Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون آموزش‌های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: هیچ محل و مکانی مقدس‌تر از مدرسه برای یادگیری وجود ندارد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی سما، سید محمد بطحایی در مراسم آغاز سال تحصیلی در مدرسه سمای استان البرز گفت: این روزها با شروع کرونا و تسری و توسعه آموزش‌های مجازی، گاهی اوقات حتی چهره‌های علمی و آکادمیک مقاله‌ها و مطالبی را در فضای مجازی منتشر می‌کنند و می‌گویند اگر مدرسه نباشد، اتفاق خاصی نخواهد افتاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بزرگ‌ترین زنگ خطر برای من و شمای معلم است.

وی افزود: مدرسه فقط برای انتقال دانش، فرمول‌ها و معادلات ریاضی و تعاریف مفاهیم نیست؛ مدرسه جایی است که دانش آموزان با راهنمایی معلم باید آموخته‌های قبلی خود را در حوزه دانش به صحنه عمل درآورند و شاید یکی از دلایلی که دولت و وزارت آموزش‌وپرورش تلاش می‌کند که چراغ مدرسه روشن شود و بازگشایی حتی با تعدادی اندک صورت پذیرد، همین موضوع باشد.

معاون آموزش‌های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی با تشبیه مدرسه به یک کارگاه صنعتی افزود: همان‌طور که هنرآموزان در کارگاه دورهم جمع می‌شوند و آموزه‌های قبلی را که در حوزه صنعتی آموزش دیده‌اند، به رشته عمل درمی‌آورند و تبدیل به تولیدات عملی می‌کنند، دانش آموزان در مدرسه نیز دور هم جمع می‌شوند و با یک برنامه منظم آن چیزی را که آموخته‌اند در صحنه عمل تولید می‌کنند. پس مدرسه همانند یک کارگاه عملیاتی برای آموزه‌های تربیتی و فرهنگی است و جایگاه با اهمیتی دارد، مدرسه همچون کارگاهی است که آموزه‌های فرهنگی و تربیتی باید در این کارگاه دست ورزی شود، نکته‌ای که مسئولان آموزش‌وپرورش و کادر مدرسه را خیلی نگران می‌کند؛ جدا شدن دانش آموزان از فضای مدرسه است، که باید با درایت معلمان، مدیران مدارس و استفاده از آموزش ترکیبی، این مشکل حل شود.

بطحایی در ادامه گفت: به‌عنوان یک عضو کوچک و کم‌ترین عضو در خانواده بزرگ آموزش‌وپرورش، توجه همه دست‌اندرکاران حوزه تعلیم و تربیت را به این خطر جلب می‌کنم؛ در برابر این انحرافات در فضای مجازی و افکار عمومی، من و شمای معلم هستیم که باید بلافاصله با سخنرانی‌ها، مقالات و انتشار مطالب در فضای مجازی هوشیارانه عمل کنیم و به جامعه هشدار دهیم.

وزیر سابق آموزش‌وپرورش با تأکید بر جایگاه مدرسه گفت: مبادا به فکر این باشیم که چند کانال و شبکه مجازی می‌تواند جای معلم، حیاط، کلاس، فضای آموزشی و پرورشی مدارس را بگیرد؛ این تفکر بسیار خطرناک در حال شیوع و گسترش است و همه باید به این امر توجه کنیم که در شرایط فعلی فضای مجازی فقط یک مسکن است که باید با نهایت احتیاط و مراقبت مورد استفاده قرار بگیرد؛ زیرا اگر ما قوی‌ترین پلت فرم‌ها را برای برنامه‌های آموزش مجازی داشته باشیم، ذره‌ای جای آموزش‌های حضوری را نخواهد گرفت.

بطحائی مهم‌ترین نگرانی جامعه تعلیم و تربیت را حفظ سلامتی دانش‌آموزان اعلام کرد و گفت: سلامت دانش‌آموزان در درجه اول اهمیت قرار دارد و در شرایط فعلی حضور دانش‌آموزان در مدرسه و کنار هم، باید با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی باشد تا آسیبی جسمی به دانش‌آموزان و معلمان وارد نشود و همه مدیران، معلمان و دانش‌آموزان باید بیش از گذشته مراقبت یکدیگر باشند و نکات بهداشتی در مدارس حفظ شود.

وی با اشاره به نقش مهم خانواده‌ها گفت: خانواده‌ها باید به عنوان ناظر کار ما در مدارس کاملا مراقبت کنند که کوتاهی و غفلتی صورت نگیرد.

رئیس سازمان سما یادآوری کرد: به موازات بازگشایی مدارس، در فضای مجازی راه‌های ارتباطی از طریق آموزش و پرورش و هم از طریق دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل شده است که خدمات آموزشی مطلوبی را ارائه خواهند داد.

وی در خاتمه تأکید کرد: هیچ محل و مکانی مقدس‌تر از مدرسه برای یادگیری وجود ندارد؛ مبادا با سکوت خود در قبال کسانی که این فضا را ترویج می‌دهند به این مهم دامن بزنیم.

انتهای پیام/4040/

منبع: آنا

کلیدواژه: کرونا سیدمحمد بطحایی مدرسه معاون آموزش های عمومی و مهارتی فضای مجازی آموزش وپرورش دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۹۵۵۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای ارتقای رتبه علمی آموزش در خوزستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سرپرست اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان با اشاره به وضعیت امکانات آموزشی خوزستان گفت: بعضا امکانات متوازن توزیع نشده است یا مدرسه‌ای در جایی ساخته شده است که دانش‌آموز ندارد.

عبدالله حبیبی با تاکید بر لزوم برگزاری مستمر جلسات این شورا اظهار کرد: انتظار می‌رود اعضای اصلی این شورا در جلسه حضور پیدا کنند.

وی با اشاره به برگزاری ستاد برزرگداشت روز معلم و جشنواره‌های قرآنی در ماه مبارک رمضان افزود: در حوزه پرورشی، جشنواره‌های قرآنی در سه شهرستان و همچنین ۸ هزار محفل انس با قرآن در مدارس برگزار شد و در محفل انس با قرآن که در آرامگاه علی بن مهزیار اهوازی برگزار شد، ۷۰۰ نفر حضور داشتند. البته تعهد می‌دهیم در دیگر ماه‌های سال هم محافل انس با قرآن برگزار شود.

حبیبی با بیان اینکه رتبه علمی آموزش خوزستان، آموزش دغدغه اداره‌کل آموزش و پرورش شده است، گفت: در حوزه آموزش نیز معاونان اداره‌کل را کدبندی کرده‌ایم و هر معاون شش شهرستان بر عهده گرفته است و امتحانات شهرستان‌ها را ارزیابی می‌کند.

وی بیان کرد: این معاونان، وضعیت هر شهرستان ارزیابی می‌کنند و مشاوره ارائه می‌دهند و در صورت نیاز مداخلات را انجام می‌دهند. امیدواریم رتبه علمی شهرستان‌ها ارتقا یابد.

حبیبی با اشاره به وضعیت امکانات آموزشی خوزستان گفت: بعضا امکانات متوازن توزیع نشده است یا مدرسه‌ای در جایی ساخته شده است که دانش‌آموز ندارد.

‌سرپرست اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان با بیان اینکه در حوزه ابتدایی دانش‌آموزان لازم‌التوجه شناسایی شده‌اند، افزود: این دانش‌آموزان در پنجشنبه‌های طلایی آموزش‌های لازم را می‌بینند. قطعا پوشش این طرح صددرصدی نخواهد بود، اما بخش زیادی از این دانش‌آموزان را پوشش می‌دهیم.

وی بیان کرد: در حوزه متوسطه دوم که دغدغه بیشتر ما است، از طریق فضای مجازی کلاس‌های آموزشی برگزار می‌شود. کلاس‌های فوق برنامه هم برای توانمندسازی معلمان و دبیران برگزار شده و همایش‌های جمع‌بندی نیز در تمام شهرستان‌ها در حال اجرا است.

حبیبی با اشاره به برگزاری کلاس‌های رفع اشکال و مرور درس‌ها برای دانش‌آموزان گفت: با توجه به وجود اشکالات اساسی، نمی‌توان پوشش صددرصدی دانش‌آموزان را در برگزاری این کلاس‌ها ارائه داد. آموزشگاه‌هایی (خصوصی) در نوبت صبح فعال هستند که تخلف بسیار بزرگی است که در خوزستان رخ می‌دهد و باید جمع شوند. این آموزشگاه‌ها، دانش‌آموزان را از کلاس فاصله می‌دهند و خانواده‌ها به ما فشار می‌آورند تا دانش‌آموزان بتوانند در این آموزشگاه‌ها حضور پیدا کنند؛ اما ما چه ابزاری داریم؟

‌سرپرست اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان گفت: باید بپذیریم فضایی ایجاد شده است که خانواده‌ها برای نیامدن به مدرسه، کنار دانش‌آموزان آمده‌اند و می‌گویند مدرسه چیزی برای گفتن ندارد، زیرا در مدرسه، معلم کتاب و دانش را درس می‌دهد، اما در آموزشگاه‌ها چهار نکته تست و راه‌های میان‌بر جذاب را ارائه می‌دهند و این مسائل، موجب می‌شوند دانش‌آموز به مدرسه نیاید.

وی افزود: از سوی دیگر آموزش و پرورش محدودیت دارد در حالی که این آموزشگاه‌ها محدودیت ندارند. به طور مثال در استان خوزستان یکی از بهترین اساتید زیست‌شناسی، زن است که ما در این زمینه محدودیت داریم.

حبیبی با اشاره به در پیش بودن روز معلم گفت: دستورالعمل شناسایی معلمان نمونه از دی‌ماه سال گذشته ابلاغ شد و در فرآیند شناسایی معلمان، ۴ هزار همکار واجد شرایط در استان خوزستان مشخص شدند و پس از برررسی، ۱۳۰ نفر از آنها انتخاب شدند و در نهایت ۱۴ معلم نمونه انتخاب شدند که در مرحله کشوری نیز ارزیابی می‌شوند و امیدواریم معلم نمونه کشوری هم داشته باشیم.

وی افزود: در سال‌های گذشته بیشتر بر اساس ارائه مستندات معلمان نمونه انتخاب می‌شدند، اما امسال علاوه بر این، ارائه تدریس هم مد نظر قرار گرفت.

‌سرپرست اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان در خصوص برنامه‌های هفته بزرگداشت مقام معلم گفت: استقبال نکردن و نبود همراهی مناسب برخی نهادها، شرکت‌ها و ارگان‌ها برای بهتر برگزار شدن این برنامه‌ها یکی از چالش‌ها در این خصوص است. پیشنهاد می‌شود امسال تامین امکانات رفاهی، در نظر گرفتن تخفیفات، تغییر فضای تبلیغاتی شهر در هفته معلم و برگزاری اردوی‌های راهیان پیشرفت ویژه همکاران نمونه و سایر معلمان، در نظر گرفته شود.

وی بیان کرد: امسال برای اولین بار جشن منسجم بزرگداشت مقام معلم در پارک لاله اهواز با ۱۱۰ غرفه با پیوست‌های فرهنگی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • تمامی مدارس بهشهر تک نوبته هستند
  • بازارچه‌ای برای آموزش اشتغال به دانش آموزان متوسطه در رشت
  • برگزاری نخستین کارسوق سواد رسانه‌ای ویژه دانش آموزی درآمل
  • خراسان رضوی همیشه در آموزش اوتیسم پیشگام بوده است
  • تلاش برای ارتقای رتبه علمی آموزش در خوزستان
  • یاد گرفتن زبان انگلیسی باید در چه سنی انجام شود؟
  • مدارس از راه دور چه مدارسی هستند؟ شهریه این مدارس چقدر است؟
  • برخورد با عوامل خاطی در مدرسه شهرستان دلگان
  • ۲۶ فضای آموزشی توسط خیران مدرسه‌ساز در قم ساخته شد
  • تغذیه سالم یادگیری دانش‌آموزان را افزایش می‌دهد