Web Analytics Made Easy - Statcounter

دولت آمریکا همچنان که فشار‌های خود بر هوآوی را افزایش می‌دهد، باید ریسک حرکت شرکت‌های فناوری چین به سمتی که خارج از کنترل آمریکا باشد را نیز به جان بخرد.     به گزارش تابناک اقتصادی؛ شرکت هوآوی، غول چینی صنعت تلفن همراه و مخابرات، از نخستین دقایق بامداد ۱۵ سپتامبر (۲۵ شهریور) دیگر قادر به خرید قطعات نیمه‌هادی حیاتی نخواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این تحریم جدید عملاً دست‌وپای هوآوی را خواهد بست، چرا که این شرکت از ضروری‌ترین قطعات نیمه‌هادی محروم خواهد شد. هوآوی بدون دسترسی به تراشه‌ها (قطعات نیمه‌هادی) نمی‌تواند به تولید تلفن‌های همراه هوشمند و تجهیزات شبکه‌های مخابراتی که کسب‌وکارش به آن‌ها وابسته است، ادامه دهد.

بر اساس آخرین قوانین وضع شده از سوی دولت آمریکا علیه هوآوی، شرکت‌های سراسر جهان اجازه نخواهند داشت تراشه‌های الکترونیکی که در آن‌ها از کیت‌های آمریکایی استفاده شده باشد را به شرکت هوآوی بفروشند و اگر این تحریم را نقض کنند، خود مشمول تحریم‌های آمریکا خواهند شد. هوآوی طی سال‌های اخیر همواره جزو مهم‌ترین مشتریان شرکت‌های تولیدکننده قطعات نیمه‌هادی در آمریکا بوده و سود قابل‌توجهی را نصیب تولیدکنندگان این تراشه‌ها کرده است. به همین دلیل این شرکت‌ها و مراجع صنعتی مربوطه ملتمسانه از دولت آمریکا خواسته‌اند که اجرای تحریم‌های جدید علیه هوآوی را به تعویق بیندازد؛ هرچند بعید به نظر می‌رسد که دولت آمریکا از تصمیم خود عقب‌نشینی کند.

شرکت هوآوی برای برون‌رفت از این وضعیت احتمالاً سه مسیر را پیش رو خواهد داشت و یکی از این سه مسیر را انتخاب خواهد کرد. مسیر اول این است که واشنگتن به تأمین‌کنندگان قطعات نیمه‌هادی مجوز‌هایی اعطا کند تا آن‌ها بتواند به‌صورت محدود اقدام به فروش تراشه‌هایی الکترونیکی به شرکت هوآوی کنند. این باعث می‌شود که شرکت هوآوی بتواند تا مدتی در بازار باقی بماند. شرکت تایوانی مدیاتک که یکی از تأمین‌کنندگان اصلی قطعات نیمه‌هادی برای شرکت هوآوی به شمار می‌رود، درخواست خود برای دریافت چنین مجوزی را به وزارت بازرگانی آمریکا تحویل داده است. البته دولت آمریکا به احتمال زیاد معافیتی برای تأمین‌کنندگانی که تراشه‌های طراحی‌شده توسط شرکت های‌سیلیکون (از شرکت‌های زیرمجموعه هوآوی) را تولید می‌کنند نیز صادر نخواهد کرد تا از این طریق یکی از نقاط قوت هوآوی را خنثی کند.

البته شاید حتی یک هوآوی به‌شدت ناتوان نیز آمریکا را راضی نکند. فضای غالب در وزارت بازرگانی آمریکا این است که با اعطای معافیت به تأمین‌کنندگان قطعات نیمه‌هادی برای شرکت هوآوی مخالفت شود. با این شرایط، شرکت هوآوی مجبور خواهد شد که دست به اقدامات ناامیدانه –مانند تولید تراشه‌های الکترونیکی در کارخانه‌های خود با استفاده از فناوری‌های قدیمی‌تری که به شرکت‌های آمریکایی وابسته نیستند- بزند. پیر فراگو از شرکت تحقیقاتی نیو استریت که در زمینه تحقیقات مخابرات و فناوری اطلاعات فعالیت می‌کند، انتظار دارد که هوآوی طی ۱۲ ماه آینده چنین سیاستی را در پیش گیرد.

اما این مسیر نیز در حال ناهموارتر شدن است. خبرگزاری رویترز در روز چهارم سپتامبر (۱۴ شهریور) گزارش داد که وزارت دفاع آمریکا طرحی را پیشنهاد کرده است که به‌موجب آن شرکت بین‌المللی تولید قطعات نیمه‌هادی (SMIC) که بزرگترین تولیدکننده این قطعات در چین است نیز مانند هوآوی در فهرست سیاه قرار خواهد گرفت.   پنتاگون می‌گوید شرکت SMIC با نیرو‌های مسلح چین همکاری می‌کند و به همین دلیل تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا محسوب می‌شود. قرار گرفتن شرکت SMIC در فهرست تحریم‌های آمریکا، کسب‌وکار این شرکت –که به ماشین‌آلات آمریکایی وابستگی زیادی دارد- را به سمت نابودی خواهد برد.   ارزش سهام این شرکت از زمان انتشار این اخبار (از ۱۰ روز قبل) حدود ۲۵ درصد کاهش یافته است. مقامات شرکت SMIC ضمن تکذیب هرگونه ارتباط با نیرو‌های مسلح چین اعلام کرده‌اند که ادعای اخیر پنتاگون آن‌ها را کاملاً در شوک فرو برده است. خطر قرار گرفتن در فهرست تحریم‌های آمریکا می‌تواند شرکت SMIC را از همکاری با شرکت «های‌سیلیکون» وابسته به هوآوی منصرف کند و یکی از امید‌های احتمالی هوآوی را بر باد دهد.

بدین ترتیب، هوآوی باید به مسیر سوم فکر کند. شاید هوآوی مجبور شود از بین ورشکسته شدن یا فروش بخشی از کسب‌وکار خود دست به انتخاب بزند که البته این مسئله فوراً اتفاق نخواهد افتاد.   هوآوی در پایان سال ۲۰۱۹ حدود ۳۷۱ میلیارد یوان (معادل ۵۳ میلیارد دلار) ذخایر نقدی در اختیار داشته است که این نقدینگی برای تأمین هزینه‌های عملیاتی شرکت طی ۱.۵ سال آینده کفایت خواهد کرد. اما اگر شدت فشار‌ها به حد غیرقابل تحمل برسد، شاید هوآوی تصمیم به فروش های‌سیلیکون بگیرد.   های‌سیلیکون به عنوان بازوی اصلی شرکت هوآوی در حوزه طراحی تراشه‌های الکترونیکی، یکی از پیشرفته‌ترین شرکت‌های جهان در حوزه فعالیت خود به شمار می‌رود. طبق بررسی‌های تحلیلگران مؤسسه تحقیقات بازار IC Insights که به‌صورت تخصصی درباره بازار قطعات نیمه‌هادی تحقیق می‌کند، شرکت «های‌سیلیکون» در نیمه نخست سال جاری میلادی از لحاظ میزان درآمد جزو ۱۰ شرکت برتر جهان در حوزه طراحی قطعات نیمه‌هادی بوده است.   در واقع های‌سیلیکون اولین شرکت چینی است که در حوزه طراحی قطعات نیمه‌هادی به چنین جایگاهی رسیده است.

از آنجا که های‌سیلیکون از بامداد ۱۵ سپتامبر دیگر اجازه نخواهد داشت که برای مالک خود یعنی هوآوی تراشه‌های الکترونیکی طراحی کند، این شرکت می‌تواند روی طراحی تراشه‌های الکترونیکی برای شرکت‌های ثالث در چین متمرکز شود و با این کار جریان درآمدی تازه‌ای را نیز برای هوآوی ایجاد کند. اگر هم که هوآوی مجبور به تعطیل کردن های‌سیلیکون شود، مهندسان و متخصصان اخراج‌شده از این شرکت می‌توانند به‌سرعت جذب تیم‌های تخصصی طراحی تراشه‌های الکترونیکی در سایر غول‌های فناوری چین از جمله علی‌بابا، تنسنت و بایت‌دنس شوند و یا حتی خودشان اقدام به تأسیس شرکت‌هایی برای طراحی تراشه‌های الکترونیکی کنند. گفته می‌شود برخی از آن‌ها قبل از اینکه کارشان را در های‌سیلیکون از دست بدهند، به فکر راه‌اندازی کسب‌وکاری برای خود افتاده‌اند.

هر یک از سه سناریوی فوق باعث نگرانی تولیدکنندگان قطعات نیمه‌هادی در آمریکا از جمله کوالکام خواهد شد. شرکت کوالکام در آخرین گزارش سالانه خود، از رقبایش در چین به عنوان تهدیدی برای سودآوری خود نام برده بود. در سال گذشته میلادی ۱۱.۶ میلیارد دلار از فروش ۲۴.۳ میلیارد دلاری شرکت کوالکام منحصر به بازار چین بوده است. اگر های‌سیلیکون از هوآوی جدا شود و به‌طور مستقل در حوزه طراحی و تولید قطعات نیمه‌هادی فعالیت کند، کوالکام با تهدیدی جدی در بازار چین مواجه خواهد بود.

هوآوی قصد دارد شجاعانه با تحریم‌های آمریکا روبه‌رو شود. این شرکت اعلام کرده است که امسال بیش از ۲۰ میلیارد دلار در بخش تحقیق و توسعه خود سرمایه‌گذاری خواهد کرد که این رقم ۵.۸ میلیارد دلار بیش از مخارج تحقیق و توسعه هوآوی در سال ۲۰۱۹ بوده و تقریباً با مخارج تحقیق و توسعه شرکت آمازون –که درآمدش دو برابر هوآوی است- برابری می‌کند. این شرکت تأثیرگذار چینی امیدوار است که منابع درآمدی جدیدی که کمتر در مقابل حملات آمریکا آسیب‌پذیر باشند، برای خود ایجاد کند.

بر اساس گزارش اتاق ایران؛ به نظر می‌رسد که حتی اگر جو بایدن رئیس‌جمهور آینده آمریکا شود، از شدت فشار‌های دولت آمریکا بر هوآوی کاسته نخواهد شد. اما همچنان که عمو سام فشار‌های خود بر هوآوی را افزایش می‌دهد، باید ریسک حرکت شرکت‌های فناوری چین به سمتی که خارج از کنترل آمریکا باشد را نیز به جان بخرد. هوآوی امیدوار است که تا آن زمان به هر طریق ممکن خود را حفظ کند.  

منبع: تابناک

کلیدواژه: دارا دوم کریم آتشی آیت الله صانعی طوبی کرمانی پرونده اکبر طبری توافق اسرائیل و بحرین هوآوی آمریکا فناوری چین دارا دوم کریم آتشی آیت الله صانعی طوبی کرمانی پرونده اکبر طبری توافق اسرائیل و بحرین تحریم های آمریکا قطعات نیمه هادی حوزه طراحی میلیارد دلار دولت آمریکا شرکت هوآوی خواهد شد بر هوآوی شرکت SMIC فشار ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۸۹۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فناوری در خدمت جنایت

جهان با هوش مصنوعی در دوره جدیدی از تحول فناوری و به تبع آن تحول در صنایع روبه‌رو شده است. اکنون در دوره جنگ‌های تعیین‌کننده در نظام بین‌الملل، هوش مصنوعی به سلاحی کارآمد در بخش‌های نظامی، اطلاعاتی و حتی رسانه‌ای مبدل شده و صاحبان این فناوری می‌توانند در کارزار میدانی نبرد از آن بهره ببرند.

به گزارش ایسنا، روزنامه ایران نوشت: پیشتازی ایالات متحده در موضوع هوش مصنوعی و شریک بودن آن در جنایات صهیونیست‌ها علیه مردم غزه و ارسال تجهیزات مرتبط، سبب شده که این فناوری با اهداف غیرانسانی و کمک به نیروهای ارتش در تشخیص غیرنظامیان و شبه‌نظامیان مورد استفاده قرار بگیرد.
در این بین، شبکه‌های اجتماعی و غول‌های رسانه‌ای مانند گوگل که در دسترس همگان قرار دارند، با استفاده از هوش مصنوعی و داده‌هایی که از کاربران خود جمع کرده‌اند به ارائه خدمات به رژیم صهیونیستی پرداخته‌اند.

گوگل و متا، شریکان جنایت اسرائیل
برخی اطلاعات فاش شده نشان می‌دهد، شرکت متا، مالک فیس‌بوک، واتساپ و اینستاگرام، از طریق داده‌های موجود در گروه‌های خانوادگی واتساپ، اطلاعاتی را در مورد فلسطینی‌ها برای هدف قرار دادن آنها و خانواده‌هایشان در اختیار ارتش اسرائیل قرار می‌دهند. طبق این اطلاعات، رژیم صهیونیستی از سامانه‌ای مجهز به هوش مصنوعی به نام «لاوندر» برای شناسایی فلسطینیان در غزه و سپس هدف قرار دادن آنها استفاده می‌کند؛ سامانه‌‎ای که ۳۷‌هزار فلسطینی را زیر نظر دارد. منابعی در ارتش اسرائیل و دستگاه‌های اطلاعاتی این رژیم اعتراف کرده‌اند که فلسطینی‌ها را هنگامی که در خانه و جمع خانواده حضور دارند نیز هدف قرار می‌دهند.
همچنین، بین گوگل و رژیم صهیونیستی قراردادی در قالب پروژه نیمبوس وجود دارد که دسترسی این رژیم و عوامل آن در شرکت گوگل را به حجم قابل‌توجهی از داده‌ها و اطلاعات انسان‌ها در اقصی‌نقاط جهان مهیا می‌کند. به بیان دیگر از طریق پیوند نزدیکی که رژیم اسرائیل با شرکت‌هایی نظیر گوگل پیدا می‌کند، عملاً می‌تواند به داده‌های کلان این شرکت‌ها دست پیدا کند و از آنها در راستای اقدامات سرکوبگرانه و جاسوسی‌اش بویژه علیه ملت فلسطین استفاده کند.
برخی کارشناسان می‌گویند که فراتر از استفاده رژیم از این دست فناوری‌ها بخصوص نرم‌افزارهای جاسوسی برای هدف قرار دادن غیرنظامیان، صهیونیست‌ها آنها روی مردم فلسطین آزمایش می‌کنند تا با رفع عیوب، بتوانند آنها را به کشورهای دیگر بفروشند.

آزادی بیان از نوع اخراج کارمندان گوگل!

در عرض ۲ هفته، گوگل حداقل۵۰ کارمند را که به ارتباط این شرکت با اسرائیل از طریق قرارداد نیمبوس(Nimbus) اعتراض کرده و در دفترهای گوگل در نیویورک، سانی‌ویل و کالیفرنیا تحصن کرده بودند، اخراج کرد. اعتراض کارکنان گوگل به قرارداد رایانش ابری این شرکت با دولت اسرائیل صورت می‌گیرد. این کارمندان، بخشی از گروهی به نام (No Tech for Apartheid)  هستند که از سال ۲۰۲۱ علیه قرارداد گوگل برای فروش فناوری به اسرائیل نامه می‌نویسند و اعتراضاتی برگزار می‌کنند. آنها پس از جنایات صهیونیست‌ها بعد از طوفان‌الاقصی، اعتراضات خود را تشدید کردند چرا که قرارداد مذکور، نظارت دولت اسرائیل بر فلسطینی‌ها را تقویت می‌کند و منجربه آوارگی و تبعیض بیشتر می‌شود. به گزارش سی‌ان‌ان، تظاهرات‌کنندگان طی بیانیه‌ای گفتند که برخی از کارگران اخراج شده در تحصن سه‌شنبه گذشته در دفاتر گوگل در نیویورک، سانی‌ویل و کالیفرنیا تنها نظاره‌گر بودند و فعالانه در فعالیت‌های محل کار شرکت نداشتند. این بیانیه این رفتارها را اقدامی تهاجمی و انتقام‌جویانه توسط غول فناوری خواند و آن را محکوم کرد.
در ادامه این بیانیه آمده است: «گوگل از قدرتی که کارگران در تحصن‌های تاریخی سه‌شنبه گذشته نشان دادند عصبانی است و البته از واکنش نادرستی که در حق آنها انجام داده خجالت‌زده است.» این گروه کارگری همچنین متعهد شد که به فعالیت‌های محل کار خود در گوگل ادامه دهد و گفت که امیدوار است این پیام را به مدیران شرکت بفرستد که: «ما دست از مبارزه برنمی‌داریم و عقب‌نشینی نمی‌کنیم.»
سخنگوی گوگل از بیان دقیق تعداد کارگرانی که به دلیل اعتراضات اخراج شده‌اند خودداری اما تأیید کرد که اخراج‌های بیشتری در صبح سه‌شنبه رخ داده است. هفته گذشته، در پی اعتراضات در گوگل، ساندار پیچای، مدیرعامل شرکت، یادداشتی را برای کارکنان ارسال کرد و از آنها خواست که از ابراز عقاید و بحث سیاسی در محل کار خودداری کنند.
جنایات رژیم صهیونیستی و قتل‌عام غیرنظامیان در غزه افکار عمومی امریکا را عمیقاً متأثرکرده و از این‌رو اعتراضات گسترده‌ای در مورد حمایت دولت ایالات متحده از اسرائیل در پردیس‌های دانشگاهی و شرکت‌های امریکایی در هفته‌های اخیر بالا گرفته است.

هوش مصنوعی در آزمایشگاه جنگ اوکراین
روز گذشته نیویورک‌تایمز گزارشی را در تشریح استفاده امریکا از هوش مصنوعی برای بالابردن مهارت هدف‌گیری پهپادها منتشر کرد.
این رسانه امریکایی نوشت که ارتش امریکا از درگیری اوکراین برای آزمایش فناوری جدید هوش مصنوعی استفاده می‌کند که به شناسایی اهداف در میدان نبرد با استفاده از فیلم‌های پهپاد کمک می‌کند. طبق این گزارش، تحقیقات در مورد این فناوری که «پروژه ماون»(Project Maven) نام دارد، ابتدا به‌عنوان یک قرارداد دولتی توسط گوگل شش سال پیش انتخاب شد. در این پروژه، پنتاگون می‌کوشد با استفاده از هوش مصنوعی تصمیم‌گیری را برعهده الگوریتم‌ها به جای سربازان و فرماندهان بگذارد. منابع اوکراینی در این زمینه نوشتند انبوهی از داده‌ها از منابع بی‌شماری، از ماهواره‌ها گرفته تا صفحات اینستاگرامی سربازان روسی، به پروژه ماون وارد شده و اوکراین هم درحال حاضر از آن استفاده می‌کند.
براساس گزارش‌ها، یکی از اهداف اصلی پروژه ماون توسعه تشخیص خودکار هدف در پهپادهاست که می‌توان به وسیله این تکنولوژی، پهپادهای انتحاری خودمختار تولید کرد. یک تحلیلگر به سی‌ان‌ان گفت که استفاده از این نوع اولیه هوش مصنوعی که به عنوان بینایی ماشین شناخته می‌شود، به پهپاد اجازه می‌دهد از زمین در مسیر پرواز خود برنامه‌ریزی کند، به این معنی که پهپاد نیازی به تماس با ماهواره‌ها ندارد. در همین راستا، اوکراین برخی از پهپادهای تهاجمی خود را به قابلیت هدف‌گیری دارای هوش مصنوعی مجهز کرده است که برای هدف قرار دادن صنعت انرژی روسیه استفاده شده است. نیویورک‌تایمز نوشت که مقامات پنتاگون اکنون می‌دانند که سیستم ماهواره‌های نظامی امریکا باید کاملاً متفاوت و شبیه ماهواره‌های کوچک ستاره‌لینک ایلان ماسک ساخته شوند.
به گفته بلومبرگ، این فناوری درحال بهبود است و هنوز راه زیادی در پیش دارد. زیرا هنگام تصویربرداری، سربازان می‌توانند ۸۴ درصد مواقع تانک را به درستی شناسایی کنند، درحالی که دقت هوش مصنوعی پروژه ماون نزدیک به ۶۰ درصد است و این رقم در شرایط برفی به ۳۰ درصد کاهش می‌یابد.
با این وجود و با توجه به توانایی روسیه برای انطباق سریع با فناوری‌های مورد استفاده طرف اوکراینی، مشخص نیست که آیا فناوری جدید اصلاً می‌تواند مسیر درگیری را تغییر دهد یا خیر.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فناوری در خدمت جنایت
  • ایران خواستار اشتراک دانش، فناوری و حمایت مالی کشور‌ها در بهبود حوزه‌های آبخیزداری مناطق خشک و نیمه‌خشک
  • هوآوی از نرم‌افزار جدید خودروی هوشمند رونمایی کرد
  • پخش مستند «نیمه شب ۲۴ آوریل» از شبکه دو سیما
  • ساخت ۳۰ دستگاه برج و قطعات فنی توربین بادی در ماشین‌سازی اراک
  • نیویورک‌تایمز: جنگ اوکراین برای ارتش آمریکا حکم رگه طلا را دارد
  • دادگاه عالی آمریکا درباره اسلحه ارواح تصمیم می‌گیرد
  • وزیر بازرگانی آمریکا: تحریم علیه هوآوی جواب داد
  • وجود ابهام درباره نحوه صدور تاییدیه‌های فنی قطار ملی مترو توسط ۲ شرکت اروپایی
  • تولید دستگاه دمنده گاز CO۲ برای آندوسکوپی در ایران