Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش‌وپرورش در ششمین برنامه گفتگوی هفته با موضوع گفت‌وگو بر محور تحول و با حضور وزیر آموزش‌وپرورش، که با حضور معاون حقوقی رئیس‌جمهور، اعضای شورای معاونان وزارت آموزش و پرورش، مدیران کل آموزش‌وپرورش استان‌ها و بیش از ۷۵۰نفر از مدیران مناطق آموزش‌وپرورش کشور به‌صورت ویدئو کنفرانس و از طریق بستر شبکه شاد برگزار شد، اظهار کرد: در آموزش‌وپرورش تربیت نسل آینده را به زنان محول کردیم، زیرا بیش از ۶۰ درصد نیرو‌های آموزش و پرورش را زنان تشکیل می‌دهند لذا ساختن آینده، نسل نو و شکل گیری شخصیت و هویت نسل آنان چه در مقام مادر چه در مقام معلم، زنان نقش ویژه‌ای دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: همچنین بیش از نیمی از دانش آموزان کشور هم دختران هستند لذا تبعیض دیرینه جنسیتی که در دسترسی به آموزش وجود داشت به طورکامل بر طرف شده است و امروز هیچ دختری در هیچ نقطه‌ای از ایران محروم از تحصیل نیست و اگر فکر کنیم که پایه اصلی عدالت اجتماعی در توزیع برابر فرصت‌های یادگیری است، فرصت‌های یادگیری خوبی را در برابر دختران قرار دادیم و آثارش را نیز مشاهده می‌کنیم و در مسابقات و المپیاد‌ها بیش از نیمی از شرکت کنندگان دختران هستند.

او ادامه داد: یک بی‌سلیقگی در حذف تصویر دختران از کتاب سوم ابتدایی انجام شده است لذا از این بابت عذرخواهی می‌کنیم و آن را اصلاح می‌کنیم اعتقاد داریم که در این شرایط سخت به تمام فعالیت‌هایی که آموزش‌وپرورش با تمرکز بر دختران انجام می‌دهد توجه شود.

معلمان می‌توانند مروجان مبانی حقوق شهروندی در سطح تمام جامعه باشند

در ادامه  لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیس‌جمهور  اظهار کرد: هدف این نشست، بررسی موضوع کلان حق بر آموزش و تضمین آن‌که یک حق اساسی برای مردم و جامعه است و موضوعاتی که مورد به مورد آموزش‌وپرورش استان‌های کشور درگیر آن است، بود.

او افزود: در نشست امروز تلاش کردیم برخی مسائل مربوط به فرهنگیان، اصلی‌ترین مشکلات دانش آموزان، مسائل صنفی فرهنگیان، تعیین تکلیف مالکیت مدارس و اموال غیرمنقول تأمین فضای آموزشی، موقوفات آموزش‌وپرورش، مشکلات مربوط به حوزه عوارض و تأمین اجتماعی فرهنگیان و حتی در حوزه ایجاد فضاهای آموزشی در شهرک‌ها و مناطق جدیدالتأسیس و ... را مطرح و مورد بررسی قرار دهیم و راه‌حل‌های اولیه را مطرح کنیم.

جنیدی با نتیجه ‌بخش خواندن این نشست، تصریح کرد: در انتهای نشست مصوب کردیم که برای اطمینان از نتایج نشست، کارگروه مشترکی بین معاونت حقوقی دولت و وزارت آموزش‌وپرورش تشکیل شود. حتی در صورت نیاز ذیل کارگروه اصلی، کمیته‌های خاصی هم در بین دو دستگاه و هم در بین دستگاه‌های دیگر و دو دستگاه برای مواردی که بخشی از موضوع به دستگاه‌های دیگر مرتبط است، تشکیل دهیم و فهرست کاملی از مشکلات حقوقی را در آن کارگروه و کمیته‌های ذی‌ربط مطرح و بررسی کنیم تا پس از پیگیری‌های منظم، بتوانیم مشکلات را حل کنیم همچنین با نظارت کارگروه مذکور، اگر در برخی موارد نیاز به تغییر قانون باشد، لوایحی را با همکاری دو دستگاه فراهم کنیم.

معاون حقوقی رئیس‌جمهور در پاسخ به این سؤال که "با توجه به اینکه منشور اجرای حقوق شهروندی از مطالبات جدی رئیس‌جمهور است و آموزش‌وپرورش به‌عنوان بزرگ‌ترین و مؤثرترین دستگاهی است که می‌تواند از سنین کودکی حقوق شهروندی را در کودکان نهادینه کند چه برنامه‌هایی برای اجرای حقوق شهروندی در آموزش‌وپرورش به اجرا گذاشته ‌شده است"، بیان کرد: منشور حقوق شهروندی بر اساس فصل سوم قانون اساسی بیان‌ شده است که به اعتقاد من، این فصل بر اصول دیگر قانون اساسی برتری دارد چون تمام ضوابط و قواعد مربوط به دولت داری و کشورداری در نهایت باید به تأمین حقوق شهروندی منجر شود. بنابراین فلسفه کل قانون اساسی به تعبیری در فصل سوم قانون اساسی و حقوق شهروندی خلاصه ‌شده است.

جنیدی ادامه داد: در منشور حقوق شهروندی، بر حق دسترسی آموزش به‌صورت بنیادی اشاره ‌شده است درنتیجه تأمین حق بر آموزش و قدرت و توانایی که از این حق به دست می‌آید؛ به‌راحتی می‌تواند دیگر حقوق خود را تضمین کند.

او نماد حق تأمین آموزش را دستگاه آموزش‌وپرورش کشور عنوان کرد و گفت: با دقت در این زمینه به‌سادگی می‌توان درک کرد که آموزش‌وپرورش چه جایگاه محوری را در درون فصل سوم قانون اساسی دارد. حتی حقوق دیگر فصل سوم هم به میزان زیادی به همین حق اساسی که مردم بر آموزش، تأکید می‌کند و در همین چارچوب امروز یکی از بحث‌هایی که به‌صورت مکرر بر آن تأکید شد، تقویت شاه‌راه‌های اساسی ترویج حقوق شهروندی و حقوق اساسی مردم بود. برای تقویت این مسیر اعلام آمادگی کردیم و در چارچوب همین کارگروه برای ترویج بهتر آموزش حقوق شهروندی کمک کنیم.

معاون حقوقی رئیس‌جمهور در پایان گفت: معلمان می‌توانند مروجان مبانی حقوق شهروندی در سطح تمام جامعه باشند. مسئله آموزش حقوق شهروندی یکی از مهم‌ترین مباحث مطرح ‌شده در نشست امروز بود و مصوب شد که بررسی طرق آن در دستور کار اصلی کارگروه مشترک دو دستگاه قرار گیرد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آموزش و پرورش کتاب درسی معاون حقوقی رئیس جمهور آموزش وپرورش حقوق شهروندی قانون اساسی دو دستگاه فصل سوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۸۰۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد؛ معلمانی که وارد نظام دوری نمی‌شوند

حمید طریفی حسینی با بیان اینکه در سازماندهی نظام دوری یک معلم سه سال متوالی با دانش‌آموزان خود همراه است گفت: با توجه به شناخت دقیق و عمیق معلم از استعدادها، ظرفیت‌ها، توانایی‌ها، نیازها و مشکلات دانش آموزان محیط مناسبی برای رشد و هدایت استعدادی و شکوفایی استعدادهای دانش‌آموز به وجود می‌آید.

وی با بیان اینکه در نظام دوری، معلمان دوره اول ابتدایی رسمی آموزش و پرورش به کار گرفته می شوند افزود: امسال ۴۰ درصد معلمان رسمی آموزش و پرورش در قالب نظام دوری سازماندهی می‌شوند تا همراهی سه ساله معلمان با دانش آموزان امکان‌پذیر باشد؛ به کارگیری نیروهای بازنشسته، خریدخدمات و حق‌التدریس در دوره اول ابتدایی انجام نمی‌شود و در دوره دوم ابتدایی سازماندهی می شوند.

معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش‌وپرورش با اشاره به اینکه توانمندسازی معلمان دوره اول ابتدایی برنامه‌ریزی شده است ادامه داد: با همکاری سازمان پژوهش و دانشگاه فرهنگیان نظام نامه‌ای برای توانمندسازی معلمان اول ابتدایی برای چگونگی روش تدریس کتاب‌ها و شناسایی مهارت‌های معلم در قالب نظام دوری برای آگاهی از استعدادها و ظرفیت‌های دانش‌آموزان و هدایت تحصیلی درست آن‌ها آماده شده که اصول و مبانی به معلمان آموزش داده می شود، بحث مهارت آموزی، خلاقیت پروری بچه‌ها و شایستگی‌های حرفه‌ای معلمان برای فعالیت در قالب نظام دوری مورد توجه است، کار آموزش و توانمندسازی خانواده‌ها هم با کمک انجمن اولیا و مربیان برنامه ریزی می‌شود تا معلم، خانواده و مدرسه فضای بانشاطی برای دوره اول ابتدایی ایجاد کنند.

محتوای کتاب های درسی ابتدایی‌ها مهارت‌محور می‌شود

طریفی با بیان اینکه بحث اصلاح جدول عناوین دروس و ساعات تدریس هفتگی دوره اول ابتدایی با همکاری سازمان پژوهش پیگیری می‌شود گفت: عناوین دروس و ساعات تدریس توسط سازمان پژوهش بازنگری می‌شود و بعد از آن، با تصویب شورای عالی آموزش‌وپرورش بازنگری کتاب های درسی انجام می شود.

وی با اشاره به اینکه بناست محتوای کتاب‌های درسی کاربردی و مهارت محور شود افزود: این تغییر معطوف به رشد استعدادها و ظرفیت‌های دانش آموز است. کتاب‌ها متناسب با هویت دوره ابتدایی و اقتضائات و ویژگی‌های دوره ابتدایی برای دانش آموزان طرح‌ریزی می‌شوند، کار بازنگری کتاب‌های درسی از دوره ابتدایی آغاز و به سایر دوره‌های درسی می‌رسد، امسال مستندات قانونی کار فراهم، ریل گذاری انجام می‌شود و بعد از مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش، سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش کشور کار بازنگری را آغاز می کند.

معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش‌وپرورش اظهار کرد: سازمان پژوهش طرحواره کلی از شایستگی‌های پایه‌ای که یک دانش‌آموز در کل دوره تحصیلی باید داشته باشد طراحی کرده که مبتنی بر مدل مفهومی شایستگی‌های پایه است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • برگزاری همایش حقوق شهروندی و ایثار استان کرمان
  • خزعلی: رفتار قانونی، مانع محرومیت زنان و مردان از حقوق شهروندی می‌شود
  • رفتار قانونی، مانع محرومیت زنان و مردان از حقوق شهروندی می‌شود
  • افزایش ۳ درصدی ظرفیت رشته‌های فنی و حرفه‌ای و ریاضی فیزیک در مدارس کهگیلویه و بویراحمد
  • سايه دانشگاه فرهنگيان بر سر آموزش و پرورش
  • یک گام به نفع حقوق شهروندی
  • جای‌گذاری ۴۵ قفسه کتاب کانون پرورش فکری در مدارس ۱۰ استان
  • آغاز ساخت دبستان خیرساز در شهرستان مهر
  • معاون وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد؛ معلمانی که وارد نظام دوری نمی‌شوند
  • معلمان در دایره فقر؛ حقوق ماهانه 5 میلیون تومان