Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، حمید فدایی، مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، بازگشایی دریچه‌های مسدود شده کانال‌های زیرزمینی تخت‌گاه تخت جمشید را از اقدامات مهم این مجموعه در جهت حفاظت بهتر این اثر جهانی دانست و افزود: حیاط مشرف به ایوان شرقی کاخ آپادانا به جهت وجود نقوش برجسته ارزشمند خود از پر تردد‌ترین فضا‌های تخت جمشید است و همین موضوع در فصول بارندگی مشکلاتی را برای بازدیدکنندگان مجموعه به‌وجود می‌آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: سعت حیاط مذکور از یکسو و اندک بودن دریچه‌های هدایت و دفع آب که به شبکه آبراهه‌ای تخت جمشید منتهی می‌شود و باعث می‌شد که آب‌های حاصل از بارندگی در این مکان به روانی منتقل و دفع نگردند.

فدایی ادامه داد: علاوه بر آن همه آب سقف روی پلکان نیز به داخل حیاط جاری می‌شود و در نتیجه آب‌های حاصل از بارندگی مشکلی همیشگی در مسیر تردد بازدیدکنندگان محسوب می‌شد.

او افزود: بررسی‌های به‌عمل آمده در مسیر آبراهه‌های این حیاط، شواهدی از یکی از دریچه‌های مسدود را در حیاط مذکور در اختیار قرار داد و لذا بازگشایی آن در جهت حل مشکلات آبگیری حیاط در اولویت برنامه باستان شناسی و ساماندهی پایگاه قرار گرفت.

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، در رابطه با اهمیت و ضرورت فرآیند اجرایی این عملیات، تشریح کرد: همکاری همزمان دو واحد باستان شناسی و واحد فنی و ساماندهی پایگاه از نکات شاخص این پروژه بودند که در جهت حل مشکل آبگیری محل بخوبی محقق گشت.

علی تقوی، کارشناس دفتر فنی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید با تاکید بر حضور گردشگران به خصوص در مواقع بارندگی ها، توضیح داد: حیاط شرقی کاخ آپادانا از جمله مکان‌هایی است که در ایام پر بازدید مجموعه جهانی میراث جهانی تخت جمشید به کانون ایست و آمد و شد بازدیدکنندگان تبدیل می‌شود که در ایام پر بارش سال، معضلات فراوانی را برای این محوطه و بازدیدکنندگان به وجود می‌آورد.

او، به نتیجه رساندن عملیات مذکور را در جهت دفع آب‌های سطحی حیاط شرقی کاخ آپادانا را مهم ارزیابی کرد و در این رابطه افزود: با توجه به پایش و مانیتورینگ این محوطه، نیاز به دفع آب‌های سطحی حیاط مربوطه توسط دریچه به شدت احساس می‌ضد و به همین علت و با وجود فعالیت‌های اخیر گروه کاوش آبراهه‌های تخت جمشید در فصل جاری، با درخواست کارشناسان دفتر فنی و گروه باستان‌شناسی این مجموعه، نسبت به عملیات بازگشایی دریچه‌ی موجود اقدام شد که به نتیجه رساندن آن، کمک شایانی را به دفع آب‌های سطحی این محوطه خواهد کرد.

تقوی ادامه داد: مکان قرار گیری دریچه به نحوی است که بخش عمده‌ای از آب‌های سطحی حیاط آپادانا را به خوبی به بخش کانال‌ها هدایت می‌کند.

علی اسدی، سرپرست گروه کاوش آبراهه‌های تخت جمشید و عضو هیئت علمی دانشگاه هنر شیراز در رابطه با بازگشایی این دریچه، گفت: با درخواست مجموعه کارشناسان دفتر فنی و گروه باستان شناسی، حفاظت از این محوطه توسط گروه کاوش آبراهه‌ها انجام شد که به همین منظور، یک دریچه هخامنشی در حیاط شرقی کاخ آپادانا، بازگشایی و در فرآیند کاوش قرار گرفت.

سرپرست گروه کاوش آبراهه‌های تخت‌جمشید، توضیح داد: با شناسایی دقیق محل دریچه مذکور در سطح این حیاط، کارگاهی به ابعاد یک در یک متر، ایجاد و کاوش شد.

اسدی در رابطه با کشف یافته‌ها و تشریح اهداف این عملیات، بیان کرد: در جریان کاوش کارگاه مذکور، ابتدا به قطعات سنگی تراش خورده دارای نقوش مربوط به ساقه ستون‌ها و سر درگاه‌های معماری برخورد کردند که پس از برداشت این یافته‌ها در این عمق ۴۰ سانتی متری از حیاط، دریچه مورد نظر آشکار شد.

او ادامه داد: سپس عملیات مستندنگاری و همچنین ثبت و ضبط ویژگی‌های معماری دریچه کاوش شده، انجام شد که در ادامه، حفاظت و ساماندهی این محوطه با شیب بندی فضای اطراف دریچه جهت هدایت آب‌های سطحی به سمت کانال‌های زیرزمینی تخت گاه تخت جمشید، صورت پذیرفت.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تخت جمشید کاخ آپادانا میراث جهانی تخت جمشید تخت جمشید باستان شناسی آب های سطحی دفع آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۲۹۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انهدام ۲ باند سارقان خودرو در تبریز

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی سلطانی اظهار کرد: در پی وقوع سرقت‌های متعدد خودرو در سطح شهر تبریز با عنایت به اهمیت و حساسیت ایجاد شده به دلیل احساس ناامنی و بروز نارضایتی در بین شهروندان، شناسایی و دستگیری سارقان در دستور کار کارآگاهان اداره مبارزه با سرقت پلیس آگاهی استان آذربایجان شرقی قرار گرفت.

وی افزود: با توجه به گستردگی حجم سرقت‌های به وقوع پیوسته در تبریز تیمی ویژه متشکل از کارآگاهان پلیس آگاهی تحقیقات در خصوص شناسایی و دستگیری عوامل سرقت را در دستور کار قرار دادند.

وی گفت: با اشرافیت اطلاعاتی کارآگاهان پلیس آگاهی و بهره گیری از بانک اطلاعاتی سارقان حرفه‌ای سابقه دار شناسایی و طی عملیات‌های هدفمند پلیسی دستگیر و جهت انجام تحقیقات تخصصی به پلیس آگاهی منتقل شدند.

سلطانی تصریح کرد: در تحقیقات انجام شده متهمان به ۳۳ فقره سرقت خودرو، محتویات و قطعات خودرو به ارزش ۵۰ میلیار ریال اعتراف کردند.

رئیس پلیس آگاهی استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه در مجموع ۱۱ نفر دستگیر و جهت انجام مراحل قانونی تحویل مراجع قضایی شدند گفت:به منظور پیشگیری از این گونه جرایم به شهروندان توصیه می شود اماکن و وسایل خود را به تجهیزات بازدارنده و ایمنی یا نگهبان ثابت و دوربین‌های کنترل کننده مجهز کنند و درحفظ و نگهداری اموال خود همواره کوشا باشند.

دیگر خبرها

  • آخرین خبرها از ثبت جهانی «فلک‌الافلاک»
  • جذب ۴ هزار نیرو برای حفاظت از منابع طبیعی کشور
  • حفاظت از خانه با پینت بال و گاز اشک آور!
  • شناسایی و ساماندهی معتادان متجاهر و زباله گردها
  • شناسایی متخلف سابقه دار شکار با همکاری سپاه و نیروی انتظامی
  • مناطق ممنوعه کوهنوردی آذربایجان‌شرقی در فصل بهار اعلام شد
  • ساماندهی بیش از ۵۰۰ گروه مردمی برای ترویج عفاف و حجاب در قم
  • انهدام ۲ باند سارقان خودرو در تبریز
  • استمرار گشت‌های آسیب‌های اجتماعی در منطقه ۱۴
  • افزایش ۲۷۰ درصدی شناسایی تغییر کاربری‌غیرمجاز در لرستان