Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-23@13:49:50 GMT

نفرت از دشمنان امام حسین(ع)، نفرت از دشمنان خداوند است

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۰۸۵۵۲

نفرت از دشمنان امام حسین(ع)، نفرت از دشمنان خداوند است

مریم ریاضی طهرانی استاد دانشگاه و حوزه گفت: در زیارت عاشورا می گوییم «خدا لعنت کند آن مردمی را که از امرای ظلم و جور برای قتل با شما تمکین و اطاعت کردند و من به سوی خدا و شما از آن ظالمان بیزاری می جویم» و این نفرت؛ ما را به مقام قرب و ساحت ائمه اطهار(ع) نزدیک می کند که همان تبری یعنی بیزاری جستن از دشمنان خدا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از هرمز؛ مریم ریاضی طهرانی استاد دانشگاه و حوزه در درک فضیلت زیارت عاشورا در گفت و گو با هرمز اظهار کرد: واژه حدیث به معنی سخن تازه ای است که اگر در هر مقطع از زمان شنیده شود جدابیت خاصی دارد و احادیث بر دو نوع قدسی و نبوی هستند که زیارت عاشورا یک حدیث قدسی است یعنی خداوند آن را بیان کرده است.

این استاد دانشگاه و حوزه افزود: سندیت حدیث قدسی آن است که در کتاب های معتبر از سوی پیامبر(ص)آمده و اهمیت آن بیان شده است و یکی از آنها زیارت امام زمان (ع) است که با جهاد؛ دین اسلام را زنده نگه داشته است.

ریاضی طهرانی ادامه داد: در رابطه با فضیلت خواندن زیارت عاشورا سفارشات زیادی شده که اهل بیت(ع) امر فرموده اند بهترین زمان خواندن زیارت عاشورا در روز و قبل از اذان ظهر است زیرا امام حسین(ع) در این لحظات و پس از اقامه نماز ظهر به شهادت رسیدند.

وی تصریح کرد: زیارت عاشورا حوائج دنیوی و اخروی ما را برآورده می کند و از تاکیدات وجود حضرت مهدی است(ع)، ختم چهل روزه زیارت عاشورا به این دلیل است که نظم در عبادت و اذکار را به دست آوریم همچنین حدیثی است از امام جعفر صادق (ع) که می فرمایند «این زیارت را بخوان و ترک نکن که من چند چیز را بر خواننده اش تضمین می کنم، زیارتش پذیرفته می شود، سلام و درود او بدون مانع به مام (ع) می رسد، تلاش و کوشش او بی حساب نمی ماند، خداوند حاجتش را برآورده می کند و هرگز ناامید از رحمت خداوند باز نمی گردد».

زیارت عاشورا راهی برای شناخت امام حسین(ع) است

ریاضی طهرانی خاطرنشان کرد: فراز اول تبار شناسی است به این معنا که حسین(ع) چه کسی و منتسب به چه افرادی است که با ۶ سلام و در پاسخ به افرادی است که نادان و جاهل بودند و امام حسین(ع) را اجنبی خوانند، حضرت زین العابدین(ع) در دوران اسارت هرگاه سر امام حسین (ع) را می دیدند این فراز رامی خوانند و تمام آنهایی که به اشتباه تفکر جاهل مابانه داشتند را شرمنده می کردند.

این مبلغ دین افزود: برای سلام سه معنی می توان تصور کرد، مقام و منزلت سلام دهنده از سلام گیرنده بالاتر است، به معنی تفقد و مهربانی از گیرنده و سلام؛ حق خداوند بر بندگان است که در سوره یس می فرماید «سَلاَمٌ‌ قَوْلاً مِنْ‌ رَبٍ‌ رَحِیمٍ‌».

ریاضی طهرانی ادامه داد: سلام یعنی سلام کننده از نظر مقام و منزلت از سلام گیرنده پایین تر است و این درصورتی است که به معنی تعظیم،خشوع، تواضع و اظهار عشق و علاقه است که در حقیقت سلام بر انبیاء و ائمه (ع) از این نوع سلام است که تفقد به بندگان صالح است.

وی افزود: سلام آغاز دوستی و پایان کینه است امام حسین(ع) می فرمایند «یکی از نشانه های ادب آن است که آغاز کلام با سلام باشد» سلام به اولیاء خدا(ع) نوعی برقرارری ارتباط است که سراز منشا الهی دارد و لازمه این ارتباط این است که باید حق، جایگاه و منزلت امام (ع) را بشناسیم بنابراین زمانی که خدا در قرآن به ما سلام می کند،سلام کننده مقام بالاتر دارد و زمانی که ما در زیارت عاشورا سلام می کنیم جایگاهمان پایین تر است و می خواهیم به وسیله سلام به امام(ع) تقرب پیدا کنیم.

این مدرس حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: در تفسیر نام اباعبدالله؛ کنیه امام حسین است و پیامبر(ص) در روز ولادت امام حسین(ع) به ایشان می دهد، آن حضرت با ایثار و جانفشانی که در کربلا از خود برای حفظ دین نشان دادند پدر معنوی تمام بندگان خدا نام گرفته اند سلام بر پدر معنوی که جایگاه بالایی دارد، احتمال اینکه امام حسین (ع) فرزندی به نام عبدالله داشته و در کربلا به شهادت رسیده است نیز وجود دارد.

اگر غدیرشناسی قوی داشتیم، واقعه کربلا رخ نمی داد

وی تصریح کرد: «اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّهِ اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یَابْنَ رَسُولِ اللَّهِ» در بحث تبار شناسی پیامبراست که تبار حسین فاطمه(ع) به پیامبر اسلام (ص)می رسد «اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یَابْنَ اَمیرِالْمُؤْمِنینَ و َابْنَ سَیِّدِ الْوَصِیّینَ» سلام بر حسین(ع) که پدرش علی (ع) سید اوصیا در روز عیدغدیر است، بزرگترین عیدی که اگر غدیرشناسی ما قوی بود قطعا واقعا کربلا رخ نمی داد.

ریاضی طهرانی در پاسخ به این سوال که مادر حسین(ع) چه کسی بود، ادامه داد: «اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یَابْنَ فاطِمَهَ سَیِّدَهِ نِساَّءِ الْعالَمینَ» سلام برحسینی(ع) که مادرش کوثر پربهای قرآن است، سلام بر سید دوعالمی که در دنیا و آخرت دست نیاز به سوی او داریم.

وی افزود: «اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا ثارَ اللَّهِ وَ ابْنَ ثارِهِ وَ الْوِتْرَ الْمَوْتُورَ» ثارالله از القاب سیدالهشدا(ع) است که ثار را به معنی دم و طلب خون معرفی می کنیم و ثارالله و بن ثاره به دوبزرگوار امام حسین و حضرت علی (ع) اشاره می کند، والوتر به معنی یگانه و فرد است و الموتور تک و تنها معنی شده است.

این مبلغ دینی اضافه کرد: در بحارالانوار ومشکات بیان شده است که وتر به معنی فرد و موتورو به کسی می گویند که عقبه و خویشان او کشته شده اند وتر به معنی همان خون ریخته شده است که تک و تنها مانده و در اینجا به معنی سلام بر تو ای خون خدا و پسر خون خدا و تک و تنهامانده است.

وی ادامه داد: «اَلسَّلامُ عَلَیْکَ وَعَلَی الاَرْواحِ الَّتی حَلَّتْ بِفِناَّئِکَ عَلَیْکُمْ مِنّی جَمیعاً سَلامُ اللَّهِ اَبَداً ما بَقیتُ وَ بَقِیَ اللَّیْلُ وَالنَّهارُ» سلام ما برتو و ارواح پاکی که در کنار تو به جهاد پرداختند و برجمیع شما تا ابد از من درود و تحیت است مادامی که روز و شب در زندگی ما معنا پیدا می کند، این درد مصیبت در زندگی ما و عالم اسلام و تمام ما شیعیان و اهل آسمان سخت است.

بهترین راه دشمن‌شناسی؛ خواندن زیارت عاشورا است

ریاضی طهرانی افزود: فراز دوم زیارت عاشورا بحث دشمن شناسی و تبری است و معمولا برای اینکه نفرت را خود نسبت به دشمن نشان دهیم از کلمه لعن استفاده می کنیم، از دو خاندان و سه فرد ملعون و افرادی که کمر به قتل امام حسین بستند، دو آل زیاد و مروان را که همه دشمن واقعی اهل بیت بودند، ابن زیاد اگر تاریخ را مطالعه کنیم متوجه خواهیم شد که نسب آنها دچار مشکل بود و ابن مرجانه پسری است که شناسنامه اش به نام مادرش ثبت شده و مشخص می کند مادر او چه کاره است.

وی اضافه کرد: «وَ لَعَنَاللَّهُ اُمَّهً دَفَعَتْکُمْ عَنْ مَقامِکُمْ و َاَزالَتْکُمْ عَنْ مَراتِبِکُمُ الَّتی رَتَّبَکُمُ اللَّهُ فیها و َلَعَنَ اللَّهُ اُمَّهً قَتَلَتْکُمْ وَ لَعَنَ اللَّهُ الْمُمَهِّدینَ لَهُمْ بِالتَّمْکینِ مِنْ قِتالِکُمْ بَرِئْتُ اِلَی اللَّهِ وَ اِلَیْکُمْ مِنْهُمْ وَ مِنْ اَشْیاعِهِمْ وَ اَتْباعِهِمْ وَ اَوْلِیاَّئِهِم»، لعن به معنی ترد و دور ساختن آمیخته با خشم و غضب است لعن در قرآن سوره احزاب آیه ۵۷ نیز بیان شده است، اولین لعن به بنیانگذاران ظلم و ستم به اهل بیت(ع) است آنها یی که اهل بیت را از آن مقام و رتبه و جایگاهی که دارند کنار زدند و دور کردند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: تاریخ شناسان در ماجرای سقیفه اولین ظلمی که به جایگاه امیرالمومنین وارد شد را در بیان روز غدیر عنوان می کنند، پیامبراسلام(ص) امام علی(ع) را عنوان امام اول قرار میدهند اما زمانی که بدن پیامبر(ص) بر زمین بود و امام علی(ع) درحال غسل و کفن ایشان بودند، سقیفه رفتند و برای خود جانشین انتخاب کردند در حالی که نمی دانستند مقام امام انتخابی نیست بلکه انتسابی است.

ریاضی طهرانی افزود: در قستی از زیارت نیز می خوانیم «وَ لَعَنَ اللَّهُ اُمَّهً اَسْرَجَتْ وَ اَلْجَمَتْ وَ تَنَقَّبَتْ لِقِتالِکَ» یزید ملعون چند نفر را استخدام کرد تا زخم هایی را که بر بدن ها وارد می کنند را بشمارد، خدا لعنت کند برای گرفتن جایزه اسب ها را زین کردند و بر بدن ها می تاختند و هر فردی به وسیله سنگ و چوب به بد ن حمله می کرد تا جراحاتی را وارد کند و مزد بگیرد این همان است که تعداد زخم ها را یادداشت کرده است.

وی بیان کرد: همچنین در زیارت عاشورا می گوییم «خدا لعنت کند آن مردمی را که از امرای ظلم و جور برای قتل با شما تمکین و اطاعت کردند و من به سوی خدا و شما از آن ظالمان بیزاری می جویم» و این نفرت؛ ما را به مقام قرب و ساحت ائمه اطهار(ع) نزدیک می کند که همان تبری یعنی بیزاری جستن از دشمنان خدا است.

محبت امام حسین(ع) در قلب تمام مومنان است

این مبلغ دینی در تفسیر فراز سوم زیارت عاشورا گفت: محور حب و بغض ما امام حسین(ع) است که محبتش در قلب تمام مومنین است و هرفردی که نام حسین(ع) را می شنود راه حقیقت و انسانی را به وسیله ایشان به دست می آورد، «یا اَباعَبْدِاللَّهِ اِنّی سِلْمٌ لِمَنْ سالَمَکُمْ وَ حَرْبٌ لِمَنْ حارَبَکُمْ اِلی یَوْمِ الْقِیامَهِ» ما تا روز قیامت دوست هستیم با افرادی که با حسین(ع) و پدر ایشان و اجداد و فرزندانش دوست هستند، و در جنگ هستیم با هرکس که با ایشان در جنگ است.

ریاضی طهرانی با بیان اینکه اگر معرفت به ساحت قدسی امام حسین(ع) داشته باشیم تردید در شناخت خدا و راه بندگی نخواهیم داشت، افزود: حدود ۲۱ مورد امام حسین(ع) با قرآن شباهت دارد از جمله اینکه در مجمع البیان جلد ۲ بیان شده است قرآن سیدالکلام است و در کتاب کامل الزیارات صفحه ۷۰ نیز امام حسین(ع) سیدالشهدا نام برده است، در سوره جن آیه ۲ خداوند می فرماید «قرآن مردم رابه راه خیر و صلاح هدایت می‌کند، یَهْدِی إِلَى الرُّشْدِ» و امام حسین(ع) نیز فرموده است «إِنَّما أَدْعُوکُمْ إِلی سَبیلِ الرَّشادِ، همانا من شما را به راه هدایت و رستگاری فرامی خوانم».

وی تصریح کرد: آیه ۵۱ سوره الحاقه می فرماید« وَإِنَّهُ لَحَقُّ الْیَقِینِ، و بی تردید این قرآن، حقّی یقینی است» در زیارت امام حسین(ع) نیز می گوییم «حتی اتاک القین» آنقدر صادقانه‌ و خالصانه‌ عبارت‌ کردی‌ که‌ به‌ درجه‌ی‌ یقین‌ رسیدی قرآن؛ کریم است و امام حسین(ع) نیز اکرم است و مقام کرامت دارد «اللَّهَ الَّذی اَکْرَمَ مَقامَکَ وَ اَکْرَمَنی».

این مبلغ دینی افزود: تربت و خاک بر دو نوع متبرکه به معنی خاک روی قبر و محترمه آن نوع از خاک است که به شعاع ۱۶ کیلومتر از هر طرف مانند قبر امام حسین (ع) است قابل احترام است و از آن مهرو تسبیح می سازند، امام صادق (ع) نیز فرمودند «خاک قبر حسین(ع) شفای هر دردی است» قران نیز شفا دهنده است و خدا در سوره اسراءآیه ۸۲ می فرماید« وَ نُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ ما هُوَ شِفاءٌ» قرآن همه ما را امربه معارف و حقیقت دین می کند و از کارهای زشت نهی می کند، علت قیام امام حسین(ع) نیز زنده نگه داشتن دین جدشان رسول الله(ص) است که با امر به معروف و نهی از منکر احیا می شود، تلاوت قرآن خسته کننده و ملالت آور نیست ذکر امام حسین(ع) نیز خستگی نمی آورد، حدود ۲۱ شباهت است که برخی از آنها را نام بردیم.

وی ادامه داد: «فَاَسْئَلُ اللَّهَ الَّذی اَکْرَمَنی بِمَعْرِفَتِکُمْ وَمَعْرِفَهِ اَوْلِیاَّئِکُمْ وَ رَزَقَنِی الْبَراَّئَهَ مِنْ اَعْداَّئِکُمْ» در این فراز چهارم می خواهیم نتیجه بگیریم و درخواست کنیم اینکه امام حسین مقام خاصی دارد و از خدا می خواهیم که مقام بلند مرتبه ای را که گرامی داشته و ما را هم به وسیله دوستی او عزت داه است منتقم خون امام منصور که همان امام زمان(ع) است قرار دهد، در واقع خداوند با جهاد و انتخابی که امام حسین (ع) در راه احیای دین کرد؛ خاک قبر او را تربت، نسل او را ۹ امام(ع) که آخرین آن امام زمان(ع) و منتقم خون او است و با دعا و توسل به نام حسین(ع) و صاحب عزت خدا، حاجت بندگان را روا می کند.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: استاد دانشگاه زیارت عاشورا مبلغ دین امام حسین ع اهل بیت امام ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۰۸۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین کاروان عمره گزاران ایرانی عازم سرزمین وحی شد 

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب،  درآیین بدرقه نخستین کاروان عمره گزار ایرانی که صبح امروزدوشنبه (3 اردیبهشت) در ترمینال سلام شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) برگزار شد  حجت‌الاسلام و المسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در سخنانی توصیه هایی به عمره گزاران  عازم سرزمین وحی برای بهره برداری هرچه بهتر از این سفر معنوی بیان کرد.

سرپرست حجاج ایرانی خطاب به زائران خانه خدا که امروز در قالب نخستین کاروان عمره گزار بعد از یک وقفه نه ساله عازم مدینه منوره شدند، اظهار داشت: اخلاص در کار بسیار مهم است و کاری که مبتنی بر اخلاص باشد ماندگار خواهد بود، امام راحل  (ره) هر کاری که می‌کردند برای خدا بود و برای همین هیچگاه از مسیری که طی کردند، پشیمان نشدند. 

سرپرست حجاج ایرانی ادامه داد: تلاش کنید شناخت و اطلاعات خود را از اهداف و برنامه های  سفرهای حج و عمره بیشتر کنید و از فرصت‌ حضور در جلساتی که در سرزمین وحی برگزار می‌شود بیشترین استفاده را ببرید.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با تاکید بر اینکه در این سفر معنوی باید  قدر فرصت‌ها را دانست از حاضران  خواست حال که عازم این سفر هستند از لحظه لحظه آن بهره برده و  قدرشناس فرصت‌ها باشند.

وی گفت: شما عزیزان ۹ سال انتظار کشیدید و کلی هزینه کرده‌اید تا عازم این سفر معنوی شوید، افردا بسیاری برای حضور درسفرعمره ثبت نام کردند، اما قبل از آن که عازم سرزمین وحی شوند از دنیا رفتند. 

وی با بیان اینکه استفاده نکردن از فرصت ها در این سفر، غصه‌های فراوانی را در پی خواهد داشت، افزود: عمره نور است، در این سفر برای خودتان و نسل تان دعا کنید. وضعیت امروز فرزندان من و شما از نسل گذشته پیچده و سخت‌تر است چرا که دین داری سخت‌تر شده است. 

وی با اشاره به جنایت های رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم و بی دفاع فلسطین و بی تفاوتی حامیان این رژیم اشغالگر نسبت به نسل کشی در غزه گفت: درکنار کعبه برای فرزندانمان دعا کنید و به یاد تمام مسلمانان بویژه مسلمانان فلسطینی باشید که هر روز بدست نظامیان دشمن اشغالگر شهید می شوند.

نماینده ولی فقیه در امور حج با تاکید بر اینکه در روایت‌ها آمده است که نعمت سلامتی و امنیت را باید قدر دانست، اظهار داشت: برادران و خواهران مسلمان ما در غزه در وضعیت بسیار دشواری هستند و از گرسنگی رنج می برند.
  
وی در پایان، حضور برادران و خواهران شیعه و اهل سنت در این آیین را نشاندهنده گوشه ای از همدلی و وحدت در میان مردم ایران دانست و زائران را به افزایش شناخت از اعمال، اسرار، معارف و مناسک حج و عمره توصیه کرد.

حجت‌الاسلام نواب همچنین از تمامی دستگاه‌ها، نهادها و سازمان‌های فعال و یاری‌گر در زمینه راه اندازی مجدد سفرهای عمره و برگزاری مراسم حج پیش رو تقدیر کرد.

بر پایه این گزارش رئیس سازمان حج و زیارت دیگر سخنران این مراسم بود که اظهار داشت: از زائران خانه خدا می‌خواهم که مردم ایران را از دعای خیر خود محروم نکنند و این سفر معنوی ارزشمند را غنیمت بشمارند.

سید عباس حسینی، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین از عمره‌گزاران ایرانی که پس از 9 سال انتظار عازم سرزمین وحی هستند، خواست که برای رهایی مردم مظلوم غزه از شرایط سخت جنگی که این روزها هدف حملات و آتش رژیم صهیونیستی قرار دارند، دعا کنند تا رهایی پیدا کنند.

حسینی افزود: 18 نهاد، دستگاه و وزارتخانه، سازمان حج و زیارت را در سازماندهی و اعزام زائران به سرزمین وحی یاری می دهند که باید از آن‌ها تشکر کرد.

رئیس سازمان حج زیارت همچنین از سفیر عربستان سعودی در تهران به خاطر مساعدت‌هایی که برای ازسرگیری سفر عمره داشت، تقدیر کرد.

در ادامه این مراسم، سعید چلندری، مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) بر آمادگی کامل  فرودگاه امام خمینی(ره) برای ارائه خدمت به زائران تاکید کرد و گفت: ترمینال سلام فرودگاه بین المللی امام با 54 هزار متر مربع مساحت ویژه زائران خانه خدا و عتبات عالیات است و روزانه ۱۵ و حداکثر ۱۴۰ پرواز(در اوج ایام زیارت اربعین) از آن  پرواز می کنند.

مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) گفت: درترمینال سلام برای پارک ۱۰ هزار خودرو ظرفیت لازم پیش بینی شده و ارائه خدمات در سطح استانداردهای بین المللی است.

وی افزود: در فرودگاه بین المللی امام خمینی(ره) در شبانه روز به جزپروازهای عتبات ۱۶۰ سفر انجام می شود و این فرودگاه افتخار دارد که در سال ۱۴۰۲ میزبان یک میلیون زائر عتبات عالیات و حجاج بیت الله الحرام بوده است.

شمس‌الدین فرزادی پور رئیس شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) نیزمشارکت درعملیات اعزام زائران عمره به سرزمین وحی را توفیق الهی دانست که باید شکرگزار بود.

وی افزود: خدا را شاکریم که توفیق خدمتگزاری به زائران خانه خدا را داریم و نخستین کاروان ها از زائران دو استان کرمانشاه و کردستان هستند.

وی اضافه کرد: عملیات عمره در ماه شوال با انجام ۴۴ پرواز رفت‌وبرگشت از ۱۱ فرودگاه کشور انجام خواهد شد و بیش از پنج‌هزار زائر به سرزمین وحی اعزام خواهند شد و این عملیات در ۲۳ اردیبهشت ماه پایان خواهد یافت.

فرزادی پوریادآور شد: عملیات انتقال زائران حج تمتع  1403 هم  از ۲۴ اردیبهشت‌ ماه آغاز خواهد شد و هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران همچون سال‌های گذشته با همه توان در خدمت زائران سرزمین وحی خواهد بود.

گفتنی است نخستین کاروان های زائران عمره گزار ایرانی پس از ۹ سال انتظار، ساعت هفت و دوازده دقیقه صبح امروز دوشنبه( سوم اردیبهشت) طی مراسمی با بدرقه حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی؛ ؛ سید عباس حسینی، معاون وزیر فرهنگ و رئیس سازمان حج و وزیارت، مولوی اسحاق مدنی، رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی؛ عبدالله بن سعود العنزی، سفیر عربستان در ایران، سعید چلندری؛ مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی(ره)، شمس‌الدین فرزادی‌پور مدیرعامل ایران ایر و جمعی از معاونان بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت در ترمینال «سلام» فرودگاه امام(ره) برگزار شد و عمره گزاران ایرانی برای زیارت مسجدالنبی و قبرستان بقیع و انجام مناسک عمره با یک فروند هواپیمای شرکت ایران ایر، فرودگاه بین‎ المللی امام خمینی (ره) را به مقصد فرودگاه مدینه ترک کردند.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ظرفیت 10 هزار خودرویی پارکینگ ترمینال سلام
  • آغاز حج عمره پس از ۹ سال انتظار
  • ۵۰ درصد حجاج از ترمینال «سلام» فرودگاه امام (ره) اعزام می‌شوند
  • نخستین کاروان عمره گزاران ایرانی عازم سرزمین وحی شد 
  • اعزام نخستین گروه از زائران عمره ایرانی پس از ۹ سال
  • «خدای مهربانم سلام» برای بچه‌ها به کتابفروشی‌ها آمد
  • «خدای مهربانم سلام» برای بچه‌ها کتابفروشی‌ها آمد
  • سپاه پاسداران خار چشم دشمنان انقلاب اسلامی است
  • لشکریان غیبی خدا در مبارزه با دشمنان
  • سلام دوباره حسین حسینی به کمیته انضباطی؛ فدای سر آن زن هوادار و تشکر از ما؟ حالا دوباره بیا!