Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی گفت: رئیس جمهور باید با اختیارات کامل نفر اول، اجرایی کشور باشد.

«محمد صادق جوادی حصار»، عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی، در گفت و گو با خبرنگار سیاسی برنا در رابطه با «برنامه اصلاح طلبان برای 1400» گفت: اصلاح طلبان قبل از رسیدن به کاندیدا، نیازمند روش مورد اتفاق برای دستیابی به شیوه مشارکت و دستیابی به گزینه مورد وثوق جبهه اصلاحات هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روشی که برآورنده نیازها و پاسخگوی مطالبات و حاجات حوزه اصلاح طلبی باشد. اصلاح‌طلبان فقط به خودشان فکر نکرده و نمی‌کنند. روش اصلاح‌طلبان برای انتخابات 1400باید کارآمد باشد و همچنین تعامل مناسب را بین جریان های داخلی و بین‌المللی ایجاد کند؛ کشور را از موضع تقابلی به موضع تعاملی بکشاند و شرایط داخلی و بیرونی را برای ثبات و پایداری اقتصاد کشور، مهیا سازد.

او ادامه داد: سرمایه اصلی نظام، مردمند؛ مایه رونق و اعتبار همه جانبه کشور نیز مشارکت حداکثری مردم در انتخابات و تعیین سرنوشت توسط آنهاست. اصلاح‌طلبان می‌اندیشند که در کوتاه مدت با چه ابزاری می‌توان، اعتماد مخدوش شده مردم نسبت به روش های مدنی، سیاسی و توسعه ای را باز تولید کرد و رونق بخشید تا منجر به مشارکت مردم در عرصه انتخابات شود. اگر مردم در انتخابات شرکت نکنند اصلاح طلبان حرفی برای گفتن نخواهند داشت. برای حضور اصلاح طلبان در عرصه باید مردم به عرصه بیایند.

جوادی حصار با اشاره به نقش مردم در انتخابات بیان کرد: برای مشارکت مردم در انتخابات باید سیگنال‌های خیلی روشن و قابل باوری از طرف حاکمیت و جریان‌های تاثیرگذار و دارای قدرت به مردم داده شود، به صورت اثباتی اعتماد مردم جلب شود که همه گرایش‌های ملی، میهنی حتی منتقدان و مخالفان قانونی می‌توانند در انتخابات کاندیداهای همسطح و همسنگ داشته باشند، نباید در حوزه انتخابات ریاست جمهوری بگوئیم که چه افرادی مطرح شوند تا نظام تائیدشان کند بلکه باید فکر کرد تا چه کنیم که افرادی مطرح شوند که توانایی، رفع بحران‌ها و دفع مضرات موجود در شرایط کنونی را، داشته باشند. باید کسانی را به میدان بخوانیم که بتوانند کشتی بحران زده کشور را به منزل آرامش، ثبات و پایداری فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی برسانند. باید دغدغه اینکه چه کسی مطرح شود که مورد تایید قرار گیرد تبدیل شود به دغدغه پیدا کردن کسی که، راه های برون رفت از این شرایط را بلد باشد، این رویکرد بسیار تعیین کننده است. باید دید چه کسی را می‌توان راضی کرد که به میدان بیاید و این بار سنگین را به دوش بکشد و کشور را به سرمنزل مقصود، برساند.

عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی با تاکید براینکه اصلاح‌طلبان تا به این اجماع نرسند که چه کسی توان اداره کشور و خروج از مشکلات را دارد؟ هر اتفاقی را که در حوزه ریاست جمهوری رقم بزنند «آب در هاون کوبیدن است»، گفت: رئیس جمهور بعدی چه از جناح راست باشد چه از جناح چپ، باید مشکلات کشور را حل کند. متاسفانه در شرایط کنونی، همه سعی دارند در کار یکدیگر دخالت کنند. رئیس جمهور باید با اختیارات کامل نفر اول، اجرایی کشور باشد. اگر قرار باشد رای مردم نافذ و منشا تاثیر باشد، باید رئیس جمهور با رای مستقیم مردم و فارغ از نظارت های فراقانونی انتخاب شود و با قدرت و صولت برخاسته از رای مردم به تحقق برنامه های درون و بیرون کشور مبادرت کند، برای رسیدن به این مساله در زمان کوتاه تا انتخابات، مشکلات فراوانی در پیش داریم و امکان تحقق آن بسیار کم است. من نقطه مطلوب که مثلا 75 درصد جمعیت کشور در انتخابات شرکت کنند را خیلی دور از دسترس می‌دانم. اگر نتوانیم در انتخابات پیش‌رو درصد مناسبی از مشارکت مردم را داشته باشیم در مناسبات منطقه ای، بین المللی و حتی مناسبات داخلی دچار مشکلات آزاردهنده ای خواهیم شد.

این فعال سیاسی در پاسخ به  این سوال که، اگر شورای نگهبان بخواهد نامزدهای شاخص اصلاح طلب را رد صلاحیت کند یعنی تجربه ای که در انتخابات مجلس یازدهم  شاهدش بودیم تکرار شود آیا ممکن است اصلاح‌طلبان نامزدی را معرفی نکنند؟ اظهار کرد: بدون تردید چنین اتفاقی را شاهد هستیم، اگر بخشی از اصلاح‌طلبان فردی که اصلاح‌طلب نیست را به عنوان نامزد مورد حمایت خود معرفی کنند  قطعا از پشتوانه کامل اصلاح‌طلبان برخوردار نخواهد بود.

جوادی حصار در پاسخ به این سوال که طبق این صحبت شما به نوعی راه ورود چهره‌های غیر اصلاح‌طلب در لیست اصلاح‌طلبان، باز نیست، گفت: راه ورود افراد غیر اصلاح‌طلب بسته نیست اما اگر قرار باشد در این شرایط، اصلاح طلبان از شخصی استفاده کنند باید خیلی شفاف و روشن مثل یک مدیر پروژه، امور را به او بسپارند و تعهدات بعدی را از او بگیرند، نباید حمایت به صورت گذشته انجام شود. اصلاح طلبان باید با رئیس دولت آینده، وارد تعامل و گفتگوهای روشن شوند و پروژه محور با او بحث کنند بنابراین نباید بدون قید و شرط از کسی، حمایت کرد.

این فعال سیاسی در رابطه با حمایت اصلاح طلبان از نامزدهای احتمالی مانند عارف و جهانگیری که پیشینه حضور در انتخابات را نیز دارند، بیان‌کرد: هیچ بعید نیست ولی اگر قرار باشد این بزرگواران مورد حمایت اصلاح طلبان قرار بگیرند، شخص آنها مورد حمایت قرار نخواهد گرفت و برنامه‌های آنها مهم است. اگر برنامه‌ها قابلیت اجرا داشته باشد و ضمانت اجرایی آنها، روشن باشد، شانس توجه اصلاح‌طلبان را پیدا خواهند کرد.

او در پاسخ به این سوال که از بین سه گزینه احتمالی ظریف، عارف و جهانگیری، کدام یک شانس بیشتری خواهند داشت؟ اظهار کرد: باید در شرایط خودش اعلام نظر کنیم اظهارنظر پیش از موقع را به مصلحت نمی‌دانم. این ها بازیکنانی هستند که در پست های مختلف بازی می کنند. باید با توجه به شرایط و اقتضائات و اینکه با چه کسی می خواهند، رقابت کنند و در چه فضایی می خواهند کار کنند، دست به گزینش بزنیم. در بین اصلاح طلبان نگرش منفی نسبت به هیچ کدام از این سه نفر، وجود ندارد ولی در شرایطی که فصل انتخابات باشد آن وقت تبیین و تشریح توانایی ها نسبت به مدیریت می تواند، امتیازات را جابجا کند. به مصلحت جمعی اصلاح طلبان نیست که کاندیداهایمان را محصور به افراد کنیم، شاید کاندیدای دیگری هم داشته باشیم.

او در پاسخ به این سوال که ممکن است اصلاح طلبان از شخصیت های‌ جدید که کارنامه یا شناسنامه خیلی شناخته شده ندارند و در اذهان عمومی مطرح نباشند حمایت کنند، گفت: ممکن است کسی اشتهار لازم را نداشته باشد ولی توانمند باشد. باید دید در آن مقطع زمانی، کشور نیازمند به چه فردی است. مثلا در دوره ریاست جمهوری آینده همانطور که رهبری فرمودند، امسال سال جهش تولید است اگر‌ در انتخابات دوره آینده ریاست جمهوری، کشور را نیازمند تنش زدایی منطقه ای و جهانی بدانیم و یا اگر بنایمان بر این باشد که فقط به توسعه اقتصادی و تحکیم مبانی اقتصاد داخلی بپردازیم، ضرورتا باید یک مدیر اقتصادی را برجسته کنیم. به نظرمن این موارد خیلی اهمیت دارد و نباید به دنبال چهره ناآشنا بگردیم؛ ما باید به دنبال چهره توانمند بگردیم. 3

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اصلاح طلب مردم در انتخابات ریاست جمهوری اصلاح طلبان رئیس جمهور اصلاح طلب چه کسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۰۶۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در یک قدمی جنگ جهانی سوم

فرارو- برهان الدین دوران، پژوهشگر سیاسی ترک است که بیش‌تر به عنوان نویسنده مطالعات دانشگاهی در مورد تحول اسلام سیاسی تحت حاکمیت حزب عدالت و توسعه در ترکیه شناخته می‌شود. او عضو سابق دپارتمان علوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاه شهیر استانبول بوده و علت استعفایش حمایت رئیس دانشگاه از ممنوعیت پوشش حجاب در آن نهاد آموزشی بوده است. دوران در حال حاضر مدیر کل بنیاد تحقیقات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی (SETA) یک اندیشکده مستقر در آنکارا است که توسط دولت ترکیه تامین مالی می‌شود. او از شناخته شده‌ترین مفسران و نظریه پردازان نزدیک به حزب عدالت و توسعه در عرصه سیاست داخلی و روابط بین الملل است.

به گزارش فرارو به نقل از روزنامه صباح؛ "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهور روسیه برای اولین بار پس از انتخابات ریاست جمهوری روز یکشنبه در پاسخ به پرسشی مبنی بر احتمال بروز درگیری خشونت آمیز بین روسیه و غرب وضعیت فعلی را این گونه توصیف کرد: "در دنیای مدرن همه چیز امکان پذیر است". او استدلال کرد که تا بروز جنگ جهانی سوم کامل صرفا "یک قدم" فاصله وجود دارد، اما به سختی کسی پیدا می‌شود که به این موضوع علاقه‌ای داشته باشد. پوتین پیش از برگزاری انتخابات در کشورش هشدار داده بود که روسیه از نظر فنی برای جنگ هسته‌ای آمادگی کافی دارد.

رئیس جمهور روسیه در طول جنگ روسیه و اوکراین به دلیل اشاره به احتمال اعزام نیرو‌های ناتو به اوکراین از سوی امانوئل مکرون با مطرح کردن تهدید جنگ هسته‌ای به طور دوره‌ای، به جنگ جهانی سوم اشاره کرد. اگرچه ناتو، ایالات متحده، آلمان، بریتانیا و ایتالیا پیش‌تر این ایده را رد کرده اند، اما مکرون کماکان به حمله لفظی علیه روسیه ادامه می‌دهد. او اخیرا گفته بود که اگر نیرو‌های روس به سمت کی یف یا اودسا حرکت کنند ارتش فرانسه ممکن است مجبور به مداخله مستقیم شود و روسیه را به عنوان "دشمن" معرفی کند و استدلال کند که صلح پایدار بدون پیوستن دوباره کریمه به قلمروی ارضی تحت کنترل اوکراین امکان پذیر نخواهد بود.

رئیس جمهور فرانسه پس از آخرین سفر خود به برلین به خبرنگاران گفت که ممکن است عملیات زمینی برای مقاومت در برابر نیرو‌های روس ضروری باشد و مدعی شد که "قدرت فرانسه این است که می‌تواند این کار را انجام دهد". مکرون هم چنین گفته بود:"ما نباید خود را بترسانیم. ما با نیروی بزرگی روبرو نیستیم. روسیه یک قدرت متوسط دارای سلاح هسته‌ای است".

جدال میان مکرون و پوتین نشان می‌دهد که چگونه جنگ اوکراین اساسا درک امنیتی اروپا را تغییر داد. این درگیری منجر به فروپاشی رویکرد صلح محور اروپا در قبال امنیت و هم چنین سیاست اقتصادی آن شد که متکی بر انرژی روسیه بود. بر این اساس اروپا مجبور است در حوزه سیاستگذاری امنیت و انرژی خود تجدید نظر کند. برخلاف ادعای رئیس جمهور روسیه بسیاری از کشور‌های اروپایی معتقدند که روسیه تهدیدی برای امنیت اروپا فراتر از اوکراین خواهد بود. به همین دلیل است که آلمان و سایر کشور‌های اروپایی احساس می‌کنند که مجبور هستند هزینه‌های دفاعی خود را افزایش دهند.

کابوس اروپا: پیروزی بالقوه ترامپ در سال ۲۰۲۴

امکان بالقوه پیروزی دونالد ترامپ ردر انتخابات ریاست جمهوری به نوبه خود یک سناریوی کاملا کابوس‌وار برای اروپاست. ترامپ با توصیف ناتو به عنوان یک سازمان منسوخ در اولین دوره ریاست جمهوری اش تهدیداتی را در جریان کارزار انتخابات خود مطرح کرد و متعهد شد روسیه را تشویق خواهد کرد تا به هر کشور عضو ناتو که صورتحساب‌های هزینه‌ای خود را برای تضمین امنیت پرداخت نکند حمله نماید.

در واقع، تازه‌ترین اظهارنظر مکرون با هدف برجسته کردن نقش فرانسه در دفاع از اروپا و اطمینان بخشیدن به متحدان اش بود بدون آن که به طور تصادفی به زرادخانه هسته‌ای کشورش اشاره کند. رئیس جمهور فرانسه تاکید می‌کند که روسیه نباید در جنگ اوکراین پیروز شود و هشدار می‌دهد که شکست اوکراین اعتبار اروپا را از بین می‌برد.

علیرغم تحریم‌های اقتصادی و هجوم کمک‌های نظامی غرب به اوکراین روسیه با شکست راهبردی که غرب شدیدا می‌خواهد آن را بر مسکو تحمیل کند نزدیک نیست. به نظر می‌رسد اقتصاد روسیه وضعیت بدی ندارد. با این وجود، تحویل تسلیحات جدید و قدرتمندتر به اوکراین یا استقرار نیرو‌های غربی رویارویی بین ناتو و روسیه را که پوتین آن را "یک قدم دورتر از جنگ جهانی سوم" توصیف کرد محتمل‌تر می‌سازد.

با این وجود، در میانه جنگ لفظی بین روسای جمهور روسیه و فرانسه احتمال صلح نیز مطرح می‌شود. برای مثال، مکرون گفته بود که در جریان بازی‌های المپیک تابستانی پاریس از روسیه درخواست آتش بس خواهد کرد. پوتین که پیش‌تر قدری بیش‌تر در مورد صلح صحبت می‌کرد کماکان بدبین است و خاطر نشان ساخته که با وجود طرفداری از مذاکرات جدی صلح نمی‌خواهد ۱۸ تا ۲۴ ماه وقفه برای اهداف تسلیح مجدد داشته باشد. با لفاظی‌های تند دو رهبر علیه یکدیگر اشاره مکرر به احتمال وقوع جنگ هسته‌ای کماکان جامعه بین المللی را ناآرام خواهد ساخت. فرانسه که مجبور به ترک آفریقا به دلیل نفوذ فزاینده روسیه در آنجا شده تلاش می‌کند اروپا را حول یک موضع مشترک در قبال روسیه متحد کند که کار سختی می‌باشد. احتمال بروز درگیری خشونت آمیز با روسیه دولت‌های اروپایی را مرعوب می‌کند، اما به نظر می‌رسد صلح حداقل تا زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گزینه روی میز نباشد.

دیگر خبرها

  • فیلم| رئیس‌جمهور جدید سنگال دو زن باحجاب و بی‌حجاب دارد
  • دستور رئیس جمهور برای حل مشکلات پیش‌رو جهت تسریع و اجرایی شدن کامل برخی پروژه‌ها
  • با اصلاح قانون انتخابات شاهد اتفاقات خوبی بودیم
  • دادستان کل کشور: با اصلاح قانون انتخابات شاهد اتفاقات خوبی بودیم
  • همنشینی اصلاح طلبان و اصولگرایان نامدار زیر سقف الار مجلل | تصویر
  • معرفی ۲۰ رقم زراعی اصلاح‌شده دستاورد مهم سال گذشته
  • همنشینی اصلاح طلبان و اصولگرایان زیر یک سقف /کواکبیان: صلح امام حسن یعنی درحکومت نباید، نظر اکثریت مردم نادیده گرفته شود
  • در یک قدمی جنگ جهانی سوم
  • رئیسی: مشکلات با دستور حل نمی‌شود
  • توصیه‌ها و تاکیدات رئیس جمهور در دیدار خیرین