Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-25@03:36:38 GMT

چه کسیانی باید واکسن آنفلوآنزا بزنند؟

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۷۲۲۳۶

همزمانی این دو بیماری مسری در پاییز و زمستان، موجب شده است که خیلی ها برای تزریق واکسن آنفلوآنزا ، لحظه شماری کنند؛واکسنی که قرار است فقط به شرط ارائه کارت ملی توزیع شود.

 کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو درباره دلایل ارائه کارت ملی برای تهیه واکسن آنفلوانزا ، توضیح دادهاست: «با توجه به قیمت پایین واکسن آنفلوآنزا در کشور، امکان قاچاق آن به کشورهای همسایه عراق و پاکستان وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنینواکسن آنفلوآنزا با ارز دولتی وارد می‌شود. از همین رو قیمت مصوب دارد و اینگونه نیست که با نرخ آزاد عرضه شود.»

به گفته سخنگوی سازمان غذا و دارو، توزیع واکسن آنفلوآنزا از اواخر شهریور در داروخانه‌ها آغاز می شود. البته تزریق واکسن آنفلوآنزابرای مادران باردار رایگان خواهد بود که توزیع آن از طریق شبکه بهداشت انجام می شود.

همچنین حیدر محمدی، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو هم درباره زمان توزیع این واکسن، یادآور می شود: «تا قبلاز پایان شهریور ماه توزیع واکسن آنفلوآنزا را انجام می‌دهیم. تلاش‌مان این است که تا پایان شهریور ماه بخش اعظمی از واکسن‌ها راوارد کنیم و توزیع آن‌ها را انجام دهیم. البته بخشی از واکسن‌های آنفلوآنزا نیز به کشور وارد شده است. قصد داریم تا میزانواکسن‌هایی که به کشور وارد می‌شوند، بیشتر شود تا توزیع آن‌ها را انجام دهیم. واردات واکسن آنفلوآنزا نیز بیشتر از کشورهایفرانسه، هلند، روسیه و... است.»

محمدی تاکید می کند: «هنوز قیمت تمام شده واکسن آنفلوآنزا برای مردم مشخص نیست. توزیع و عرضه واکسن آنفلوآنزا نیز مانند هرسال نیست و در عین حال اینطور هم نخواهد بود که مردم برای تهیه آن نیاز به نام‌نویسی داشته باشند، بلکه هر فرد به داروخانه مراجعهمی‌کند و با ارائه کارت ملی و ثبت کد ملی می‌تواند واکسن را تهیه کند. علت این اقدام نیز آن است که هر فرد بتواند فقط یک واکسن تهیهکند و در نتیجه هر فرد نمی‌تواند بیش از یک واکسن خریداری کند.»

آیا امسال با کمبود واکسن آنفلوآنزا مواجه می‌شویم؟

از همین الان می توان پیش بینی کرد که امسال تقاضا برای تزریق واکسن آنفلوانزا، بسیار بیشتر از سال های گذشته باشد. بسیاری ازمردم، نگران ابتلای همزمان به کرونا و آنفلوآنزا هستند و از همین رو، خیلی ها تلاش خواهند کرد که حداقل نسبت به یکی از این دوبیماری، مصون بمانند.

در تابستان و پاییز سال گذشته که هنوز ویروس کرونا وجود نداشت، حدود یک میلیون و ۸۶۰ هزار واکسن آنفلوانزا وارد کشور شد. امسال با توجه به دغدغه جدی مردم برای مصون ماندن از آنفلوآنزا، قطعا نیاز به واردات بیشتری از این واکسن است.

علی ربیعی، سخنگوی دولت اعلام کرده است که امسال هفت میلیون واکسن آنفلوآنزا را سفارش داده‌ایم که به کشور وارد شود. محمدرضاشانه‌ساز، رئیس سازمان غذا و دارو هم اعلام کرده است که امسال واردات واکسن آنفلوآنزا، پنج برابر افزایش می‌یابد.

اگرچه رئیس سازمان غذا و دارو وعده داده است که امسال در حوزه واکسن آنفلوآنزا کمبودی ایجاد نخواهد شد، اما با توجه به چند برابرشدن تقاضا برای تزریق واکسن آنفلوآنزا، مدیریت توزیع این واکسن باید بسیار جدی گرفته شود تا بازار سیاه تشکیل نشود.

در چند سال اخیر نیز بارها از تولید داخلی واکسن آنفلوآنزا صحبت شده، اما هر بار بحث تولید داخلی این دارو در حد حرف باقی میماند. رئیس سازمان غذا و دارو نیز گفته است «اگر بتوانیم امسال تولید داخلی واکسن آنفلوآنزا را به مرحله عرضه برسانیم، اصلا هیچنگرانی برای تامین نیاز بازار نخواهیم داشت.»

بسیاری از کارشناسان بر این باورند که اگر در طول چند دهه اخیر، تلاش جدی برای تولید داخلی واکسن آنفلوآنزا انجام می شد، حالانه نیازی به واردات میلیونی این واکسن بود و نه هم اکنون برای تامین کامل این واکسن ضروری، دغدغه خاطر داشتیم.

چه کسانی باید حتما واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند؟

کارشناسان نظام سلامت بارها اعلام کرده اند که تزریق واکسن آنفلوآنزا برای همه مردم، واجب و ضروری نیست. به گفته سخنگوی سازمان غذا و دارو، «هیچگاه قرار نیست همه جامعه واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند. میزان واردات واکسن آنفلوآنزا به میزان جمعیت ایران نیست، چون ضرورتی برای تزریق واکسن در افراد سالم و کل جمعیت کشور وجود ندارند، اما گاهی برخی تلاش می کنند واکسن باقی مانده درشرکت‌های تولیدکننده واکسن آنفلوآنزا را به مردم ایران بفروشند.»

دکتر مسعود مردانی، فوق تخصص بیماری‌های عفونی نیز با اشاره به افرادی که باید تزریق واکسن آنفلوآنزا را جدی بگیرند، تاکید می کند: «توصیه ما این است که افراد بالای 60 سال،کودکان شش ماه تا شش سال، زنان باردار و کسانی که بیماری‌های مزمن دارند مانند دیابت، بیماری قلبی، ریوی، آسم، ایدز، سرطان، فشار خون و سکته‌های مغزی، حتما واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند.»

همچنین دکتر مینو محرز، متخصص عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران هم درباره بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا، یادآور می شود: «بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا، اواخر شهریور و اوایل مهر ماه است تا مصونیت در بدن فرد ایجاد شود و ایمنی واکسن در بدن تا اوایل بهار باقی بماند.»

به گفته محرز، «بیماران و افراد پرخطر در اولویت تزریق واکسن آنفلوانزا هستند که این افراد شامل سنین بالای ۶۵ سال، مبتلایان به بیماری های قلبی و عروقی مزمن، افرادی که بیماری زمینه ای یا نقض ایمنی دارند، افرادی که داروهای شیمی درمانی مصرف می کنند، زنان باردار، افراد مبتلا به چاقی و کادر درمان هستند که باید حتما واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند.»

بیشتر کارشناسان نظام سلامت، بهترین فرصت تزریق واکسن آنفلوآنزا را بین اواخر شهریور تا اواسط مهر می دانند.

دکتر حسین محمدزاده، متخصص عفونی هم در گفتگو با «الف»، یادآور می شود: «اینکه بخواهیم عدد بدهیم و بگوییم دقیقا چه روزی در سال برای تزریق واکسن آنفلوآنزا بهتر است، حرف چندان علمی نیست. شیوع بیماری آنفلوآنزا در هر سال ممکن است متغیر باشد. حتی این شیوع ممکن است از یک نقطه جغرافیایی تا یک نقطه دیگر، متفاوت باشد. به همین دلیل، اغلب متخصصان یک بازه زمانی مطمئن و ایمن برای تزریق واکسن آنفلوآنزا اعلام می کنند و نه یک روز خاص را. با این توضیح، نیمه دوم شهریور تا نیمه اول مهرماه را می توان یک بازه زمانی مناسب برای تزریق واکسن آنفلوآنزا در نظر گرفت.»

او یادآور می شود: «اغلب افراد سالم حتی در صورت ابتلا به آنفلوآنزا براحتی درمان می شوند و بنابراین نیازی به تزریق واکسن ندارند. حتی گاهی اوقات اصلا نیازی برای مراجعه به پزشک نیز ندارند و با استراحت و تغذیه سالم، فرآیند بهبودی را طی می کنند. البته تزریق واکسن آنفلوآنزا برای کودکان، سالمندان و بیماران صعب العلاج کاملا ضرورت دارد، اما چنین ضرورتی شامل همه شهروندان نمی شود.»

برخی دیگر از کارشناسان نظام سلامت هم تاکید دارند که اگر قرار باشد همه جمعیت کشور، واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند، این اتفاق نوعی هدر دادن منابع محدود نظام سلامت خواهد بود؛ منابعی که می تواند صرف بهبود خدمات درمانی در بخش های مختلف نظام سلامت شود.

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: واکسن آنفلوآنزا آنفلوانزا سازمان غذا و دارو آنفلوآنزا واکسن آنفلوآنزا برای تزریق واکسن آنفلوآنزا واکسن آنفلوآنزا سازمان غذا و دارو واکسن آنفلوانزا یادآور می شود تولید داخلی نظام سلامت تزریق کنند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۷۲۲۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسیناسیون متقاضیان حج تمتع از امروز آغاز شد/ متقاضیان ۱۵ روز قبل از اعزام ادغام کنند

به گزارش خبرآنلاین از خراسان، حسن پرکار در گفتگویی با بیان اینکه متقاضیان حج تمتع امسال این استان طبق نوبت اعلام شده از امروز (پنجم) تا شانزدهم اردیبهشت ماه برای انجام واکسیناسیون اجباری فرصت مراجعه دارند، اظهارکرد: هر فرد متقاضی سفر به حج تمتع باید ۱۵ روز قبل از اعزام، واکسن مننژیت را به منظور ایمن سازی در مقابل این بیماری دریافت کرده باشد.

وی اظهار کرد: تزریق واکسن مننژیت برای متقاضیانی که در ۲ سال گذشته این واکسن را تزریق نکرده‌اند، اجباری است.

معاون درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر استان خراسان رضوی با بیان اینکه در مشهد حدود ۱۰ هزار نفر شامل متقاضیان اعزام، عوامل کاروانها و عوامل آشپزخانه واکسینه می‌شوند، ادامه داد: با توجه به مدت مشخص جهت تزریق واکسن برای حجاج تمتع، ظرفیت پذیرش و انجام واکسیناسیون زائران غیرخراسانی را هم در مشهد با توجه به زیارتی بودن این شهر داریم.

وی ادامه داد: شمار متقاضیان حج تمتع امسال استان خراسان رضوی ۹ هزار و ۵۶۷ نفر هستند که در قالب ۶۷ کاروان به این سفر زیارتی اعزام می‌شوند، ۳۹ کاروان از این شمار متعلق به مشهدی‌ها است.

پرکار گفت: تامین عوامل یکی از آشپزخانه‌های مرکزی در مکه نیز با خراسان رضوی و به تعداد ۱۰۰ نفر است که معاینات پزشکی این تعداد از روز گذشته در مشهد آغاز شده است.

شایان ذکر است، نخستین کاروان اعزام متقاضیان حج تمتع امسال خراسان رضوی از روز ۲۹ اردیبهشت ماه جاری آغاز می شود و تا ۱۲ خرداد ادامه دارد.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899103

دیگر خبرها

  • واکسیناسیون متقاضیان حج تمتع از امروز آغاز شد/ متقاضیان ۱۵ روز قبل از اعزام ادغام کنند
  • آغاز واکسیناسیون بیش از ۹ هزار عمره گزار خراسان رضوی
  • بخش عمد‌ه‌ای از سرماخوردگی‌ها کروناست
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل / الزامی به تزریق همگانی نیست
  • واکسن گارداسیل برای همه ضروری است؟
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • واکسیناسیون همگانی گارداسیل انجام می‌شود؟ | مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسیناسیون واکسن اچ‌پی‌وی
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل
  • وزارت بهداشت ضرورتی برای تزریق واکسن گارداسیل نمی بیند
  • تزریق ۵۸۴ هزار دز واکسن فلج اطفال در خراسان رضوی