Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، تا حالا شده به فکر جمع آوری اطلاعات شخصی خودتان بیفتید؟! هویت و اطلاعاتی که با پیشرفت عصر تکنولوژی و ذخیره سازی آن در فضای مختلف مجازی و ابری کار حفظ و نگهداری آن را برای شما مشکل کرده و در مقابلش دسترسی به اطلاعات شما را برای دیگران آزاد گذاشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما اگر بخواهیم اطلاعات خود را بایگانی کنیم، چه باید کرد؟! 

پیشگیری و راهکاری که در راه اندازی شبکه ای بومی رقم خورده است، افتتاح مراکز داده‌ای به اصطلاح دیتاسنترها. فضای حقیقی که محل نگهداری بسیاری از داده‌های مجازی است و قرار است در شبکه‌ای بومی بانک اطلاعات کشور خودمان باشد و در راه رسیدن به استقلال ایران در فضای مجازی کمک کند. 

در واقع یکی از ویژگی‌های اساسی شبکه ملی اطلاعات، ایجاد استقلال و بومی سازی فضای مجازی ایران در رقابت با دیگر کشورهاست، که بخشی از آن را دیتاسنترها پوشش می‌دهد. در همین راستا نیز، خبرنگار ما گفتگویی با نائب رئیس هیئت مدیره شرکت ارتباطات و زیرساخت داشته و از او درباره ویژگی‌های اساسی دیتاسنترها جویا شده است.

بیشتر بخوانید

جزئیات نخستین جلسه شورای عالی فضای مجازی در سال ۹۹/ ۱۵۰۰ میلیارد تومان صرف اجرای شبکه ملی اطلاعات می‌شود

سجاد بنابی نائب رئیس هیئت مدیره شرکت ارتباطات و زیر ساخت در گفتگو با خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره روند و برنامه‌های دولت دوازدهم با اشاره به افتتاح چندین مرکز داده اطلاعاتی در حوزه فناوری بیان کرد: طبق اطلاعاتی که بنده دارم سال ۸۰، در بحث توسعه فناوری اولین مرکز داده (دیتاسنتر) به نام تکفا ایجاد شد، و این تشکیل شبکه به حتم تا زمانی که قدرت پردازش داده‌ها و تکنولوژی در جهان وجود دارد، بحث ایجاد دیتاسنتر‌ها هم داغ خواهد بود و تشکیل آن‌ها متوقف نخواهد شد.

وی با تاکید بر این موضوع که آمارها و اطلاعات شبکه ملی اطلاعات همگی باید در درون شبکه ‌ای بومی پردازش شود، گفت: همزمان با اولین سند تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات در شورای عالی فضای مجازی بود که خدمتی دیگر به نام تعریف مرکز داده‌های اطلاعاتی برای حفظ و نگهداری اطلاعات بومی و امنیتی کشور در سند فضای مجازی بیان شد. درواقع ما دو نوع اختصاصی و عمومی، مرکز داده داریم، که بخش اختصاصی از قدیم وجود داشته است و بزرگترین مثال آن بانک‌ها هستند، اما یکسری مرکز داده‌ها مرکز داده‌های عمومی داریم، که برای آن دسته از شرکت‌های کوچکی مانند استارت آپ‌ها که ساخت مراکز داده برایشان صرف نمی‌کند و جزو برآورد مالی نیست، ایجاد می‌شود.

نائب رئیس هیئت مدیره شرکت ارتباطات و زیرساخت، ادامه داد: تا امروز عناوینی که شما شنیدید، همگی مراکز داده عمومی هستند، که دو اپراتور بزرگ کشور و مرکز اقماری دیگری هم هر کدام بخشی از این مراکز داده‌ای را تشکیل می‌دهد.

وی با اشاره به ظرفیت ها و پردازش دیتاسنترها گفت: بالاخره آن فضایی که شروع به کار می‌کند، سقف و محدودیتی دارد، ولی در اغلب موارد به این شکل است که یک ظرفیت بالقوه‌ای را ایجاد کرده، تا بسته به ظرفیت و پردازش رک‌های خالی بیشتری را بگیرد و اگر حتی نیاز به افزایش بود، باید سرمایه گذاری بیشتری صورت بپذیرد.

بنابی در ادامه این گفتگو با گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، درخصوص هزینه‌های صرف شده، در حوزه دیتاسنترها تصریح کرد: تمامی هزینه‌های تولید و خرید ایجاد یک دیتاسنتر وابسته به قیمت دلار است. در بحث دیتاسنترها دو بخش تجهیزاتی اکتیو و عمومی وجود دارد که هر کدام عددی ثابت را در خرید و تولید نشان نمی‌دهد. در راستای تولید و بومی سازی بسیاری از تجهیزات از قیبل رک‌ها و تجهیزات خنک کننده، امنیتی و .. را خودمان در کشور تولید می‌کنیم، اما تجهیزات اکتیو، چون قیمت دلار در آن دخیل است، قیمتش متغییر خواهد بود.

نائب رئیس هیئت مدیره شرکت ارتباطات و زیرساخت در پایان به برنامه‌های این شرکت در حوزه دیتاسنترها تا پایان دولت دوازدهم اشاره کرد و گفت:دیگر برنامه ما افتتاح مرکز داده‌ای منطقه آزاد پیاماست که برای صادرات محتوایی ایرانی به خارج از کشور افتتاح خواهد شد و چندین برنامه دیگر که همگی در عرصه محتوا یکی پس از دیگری به ثمر خواهد نشست. 

بیشتر بخوانید

دیتاسنتر چیست و چه کاربردی در کشور دارد؟ تائید نشدن پیشرفت ۸۰ درصدی شبکه ملی اطلاعات

گفتنی است؛ تا امروز افرانت، پارس آنلاین، تبیان، زیرساخت، ایرانسل، شاتل، آسیاتک، همراه اول و برخی بانک‌های فعال کشور از جمله مهم‌ترین مراکز داده ایران را دارند که به گفته بنابی تا زمانی که ما با پیشرفت تکنولوژی و فناوری روبرو هستیم، ایجاد مراکز داده‌ای دیگر را هم در دستور کار خواهیم داشت.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ارتباطات و فناوری اطلاعات داده های اطلاعاتی سجاد بنابی شرکت زیرساخت و ارتباطات کشور دیتاسنترهای داخلی شبکه ملی اطلاعات مراکز داده ای فضای مجازی مرکز داده داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۷۲۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علی ربیعی: تعطیلی روز شنبه توطئه نیست /بستن فضای مجازی چه خاصیتی دارد؟ وقتی خودتان هم در شبکه های مجازی هستید و تیک آبی و خاکستری می گیرید

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، علی ربیعی، وزیر پیشین تعاون، کار و رفاه اجتماعی که در نشست «بررسی تاثیر سیاستهای اقتصادی و اجتماعی در رشد و توسعه اقتصادی در فضای فناوری اطلاعات» که از سوی گروه علمی تخصصی اقتصاد رسانه «انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات» برگزار شده بود، سخن می گفت، با بیان اینکه متاسفانه از روز اولی که اینترنت در کشور ما آمد، دائما به دنبال آسیب شناسی بودیم و بحث های اندکی به مساله فرصتهای نهفته در آن پرداختند، گفت: این نگاه عمدتا ناشی از سطح فردی و بررسی تاثیر آن بر رفتارهای فردی بوده و از روز اول با نگاه آسیب شناسانه به سمت آن رفتیم و تنها حوزه ای که برای ما اهمیت داشته،رفتارهای فردی بوده است. در واقع با مشاهده رفتارهایی که خلاف سنتها و ارزشهای مالوف ما بوده، نوعی احساس خطر ایجاد شده است.

دوران دو رئیس قبلی قوه قضائیه، یکی از دورانهای بسیار تلخ فضای مجازی بود

بنابر روایت جماران، وی با بیان اینکه در سطح بعد باید آیین نامه ها و سیاست گذاری ها را بررسی کرد، توضیح داد: برای نمونه، قانون مجلس و آیین نامه هایی که قوه قضائیه مطرح می کند به این مسائل می پردازند و دوره دو رئیس قبلی قوه قضائیه یکی از دورانهای بسیار تلخ فضای مجازی بود و بیشترین فشارها بر گسترش فضای مجازی در این دوران ها سامان گرفته بود.

ربیعی با تاکید بر ضرورت توجه به فلسفه حکمرانی فضای مجازی و حوزه تکنولوژی های اطلاعاتی و ارتباطی ، گفت: فهم این سطح به ما کمک می کند که دریابیم چه اتفاقی در حوزه سیاست گذاری ها و همچنین رابطه مردم با فضای مجازی و تکنولوژی اطلاعاتی می افتد. درک این سطح به ما برای فهم علل اتفاقات کمک می کند. به تعبیری باید بررسی کرد عوامل و عناصر اصلی فلسفه حکمرانی دیجیتال و تکنولوژیهای ارتباطی، چه عواملی هستند.

وزیر پیشین تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: میان رویکردها و استراتژی های فلسفه ساز حکمرانی کشور، میان استراتژی بقا و توسعه گرفتار شده ایم. این وضعیت کنشها و سیاستهای ما را تحلیل می کند. از دهه ۷۰ این بحث بود که آیا می خواهیم خودمان را کماکان بسط دهیم به سطح جهان را قدرت خود را حفظ کنیم، آن زمان جمعبندی شد که ما هم توسعه و هم بقا می خواهیم. اما متاسفانه در روندی که طی شد، فلسفه بقا بر فلسفه توسعه کشور چربیده است.

استراتژی بقا باعث شده سیاستهای امنیتی در امر فضای مجازی چربیده است/ از ساحت تکنولوژی های ارتباطی امنیت زدایی کنیم

وی توضیح داد: وقتی فلسفه حکمرانی ما بقا است، تمام تکنولوژی ها بر اساس آن سنجیده می شود. استارتاپها را این گونه ارزیابی می کنند. نسبت مردم با فضای مجازی، در همین ارتباط سنجیده می شود. ما باید این نکته را درک کنیم؛ می توانستیم درباره تکنولوژی های اطلاعاتی و فضای مجازی بحث اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و امنیتی کنیم، اما استراتژی بقا ما را به سمتی برده است که سیاستهای امنیتی بر سایر سیاستها در امر فضای مجازی چربیده و این گرفتاری اصلی ما است. باید از ساحت تکنولوژی های ارتباطی امنیت زدایی کنیم. وقتی نگاه و فلسفه این گونه جلو می رود، به رغم هر اسمی که بر توسعه می گذاریم، تحمل الزامات و نتایجش را نداریم و بنابراین عملا به جایی نمی رسیم؛ چرا که فلسفه بقا حاکم است.

ربیعی با بیان اینکه بنیانهای نظری و فلسفه وجودی حکمرانی ما گسترش پهنای باند اینترنت را بر نمی تابد، خاطرنشان کرد: حکمرانی ما می گوید پهنای باند را می خواهم، اما نه می تواند الزامات آن را رعایت کند و نه از نتایجش خوشش می آید. بنابراین پهنای باند ما عملا دچار مشکل می شود. آثار توسعه در فضای مجازی متاثر از این دیدگاه است و با جزمیتی که وجود دارد، شرکتهای استارتاپی ما تهدید محسوب می شوند. در حالی که اگر همه جهان بگویند هوش مصنوعی، آینده اقتصاد جهان و ثروت جهان تعداد مشاغل ما در خدمات شبکه های اجتماعی و فضای مجازی است، چون آن نگاه می ترسد، استارتاپ به جای اینکه سکو و جهش توسعه و اقتصاد کشور باشد، جهش وابستگی کشور و جهش دیدگاه هایی که ارزشهای نامالوف را دنبال می کنند تلقی می شود.

جریان پرقدرتی سالهاست که مقابل حاکمیت تفکر توسعه و پیشرفت ایستاده

وی با بیان اینکه جریان پرقدرتی سالهاست که مقابل حاکمیت تفکر توسعه و پیشرفت ایستاده و در عمل صرفا استراتژی «بقا» را دنبال می‌کند، تاکید کرد: عنصر اصلی تاثیرگذار بر سیاستگذاری این نکته است که ما دائما و ناچارا به فراز و نشیب و کشاکش و آیین نامه های مختلف می رسیم که متاثر از این عامل در حکمرانی است.

در این نشست که در دفتر روزنامه شرق برگزار شد، وزیر پیشین تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ارزیابی از فضای مناسب کار برای کارآفرینی در کشور، اظهارداشت: درباره اینکه چرا شکست خوردیم و کجاها موفق بودند، بحث های زیادی می شود. در حالی که این مساله بسیار ساده است. از دوره ۷۶ تا ۸۴ را می توانیم بررسی کنیم، دوره ۹۲ تا ۹۷ هم بررسی کنیم. نیازی به تحلیل و واکاوی های عمیق نداریم. این دو دوره که در آن سیاستها جامع نگر هستند و روابط بین الملل درست است و جامعه مدنی نفس می کشد، درخشان ترین دوران اقتصادی همان دوران است. از ۹۴ تا روی کار آمدن ترامپ، شکوفاترین دوران استارتاپی در ایران را داشتیم، شرکتهای دانش بنیان هم دوران خوبی داشتند. اما اکنون با بازی با کلمات، بحث دانشگاه های «حکمت بنیان» را مطرح می کنند و روشن نیست که این شاخص چگونه می خواهد سنجیده شود.

با تعابیری مانند دانشگاه «حکمت بنیان»، دل خوش می کنند

ربیعی گفت: با این کلمات که فریبایی دارد، دل خوش می کنند و تحت پوشش آنها آسوده می خوابند و تصور می کنند این کلمات برای ما خوشبختی و سعادت می آورند!

وزیر پیشین تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: یک تفکر ما را نیازمند توسعه و پذیرفتن نتایج و الزامات آن می داند و معتقد است باید برای مدیریت نتایج آن برنامه ریزی درست کرد، اما ما چون در این حوزه وارد نمی شویم، با بخشهای سنتی وارد چالش نمی شویم و چالش ما با بخشهایی است که مرتبط با فضای ارتباطی مبتنی بر شبکه های اطلاعاتی است.

تعطیلی شنبه توطئه نیست/تغییر سبک زندگی که در خیابان می بینید، توطئه نیست

ربیعی با بیان این اعتقاد که بسیار تاکید کرده ایم که تغییر سبک زندگی که در خیابان می بینید، توطئه نیست، بلکه تغییر ارزشها است، تصریح کرد: اینگلهارت هم مطالعه کرده و می گوید کل جوامع این تغییرات را دارند. در هر جامعه ای به شکلی است. تعطیلی جمعه و شنبه توطئه نیست بعد هم فضای مجازی را محل این توطئه تصور می کنند.

آنچه امروز می بینیم، نتیجه سیاستهایی است که خود ما اعمال کرده ایم

به گفته وی؛ تغییر ارزشی را می بینند، اما چون علت یابی نمی توانند بکنند، آن را توطئه می دانند. در حالی که بخشی از تغییرات ارزشی، جهانی و طبیعی است. بخشی از آن هم حاکی از سیاستهای خود ما است. آنچه که امروز می بینیم، نتیجه سیاستهایی است که خود ما اعمال کرده ایم.

ربیعی با بیان اینکه شرکتهای استارتاپی زمینه ساز ایجاد نوعی پیوندهای جهانی هستند که ما نه به الزامات آن تن می دهیم و نه نتایجش را می پذیریم، اظهارداشت: فضای شرکتهای استارتاپی در میان ۸۰میلیون نفر جمعیت تنگ است و فضای جهانی را می خواهد.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه اقتصاد آینده، بدون اقتصاد دیجیتال، ناقص است، توضیح داد: بیشترین میزان اشتغال را ما در آینده در بخش خدمات مبتنی بر تکنولوژی اطلاعاتی داریم. هم ثروت ایجاد می کند و هم موتور حرکت سایر بخشها می توانند رشد و توسعه یابند و هم میزان اشتغال را رشد می دهد و هر گونه کوتاهی در این زمینه رفتاری غیرامنیتی است که در واقع امنیت کشور و اشتغال و ثروت اندوزی کشور را به خطر می اندازد.

سخنگوی دولت پیشین ادامه داد: وقتی هر پدیده ای را محدود می کنیم و در جایی را می بندیم، چه هدفی داریم! وقتی با چشممان می بینیم اهدافمان محقق نمی شود، تداوم سیاستها چیست؟ هدف بستن فضای مجازی چیست؟ مگر سنجشها نشان نمی دهند که مردم تا چه میزان بالایی از فیلترشکن استفاده می کنند و نه از صداوسیمایی با این بودجه کلان! پس این محدودیتها و اختلالها چه خاصیتی دارند! همه تان هم که در شبکه های مجازی حضور دارید و تیک آبی و خاکستری هم می گیرید! این هم از آن تناقض ها است!

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899260

دیگر خبرها

  • حمایت اینفلوئنسرهای فضای مجازی از دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین به سبک خاص+ فیلم
  • افتتاح مدرسه خیرساز در منطقه پردیسان قم
  • علی ربیعی: تعطیلی روز شنبه توطئه نیست /بستن فضای مجازی چه خاصیتی دارد؟ وقتی خودتان هم در شبکه های مجازی هستید و تیک آبی و خاکستری می گیرید
  • موج واگذاری حیوانات خانگی در شبکه‌های اجتماعی/پت‌های خانگی در فضای مجازی دست به دست می‌شوند
  • طرح مرکز رشد و نوآوری توسعه اکوسیستم کارآفرینی کردستان (تاک) افتتاح شد
  • برگزاری دوره توانمندسازی کنشگران رسانه و فضای مجازی
  • ۳ مرکز جامع سلامت خانواده در همدان کلنگ‌زنی و افتتاح شد
  • ۴۰ شهر استان بوشهر تا پایان سال به شبکه فیبرنوری متصل می‌شود
  • سخنگوی دولت: پس از بارش‌های اخیر بخشی از حقابه هیرمند آزادسازی شد / معیشت مردم و ایجاد رشد اقتصادی اولویت مذاکرات مشترک دولت و مجلس دوازدهم خواهد بود
  • اظهارنامه پیش فرض ثمره اجرای سامانه مودیان