Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-18@23:52:25 GMT

عوارض خطرناک گرسنه خوابیدن را می‌دانید؟

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۰۷۵۲۶

عوارض خطرناک گرسنه خوابیدن را می‌دانید؟

ساعت 24-حذف وعده غذایی یکی از اشتباه ترین راهکارها برای لاغری است و عوارض جبران ناپذیری برای بدن دارد.شهاب اولیایی رژیم شناس و متخصص تغذیه گفت: بسیاری از افراد برای کاهش وزن، شام را از برنامه غذایی حذف می‌کنند و به امید لاغر شدن؛ خود را با سختی زیاد رو به رو می‌کنند.

او در ادامه افزود: توصیه ما این است که تعداد وعده‌های غذایی افزایش و حجم این وعده‌ها کاهش پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در صورت رعایت موارد توصیه شده سیستم گوارش افراد دچار آسیب نخواهد شد و سیستم تنظیم کننده قند خون کار خود را به درستی انجام خواهد داد.

اولیایی در خصوص مهم‌ترین آسیب‌های مربوط به نخوردن شام گفت: اولین آسیب مربوط به حذف وعده شام که با تعجب مخاطبان روبه رو می‌شود، افزایش وزن است. در واقع زمانی که شما یک وعده غذایی را مثل شام حذف می‌کنید، برای وعده‌های غذایی بعدی بدن به شدت گرسنه است و باعث پرخوری و چاقی می‌شود. همچنین با توجه به گرسنگی زیاد بدن و نرسیدن مواد مغذی، بدن یک حالت تدافعی به خود می‌گیرد و متابولیسم و سوخت و ساز را کاهش می‌دهد؛ در نتیجه باعث می‌شود افراد در میان مدت افزایش وزن را تجربه کنند.وعده شام

این رژیم شناس و متخصص تغذیه افزود: از مضرات دیگر حذف وعده شام می‌توان به کاهش حجم عضلات اشاره کرد و  زمانی که ماده مغذی در میان نباشد، رشد بدن با اختلال رو به رو می‌شود.

اولیایی گفت: یکی از مواردی که در حذف وعده شام رخ می‌دهد، از دست دادن توده عضلات است. به ورزشکاران توصیه می‌کنیم قبل از خواب حتما مصرف یک وعده غذایی به خصوص حاوی پروتئین را در برنامه داشته باشند. افراد عادی هم باید قبل از خواب نسبت به مصرف یک وعده غذایی اقدام کنند و از گرسنه خوابیدن به امید لاغر شدن صرف نظر کنند تا نیازهای مواد مغذی بدن تامین شود و با اختلال رشد عضلات رو به رو نشوند.

او در ادامه افزود: از دیگر آسیب‌های حذف وعده شام از دست دادن انرژی است که این افراد به دلیل عدم مصرف غذا در وعده شام، در وعده صبح گرسنگی زیاد را تجربه می‌کنند و با کاهش انرژی رو به رو می‌شوند. در این صورت افراد مجبور می‌شوند در مصرف وعده صبحانه زیاده روی کنند و در نتیجه باعث چاقی آن‌ها می‌شود.

اولیایی مطرح کرد: اختلال در نوسانات برخی از هورمون‌ها به خصوص تنظیم کننده خلق و خو مانند سروتونین، از دیگرعوارض مربوط به نخوردن شام است که تاثیرمنفی آن در اخلاق این افراد مشاهده می‌شود.

او افزود: یکی از ضررهای مهم مربوط به نخوردن شام، کم خوابی و بدخوابی است. اگر دقت کنید زمانی که گرسنه هستید به درستی استراحت نمی‌کنید یا در میان استراحت بیدار و با کاهش کیفیت خواب رو به رو می‌شوید. در نهایت تمام عوارض مربوط به شام نخوردن منجر به ضعف سیستم ایمنی بدن و کاهش قدرت مقابله با بیماری‌های عفونی و دیگر بیماری‌ها می‌شود.

اولیایی گفت: بهترین توصیه این است که همه وعده‌های غذایی و میان وعده‌ها را مصرف کنیم. در واقع افراد باید بین ۵ تا ۶ وعده و میان وعده غذایی در طول شبانه روز داشته باشند که با افزایش تعداد وعده ها، سیستم گوارش بدن کارکرد بهتری خواهد داشت. همچنین مواد مغذی بدن به مقدار کافی تامین می‌شود، نواسانات قند خون به حداقل می‌رسد و احساس گرسنگی شدید در پی نخوردن یک وعده غذایی از بین خواهد رفت.وعده غذایی

اولیایی در پایان گفت: بهترین توصیه رعایت تعادل و مصرف غذا در همه وعده‌های غذایی است که با نخوردن یک وعده غذایی در وعده بعد دچار پرخوری و در نهایت چاقی نشویم.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: ساعت24

کلیدواژه: وعده های غذایی یک وعده غذایی حذف وعده شام رو به رو وعده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۰۷۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکار‌های تخصصی برای مدیریت وزن

آفتاب‌‌نیوز :

یک متخصص آموزش بهداشت و ارتقای سلامت با اشاره به راهکارهای مدیریت وزن اظهار کرد: اغلب انسان‌ها در مقاطعی از زندگی به کاهش وزن فکر می‌کنند یا حداقل به فکر تغییر رژیم غذایی خود هستند اما مشکل اینجا است که بیشتر به کاهش وزن در مقاطع کوتاه به جای بررسی دقیق خطرات چاقی و تنظیم سبک زندگی برای مدت طولانی فکر می‌کنند.

مرضیه عربان با تاکید بر قرار دادن ورزش در برنامه زندگی افزود: فعالیتی که به وسیله یک فرد چاق انجام می‌شود نسبت به فرد لاغر، منجر به سوزانده شدن کالری بیشتری می‌شود بنابراین طبیعی است که افراد چاق زودتر خسته شوند پس توصیه می‌شود این خستگی را به فال نیک بگیرند و به ورزش خود ادامه دهند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: همچنین این افراد می‌توانند ورزش را در فاصله‌های معین انجام دهند. علاوه بر این می‌توانند به کارشناس یا متخصص تغذیه مراجعه کنند و از آن‌ها کمک بگیرند.

عربان بیان کرد: به برنامه کاهش وزن باید به عنوان راهی برای زندگی کردن و مسیر زندگی سالم نگاه شود نه یک رژیم غذایی یا فعالیت تنبیهی. باید جسور باشیم و تنوع در وعده‌های غذایی افزایش یابد تا از انواع مواد غذایی مصرف شود و ذائقه نیز به مصرف مواد سالم که قبلا برای ما خوشمزه نبود، عادت کند.

این متخصص آموزش بهداشت و ارتقای سلامت گفت: صبحانه باید به عنوان یک وعده اصلی غذایی در هر روز مدنظر قرار بگیرد. مصرف شیرینی و شکلات به عنوان میان وعده حذف یا محدود شود. مصرف غذاهای چرب و پرانرژی مانند چیپس، بستنی و انواع سس‌ها را محدود یا حذف کرد و از مصرف کیک‌های خامه‌ای، خامه و سرشیر خودداری شود.

وی افزود: همچنین توصیه می‌شود ماست‌های کم‌نمک و کم‌چرب و آب‌میوه‌های طبیعی به جای نوشابه‌های شیرین در رژیم غذایی گنجانده شود. بهتر است از میوه به جای آب‌میوه مصرف و سبزی‌های تازه نیز به سفره غذایی اضافه شود. توصیه می‌شود به جای مصرف تنقلات از مغزها استفاده شود و این موضوعات را به سایر اعضای خانواده برای بهبود عادت غذایی آموزش دهد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • (تصاویر) هشت حقیقت جالب در مورد اژد‌های کومودو
  • عوارض مصرف بیش از اندازه میوه
  • ۶ ماده غذایی که حمله قلبی را از شما دور می‌کند
  • ۲۲ دستور رئیس قوه قضاییه خطاب به کلیه مقامات و مسئولان قضایی در سراسر کشور/ با مسدودسازی کد ملی، زندگی فرد را فلج می‌کنیم!/ انتقاد از وثیقه‌های سنگینی که با جرم متناسب نیست/ افراد در فرودگاه متوجه نشوند که ممنوع‌الخروج هستند/ به دریافت عوارض آلایندگی اهتم
  • ویژگی رژیم غذایی سالم چیست؟
  • مصرف غذاهای سوخته یا گرم کردن مجدد موادغذایی سرطان‌زا است؟
  • راهکارهای علمی و درست برای کاهش وزن
  • عوارض خطرناک استفاده از رژلب‌های قاچاقی
  • راهکار‌های تخصصی برای مدیریت وزن
  • بی‌حوصلگی و کم دقتی از عوارض تغذیه نامناسب دانش‌آموزان است