Web Analytics Made Easy - Statcounter

مردم هر ناحیه از دنیا به طرز خاصی با فوتبال زندگی و آن را بازی می کنند که این می تواند مقیاس خوبی برای مقایسه ویژگی های منحصر به فرد کشورها باشد.

مطلبی که می خوانید، نتیجه تحقیقی در 87 لیگ سطح اول فوتبال در سراسر دنیا به فاصله فصول 16-2015 تا 20-2019 است. در این تحقیق روی میزان کارت زرد و قرمزی که داوران در طول مسابقات استفاده کرده اند تمرکز کرده ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تحقیق تفاوت های مهمی را در اخطارها و اخراج های مسابقات فوتبال یک کشور در مقایسه با کشور دیگر نشان می دهد. در پایان این مطلب متوجه وجود همبستگی قابل توجهی بین تعداد کارت های یک مسابقه فوتبال و بسیاری از شاخص های اجتماعی - افتصادی آن کشور خواهیم شد؛ این شاخص ها از تولید ناخالص داخلی، شاخص توسعه انسانی و نرخ قتل تا شاخص درک فساد متغیر هستند. 

تفاوت رنگ کارت مورد استفاده داوران در کشورهای مختلف 

طی مطالعه ای که بر روی 101,491 مسابقه از 87 لیگ یاد شده صورت گرفت، داوران به طور میانگین در هر بازی از 4.42 کارت زرد و 0.25 کارت قرمز استفاده کردند. اکثریت کارت ها به تیم هایی اختصاص داشت که در خارج از خانه بازی می کردند: 53 درصد از کارت زردها و 56.7 درصد از کارت قرمزها به بازیکنان تیم مهمان نشان داده شد. داوران در نیمه دوم مسابقات بیشتر از کارت های خود استفاده کردند: 65.8 درصد از کارت زردها و 81.8 درصد از کارت قرمزها در نیمه دوم از راه رسیدند. 

آمارهای جهانی در مورد استفاده از کارت ها در مسابقات فوتبال

وقتی به کنفدراسیونی که هر لیگ عضو آن است توجه کنیم، میزان کارت ها از منطقه ای به منطقه دیگر تفاوت زیادی با هم دارند. بیشترین استفاده از کارت ها متعلق به کنفدراسیون فوتبال آمریکای جنوبی (CONMEBOL) با میانگین 5.83 کارت در هر بازی است. این میزان 45 درصد بیشتر از تعداد کارت های استفاده شده در مسابقات 15 لیگ آسیایی (AFC) است که در این تحقیق بررسی شدند (4.00). در تمامی کنفدراسیون ها، تیم های مهمان بیش از میزبان ها کارت گرفته اند. 

آمار کارت های استفاده شده توسط داوران به تفکیک هر کنفدراسیون

وقتی صحبت از رتبه بندی لیگ هایی باشد که داوران در آن ها از بیشترین کارت زرد و قرمز استفاده کرده‌اند، 7 لیگ از آمریکا در صدر قرار می گیرند: چهار مورد از آمریکای جنوبی (بولیوی، اروگوئه، کلمبیا و پاراگوئه) و سه کشور از آمریکای مرکزی (گواتمالا، نیکاراگوئه و ال سالوادور). در آن نیمه جدول، چهار کشور آسیایی و شش کشور از شمال اروپا 10 لیگی را تشکیل می دهند که کمترین تعداد کارت را داشتند. [ژاپن با 2.56 کارت به ازای هر بازی (2.48 کارت زرد و 0.08 کارت قرمز) کم کارت ترین لیگ این تحقیق شناخته شد. ایران در این تحقیق با 4.11 کارت به ازای هر بازی (3.91 کارت زرد و 0.20 کارت قرمز) از بین 87 لیگ مورد تحقیق، در رده 59 قرار گرفت.]1

خشن ترین لیگ های فوتبال جهان (بر اساس تعداد کارت ها) عوامل اجتماعی - اقتصادی

برای ریشه یابی تفاوت مشاهده شده بین کشورهای مختلف در رابطه با اخطارها و اخراج ها، ما به دنبال روابط علی بین میزان کارت در هر مسابقه و فاکتورهای مختلف اجتماعی - اقتصادی کشورها گشتیم. این تحلیل چندین همبستگی آماری مهم را به ما نشان می دهد. 

در وهله اول، تولید ناخالص ملی (GDP) و شاخص توسعه انسانی (HDI) رابطه معکوسی با میزان کارت ها دارند. این یعنی در کشوری که استاندارد زندگی و تحصیلات در آن بالاتر است، مسابقات فوتبال کم برخوردترند یا حداقل با جرایم کمتری از سوی داوران همراه هستند. همبستگی موجود بین میانگین تعداد کارت ها به ازای هر بازی با شاخص توسعه انسانی، به مراتب قوی تر از همبستگی با تولید ناخالص داخلی است: به ترتیب 16.7 و 11.7 درصد. 

نسبت تولید ناخالص داخلی بر جمعیت و تعداد کارت به ازای هر مسابقه2

 

شاخص توسعه انسانی و میزان کارت به ازای هر مسابقه

 همچنین یک همبستگی آماری بین تعداد کارت ها و نرخ ارتکاب به قتل در هر کشور یافته شد (R2 20%). اگر فقط همبستگی نرخ خودکشی با میانگین کارت قرمزها در هر مسابقه را در نظر بگیریم، قدرت ضریب تعیین (R2) به 33.1 درصد می رسد. بر این اساس می توان نتیجه گرفت خشونت موجود در یک جامعه، به مسابقات فوتبال آن کشور هم سرایت می کند.

نرخ خودکشی در هر 100 هزار نفر و میانگین کارت قرمز در هر مسابقه

در پایان یک همبستگی آماری بین تعداد کارت ها و رتبه هر کشور در شاخص درک فسادِ سازمان شفافیت بین الملل دیده می شود. هر چه شهروندان کشوری تصور کنند میزان فساد در کشور آن ها بالاتر است، احتمال بالاتری وجود دارد تا داوران آن کشور بیشتر از کارت های خود استفاده کنند. 

نسبت رتبه کشورها در شاخص درک فساد با تعداد کارت ها در هر مسابقه

 نتیجه گیری:

فوتبال به عنوان یک ورزش جهانی در معنای واقعی کلمه، در سراسر این گیتی بر اساس قوانین یکسانی بازی می شود. با این حال سبک بازی کردن در هر کشور با کشور دیگر متفاوت است و این تفاوت در روند رویارویی هواداران و بازیکنان با طرف مقابل نیز به چشم می خورد. حتی سبک داوری نیز بر اساس محیط جغرافیایی و فرهنگ فوتبالی متفاوت است.

همه این عوامل تفاوت فاحش موجود در بین کشورها از حیث میزان کارت استفاده شده توسط داوران در طول مسابقات را شرح می دهند. تنها موردی که بلا استثنا در تمامی قاره ها یکسان بوده، اختصاص یافتن بیشتر کارت ها به تیم های مهمان است. احتمالا دلیل این مسئله، رویکرد دفاعی تر تیم ها در بازی های خارج خانه و فشاری است که هواداران تیم میزبان به آن ها وارد می کنند. 

تفاوت میزان کارت های استفاده شده در هر کشور با بقیه کشورها، همبستگی زیادی با عوامل اجتماعی - اقتصادی نشان می دهد. هر چه کشوری ثروتمندتر باشد یا شاخص توسعه انسانی در آن بالاتر باشد، کارت کمتری به بازیکنان نشان داده می شود. برعکس، هر چه نرخ ارتکاب قتل و شاخص درک فساد بالاتر باشد، احتمال بیشتری وجود دارد تا داوران از کارت های خود استفاده کنند. 

این یافته ها نشان می دهند که مسابقات فوتبال تحت تاثیر زمینه های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی کشوری هستند که در آن برگزار می شوند. این تحقیق پیوندی قوی بین فوتبال و جامعه را به ما نشان داد و از اهمیت در نظر گرفتن تفاوت کشورها جهت داشتن تحلیلی درست از این ورزش جهان شمول پرده برداشت. 

پاورقی: 

این قسمت از مطلب توسط مترجم و بر اساس جداول حاصله از این تحقیق به متن اصلی اضافه شد به دلیل محدودیت های نرم افزاری، فقط جایگاه ایران در تصویر موجود از نمودارها برای مخاطب فارسی زبان مشخص است. علاقه مندان می توانند برای اطلاع از وضعیت سایر کشورها، از اینجا به مطلب اصلی دسترسی داشته باشند 

منبع: طرفداری

کلیدواژه: شاخص توسعه انسانی مسابقات فوتبال کارت به ازای تعداد کارت ها تولید ناخالص درصد از کارت استفاده شده میزان کارت کارت ها کارت زرد کارت قرمز بر اساس تیم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tarafdari.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «طرفداری» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۵۷۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص فضای کسب‌وکار در استان بوشهر مناسب نیست

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر، شاخص‌های فضای کسب‌وکار در استان را نامناسب دانست و گفت: با توجه به وضعیت اقتصادی استان بوشهر و نقش آن در کشور، رتبه بیست و چهارم کسب‌وکار جایگاه استان بوشهر مناسب نیست. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، خورشید گزدرازی ظهر امروز در نشست اعضای هیئت نمایندگان اتاق بوشهر با آیت‌الله صفایی‌بوشهری نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر اظهار داشت: در آخرین پایش ملی محیط کسب‌وکار در پاییز سال گذشته وضعیت استان دارای رتبه 24 در سطح استان‌ها اعلام شد که این جایگاه شایسته و محیط مساعدی برای این استان به‌عنوان قطب اقتصادی کشور نیست.

وی اضافه کرد: مؤلفه‌های عوامل اصلی و عمده نابسامانی محیط کسب‌وکار استان بوشهر و چه بسا خروج بسیاری از فعالان از استان شده است رویه‌های ناعادلانه به ممیزی و دریافت مالیات، رویه‌های سختگیرانه اداره‌های کار و بیمه و تأمین اجتماعی، دشواری تأمین مالی از بانک‌ها، بی‌ثباتی سیاست‌ها، قوانین و مقررات و رویه‌های اجرایی ناظر بر کسب‌وکار، برداشت‌های سلیقه‌ای از قوانین و مقررات توسط بسیاری از مدیران و مسئولان مرتبط و ضعف زیرساخت‌های حمل و نقل جاده‌ا‌ی، ریلی، هوایی، دریایی و بندری است. برای تعدیل و کم رنگ کردن مشکلات یاد شده همراهی قوای سه‌گانه در کنار بخش خصوصی ضروری است.

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر با اشاره به شعار سال جهش تولید با مشارکت مردم خاطرنشان کرد: داشتن برنامه‌ای منسجم و هماهنگی و تعامل همه دستگاه‌ها و ترغیب مشارکت بخش خصوصی برای رفع موانع و مشکلات موجود و تثبیت متغیرهای اقتصادی برای تحقق شعار سال ضروری است. باور داریم که اگر تمام ارکان کشور با احساس مسئولیتی ویژه به شعار سال نگاه و به ابعاد آن توجه کنند و دولت نیز به امر نظارتی خود بپردازد و از موضوع تصدی‌گری صرف نظر کند قطعاً وضعیت اقتصاد کشور از آنچه شاهد آن هستیم، متفاوت خواهد بود و روند مثبتی را خواهیم دید.

وی اضافه کرد: اصلاح قوانین مخل برای رونق تولید صادرات‌محور ، استفاده از ظرفیت تولیدات دارای مزیت و رقابتی و فعال کردن دیپلماسی اقتصادی با محوریت کشورهای همسایه در راستای رونق تجارت بین‌المللی و افزایش سهم کشور در تجارت جهانی از  شاخص‌های کلان برای اصلاح روند اقتصاد و بهبود شرایط کنونی و تحقق شعار سال خواهد بود.

گزدرازی بیان کرد: اگر قوای سه گانه به‌ویژه دولت و بانک مرکزی طبق فرمایشات مقام معظم رهبری و با الهام گرفتن از شعار سال جدید در راستای رفع موانع و مشکلات با مشاوره بخش خصوصی که اتاق‌های بازرگانی ارکان اصلی آن هستند گام بردارند، به طور حتم شاهد کاهش چشمگیر مشکلات و سختی‌ها و تقویت توان اقتصادی کشور و بهبود محیط کسب و کار خواهیم بود.

انتهای پیام/190/

دیگر خبرها

  • تاثیر تحولات جامعه بر میزان توسعه کشور
  • چه بر سر طبقه متوسط آمد؟
  • حرکت غیرورزشی داویده کالابریا بر روی بازیکن اینتر و کارت قرمز دوم برای میلان (میلان 1-2 اینتر)
  • جنگ در دربی میلان؛ 3 کارت قرمز در 3 دقیقه! / عکس
  • شاخص فضای کسب‌وکار در استان بوشهر مناسب نیست
  • شفافیت در هزینه‌کردها مردم را به پرداخت مالیات ترغیب می‌کند
  • وضعیت «قرمز» هوا در اهواز
  • شفافیت در هزینه کرد‌ها مردم را به پرداخت مالیات ترغیب می‌کند
  • شفافیت در هزینه کردها مردم را به پرداخت مالیات ترغیب می‌کند
  • رضاییان مقابل پرسپولیس بازی می‌کند (+سند)