Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان بر لزوم ارتقا و ساماندهی سامانه آموزشیار به‌منظور انجام بهتر امور و رضایتمندی دانشگاهیان، دانشجویان و جذب بهتر دانشجو تأکید کرد.

گروه استان‌های خبرگزاری آنا - مجتبی آزادیان؛ موضوع آموزش مجازی از زمان شیوع کرونا بسیار جدی شد و هرچند پیش از آن برخی دانشگاه‌ها و مراکز علمی به این موضوع ورود کرده بودند؛ اما هیچ‌گاه تا پیش از شیوع بیماری کرونا به‌طور جدی پیگیری نشده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترم دوم سال تحصیلی 98-99 و ترم تابستان به‌صورت مناسب و گاه کج‌دار و مریز با آموزش مجازی سپری شد و دانشگاه‌ها و مراکز علمی در طول ترم به روش آزمون و خطا، اشکالات این شکل آموزش را به مرور برطرف کردند و برخی مراکز هم به‌صور کامل به سمت آموزش برخط رفتند.

**بیشتر بخوانید:

تدریس ضبط‌شده استادان در اختیار دانشجویان قرار می‌گیرد

سرورهای استانی بسیاری از مشکلات آموزش مجازی را حل می‌کند

واگذاری مدیریت دروس به واحدهای دانشگاهی

خبرنگار خبرگزاری آنا در آستانه نیمسال اول سال تحصیلی 1399-1400 با سلطانعلی میر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی سیستان و بلوچستان درباره زیرساخت‌های آموزش مجازی و برخط، مشکلات و موانع و چگونگی اجرای آن در سال تحصیلی جدید به گفتگو نشسته است که مشروح این گفتگو را می‌خوانیم.

آنا: با توجه به ارائه آموزش مجازی در ۶ ماه گذشته و برخی اعتراض‌ها به‌دلیل کمبودها در این نوع آموزش به‌ویژه در مناطق محروم و مشکلات اینترنتی، چه تمهیداتی را در ترم جدید آموزشی برای رفع کاستی‌ها اندیشیده‌اید؟

میر: از روز شنبه 15 شهریور مدارس سمای دانشگاه آزاد اسلامی در استان سیستان و بلوچستان که حدود 25 مدرسه در شهرهای زابل، زاهدان، ایرانشهر، سراوان و چابهار هستند، آغاز به‌ کار کردند. امتحانات ترم تابستان هم در بعضی مناطق انجام شده و در بعضی مناطق به‌صورت مجازی در حال انجام است.

قرار است ترم مهر دانشگاه از 29 شهریور در استان سیستان و بلوچستان آغاز شود. در بخش مدارس هم آموزش حضوری و آموزش مجازی داریم. برای دانشگاه آموزش‌ها عمدتاً مجازی است و اگر شرایط بهتر شد، آموزش حضوری هم خواهیم داشت.

اصلی‌ترین مشکل آموزش مجازی؛ نبود زیرساخت

در این زمینه چند مشکل داریم که اصلی‌ترین مشکل مربوط به نداشتن زیرساخت‌هاست. به این معنی که در آنتن‌دهی با اپراتورهای مختلف مشکل داشته‌ایم. برای حل این مشکل با مخابرات استان و استانداری هماهنگ کردیم، برخی زیرساخت‌ها فراهم شد و تقریباً می‌‌توان گفت 98 درصد از دانشجویان ما در نیم‌سال دوم امتحانات را از طریق سامانه واحد الکترونیک برگزار کردند. هنوز هم در همه واحدها از طریق سامانه الکترونیک، آزمون‌ها برگزار می‌شود و در حال انجام است؛ البته زابل، زاهدان و ایرانشهر که سامانه‌‌هایی متفاوت از سامانه‌های دیگر دارند، امتحانات هفته گذشته انجام شد.

مشکلی که اکنون داریم، این است که واحد الکترونیک و فناوری برای این ترم اعلام کرده‌اند که اپراتورهای همراه اول، ایرانسل، رایتل و ... رایگان است؛ اما دانشجویان نظر دیگری دارند و می‌گویند که رایگان نیست و اعلام می‌کنند که از اینترنت آنها استفاده می‌شود.

معتقدم که سازمان مرکزی باید کار کلی انجام دهد؛ مانند قضیه اینترنت شاد که برای مدارس استفاده می‌شود، اینترنت کل دانشگاه آزاد اسلامی و سامانه مجزا داشته باشد تا واحدهای الکترونیک همه مراکز در کشور برای ورود به کلاس و برگزاری آزمون و ... به‌صورت رایگان استفاده کنند و اگر هزینه‌ای هم دارد، به‌صورت متمرکز از استان‌ها دریافت شود.

لازم است این کار به‌صورت منسجم با همکاری وزارت ارتباطات انجام شود، اقدامی که برای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام شده و اکنون هم وزارت آموزش و پرورش در حال انجام آن است.

ایجاد اختلال با تغییر سامانه از سیدا 4 و سیدا 7 به سامانه آموزشیار

تغییر سامانه از سیدا 4 و سیدا 7 به سامانه آموزشیار در دانشگاه آزاد اسلامی و بسته‌شدن سامانه از یک ماه پیش تاکنون، اختلالاتی را به وجود آورده و در جذب دانشجو تأثیر داشته است. از طرفی برای فارغ‌التحصیلی مشکل داریم و انتخاب واحد در بعضی از واحدهای دانشگاهی دچار مشکل شده است که این سامانه‌ها باید توسط مسئولان سازمانی به‌روز شوند تا دچار مشکل نشویم؛ البته ما در حال انجام کار هستیم و موضوع جذب هم به خوبی در حال انجام است.

واحد مجازی دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان از نظر زیرساختی، به‌صورت آنلاین، آفلاین، تولید محتوا، پوشش و شبکه گسترده‌ای که در سطح استان داریم در همه زمینه‌ها ازجمله ترم تابستان، برگزاری کلاس‌ها و  آزمون‌ها موفق عمل کرده و واقعاً به‌روز بوده است؛ اما برای اینترنت حتماً باید تدبیری اندیشیده شود که هم باسرعت و هم رایگان باشد؛ بالاخره دانشجو با توجه به اینکه شهریه می‌دهد، توقع دارد که دیگر هزینه اینترنت ندهد.

آنا: استان سیستان و بلوچستان از نظر زیرساختی به‌ویژه برای مدارس جزء استان‌های محروم است؛ آیا در این زمینه تدابیری اندیشیده‌اید؟

میر: اکنون سامانه شاد در همه مدارس استفاده می‌شود. ما هم مانند آموزش و پرورش در سیستم مدارس‌مان کلاً سیستم شاد استفاده می‌کنیم و همان زیرساخت و ساختاری که برای آموزش و پرورش تعریف شده برای ما هم تعریف شده است و می‌توانیم به‌عنوان زیرمجموعه آموزش و پرورش از آنها استفاده کنیم.

آنا: آیا خانواده‌ها توان فراهم‌کردن تجهیزات مورد نیاز برای فرزندان خود را دارند؟

میر: اعلام کرده‌ایم اگر برخی خانواده‌‌ها توان فراهم‌کردن تجهیزات را نداشتند، از امکانات مدارس استفاده کنند. برای دانش‌آموزان و دانشجویانی که توانمندی ندارند، به‌طور مثال گوشی مناسب با نرم‌افزارهای مورد نیاز را ندارند یا گوشی‌های آنان فاقد امکانات است و اگر کاربران اعم از دانش‌آموز یا دانشجویان طریقه استفاده از اینترنت و سامانه را بلد نیستند، مکان‌هایی را در واحدهای دانشگاهی، مدارس سما، واحد فناوری و دانشکده‌ها آماده کرده‌ایم تا کسانی که مشکل دارند، مراجعه و از زیرساخت‌هایی که در دانشگاه و مدارس برای آنان تعریف شده است، استفاده کنند.

حتی به پردیس‌های آموزشی دانشگاه هم گفته‌ایم که اگر آمادگی داشته باشند، در صورتی که شرایط مقدور نبود و امکانات نداشتند، از امکانات اداری، دولتی و حتی امکانات خود دانشگاه استفاده کنند و این مقدمات تا حد زیادی فراهم شده است.

علاوه‌بر این مناطقی که سفید است و مشکل نداریم، امتحانات را به‌صورت حضوری برگزار می‌کنیم. اکنون امتحانات ترم تابستان به‌صورت حضوری برگزار می‌شود و بناست کلاس‌ها هم تلفیق و ترکیبی از مجازی و حضوری باشد. 12 جلسه به‌صورت مجازی و چهار جلسه هم به‌صورت حضوری برگزار خواهد شد؛ اما این آمادگی را هم داریم و اعلام می‌کنیم که در استان هر دانش‌آموز، دانشجو یا حتی استادی امکانات لازم را ندارد، می‌تواند از ظرفیت و امکانات موجود در دانشگاه و مدارس و حتی بعضاً ادارات دولتی که از قبل با آنها هماهنگ کرده‌ایم، استفاده کند.

آنا: به‌دلیل شیوع ویروس کرونا در 6 ماه اخیر یک‌سری از دانشجویان در کلاس‌های مجازی یا حضوری نتوانستند شرکت کنند. چه تمهیداتی اندیشیده شده تا زمان‌های ازدست‌رفته آنان جبران شود؟

میر: از روز شنبه به واحدهای دانشگاهی استان اجازه دادیم از دانشجویانی که بنابر دلایلی از قبیل قطع اینترنت، قطع برق یا ابتلا به ویروس کرونا از امتحان جامانده‌اند و غایبانی که دلیل موجهی دارند با هماهنگی سازمان مرکزی امتحان بگیرند.

به‌طور مثال توفانی که از طرف هندوستان به‌دلیل بادهای موسمی آمد، دکل‌های برق را قطع کرد، با افتادن تیرهای برق، کلاً اینترنت قطع شد و امتحانات در آن مناطق برگزار نشد. این‌طور جاها را اجازه برگزاری مجدد امتحان دادیم. در ویدئوکنفرانسی هم که اخیراً با رؤسای واحدها داشتم، اعلام کردم که جاماندگان از امتحانات نیم‌سال دوم و ترم تابستان را شناسایی کنند تا مهر امسال وضعیت آنان مشخص شود و از 29 شهریور نمرات آنان قطعی و ثبت نهایی و پس از 29 شهریور، ترم جدید آنان آغاز شود.

از روز شنبه در زاهدان و خیلی از واحدهای استان تقویم امتحانی دارند و کسانی که مستنداتی را دارند؛ می‌توانند آزمون بدهند؛ البته امتحانات جاماندگان به‌صورت حضوری برگزار می‌شود و هیچکدام از امتحانات به‌صورت مجازی برگزار نخواهد شد. باید حتماً حضوری به دانشگاه بیایند و طبق تقویم ارائه‌شده، سؤال داده می‌شود و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی از آنان امتحان می‌گیریم.

آنا: خواسته شما از دانشگاهیان و مسئولان بالادستی آموزشی برای ترم تحصیلی جدید چیست؟

میر: خواسته اصلی ما این است که در بحث اینترنت، هم پهنای باند و هم سرعت اینترنت را بیشتر کنند. دوم اینکه با توجه به محرومیت منطقه، تسهیلات ویژه‌ای در اختیار استان قرار دهند. اکنون در برخی جاها با کمبود امکانات از قبیل کامپیوتر و لپ‌تاپ مواجه هستیم. در هر صورت افرادی که تلفن همراه، گوشی مناسب یا نرم‌افزار مورد نظر را ندارند، ممکن است به‌صورت تخمینی 50 نفر به یک واحد مراجعه کنند. به هر حال باید 50 کامپیوتر یا لپ‌تاپ و سامانه برای آنها در هر واحد پیش‌بینی کنند. درخواست داده‌ایم که به مدارس و واحدهای استان امکانات بدهند یا اینکه گوشی و لپ‌تاپ با قیمت مناسب به‌صورت قسطی به دانشجویان تحویل دهند.

با توجه به اینکه (برگزاری کلاس‌ها) مجازی بوده و امتحانات نیز به‌صورت مجازی است و با توجه به محرومیت منطقه به استان اجازه داده شود که تخفیفی برای دانشجویان در شهریه‌ها و هزینه‌ها اعمال کنیم.

درباره ساماندهی تغییر سامانه از سیدا 4 به سیدا 7 و به‌طور کلی سامانه متمرکز - که کار خوبی است- کار شبانه‌روزی و جهادی انجام شود تا مشکلات سامانه جدید برطرف شود و لطمه‌ای به دانشجویان و دانشگاه نخورد؛ چراکه اکنون در زمینه فارغ‌التحصیلی، ورود و خروج، شهریه و ... مشمولان زیادی داریم که اکنون وضعیت‌شان نامشخص و ثبت نمرات ماهانه متوقف شده است.

در مجموع واحد الکترونیک دانشگاه کار خود را خوب انجام داده است و فقط نیاز به ارتقا دارد. باید شرایط در مقایسه با ترم قبل بهتر شده و استاندارد لازم در آن لحاظ شود و اینکه بتوانیم از همه ظرفیت‌های واحد الکترونیک اعم از صوتی، تصویری، آنلاین و آفلاین و ... استفاده کنیم.

انتهای پیام/4103/4062/

منبع: آنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی سیستان و بلوچستان جذب دانشجو آموزش الکترونیک سیدا 4 آموزش مجازی دانشگاه برخط سامانه آموزشیار سامانه متمرکز سیدا 7 استان سیستان و بلوچستان صورت حضوری برگزار دانشگاه آزاد اسلامی واحدهای دانشگاهی سامانه آموزشیار واحد الکترونیک آموزش و پرورش صورت مجازی استفاده کنند حال انجام آموزش مجازی ترم تابستان زیرساخت ها کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۳۵۰۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر علوم: باید نخبگان را به سمت علوم انسانی هدایت کنیم

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست پرسش و پاسخ دانشجویان و نمایندگان تشکل‌های دانشجویی دانشگاه علامه‌طباطبائی با حضور محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و به دعوت بسیج دانشجویی دانشگاه علامه‌طباطبائی عصر دیروز (دوشنبه) در سالن آمفی تئاتر دانشکده مدیریت و حسابداری پردیس مرکزی این دانشگاه برگزار شد.

در ابتدای نشست نمایندگان انجمن‌های علمی دانشجویی، انجمن اسلامی دانشجویان مستقل و بسیج دانشجویی ضمن بیان درخواست‌های خود در حوزه‌های مختلف آموزشی، پژوهشی و دانشجویی، مطالبی را بیان کردند.

وزیر علوم در این نشست با یادآوری تعطیلی دانشگاه‌ها در دوران کرونا گفت: یک سال نخست مسئولیت من در وزارت علوم، همه‌گیری کرونا بود و خوابگاه‌های خودگردان و سلف سرویس دانشگاه‌های مختلف شرایط مناسبی نداشت و مجبور به بازسازی زیرساخت‌ها شدیم. در این شرایط فعال کردن مجدد تشکل‌های دانشجویی دشوار و زمان‌بر بود. دانشگاه‌ها در ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ از نظر نشاط سیاسی، فعال بودند و حضور مسئولان در دهه فجر و ایام انتخابات این موضوع را تایید می‌کند.

وی در ادامه به راه‌اندازی سامانه فرنما برای ثبت فعالیت‌های فرهنگی اشاره و اظهار کرد: برای اطلاع دقیق از فعالیت‌های فرهنگی این سامانه را تاسیس کردیم که بر اساس آن امروز دقیق می‌توانیم بگوییم، دانشگاه علامه‌طباطبائی در ۱۴۰۲ در مجموع هزار و ۳۰۰ فعالیت فرهنگی داشته است. همچنین در ارزیابی روسای دانشگاه‌ها فعالیت‌های فرهنگی ثبت شده بر اساس سامانه فرنما معیار مهمی است و از روی همین سامانه کارنامه فرهنگی برای دانشجویان صادر می‌شود.

تولید علم باید برونداد داشته باشد

زلفی‌گل با اشاره به اهمیت انجمن‌های علمی، خاطرنشان کرد: برگزیدگان جشنواره بین‌المللی حرکت و جشنواره رویش به عضویت بنیاد ملی نخبگان در می‌آیند و از مزایای آن بهره‌مند می‌شوند. روند جذب افراد نخبه و مستعد در دولت و دستگاه‌های اجرایی نیز تسهیل شده است. تولید علم باید برونداد داشته باشد. تولید مقاله، کتاب، اختراع و دستاورد‌های علمی یا هنری یکی از این برونداد‌ها است و استادان باید برخی از این برونداد‌ها را داشته باشند. این موضوع در آیین‌نامه ارتقای جدید استادان و اعضای هیئت علمی که در حال تدوین است، قید شده است که استاد می‌تواند به هر شکلی دستاورد علمی خود را نشان دهد و فقط مقاله مد نظر نیست. کاربردی بودن مقالات را نیز در نظر داریم؛ به همین دلیل مقالات بنیادین ۷ امتیاز، مقالاتی که نیازی از جامعه رفع کنند، ۱۴ امتیاز برای ارتقای استادان خواهد داشت.

وی افزود: فردی که رساله‌های بنیادی داشته باشد به اندازه حقوق استاد پایه یک پژوهانه دریافت می‌کند، فردی که رساله‌های کاربردی دارد دو برابر و فردی که رساله فناوری داشته باشد، سه برابر حقوق استاد پایه یک پژوهانه می‌گیرد. استادان ارتباط با صنعت نیز به صورت ویژه تشویق می‌شوند. همچنین از علوم نوظهور و نوپدید مانند هوش مصنوعی در حد توان حمایت مالی می‌کنیم.

وزیر علوم درباره مطالبه دانشجویان در خصوص قانون حمایت از خانواده و ایجاد خوابگاه‌های متاهلی گفت: در همه دوران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی هزار واحد خوابگاه متاهلی داشتیم ولی ما در مدت مسئولیت، ۳۵۰ واحد اضافه کردیم، 3 هزار و 200 واحد تا آخر سال نیز اضافه می‌شود که احداث 2 هزار و 600 آن شروع شده است. ساخت خوابگاه بودجه می‌خواهد. یکی از این کار‌ها طرح تهاتر و مولدسازی است. به دانشگاه‌ها اجازه داده شده است املاکی که دارند را تغییر کاربری دهند و از آنها برای ساخت خوابگاه‌های متاهلی استفاده کنند. ما پول نداریم و سازمان برنامه به ما اعتبار نمی‌دهد ولی سرمایه و امکانات بدون استفاده‌ای که داریم را می‌توانیم به گونه‌ای دیگر مورد استفاده قرار دادیم.

بر اساس قانون ما را مواخذه کنید

وی در ادامه نشست به دانشجویان پیشنهاد کرد انتقاد‌های خود را از وزارت علوم در چارچوب قانون بیان کنید. بر اساس قانون ما را مورد ارزیابی قرار دهید. به طور مثال بگویید چرا رتبه علمی کشور کاهش پیدا کرده است.

۷۵ اقدام جدید در وزارت علوم انجام شد

وی در ادامه نشست به بیان اقدامات انجام شده در وزارت علوم و ایجاد ۷۵ اقدام جدید، پرداخت و خاطرنشان کرد: افزایش پایه‌های تشویقی استادان به ۶۰ پایه، بورسیه رتبه‌های برتر کنکور هر سال و المپیادی‌ها، تعیین کارانه (جهش علمی) بر مبنای عملکرد، اختصاص پژوهانه به استادانی نو استخدام، اختصاص پژوهانه برای دانشمندان یک‌درصد و دودرصد، قید شدن پژوهانه جامع در برنامه توسعه هفتم، تخصیص ۱۵ درصد بودجه کل دانشگاه برای فعالیت‌های پژوهشی و پنج درصد برای فعالیت‌های فرهنگی، راه‌اندازی بورسیه صنعت با همکاری صنایع، حمایت از مجلات تحت نمایه‌های بین‌المللی، تاسیس صندوق عالی عتف از جمله این فعالیت‌هاست.

وزیر علوم به راه‌اندازی سامانه نظام ایده‌ها و نیاز‌ها (نان) اشاره کرد و گفت: تا امروز بیش از ۱۵ هزار نیاز در این سامانه ثبت شده و استادانی که روی رفع نیاز‌های ثبت شده در این سامانه کار کنند، پژوهانه دریافت می‌کنند. برای حمایت از پژوهشگران نیز سامانه پژوهشگران مستقل را راه‌اندازی کردیم که بتوانند از مزایای بیمه و حقوق بهره‌مند شوند. سامانه دانا (درگاه آشنایی با نخبگان و آینده‌سازان) نیز تاسیس شد تا همه دانشمندان در این سامانه صفحه خانگی داشته باشند و دستاورد‌های علمی و مقالات خود را در این صفحه ثبت کنند. پژوهانه بر این اساس و روزآمد بودن صفحه به آنها تعلق می‌گیرد.

عملیات وعده صادق دستاورد دانش‌آموخته‌های دانشگاه‌ها بود

وی همچنین با تجلیل از اقدامات عالمان و مدیران پیشین وزارت علوم مطرح کرد: عملیات وعده صادق دستاورد دانش‌آموخته‌های دانشگاه‌ها بود و شهید طهرانی مقدم‌ها، شهید شهریاری‌ها و شهید احمدی روشن‌ها در همین دانشگاه‌ها آموزش دیده‌اند، باید قدردان وزیران و دانشمندان پیشین باشیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانشگاه را نهاد انسان ساز دانست و گفت: در این راستا فعالیت فرهنگی را توسعه دادیم. از دانشجویان برای برگزاری برنامه‌های مختلف استفاده می‌کنیم، اعتبارات فرهنگی را برای تشکل‌های دانشجویی افزایش می‌دهیم. برای نخستین بار مرکز علوم انسانی را در وزارت علوم تاسیس کردیم و بخشی از ماموریت تحول در علوم انسانی به این مرکز محول شده است.

وی با تأکید بر اهمیت سلامت جسمی و روحی انسان‌ها اظهار کرد: سلامت روحی و روانی در رشته‌های علوم انسانی بررسی می‌شود و اگر به این رشته‌ها بی توجهی شود، در راستای سلامت روحی و روانی جامعه به خوبی گام برنداشته‌ایم. باید نخبگان را به سمت علوم انسانی هدایت کنیم. در بسیاری از کشور‌ها نخبگان داخلی به رشته‌های علوم انسانی هدایت می‌شوند و برای رشته‌های علوم پایه از نخبگان خارجی کمک گرفته می‌شود.

وزیر علوم در پایان این نشست از دانشجویان خواست راهکار‌های جدید خود را برای اداره بهتر آموزش عالی ارائه دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر با مشارکت ذینفعان تدوین شود/ ضرورت یکپارچه‌­سازی سامانه­‌های فرهنگی آموزش عالی کشور
  • بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر با مشارکت ذینفعان تدوین شود
  • آموزش هوش مصنوعی به دانش‌آموزان مناطق محروم
  • جنگ غزه کلاس‌های درس دانشگاه کلمبیا را مجازی کرد
  • برای احقاق حقابه سیستان از همه اهرم‌ها باید استفاده شود
  • وزیر علوم: باید نخبگان را به سمت علوم انسانی هدایت کنیم
  • برای حق‌آبه سیستان آن‌گونه که باید کار نشد
  • یاد گرفتن زبان انگلیسی باید در چه سنی انجام شود؟
  • بیش از ۹۵۰ نفر در دوره‌های مختلف تحصیلی سوادآموزی بوشهر جذب شده‌اند
  • لزوم توجه ویژه مسوولان مرکزی به خوابگاه دانشجویان متاهل