Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-18@14:15:12 GMT

هزینه ای خاورمیانه ای چین برای آمریکا

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۷۲۸۷۸

هزینه ای خاورمیانه ای چین برای آمریکا

ساعت 24 -منتقدان حمله سال 2003 آمریکا به عراق معتقدند که هدف واشنگتن از اینکار تحت کنترل گرفتن دومین منابع بزرگ نفت در جهان بود. حتی معماران "عملیات آزادی عراق" توجیه شده بودند که درآمدهای نفتی می تواند به بازسازی سریع یک کشور نماینده آمریکا در منطقه کمک کرده و شرایط خاورمیانه را به نفع ایالات متحده تغییر دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته اگر قرار بود نفت و نفوذ، جایزه های این منطقه باشند، به نظر می رسد این چین است که برنده جنگ عراق و حتی بعد از آن شده است.

چین که  که بزرگترین وارد کننده نفت خام در جهان است، حالا بزرگترین شریک تجاری عراق هم به شمار می رود. فقط روسیه بیشتر از عراق به چین نفت می فروشد.در نیمه نخست امسال، میزان صادرات نفت عراق به چین 30 درصد بیشتر از مدت مشابه در سال گذشته میلادی بود. این حجم، یک سوم از کل صادرات نفت عراق را شامل می شود.  در همین شرایط، حجم صادرات نفت عراق به آمریکا در نیمه نخست سال جاری میلادی به نصف کاهش یافته و پنتاگون هم در صدد است تا یک سوم از نیروهای آمریکایی را از این کشور خارج کند. چنین رویه ای در افغانستان هم دنبال می شود تا طولانی ترین جنگ تاریخ آمریکا به پایان خود نزدیک شود.

مقامات افغانستان و پاکستان به فایننشیال تامیز گفته اند که پکن به طور کامل کنترل گفتگوهای صلح را در دست گرفته و به طالبان هم وعده داده به محض خروج آمریکا، سرمایه گزاری گسترده ای در حوزه انرژی و زیرساخت برای آنها انجام خواهد داد.نفوذ چین در شرایطی به سرعت در خاورمیانه افزایش میابد که متحدان منطقه ای آمریکا و حتی خود مقامات این کشور هم تعهدات واشنگتن را زیر سوال می برند. پکن بزرگترین سرمایه گذار در این منطقه بوده و با کشورهای خلیج فارس به جز بحرین پیمان های همکاری راهبردی بسته است .بیشترین سرمایه گذاری چین به سوی متحدان سنتی آمریکا روانه شده که به فناوری های نظامی چینی هم علاقه دارند. نخستین پایگاه نظامی خارجی چین 3 سال پیش در جیبوتی گشایش یافت.

چین همچنین در دیگر نقاط استراتژیک این منطقه، سرمایه گذاری گسترده ای در بنادر تجاری کرده که در صورت نیاز می توانند به سادگی توسط ناوگان های نظامی مورد استفاده قرار بگیرند. از جمله این موارد می توان به به بندر گوادا در پاکستان و الدقم در عمان که در دو سوی خلیج عمان واقع هستند اشاره کردچین تنگه هرمز را در کنار تنگه مالاکا (بین مالزی و جزیره سوماترای اندونزی) و باب المندب، برای رشد اقتصادی و نظامی خودش حیاتی می دان چراکه بخش زیادی از واردات انرژی خود را از طریق این تنگه های استراتژیک انجام می دهد.

در حالی که روابط چین و آمریکا رو به افول می رود، پکن اولویت را بر این گذاشته تا کنترل خود بر این راه های آبی را افزایش داده و توان آمریکا برای قطع دسترسی چین به آنها در صورت بروز درگیری را کاهش دهد. به همین دلیل است که چنین ناوگان دریایی بزرگی ساخته که نه تنها عظیم تر از ناوگان آمریکا است، بلکه ممکن است از آن پیشرفته تر هم باشد.

ایراس

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۷۲۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه: آمریکا مقصر افزایش تنش در خاورمیانه است

سخنگوی وزارت خارجه روسیه یادآور شد، تشدید بحران کنونی در خاورمیانه که تاکنون بدین شکل سابقه نداشته، نتیجه ماجراجویی شکست خورده آمریکا و حمایت از اقدامات غیرقانونی اسرائیل است و گفت: شورای امنیت باید تدابیری برای جلوگیری از از وخامت اوضاع اتخاذ کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه شب گذشته در یک برنامه تلویزیونی ابراز عقیده کرد که تشدید بحران کنونی در منطقه خاورمیانه نتیجه شکست یک ماجراجویی دیگری از سوی دولت ایالات متحده است.

این دیپلمات تاکید کرد که مقامات واشنگتن مدت‌هاست که «اظهارات بی سابقه‌ای» را تبلیغ می‌کنند، مبنی بر اینکه گویا همه قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل الزام‌آور نیستند. در واقع ایالات متحده به خاطر جاه طلبی‌های خود هر کاری انجام می‌دهد تا این امکان را برای اسرائیل فراهم کند که از پیروی از قوانین بین المللی خودداری کند. زاخارووا افزود: این سیاست واشنگتن خاورمیانه را در آستانه یک بحران بسیار جدی قرار داده، بحرانی که این منطقه در تاریخ اخیر هنوز تجربه نکرده است.

او گفت: «به نظر من وضعیت کنونی در منطقه  نتیجه یک ماجراجویی دیگر از سوی ایالات متحده آمریکا است که شکست خورده و منجر به فروپاشی وضعیت متزلزل در خاورمیانه شده است.»

سخنگوی وزارت امور خارجه یادآور شد که خاورمیانه بیش از یک جنگ را تجربه کرده است، ولی تاکنون چنین "وضعیت انفجاری گسترده‌ای" هرگز در منطقه رخ نداده بود.

زاخارووا از شورای امنیت خواست تا از تشدید تنش در خاورمیانه جلوگیری کند

ماریا زاخارووا تاکید کرد که  شورای امنیت سازمان ملل باید هر اقدامی که لازم است را برای جلوگیری از تشدید تنش در خاورمیانه انجام دهد. این دیپلمات گفت: «ما واقعاً معتقدیم که وضعیت تحت هیچ شرایطی نباید در جهت تشدید بیشتر اوضاع تحریک شود. و هر کاری باید انجام شود تا شورای امنیت سازمان ملل دست به اقدامی بزند.»

به گفته وی، کار شورای امنیت به دلیل موقعیت تعدادی از کشورهای غربی به سرکردگی آمریکا که "اجازه استفاده از منابع سازمان ملل را نمی دهند" پیچیده شده  و عملاً موثر نیست.

ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران روز سه‌شنبه اشاره کرد که این اقدامات مخرب آمریکا، سازمان ملل و کشورهای غربی بود که ایران را مجبور به حمله تلافی جویانه علیه اسرائیل کرد.

روز گذشته دفتر مطبوعاتی کرملین اعلام کرد که به ابتکار طرف ایرانی، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه با ابراهیم رئیسی، همتای ایرانی خود گفتگویی تلفنی داشت و  سران دو کشور در خصوص تشدید اوضاع در خاورمیانه پس از حمله هوایی اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق و حمله تلافی جویانه ایران به تفصیل تبادل نظر کردند.

طبق این اطلاعات، پوتین ابراز امیدواری کرد که طرف‌های درگیر  خویشتن داری بیشتری از خود نشان داده و اجازه ندهند دور جدیدی از رویارویی آغاز شود که عواقب آن برای کل منطقه فاجعه بار خواهد بود. رئیسی نیز به نوبه خود تاکید کرد که تهران هیچ هدفی برای افزایش تنش در منطقه ندارد و اقدامات ایران از روی اجبار و محدود بوده است.

روسای جمهور روسیه و ایران تأیید کردند که علت اصلی پیچیدگی اوضاع، عدم حل و فصل مناقشه دیرین بین فلسطین و اسرائیل است. علاوه بر این، دو طرف تاکید کردند که رویکردهای اصولی روسیه و ایران به نفع آتش‌بس فوری در نوار غزه، ارائه بیشتر کمک‌های بشردوستانه به مردم آن و ایجاد شرایط برای حل و فصل دیپلماتیک بحران، بر یکدیگر منطبق است.

روسیه خطاب به اسرائیل: از اقدام نظامی خودداری کنیدروسیه قصد محکوم کردن حمله تلافی جویانه ایران را نداردنماینده روسیه: نشست شورای امنیت نمایش ریاکاری غرب است

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعتراف ترامپ درباره هزینه‌های آمریکا برای جنگ در خاورمیانه (فیلم)
  • روسیه: آمریکا مقصر افزایش تنش در خاورمیانه است
  • تقابل نظامی اسرائیل و ایران؛ پیامدها و راه‌حل‌ها/ هفت پیامد تقابل نظامی اسرائیل-ایران و پنج پیشنهاد برای ثبات و امنیت خاورمیانه
  • تقابل نظامی اسرائیل و ایران: پیامدها و راه حل ها/ هفت پیامد تقابل نظامی اسرائیل-ایران و پنج پیشنهاد برای ثبات و امنیت خاورمیانه
  • هشدار کارشناسان نظامی چین به خطرات افزایش تنش‌ها در خاورمیانه
  • تکلیف تجهیزات نظامی آمریکا در خاورمیانه چیست؟
  • چرا جنگ ایران و اسراییل به نفع روسیه نیست؟
  • تجهیزات نظامی آمریکا از خاورمیانه خارج نمی‌شود
  • جورج فریدمن، استراتژیست آمریکایی مطرح کرد: پاسخ نظامی ایران به اسرائیل و استراتژی ایالات متحده
  • بایدن: مصمم به جلوگیری از گسترش درگیری در خاورمیانه هستیم