Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-25@10:14:03 GMT

استمرار عملکرد برتر ایران در توسعه فناوری و تولید علم

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۶۵۱۳۱

استمرار عملکرد برتر ایران در توسعه فناوری و تولید علم

تازه‌ترین گزارش شاخص‌ جهانی نوآوری نمایانگر حرکت رو به‌ جلوی ایران در مسیر تولید علم است. تعداد مطالب منتشرشده علمی، آموزش عالی، مالکیت فکری و تولید صنعتی بر این واقعیت گواهند و الزام‌ها برای تحقق جهش تولید و تحقق اقتصاد مقاومتی فراهم شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، گزارش سال 2020 شاخص جهانی نوآوری توسط سازمان بین‌المللی مالکیت فکری که 12 شهریورماه سال‌جاری منتشر شد آمارهای تازه‌ای از جایگاه ایران در میان تولیدکنندگان علم جهان به نمایش گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گزارش یاد شده با چارچوبی متوازن به ارزیابی 131 کشور می‌پردازد. ایران در بین 10 کشور منطقه آسیای میانه و جنوبی رتبه دوم را کسب کرده است.

در این منطقه، هند (رتبه 48)، ایران (رتبه 67) و قزاقستان (رتبه 77) به ترتیب رتبه‌های اول تا سوم را کسب کرده‌اند. ایران هم‌چنین در میان 37 کشور با درآمد متوسط به بالا در رده 19 قرار دارد. نکته قابل توجه در این گزارش در خصوص ایران، استمرار ایران در مسیر تولید علم است. واقعیتی که نشان می‌دهد وضعیت کشور در شاخص‌های مرتبط با منتشرات علمی، آموزش عالی، ثبت مالکیت فکری و تولید صنعتی در سطح بین‌المللی بهبود یافته است.

فهرست این شاخص‌ها و رتبه ایران در آن‌ها در جدول زیر ارائه شده است:

عملکرد قابل توجه ثبت مالکیت فکری ایران در جهان

شاخص‌های مالکیت فکری از مهم‌ترین نقاط قوت ایران محسوب شده و کشور از این لحاظ در ترازی جهانی قرار دارد. ایران در تمام شاخص‌های مالکیت فکری گزارش شاخص‌ جهانی نوآوری فاصله معناداری با کشورهای منطقه دارد. برای نمونه در شاخص «تعداد درخواست‌های ثبت علائم تجاری» ایران رتبه یک جهان و کشورهای ترکیه، رژیم صهیونیستی، عربستان و قطر به ترتیب رتبه 17، 105، 111 و 125 را کسب کرده‌اند.

جایگاه عالی ایران در تولید علم

برخورداری ایران از جمعیت جوان، دارای انگیزه و تحصیلکرده در سطح آموزش عالی، موجب خلق وضعیت بسیار مناسبی برای کشور در شاخص‌های سرمایه انسانی از جمله «سهم فارغ التحصیلان علوم پایه و مهندسی از کل فارغ التحصیلان آموزش عالی» با رتبه سه و «نرخ ثبت نام آموزش عالی» با رتبه 31 شده است. این شاخص‌ها آمادگی کشور برای توسعه فناوری و نوآوری و در یک کلام جهش تولید را بدون هیچ‌گونه محدودیتی منعکس می‌کند.

برای نمونه در شاخص ثبت نام در آموزش عالی کشورهای منطقه نظیر عربستان، رژیم صهیونیستی و کویت به ترتیب رتبه‌های 32، 42 و 54 را کسب نموده‌اند که فاصله زیادی از ایران ندارند.

تولید با فناوری پیشرفته

جنبه دیگری که عملکرد مناسب ایران در سطح بین‌المللی شاخص است، «سهم تولیدات با فناوری متوسط و پیشرفته از کل تولید ملی» با رتبه  26 است که وضعیت بهتری در مقایسه با اکثر کشورهای منطقه مانند عربستان (رتبه 33)، قطر (رتبه 36) و ترکیه (رتبه 42) دارد.

در دسترس بودن سرمایه و به صورت دقیق‌تر سرمایه‌گذاری صورت گرفته در کشور در بخش‌های مولد اقتصادی یک ضرورت برای تولید و جهش آن است. در شاخص «نرخ تشکیل سرمایه» که سهم سرمایه‌گذاری جدید در کشور از تولید ناخالص داخلی را نشان می‌دهد، ایران در جایگاه 10 جهان قرار دارد که در مقایسه با کشورهای منطقه نیز وضعیت مطلوبی دارد.

بازار مناسب داخلی برای فناوری و نوآوری

در پایان به شاخص اندازه بازار داخلی که همان سرانه تولید ناخالص داخلی است و رتبه مناسب ایران در آن اشاره می‌شود که ایران با رتبه 18  و قرار گرفتن در بین اقتصادهای با درآمد متوسط به بالا، مزیت بازار بزرگ داخلی برای فناوری و نوآوری را نشان‌ می‌دهد. این واقعیت نشان دهنده ظرفیت بالقوه بسیار بالای تقاضای داخلی کشور برای تولید صنعتی و نوآورانه است. ظرفیتی که زمینه را برای جهش تولید و تحقق اقتصاد مقاومتی مهیا می‌کند.

انتهای پیام/4021/

منبع: آنا

کلیدواژه: توسعه فناوری تولید علم جهش تولید کشورهای منطقه مالکیت فکری آموزش عالی تولید علم شاخص ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۶۵۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یکی از بزرگ‌ترین خیابان‌های پایتخت پاکستان به نام «ایران» نام‌گذاری شد

رئیس‌جمهور اسلامی ایران و نخست وزیر پاکستان پس از دیدار و رایزنی‌های خود، از یادمان نام‌گذاری یکی از بزرگ‌‍ترین و اصلی‌ترین خیابان‌های شهر اسلام‌آباد به نام «ایران» رونمایی کردند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و شهباز شریف عصر امروز_ دوشنبه سوم اردیبهشت_ در ادامه برنامه‌های سفر رسمی رئیس جمهور کشورمان به پاکستان، پس از دیدار دوجانبه، برگزاری نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه، حضور در مراسم امضای اسناد و تشریح دستاوردها و نتایج رایزنی‌های سران و مقامات دو کشور در نشست مطبوعاتی، از لوح یادبود نامگذاری یکی از خیابان‌های اصلی و بزرگ شهر اسلام‌آباد که از مقابل پارلمان پاکستان آغاز می‌شود، رونمایی کردند.

به گزارش ایمنا، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی به دعوت رسمی همتای پاکستانی خود و در صدر هیأتی عالی‌رتبه از مقامات اقتصادی و سیاسی، امروز دوشنبه وارد اسلام‌آباد شد.

رئیس‌جمهور پس از استقبال رسمی از سوی نخست وزیر پاکستان در نشست مشترک هیأت‌های عالی‌رتبه دو کشور شرکت کرد.

آیت‌الله رئیسی در این سفر همچنین با «آصف‌علی زرداری» همتای پاکستانی خود ملاقات می‌کند و علاوه بر آن با سفر به برخی شهرهای دیگر این کشور با علما، نخبگان، تجار و فعالان اقتصادی نیز دیدار و گفت‌گو خواهد داشت.

منبع: ایرنا کد خبر 747002

دیگر خبرها

  • طرح «شنبه‌های احیا» برای واحدهای تولیدی در کردستان اجرا می‌شود
  • یگان حفاظت محیط زیست خراسان شمالی رتبه اول عملکرد کشوری را کسب کرد
  • وجود ۱۲۶۰ کسب‌وکار دارای نماد اعتماد الکترونیک در کردستان
  • ۱۰۰ واردکننده برتر سال ۱۴۰۲ معرفی شدند + فهرست
  • احداث اولین خوابگاه متاهلی در دانشگاه شاهد/ در شاخص‌های فرهنگی رتبه برتر را کسب کردیم
  • افت شاخص عملکرد محیط‌زیست نسبت به سال‌های گذشته/ دفن تنها ۶/۶۹ درصد پسماند‌ها در سطح دنیا
  • توسعه علمی، سکوی جهش تولید
  • نوآوری و تاب‌آوری، موتور جهش تولید
  • یکی از بزرگ‌ترین خیابان‌های پایتخت پاکستان به نام «ایران» نام‌گذاری شد
  • ایران و پاکستان هشت سند همکاری امضا کردند