Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرگئی لاوروف روز جمعه در کنفرانس مطبوعاتی با «وانگ یی» وزیر خارجه چین در مسکو گفت: امروز (با طرف چینی) درخصوص اوضاع پیرامون برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) گفت و گو کردیم. بدیهی است که روسیه و چین همانند اکثریت اعضای شورای امنیت سازمان ملل، تلاش های آمریکا برای برچیدن این توافق بسیار مهم بین المللی را غیرقابل قبول می دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لاوروف گفت: ما اقدامات یکجانبه و غیرقانونی امریکا که پیرامون برنامه هسته ای ایران صورت می گیرد را نمی پذیریم.

وزیر امور خارجه روسیه روز گذشته نیز اعلام کرد که کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) حمایت می کنند.

 لاوروف در نشست خبری در پایان اجلاس وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای که از شبکه تلویزیونی روسیه 24 پخش شد گفت: کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای از موضع واحدی در ارزیابی خروج آمریکا از برجام پیروی می کنند.

وی افزود: ما موضع واحدی در مورد وضعیت پیش آمده پیرامون خروج آمریکا از برنامه جامع اقدامات مشترک برای حل برنامه هسته ای ایران داریم.

 ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 در سال 2015 پس از چند دور مذاکره درخصوص برنامه هسته ای ایران، برجام را امضا کردند.

اما ترامپ حدود دو سال پیش به بهانه واهی، خروج کشورش از برجام را اعلام کرد و تحریم هایی را در مورد ایران وضع کرد.

با این وجود، آمریکا پس از نزدیک به ۲ سال خروج از برجام و کارزارهای تبلیغاتی ناموفق جنگ با ایران، مدعی شده همچنان عضوی از توافق هسته‌ای است و می‌تواند از سازوکارهای موجود در این توافق و قطعنامه ۲۲۳۱ مرتبط با آن، علیه ایران استفاده کند. 
وزیر امور خارجه آمریکا به تازگی خواستار به‌کارگیری سازوکاری در برجام شده که قطعنامه‌های لغو شده شورای امنیت بازگردانده شود. این درخواست با مخالفت جمعی اعضای دائم و غیر دائم شورای امنیت مواجه شده است.

لاوروف در بخش دیگری از نشست خبری با وزیر خارجه چین، ادعای آمریکا مبنی بر مداخله در انتخابات این کشور را رد کرد.

وی گفت: ما بارها به شرکای آمریکایی در حالت های مختلف پیشنهاد کردیم که به اتهامات بی اساس رسیدگی شود.

وزیر خارجه روسیه گفت: ما پیشنهاد کردیم که ساز و کار رایزنی ها در مورد امنیت سایبری بین دو کشور ازسرگرفته شود زیرا که غالبا روسیه را متهم کردند که هکرهای روسی به شبکه های رایانه ای حزب دمکرات و جمهوریخواه حمله کرده اند و به گونه هایی بر روحیه رای دهندگان آمریکایی تاثیر می گذارند. 

وی تصریح کرد: مسکو به واشنگتن پیشنهاد کرد که بطور رسمی اعلام کند که دو کشور متعهد به عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر می شوند.

لاوروف خاطرنشان کرد آمریکا از اقدام در این عرصه ها خودداری می کند و همچنان از روسیه می خواهد تا به اقدامات غیرقانونی خود در مداخله در امور داخلی آمریکا پایان دهد. 

311311

کد خبر 1431459

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ایران و روسیه ایران و چین ایران و آمریکا کشورهای عضو هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۵۸۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با ادعای اینکه ایران چند هفته و نه چند ماه فرصت دارد تا اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساخت بمب هسته‌ای را به دست آورد، اعلام کرد با این وجود این بدان معنا نیست که تهران قصد دارد به سلاح هسته‌ای دست یابد.

براساس گزارش النشره، گروسی با تاکید بر اینکه اهداف هسته‌ای کنونی ایران مشخص نیست و فقط قابل پیش بینی است، گفت: آژانس بین المللی انرژی اتمی همواره از مذاکرات ایران و آمریکا حمایت می‌کند.

ابراز نگرانی مدیرکل آژانس در حالی درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح می‌شود که ایران یک سال و نیم پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای(برجام)در سال ۲۰۱۸، متحمل شدن تحریم‌های بازگردانی‌شده واشنگتن و بدعهدی شرکای اروپایی در کاهش تاثیر تحریم‌های آمریکا، اعلام کرد که در پنج گام تعیین‌شده و طبق بند ۳۶ برجام از انجام دادن برخی تعهدات داوطلبانه خود در توافق فاصله می‌گیرد.

محدود کردن امکانات نظارتی آژانس در تاسیسات ایران نیز اقدام متقابل تهران در واکنش به قطعنامه تنبیهی آمریکا و شرکای اروپایی برجام در دو سال گذشته انجام شد. اما مذاکرات میان ایران و آژانس برای حل‌وفصل مسائل پادمانی باقی‌مانده ادامه دارد و ایران تا کنون به تعهدات خود در بیانیه‌های مشترک با آژانس عمل کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل ایران

دیگر خبرها

  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • نقش بی‌اهمیت تحریم‌های تازه آمریکا در معادلات ایران
  • واکنش وزارت خارجه به اتهام تازه آمریکا علیه ایران
  • هیل: همه رؤسای جمهور آمریکا در تحریم ایران شکست خورده‌اند
  • بی‌اعتنایی بازار نفت به اقدامات آمریکا علیه صادرات نفت ایران
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • بیانیه حماس درباره مذاکرات توافق آتش‌بس
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • حماس پاسخ آمریکا را داد + جزئیات