجدد چین به فضا رفت

تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۸۹۰۱۸

نخستین فضاپمای قابل استفاده مجدد چین به فضا رفت

به گزارش پایگاه اینترنتی نیوساینتیست، طبق اعلام سازمان هوافضای چین، این عملیات زمینه را برای اعزام نسل آینده ماموریت‌های سرنشین دار به فضا فراهم می‌کند. این فضاپیما پس از مدتی عملیات در مدار زمین در تاسیسات تعیین شده در چین فرود می‌آید. در عملیات مذکور فناوری ‌های چندبار مصرف آزمایش می‌شود و پشتیبانی فناورانه برای استفاده صلح‌آمیز از فضا نیز فراهم می ‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته اطلاعات زیادی درباره این فضاپیما یا عملیات پرتاب آن وجود ندارد. یکی از مقامات نظامی چین که خواست نامش فاش نشود، در این زمینه گفت: در این عملیات فناوری ‌های نوینی وجود دارد که برای نخستین بار آزمایش می ‌شوند. این فضاپیما، جدید و روش پرتاب آن نیز متفاوت است. به همین دلیل اقدامات شدید امنیتی انجام شده است.

اما این منبع ناشناس خاطر نشان کرد فضاپیمای یاد شده شبیه هواپیمای آمریکایی X-۳۷B است که قابل استفاده مجدد است. این هواپیما هم اکنون مشغول عملیات در فضا است.

«اندرو جونز» روزنامه نگاری که برنامه فضایی چین را پوشش می دهد، گفت: چین در دهه گذشته در زمینه فناوری هواپیماهای فضایی فعالیت کرده است. این کشور در سال ۲۰۱۷ اعلام کرد که قصد دارد با چنین وسیله نقلیه ای تا سال ۲۰۲۰ پرواز کند. 
وی ادامه داد: چنین وسیله نقلیه ای می تواند فضانوردان چینی را به مدار زمین ببرد و از مدار احتمالا به ایستگاه فضایی برنامه ریزی شده آینده چین انتقال دهد.

«ژان دویل» تحلیلگر فضایی که فعالیت های فضایی چین را ردیابی می کند، نیز گفت: یک فضاپیمای سرنشین دار قابل استفاده مجدد می تواند بخشی از برنامه فضایی سرنشین دار بلند پروازانه چین باشد که شامل فضاپیمای عملیاتی Shenzhou و یک وسیله نقلیه جدید در اعماق فضا باشد.

برچسب‌ها فضاپیما چین موشک

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فضاپیما چین موشک فضاپیما چین موشک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۸۹۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاوشگر بین ستاره ای پس از ۵ ماه با زمین تماس گرفت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپیس، هرچند فضاپیمای ویاژر یک هنوز داده های علمی درستی به زمین نمی فرستد اما اکنون اطلاعات قابل استفاده درباره سلامت و وضعیت عملیاتی سیستم های مهندسی خود ارسال می کند.

ویاژر یک نخستین شی ساخت انسان بود که در سال ۱۹۷۷ میلادی به فضا پرتاب شد و حدود ۳۵ سال بعد از منظومه شمسی خارج و وارد فضای بین ستاره ای شد. پس از آن نیز ویاژر ۲ به فضا فرستاده شد. این فضاپیما هنوز هم فعال است و با زمین ارتباط برقرار می کند.

هر دو کاوشگر تنها ابزارهای ساخت انسان هستند که فضای خارج از تاثیر خورشید را بررسی می کنند. البته در نوامبر ۲۰۲۳ میلادی ویاژر یک پس از ۱۱ سال اکتشاف و در فاصله ۲۴ میلیارد کیلومتری زمین ارتباط سیستم رایانشی این فضاپیما با تیم پروژه روی زمین قطع شد.

تیم عملیات ویاژر یک ناسا در ماه مارس سال جاری میلادی سیگنال دیجیتالی به فضاپیما ارسال کردند تا سیستم FDS آن را وادار کنند کل حافظه ابزار را به زمین بفرستد. این تخلیه حافظه به مهندسان و محققان اختلالی را نشان داد که در نتیجه یک کد معیوب در یک تراشه به وجود آمده بود. از بین رفتن این کد سبب شد اطلاعات علمی و مهندسی ویاژر غیرقابل استفاده شود.

مهندسان ناسا نمی توانند به طور فیزیکی این تراشه را تعمیر یا جایگزین کنند اما آنها می توانند از راه دور کد معیوب را در جای دیگری از حافظه FDS قرار دهند. هرچند هیچ یک از بخش های حافظه به اندازه ای بزرگ نیست که کد را به طور کامل در خود جای دهد این تیم می تواند بخش مذکور را به چند قسمت تقسیم در بخش های جداگانه قرار دهد.

کد خبر 6086088 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • شمارش معکوس برای آغاز ماموریت فضایی سرنشین‌دار چین
  • تولید زباله فضایی هند صفر می‌شود
  • کاوشگر بین ستاره ای پس از ۵ ماه با زمین تماس گرفت
  • عکس| غزلی از رهبر انقلاب که در آستانه عملیات وعده صادق خواندند برای نخستین بار منتشر شد
  • دلایل فرود نیامدن مجدد انسان روی ماه
  • آغاز ایمن سازی تکمیلی فلج اطفال در البرز
  • نخستین پرواز حج تمتع ۲۴ اردیبهشت از فرودگاه تبریز انجام می‌شود
  • اعزام چهار هزار و ۱۰۰ نفر از فرودگاه تبریز به سرزمین وحی
  • نخستین پرواز فضاپیمای سرنشین‌دار «استارلاینر» انجام می‌شود
  • جزئیات انجام نخستین پرواز حج تمتع از فرودگاه تبریز