Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، دکتر عادل فلاح ، به خطرناک بودن همپوشانی آنفلوآنزا و کرونا اشاره کرد و گفت: اگر فردی مبتلا به بیماری کووید 19 شده و دچار بیماری آنفلوآنزا نیز بشود به دلیل اینکه کروناویروس واکسن ندارد، قطعا با عوارض خاص هر کدام از این دو بیماری مواجه خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه هر دو بیماری کووید 19 و آنفلوآنزا بر روی سیستم تنفسی تاثیرگذار بوده و عملکرد سیستم تنفسی را مختل می‌کنند،گفت: همپوشانی این دو بیماری بر روی بدن یک انسان موجب تشدید علائم و نهایتا افزایش آمار مرگ و میر خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اگر در سیستم درمانی و بیمارستانی، یک بیمار مبتلا به آنفلوآنزا بستری شد باید به شدت مراقب باشیم که این بیمار به کرونا مبتلا نشود، یا برعکس اگر یک بیمار مبتلا به کووید 19 تحت مراقبت‌های درمانی قرار گرفت باید به گونه‌ای عمل کرد که با آنفلوآنزا درگیر نشود.

عضو هیات مدیره نظام پزشکی شهرستان‌های ساوه و زرندیه در ادامه به علائم هر کدام از این دو بیماری اشاره کرد و گفت: علائمی که بر هر دو بیماری آنفلوآنزا و کروناویروس مترتب است در هر دو مورد شبیه یکدیگر هستند ولی در بیماری کووید 19 علائمی وجود دارد که می‌توان با استناد به این علائم تشخیص درست داد که این بیمار مبتلا به کووید 19 شده است.

وی ادامه داد: اختلال در حس بویایی و چشایی از جمله علائمی است که مختص بیماران کرونایی است و در این دسته از بیماران بیشتر مشاهده می‌شود، در صورتی که در آنفلوآنزا اختلال در حس بویایی و چشایی کمتر دیده می شود. تب بالا بیشتر در بیماران آنفلوآنزایی دیده می‌شود در حالی که تب بالا در بیماران مبتلا به کووید 19 کمتر است. البته این دو بیماری در برخی علائم نظیر سردرد، خستگی، ضعف و ... مشترک هستند و این علائم به طور یکسان هم در کووید 19 و هم آنفلوآنزا دیده می‌شود.

دکتر فلاح در پاسخ به این پرسش که اگر آمار کرونا کاهش پیدا نکند و با آغاز فصل پائیز شاهد شیوع بیماری آنفلوانزا باشیم چه دردسرهایی برای کادر درمان و متولیان بهداشت و درمان ایجاد خواهد شد، اظهار کرد: با آغاز فصل سرما و شیوع بیماری آنفلوآنزا در کنار کروناویروس، قطعا سیستم بیمارستانی از پس بستری کردن بیماران متعدد برنخواهد آمد و کادر درمانی که از سال گذشته درگیر بیماری کووید 19 هستند، قطعا دچار فرسودگی و خستگی بیشتر خواهند شد.

وی تصریح کرد: تامین تجهیزات و امکانات دارویی و درمانی بیماران آنفلوآنزایی تا حدودی با بیماران مبتلا به کووید 19 متفاوت است، چرا که باید حتما یک سری داروهایی در شارژ دارویی سیستم درمانی و بیمارستانی یک شهر باشد تا مبتلایان دچار مشکل نشوند.

این پزشک متخصص بیماری های عفونی تاکید کرد: تا زمانی که آمار مبتلایان به بیماری کووید 19 تثبیت نشود و به یک حالت پایدار نرسیم، قطعا سیستم درمانی درگیر پیشگیری و درمان خواهد بود و تا زمانی که واکسن این بیماری به بازار عرضه نشود باید گفت متاسفانه وضعیت همان طوری خواهد بود که الان با آن درگیر هستیم.

انتهای پیام/

20 / 20 همپوشانی کرونا و آنفلوآنزا پزشک متخصص بیماری‌های عفونی و تب دکتر عادل فلاح خطرناک بودن همپوشانی بیماری ها اختلال در حس بویایی و چشایی اختلال در حس بویایی و چشایی تب بالا

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: تب بالا اختلال در حس بویایی و چشایی مبتلا به کووید 19 بیماری کووید 19 دو بیماری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۸۹۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛  معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که شناسایی کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم و ارجاع به مرکز توانبخشی و درمانی در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۲ نسبت به۶ ماهه نخست آن رشد چهار برابری داشته است افزود: در نیمه نخست سال ۱۴۰۲ ، ۲۰ کودک مبتلا به اوتیسم و در نیمه دوم سال گذشته ۸۰ کودک مبتلا به اوتیسم شناسایی شدند.

وی ادامه داد: در راستای اجرای دستورالعمل وزارتی و شیوه‌‎نامه پذیرش و ارائه خدمت به بیماران مبتلا به اختلال اوتیسم و همچنین اهمیت شناسایی به هنگام کودکان دارای طیف اوتیسم، فرایند شناسایی و غربالگری این بیماران طی جلسات متعددی با معاونت بهداشت، بهزیستی، آموزش و پرورش و مرکز توانبخشی و درمانی در سال گذشته بازبینی شد و آموزش پزشکان، بهورزان و مراقبان پایگاه های سلامت و مربیان مدارس سطح شهر به عنوان بخش مهمی از فرآیند شناسایی به طور ویژه در دستور کار قرار گرفت.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: با آموزش و حساس‌سازی افراد دخیل در شناسایی و غربالگری که با همکاری گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس و گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت انجام شد، شناسایی کودکان مبتلا به اوتیسم انجام و مبتلایان به مرکز توانبخشی و درمانی ارجاع شدند.

توحیدی افزود: در مرکز توانبخشی پس از انجام تست‌های تشخیصی و محرز شدن اختلال طیف اوتیسم توسط متخصص روانشناسی و آموزش کودکان استثنائی، اقدامات آموزشی و درمانی موردنیاز برای کودک آغاز می‌شود.

وی ادامه داد: هزینه مداخلات درمانی برای کودکان مبتلا به اوتسیم بسیار زیاد است به گونه‌ای که در ماه بین ۷۰ تا ۸۰ میلیون ریال برای هر کودک هزینه باید انجام شود اما خوشبختانه بخش قابل توجهی از هزینه‌های درمان این کودکان تا ۱۴ سالگی، در قالب بسته حمایتی بیماران خاص و صعب العلاج از سوی سازمان‌های بیمه‌گر و اداره بهزیستی به مرکز توانبخشی پرداخت و والدین هیچ گونه هزینه‌ای برای درمان فرزند خود برعهده ندارند.

این مسئول با بیان این که تشخیص ابتلا به اوتیسم در کودکان پسر حدود چهار برابر کودکان دختر است گفت: تشخیص ابتلای به اوتیسم غالبا بعد از ۲ سالگی دقیق‌تر است ولی به دلیل مراجعات دیرهنگام والدین با توجه به عدم پذیرش آنان، متاسفانه تشخیص ها بعد از زمان طلایی مداخله یعنی بعد از سن پنج سالگی صورت می‌گیرد.

توحیدی با تأکید بر این که هر چه کودک مبتلا به اختلال اوتیسم در سنین پایین تر و تا کمتر از سه سالگی شناسایی شود اقدامات درمانی برای او مؤثرتر خواهد بود افزود: علاوه بر پزشکان، مراقبان سلامت و مربیان مدارس و والدین نیز در صورت مشاهده رفتارهای غیرمعمول کودک خود نظیر رفتارهای کلیشه‌ای و تکراری، عدم ارتباط چشمی مناسب، عدم واکنش به صدا زدن نام و انجام بازی‌های تکراری و متعاقب آن مراجعه زودهنگام به پایگاه‌های بهداشتی، نقش مهمی در شناسایی و شروع روند درمانی کودک مبتلا به اختلال اوتیسم دارند.

دانشگاه علوم پزشکی نیشابور به ۵۸۰ هزار نفر جمعیت چهار شهرستان نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه، خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می‌کند.

 
 

دیگر خبرها

  • شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور
  • طب ایرانی زمینه ساز توریسم درمانی در کشور
  • زیرمیزی نماد ناهنجاری در عرصه سلامت
  • هر ۸۴۰ تولد؛ یک نوزاد مبتلا به شکاف لب / بهترین زمان جراحی برای بیماران
  • افزایش شیوع فیبریلاسیون دهلیزی در افراد میانسال
  • بخش عمد‌ه‌ای از سرماخوردگی‌ها کروناست
  • آیا هیپنوتیزم برای درمان بیماران مبتلا به سرطان مفید است؟
  • بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟
  • بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا