Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: شروع سال تحصیلی جدید برای خانواده‌ها همراه با دغدغه‌های فراوانی بود. از ابتلاء به ویروس نامبارک کرونا گرفته تا هزینه‌های بالا برای تهیه تلفن همراه هوشمند و اینترنت. این دغدغه‌ها باعث می‌شد شرایط برای والدین و دانش آموزان سخت شود.

از سوی دیگر اعلام یکباره آغاز سال تحصیلی آن هم به صورت حضوری باعث شد تنش روانی بیشتری به خانواده‌ها وارد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون مهم نیست پروتکل‌های بهداشتی در مدارس رعایت می‌شود یا نه؛ مهم آن است که خانواده‌ها دل نگران‌اند. آنها نمی‌دانند فرزندشان به محیط امنی روانه شده یا نه؟ اضطراب دارند که فرزندانشان در مدرسه به بیماری مبتلا نشود.

از این رو برای بررسی شرایط مدارس و میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی سری به مدارس شهرستان بجنورد زدیم. مدارس دولتی و غیر انتفاعی؛ تا ببینیم شرایط چگونه است و آن را به خانواده‌های دل نگران اطلاع دهیم.

مدارس توانایی ضدعفونی کردن محیط را ندارند

البته پیش از آن با چند مادر و پدر به گفتگو نشستیم تا نظرات آنها را جویا شویم. محسن سالاری، پدر یک دانش‌آموز بجنوردی که خود از قشر فرهنگیان محسوب می‌شود در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بجنورد از نظر تعداد مدارس در محدودیت به سر می‌برد و از نظر آمار وضعیتش حتی نسبت به سایر شهرهای استان بدتر است لذا تعداد دانش‌آموز بیشتری در محل مدرسه حاضر هستند و این خود نخستین مشکل است.

وی افزود: من می‌دانم وقتی بچه‌ها به مدرسه بروند و با دوستان خود مشغول شوند رعایت پروتکل‌های بهداشتی معنا ندارد اما به نظر می‌رسد چاره‌ای نیست؛ باید فرزندم را با چند ماسک و دستکش راهی مدرسه کنیم و امیدوار باشیم سالم به خانه برگردد.

سالاری تصریح کرد: بسیاری از مدارس بجنورد دو شیفت هستند و بعید است تمام مدارس وقت، توان و بودجه کافی برای ضدعفونی کردن محیط داشته باشند.

مدرسه محیط تاخت کرونا است

خانم محمدیان نیز یکی از والدین دانش‌آموز در مدرسه غیر انتفاعی است. وی در گفتگو با مهر گفت: میزها و صندلی‌ها، سرویس‌های بهداشتی، کتاب‌ها و ماژیک‌های تخته آن هم در محیط‌های سربسته کلاس کاملاً شرایط را برای رشد و تاخت کرونا مهیا می‌کند.

این مادر دل نگران ادامه داد: چطور به فرزند هشت ساله خود بفهمانم ماسکش را از صورتش برندارد؟ چطور مطمئن شوم دیگر دانش آموزان رعایت می‌کنند؟ بالفرض در کلاس درس همه پروتکل‌ها رعایت شد؛ در محوطه مدرسه در زنگ تفریح چه می‌شود؟

از زنگ تفریح خطرناک تا الزام به ماسک زدن

برای بررسی بیشتر موضوع وارد مدرسه‌های مختلفی در سطح شهر می‌شویم. پس از ورود به اتاق مدیر رفته و با او شغل خود و هدفمان را بازگو می‌کنیم. بدون استثنا همکاری با ما را می‌پذیرند.

می‌خواهیم به صورت سر زده وارد کلاس شویم تا شرایط کلاس‌ها را بسنجیم. این مدرسه غیر انتفاعی که کلاس‌هایش آن چنان شلوغ نیست، با نیم ظرفیت تشکیل شده و دانش آموزان عموماً با فاصله و با رعایت مسائل بهداشتی مانند ماسک زدن نشسته‌اند؛ هرچند نباید منکر شد در موارد معدود دانش آموزان ماسک نداشتند که با تذکری ساده فوری ماسک را بر روی صورت قرار می‌دهند.

برخی دانش آموزان اما علاوه بر ماسک، شیلد صورت نیز استفاده می‌کردند تا مبادا کرونا بر آنها نفوذ کند. این دانش‌آموز که بیشتر از دیگران مراقبت می‌کرد و از باقی افراد با فاصله بیشتر نشسته بود می‌گفت: پدر و مادرم اصرار دارند که همیشه ماسک و شیلد و دستکش را استفاده کنم و آنها را از صورتم برندارم و من نیز به حرفشان گوش می‌دهم.

مدیر این مدرسه غیر انتفاعی نیز بیان کرد: استفاده از ماسک و رعایت فاصله در زنگ تفریح و کلاس اجباری است اما باید قبول کرد گاهی در زنگ‌های تفریح دانش آموزان به یکدیگر نزدیک می‌شوند که باعث می‌شود خطر بیشتر حس شود.

وی افزود: با این حال به معلمان و کادر اجرایی مدرسه تاکید کرده‌ایم در کلاس‌ها حتماً مسائل بهداشتی رعایت شود تا جان فرزندان خانواده‌ها به خطر نیفتد.

این مدیر مدرسه تاکید کرد: هر روز نیز محیط کلاس‌ها و سرویس‌های بهداشتی را ضد عفونی می‌کنیم اما باید خود دانش آموزان حواسشان را بیشتر جمع کنند و در هر زمان استراحت دست‌های خود را شسته و از زدن دست به صورت خودداری کنند.

تدابیری که می‌تواند خطر را کاهش دهد

پس از حضور در یک مدرسه غیر انتفاعی، به مدرسه دولتی در حاشیه شهر سر زدیم. هر چند در این مدرسه تعداد دانش‌آموز بیشتری حاضر بودند اما بزرگ‌تر بودن کلاس‌ها باعث می‌شد فاصله رعایت شود.

مدیر مدرسه در گفتگو با مهر از تدابیر کادر اجرایی برای فاصله گذاری بیشتر خبر می‌داد. وی در این خصوص گفت: در زنگ‌های تفریح و زنگ پایانی کلاس به کلاس دانش آموزان را به بیرون هدایت می‌کنیم تا در راه روها دانش آموزان به یکدیگر نزدیک نشوند.

این معلم بیان کرد: از ورود دانش آموزان، اولیا و معلمان بدون ماسک شدیداً جلوگیری به عمل می‌آید و با افرادی که این مسائل را رعایت نکنند برخورد می‌کنیم.

مشاهدات خبرنگار مهر نیز این مسئله را اثبات می‌کرد. مدیران مدارس سعی داشتند تا حد توان خود فاصله اجتماعی را رعایت کنند تا خطر کمتری به دانش آموزان وارد شود. اما نباید شرایط مدرسه را نادیده گرفت. در هر صورت مدرسه، مدرسه است و بسیاری از دانش آموزان با دوستان خود شوخی و بازی می‌کنند؛ مسئله‌ای که جلوگیری از آن بسیار سخت است اما با کاهش ساعت کلاسی و کاهش تعداد دانش آموزان حاضر در مدرسه تا حدودی از آن پیشگیری می‌شود.

کد خبر 5019196

منبع: مهر

کلیدواژه: ویروس کرونا آموزش و پرورش خراسان شمالی مدرسه محرم 99 ویروس کرونا شیراز مراسم عزاداری بازگشایی مدارس آمار کرونا بوشهر عاشورا ماه محرم گرگان مجلس شورای اسلامی کرمانشاه شیوع کرونا آغاز سال تحصیلی مدرسه غیر انتفاعی دانش آموزان خانواده ها دانش آموز پروتکل ها کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۳۰۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسری ۳۳۱ هزار متر مربعی فضای آموزشی در کردستان

مدیرکل نوسازی مدارس کردستان گفت: با کسری ۳۳۱ هزار متر مربعی فضای آموزشی در سطح استان مواجه هستیم - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، ابراهیم مرادی شامگاه چهارشنبه در جلسه شورای آموزش و پرورش که در استانداری کردستان برگزار شد، با بیان اینکه سرانه فضاهای آموزشی استان رشد خوبی داشته است، اظهار داشت: علی‌رغم رشدی که سال گذشته داشته‌ایم با کسری 331 هزار متر مربعی فضای آموزشی در سطح استان مواجه هستیم که باید اعتبارات ویژه‌ای برای جبران این کمبودها اختصاص داده شود.

وی گفت: در شش نقطه استان کردستان کمبود فضای آموزشی داریم اما در چنین شرایطی برخی ادارات و دستگاه‌ها به عناوین مختلف دنبال تغییر کاربری اراضی آموزشی هستند.

مدیرکل نوسازی مدارس استان کردستان با اشاره به اینکه همزمان با هفته دولت 16 پروژه آموزشی در قالب 47 کلاس درس به بهره‌برداری رسید، عنوان کرد: در دهه فجر 46 مدرسه در قالب 175 کلاس درس مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

وی از کمک 100 میلیارد تومانی خیرین مدرسه‌ساز به احداث و نوسازی مدارس در سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: در سال گذشته 35 میلیارد تومان تجهیزات آموزشی و هنرستانی به مدارس استان تحویل داده شده و امیدواریم این رقم را در سال‌جاری به بیش از 60 میلیارد تومان برسانیم.

اجرا و بهسازی سیستم‌های گرمایشی 44 مدرسه با 147 کلاس در سطح استان، اجرای بیش از 50 هزار مترمربع آسفالت محوطه مدارس، حذف بیش از 50 درصد مدارس سنگی و کانکسی کردستان و جایگزینی آنها با مدارس استاندارد از دیگر موضوعات مطرح شده توسط مدیرکل توسط مدیرکل نوسازی مدارس کردستان بود.

انتهای پیام/486/

دیگر خبرها

  • مدارس ما و مدارس آن‌ها
  • ضرورت ایجاد مدرسه فرزانگان و تیزهوشان در هشترود
  • لزوم ایجاد مدرسه فرزانگان و تیزهوشان در هشترود
  • کسری ۳۳۱ هزار متر مربعی فضای آموزشی در کردستان
  • اجرای آموزش «حداقل یک رشته ورزشی برای هر دانش آموز» در مدارس
  • صدور مجوز راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در ۳ استان
  • راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در ۳ استان کشور
  • مجوز راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در سه استان کشور صادر شد
  • معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش: مجوز راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در سه استان صادر شد
  • راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در سه استان کشور