Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدجواد ساداتی‌نژاد گفت: در سال 99 به دلیل اینکه قیمت خرید تضمینی کمتر از تورم و قیمت واقعی آن تعیین شده مقدار خرید تضمینی نیز کاهش یافته است.

سید جواد ساداتی‌نژاد رئیس کمیسیون کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا درباره اثر افزایش قیمت نهاده‌های کشاورزی بر تولید داخل گفت: افزایش قیمت کود شیمیایی به دلیل حذف یارانه ترجیحی بوده که طبیعتا موجب افزایش قیمت محصولات کشاورزی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی محصولات چون قیمت خرید تضمینی ندارند این اتفاق به همان نسبت قیمت محصولات کشاورزی را افزایش می‌دهد صیفی‌جات از این دسته هستند که در این محصولات کشاورزان با مشکل مواجه نمی‌شوند اما ایراد برای محصولاتی ایجاد می‌شود که سقف قیمتی دارند که اتفاقا این‌ها محصولات استراتژیک و اساسی هستند.

وی ادامه داد: افزایش قیمت در نهاده‌ای مانند کود موجب می‌شود که کشت آن محصول برای کشاورزان نسبت به نرخ تعیین شده به صرفه و اقتصادی نباشند یعنی نرخ تمام شده از قیمت خرید بیشتر شده است. کشاورز در این حالت ممکن است به دنبال حذف استفاده از کود برود که این اقدام موجب کاهش تولید محصول یا تغییر نوع کشت خواهد شد که در هر دو حالت افزایش واردات را به دنبال خواهد داشت.

واردات گندم یعنی پرداخت یارانه به کشاورز خارجی

ساداتی‌نژاد تعیین سقف قیمتی را عامل کاهش تولید دانست و افزود: به عنوان مثال در گندم وقتی سقف قیمتی تعیین می‌شود و افزایش قیمت کود موجب کاهش تولید محصول و افزایش واردات گندم خواهد شد. در این صورت کشور باید برای هر کیلو گندم بین 5 تا 6 هزار تومان هزینه واردات بپردازد که به ضرر کشور خواهد بود. برفرض اگر برای واردات گندم حدود یک میلیارد دلار توسط دولت پرداخت شود به این معنا است که دولت این مقدار یارانه به کشاورز خارجی یارانه پرداخت کرده است که به نظر این کار عاقلانه نیست و دولت می‌تواند همین مقدار یارانه را به کشاورز داخلی پرداخت کند.

رئیس کمیسیون آب، کشاورزی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی درباره توان تولید داخلی برای تولید گندم گفت: تجربه تاریخی نشان می‌دهد که کشاورزان داخلی توان کامل تولید گندم را دارند و در هردوره‌ای که از آن‌ها حمایت کامل انجام شده توانسته‌اند نیاز داخل را تامین نمایند. حتی مقداری هم که برای ذخایر استراتژیک لازم است نیز می‌توان در داخل تولید کرد به شرط اینکه نرخ خرید تضمینی را به گونه‌ای تعیین کنند که هزینه‌ها و سود کشاورزان را پوشش دهد. در واقع دولت باید قیمت خرید تضمینی را به اندازه تورم افزایش دهد تا کشت محصول با این قیمت صرف اقتصادی داشته باشد.

وی افزود: آمارهای خرید تضمینی نشان می‌دهد که تاکنون بیش از 8 میلیون تن گندم توسط دولت در قالب خرید تضمینی گندم خریداری شده اما بررسی‌ها حاکی از تولید حدود 12 میلیون تن دارد. یکی از احتمالات این است که تعیین اشتباه قیمت خرید تضمینی گندم باعث شده تا برخی کشاورزان گندم خود را به دولت نفروشند. ممکن بخشی از این گندم به خارج قاچاق شده باشد یا به جاهای دیگری فروخته شده است.

برای جلوگیری از واردات گندم باید نرخ خرید تضمینی واقعی شود

ساداتی‌نژاد عامل کاهش خرید تضمینی را قیمت پایین گندم بیان کرد و گفت: روند تولید گندم در سال‌های مختلف نشان می‌دهد که عدم افزایش قیمت به اندازه تورم باعث عدم افزایش تولید گندم می‌شود. در سال 99 به دلیل اینکه قیمت خرید تضمینی کمتر از تورم و قیمت واقعی آن تعیین شده مقدار خرید تضمینی نیز کاهش یافته است.

وی افزود: در حال حاضر نیز دولت به دلیل افزایش قیمت کود شیمیایی باید قیمت خرید تضمینی گندم نیز متناسب با آن تعیین شود در صورتی‌که این موضوع اتفاق نیفتد باید منتظر کاهش بیشتر تولید گندم و افزایش واردات آن باشیم که این اتفاق با امنیت غذایی کشور در تضاد است. برای جلوگیری از واردات گندم لازم است تا نرخ خرید تضمینی واقعی و متناسب با تورم قیمتی در نهاده‌های تولید گندم تعیین شود تا کشاورزان با تولید بیشتر گندم کل نیاز داخلی را تامین نمایند.

طرح جدید مجلس برای شیوه قیمت‌گذاری خرید تضمینی کالاهای اساسی

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی درباره طرح جدید مجلس برای ساماندهی قیمت کالاهای اساسی گفت: تاکنون در تعیین قیمت خرید تضمینی گندم تولیدکننده نقشی نداشته و قیمت خرید دولت از کشاورز متناسب با تورم نبوده این درحالی است که سایر هزینه‌ها به اندازه تورم رشد پیدا می‌کند. در واقع در شرایط فعلی کشاورز به مردم یارانه می‌دهد که کار عقلانی و اقتصادی نیست و آن‌ها را متضرر می‌کند. کمیسیون اقتصادی برای اصلاح فرآیند قیمت‌گذاری خرید تضمینی طرحی را تنظیم کرده که براساس آن شورایی برای سیاست‌گذاری و قیمت‌گذاری کالاهای اساسی و استراتژیک تشکیل می‌شود.

ساداتی‌نژاد خاطر نشان کرد: اعضای این شورا وزیر جهاد کشاورزی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، رئیس صنفی نظام کشاورزی، یک کشاورز خبره و دو نماینده مجلس که عضو ناظر خواهند بود تا بر فرآیند قیمت‌گذاری نظارت کنند.این شورا مسئول تعیین قیمت خواهد بود و به کشاورز اطمینان نسبی را می‌دهد که حقوق وی رعایت خواهد شد. این شورا وظیفه تعیین تعرفه‌ها را برعهده دارد که امروز در صحن مجلس به صورت دو فوریتی بحث خواهد شد.

انتهای پیام/4141

منبع: آنا

کلیدواژه: خرید تضمینی گندم واردات گندم کالای اساسی قیمت خرید تضمینی خرید تضمینی گندم کالاهای اساسی افزایش قیمت واردات گندم ساداتی نژاد تولید گندم قیمت گذاری خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۷۶۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی ۳۵ مرکز خرید تضمینی گندم و کلزا در لرستان

غلامعلی فتحی  با اشاره به آمادگی مراکز خرید تعاون روستایی لرستان برای دریافت گندم مازاد بر نیاز کشاورزان، اظهار کرد: در حال حاضر مقدمات راه اندازی ۲۶ مرکز خرید تضمینی گندم و ۹ مرکز خرید کلزا در سطح استان فراهم شده است.
وی گفت: با توجه به نزول رحمت الهی و کیفیت مناسب مزارع در استان پیش بینی می‌شود سال زراعی خوبی برای کشاورزان این خطه باشد.
مدیرکل تعاون روستایی لرستان با بیان اینکه لرستان یکی از قطب‌های تولید محصولات کشاورزی در کشور است افزود: امیدواریم در سال‌جاری با برنامه ریزی مناسب مشکلی از لحاظ خرید محصولات کشاورزان از جمله گندم و دانه روغنی کلزا نداشته باشیم.
فتحی گفت: بازدید از مراکز خرید گندم با تشکیل تیم‌های نظارتی مختلف انجام می‌شود تا شاهد کمترین مشکل در کمیسیون‌های خرید باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • خرید تضمینی محصول گندم کشاورزان استان از اوایل خرداد ماه
  • آمادگی ۳۵ مرکز خرید تضمینی گندم و کلزا در لرستان
  • خرید بیش از ۳۷۰ هزار تن گندم در خوزستان
  • خرید تضمینی گندم به ۵۵۶ هزار تن رسید
  • خرید تضمینی گندم و کُلزا در کهگیلویه و بویراحمد
  • خرید تضمینی بیش از ۳۰۸ هزار تن گندم از کشاورزان خوزستانی
  • خرید بیش از ۳۰۸ هزار تن گندم در خوزستان
  • جزئیات خرید تضمینی گندم در کهگیلویه و بویراحمد اعلام شد
  • تجلیل از نانوایان و کشاورزان نمونه در مرند
  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است