Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@07:12:51 GMT

کتابخانه تخصصی اشتراکات کشورهای همسایه خزر ایجاد شود

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۹۱۱۱۹

کتابخانه تخصصی اشتراکات کشورهای همسایه خزر ایجاد شود

ایسنا/گیلان رئیس مجمع نمایندگان گیلان، خواستار ایجاد کتابخانه تخصصی اشتراکات فرهنگی، اقتصادی و گردشگری کشورهای حاشیه دریای کاسپین در شهرستان بندرانزلی شد و گفت: ایجاد این کتابخانه عمومی برای استفاده محققین و علاقمندان به اشتراکات فرهنگی کشورهای همسایه مهم و موثر خواهد بود.

احمد دنیامالی در دیدار با مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان، حوزه فرهنگ را مکانی مناسب برای سرمایه گذاری پرسود دانست و با بیان اینکه در کشور ما به مقوله توسعه فرهنگی، خصوصا ترویج امر کتاب و کتابخوانی آنچنان که شایسته است توجه نمی شود، خاطرنشان کرد: به همین دلیل امروز فضای مجازی که بدون هیچگونه نظارت مستمر در دسترس همگان قرار داشته و حجم اطلاعات دریافتی افراد از این منبع عمقی ندارد، به عنوان اصلی ترین مرجع مطالعاتی افراد قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اظهار تاسف از بی توجهی برخی از نمایندگان مردم در مجلس به حوزه فرهنگ کشور، از به حد نصاب نرسیدن اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس تا به امروز خبر داد و گفت: این کمیسیون علیرغم اهمیت بسیار بالا، جزو دو کمیسیونی است که اعضای آن به حد نصاب نرسیده و به مشکلات فراوان جامعه فرهنگی کشور و دغدغه مندان این حوزه در آن به نحو شایسته رسیدگی نمی شود.

رئیس مجمع نمایندگان گیلان توجه به مقوله کتاب و کتابخوانی را تضمین کننده آینده کشور و موجب تربیت نسل های آگاه عنوان و خاطرنشان کرد: در کشوری که توجه به امر کتاب و کتابخوانی اولویت اصلی نیست انتظاری جز ازدحام پشت درب های مراجع قضایی نمی توان داشت.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، مقوله آموزش همگانی و پژوهش محوری در جامعه را یکی دیگر از ابزارهای توسعه در همه زمینه ها عنوان کرد و با اظهار علاقمندی برای کمک به ایجاد زیرساخت ها در این حوزه، کتابخانه های عمومی را یکی از مهمترین بسترهای رسیدن به این هدف مهم دانست که می توانند زمینه های آموزش عمومی را در محلات محیا کنند.

وی ایجاد جذابیت در بحث کتاب با تشکیل پاتوق های کتابخوانی را یکی دیگر از پیشنهادات خود برای رونق این بخش عنوان کرد و گفت: این پاتوق های کتابخوانی که در اقصی نقاط کشور توسط افراد دغدغه مند ایجاد شده اند می توانند با محوریت کتابخانه ها و با حمایت مستمر این مجموعه به صورت جدی تری اقدامات ترویجی خود را به انجام برسانند.

دنیامالی، استفاده از ظرفیت خیرین کتابخانه ساز و حامیان امر کتاب و کتابخوانی را در رفع بخش عمده ای از مشکلات نهاد کتابخانه های عمومی مهم توصیف کرد.

وی همچنین پیگیری احداث کتابخانه عمومی مسکن مهر رشت، کتابخانه عمومی روستای آبکنار بندرانزلی و نیز تکمیل پروژه بزرگ کتابخانه مرکزی رشت را از مهمترین اولویت های مجمع نمایندگان گیلان عنوان و پیشنهاد کرد کتابخانه تخصصی اشتراکات فرهنگی، اقتصادی و گردشگری کشورهای حاشیه دریای کاسپین در شهرستان بندرانزلی ایجاد شود.

رئیس مجمع نمایندگان گیلان اضافه کرد: ایجاد این کتابخانه عمومی برای استفاده محققین، دانشجویان رشته های مختلف و علاقمندان به اشتراکات فرهنگی کشورهای همسایه دریای کاسپین مهم و موثر خواهد بود.

پریسا کرمی، مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان نیز در دیدار با رئیس مجمع نمایندگان استان، با برشمردن اقدامات فرهنگی مجموعه کتابخانه های عمومی ویژه عموم مردم و علاقمندان به کتاب و کتابخوانی، برگزاری دوره های مختلف آموزشی، نشست های کتابخوانی، محافل ادبی شعر و داستان، نقد و رونمایی کتاب و نیز ایجاد بخش های ویژه و مستقل کودک در کتابخانه ها را بخشی از این اقدامات فرهنگی برشمرد.

وی با اشاره به تلاش شبانه روزی و مستمر کتابداران و دست اندرکاران مجموعه نهاد کتابخانه های عمومی در پیشبرد اهداف فرهنگی در کشور به مشکلات فراوان این مجموعه در حوزه قانونی، مالی و هزینه ای اشاره کرد و با بیان اینکه تنها درآمد کتابخانه های عمومی از محل حداقل نیم درصدی درآمدهای هفتگانه شهرداری هاست، بر ضرورت همکاری شهرداری ها برای پرداخت سهم کتابخانه ها از این محل تاکید کرد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان، با اشاره به هزینه های سنگین نگهداری بنای ساختمان کتابخانه ها، حقوق و مزایای کارکنان و خرید تجهیزات و انجام تعمیرات فیزیکی این کتابخانه ها، کمبود منابع مالی و عدم پشتوانه مناسب قانونی از مجموعه کتابخانه های عمومی را بزرگترین مشکل این نهاد برشمرد و از رئیس مجمع نمایندگان استان گیلان خواست این موضوع را در مجلس مطرح کند.

کرمی، آسیب های پیش روی ناشی از عدم توجه به فرهنگ کتاب و کتابخوانی، کتابداران و فعالین حوزه کتاب را در آینده ای نه چندان دور متوجه همه افراد جامعه عنوان کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی نهاد كتابخانه هاي عمومي درياي خزر مجمع نمایندگان گیلان رئیس مجمع نمایندگان کتاب و کتابخوانی اشتراکات فرهنگی کتابخانه عمومی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۹۱۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه کتابخانه‌های سیار در دستورکاراست/ایجادزنگ کتابخوانی درمدارس

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی رمضانی بعدازظهر چهارشنبه در جمع اصحاب رسانه کردستان، به وضعیت کتابخانه‌های عمومی کشور اظهار کرد: شبکه کتابخانه کشور شامل سه هزار و ۸۰۰ کتابخانه مشارکتی و خصوصی و ۲ هزار و ۸۰۰ کتابخانه زیر نظر نهاد کتابخانه عمومی است.

وی با اشاره به جایگاه ایران در داشتن کنابخانه عمومی بیان کرد: در دنیا جزو ۲۰ کشور اول هستیم که کتابخانه دارد و در آسیا جزو پنج کشور اول هستیم.

وی افزود: شبکه به دلیل ایجاد دسترسی و خدمات به منظور ارائه خدمت به مردم فعالیت داریم و تنوع فعالیت در عرصه کتابخانه‌ها را برای عموم مردم شاهدیم.

رمضانی خاطرنشان کرد: در کشور دستگاه‌ها برای افزایش خدمات و توسعه فعالیت کرده کار می‌کنند اما کمتر دستگاهی داریم که به سمت گسترش و تنوع خدمات پیش رفته باشد که کتابخانه های عمومی به همت دولت سیزدهم در این راستا قدم برداشته است.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور اعلام کرد: اداره کتابخانه عمومی در دنیا حکومتی اداره می‌شود اما در ایران در این دولت تاکید شده که برای استفاده از ظرفیت مردمی کار شود و ما این مسیر را شروع کرده‌ایم و مردم با حضور خود نقشی در اداره کتابخانه‌های عمومی دارند.

تکمیل پروژه‌های نیمه تمام کتابخانه‌های عمومی در کشور

وی تصریح کرد: سیاست دولت اتمام پروژه‌های نیمه تمام است و بسیاری از پروژه‌ها که سال‌ها متوقف شدند در این دولت تکمیل و به بهره‌برداری رسیده‌اند و کتابخانه‌های عمومی نیز به‌دنبال تکمیل پروژه‌های نیمه تمام است.

وی گفت: براساس دستور رئیس جمهور، توسعه کتابخانه‌های سیار نیز در دستور کار است که در مناطق حاشیه شهر و روستاها مدنظر است.

وی با بیان اینکه اکنون بیش‌از ۵۰ کتابخانه سیار داریم، اضافه کرد: باید ۲۰۰ خودرو به کتابخانه سیار تجهیز و راه‌اندازی می‌شوند.

رمضانی به برنامه‌های در دست اقدام این نهاد در سطح کشور پرداخت و یادآور شد: پیشنهاد داده‌ایم تا مدارس به کتابخانه عمومی متصل شوند و زنگ کتابخوانی در مدارس را داشته باشیم که مقدمات انعقاد تفاهمنامه پیش رفته است.

برگزاری ۷۰۰ محفل ادبی در کتابخانه‌های عمومی کشور

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور اضافه کرد: ۷۰۰ محفل ادبی در کتابخانه‌های کشور شکل گرفته و ۴ هزار و ۷۰۰ ساعت در محافل قرآنی کتابخانه‌های کشور نیز فعالیت صورت گرفته است.

وی از اهتمام نماینده ولی فقیه و استاندار کردستان در حوزه فرهنگ تقدیر کرد و ادامه داد: ۱۰ شهر کردستان فاقد کتابخانه است و باید در صورت تخصیص فضای مناسب کتابخانه راه‌اندازی و تجهیز خواهیم کرد.

رمضانی عنوان کرد: ۱۰ میلیون نفر عضو کتابخانه‌های عمومی کشور هستند و سه میلیون نفر در این کتابخانه‌ها با امانت بردن کتاب و یا شرکت در فعالیت‌های فرهنگی کتابخانه‌ها فعالیت داشته‌اند.

وی اذعان کرد: سند ملی خواندن در شورای فرهنگ عمومی به تصویب رساندیم که اگر ابلاغ شود در سطح کلان برای کتابخوان‌تر کردن مردم مواردی مورد توجه قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه کتاب کودک و نوجوان پرفروش‌ترین کتاب‌های کشور هستند، افزود: سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۰۰ هزار عنوان کتاب منتشر شد که اتفاق فرهنگی بزرگی محسوب می‌شود.

کد خبر 6087741

دیگر خبرها

  • توسعه کتابخانه‌های سیار و ایجاد زنگ کتابخوانی در مدارس کشور
  • رشد ۳ برابری فعالیت‌های فرهنگی در کردستان
  • طرح کتابخانه‌های بدون کتاب در کشور اجرا شده است/ بی مهری نسبت به کتابخانه‌های عمومی کردستان
  • توسعه کتابخانه‌های سیار در دستورکاراست/ایجادزنگ کتابخوانی درمدارس
  • اجرای طرح کتابخانه‌ بدون کتاب در کشور/۱۰شهر کردستان فاقد کتابخانه
  • مسئولین استان نسبت به کتابخانه‌ها متفاوت عمل کنند
  • نحوه مدیریت و رویکرد کتابخانه‌های عمومی استان زنجان متحول شده است
  • فرهنگ کتابخوانی را بین پیشکسوتان جهاد و مقاومت ترویج دهیم
  • لزوم اجرای برنامه های فرهنگی با محوریت کتاب و کتابخوانی
  • ترویج فرهنگ کتابخوانی نیاز امروز جامعه است