Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- زلزله زدگان رامیان درحالی زیر سقف آسمان روزگار سپری می‌کنند که امیدوارند وعده‌های معیشتی، بازسازی و نوسازی مسئولان در این منطقه قبل از آغاز فصل سرما محقق شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رامیان، بامداد 17 شهریور ماه امسال بود که تکان‌های شدید لرزه بر اندام کوهستان انداخت و سقف‌های ترک خورده و دیوارهای لرزان محل سکونت اهالی یکی یکی فرو ریخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صداهای مهیب و شکسته شدن شیشه‌ها و ریختن سنگ و چوب‌ها از سقف خبر از ویرانی منطقه می‌داد. اما هنوز سیاهی شب واقعیت حادثه را پوشانده بود تااینکه خورشید بالا آمد و ویرانی خانه نمایان شد.

نورخورشید به ساکنان روستاهای کوهستانی رامیان از جمله قورچای، ویرو، الهادی و سایر مناطق آسیب دیده نشان داد که فعلا خبری از خانه و کاشانه نیست.

اهالی مات و مبهوت به ویرانه‌ها چشم دوخته بودند و گویا خود را در سوز سرمای زمستان در این ویرانه‌ها و بدون هیج سرپناهی تصور می‌کردند.  از آن واقعه و نگرانی اولیه یک هفته گذشته و اگرچه اغلب مسئولان خبر از آغاز روند بازسازی یا ایمن‌سازی مسکن اهالی داده‌اند اما فراموش نکنیم زمستان در راه است و شروع فصل سرما معطل دستورالعمل و بخشنامه نمی‌ماند. پس باید آستین بالازد تا امسال زمستان برای اهالی منطقه حادثه دیده قابل تحمل باشد.

قائم مقام نماینده ولی‌فقیه در بنیادمسکن: خانه‌های زلزله‌زدگان استان گلستان تا قبل از زمستان ساخته می‌شود

عضو مجمع نمایندگان گلستان: اقدام‌های انجام شده در مناطق زلزله‌زده کافی نیستاجرای پروتکل‌های بهداشتی در محل اسکان زلزله‌زدگان رامیانی/ بسته‌های بهداشتی بین روستائیان توزیع شد

 آنطور که فرماندار رامیان گفته زلزله 17 شهریور بیشتر از 20 میلیارد تومان خسارت به روستاهای این شهرستان وارد کرده که عمده آن در بخش مسکونی است. این درحالی است که براساس آخرین آمارها 195 واحد مسکونی روستایی به ویژه در قورچای، ویرو، الهادی، رضی و کشکک دچار خسارت شده که از این تعداد 71 واحد تعمیری است و 124 واحد دیگر نیاز به بازسازی دارد.

حمیدرضا چوبداری در بازدیدی که تعدادی از اهالی رسانه استان گلستان از روستای زلزله‌زده قورچای داشتند، با اشاره به خسارت‌های این حادثه در مناطق روستایی شهرستان رامیان اظهارداشت: براساس آخرین برآوردها 20 میلیارد و 560 میلیون تومان خسارت در پی وقوع زمین لرزه 5.1 ریشتری در این شهرستان ایجاد شده که عمده آن در بخش مسکونی و بخش کمی هم در زمینه دامداری‌ها و مرغداری‌های سنتی بوده است.

وی با بیان اینکه احداث خانه‌های زلزله‌زدگان در مدت کوتاهی آغاز شده است، گفت: با توجه به شرایط منطقه تلاش می‌کنیم تا قبل از شروع زمستان خانه‌ها را بسازیم و تحویل مردم بدهیم.

فرماندار رامیان گفته کسانی که زمین ندارند و خانه‌هایشان تخریب شده پس از آواربرداری، درجاسازی می‌شود و کسانی هم که زمین کافی دارند در قسمت دیگری بنای ساختمان جدید را می‌گذارند.

بیمه به هر واحدمسکونی 25 میلیون تومان غرامت می‌دهد

موضوع دیگری که فرماندار رامیان به آن اشاره کرد بیمه منازل مسکونی روستایی در این شهرستان است که هرچند مبالغ در مقایسه با حجم خسارت‌ها چندان زیاد نیست، اما در زلزله اخیر نیز به کمک امر بازسازی آمده است.

چوبداری در این باره گفت: همه منازل مسکونی روستایی شهرستان را سال قبل بیمه کردیم که کمک خوبی برای بازسازی است. بیمه واحدهای مسکونی در بحث فرهنگ سازی موضوع مهمی است که می‌تواند پشتوانه خوبی برای جبران خسارت‌ها باشد.

به گفته وی 20 میلیون تومان برای ساختمان و 5 میلیون تومان برای تهیه لوازم از سوی بیمه به مالکان خسارت‌دیده پرداخت خواهدشد. علاوه براین 50 میلیون تومان تسهیلات قرض‌الحسنه 15 ساله نیز به این واحدها اختصاص پیدا می‌کند.

فرماندار رامیان افزود: با هماهنگی بنیاد مسکن حتی منازلی که در زلزله آسیب ندیده اما خشتی و گلی است هم می‌توانند از تسهیلات نوسازی و بهسازی بافت روستایی استفاده کنند.

دانش‌آموزان قورچای نه " شاد" دارند نه امکان آموزش حضوری

تنها مدرسه روستای قورچای که کانون اصلی زمین لرزه بود، به اسکان اضطراری زلزله‌زدگان و برپایی چادرها اختصاص پیدا کرده است. هرچند مدرسه آسیبی در این حادثه ندیده اما شرایط نیز برای حضور دانش‌آموزان بر سرکلاس‌های درس فراهم نیست.

کودکانی که باید این روزها حضوری و غیرحضوری درس بخوانند، در میان ویرانی‌های ناشی از زلزله مشغول بازی هستند و تکلیف‌ درس و مشق آنان مشخص نیست.

فرماندار رامیان درباره این موضوع هم گفت: با توجه به خسارات ایجاد شده به تاسیسات و زیرساخت‌های ارتباطی  اینترنت روستای قورچای دچار مشکل شده است و از طرفی امکان آموزش حضوری در شرایط فعلی وجود ندارد.

وی قول داد در جلسه آینده شورای آموزش و پرورش که روز چهارشنبه برگزار می‌شود تدبیری برای آموزش این دانش‌آموزان اندیشیده شود.

روستای قورچای 30 دانش‌آموز در مقطع ابتدایی دارد و دانش‌آموزان مقاطع بالاتر در مدارس شبانه‌روزی تحصیل می‌کنند.

کرونا، معضل جدی برای زلزله‌زدگان

اما اگر حتی از تمام این نگرانی‌ها بگذریم نباید فراموش کنیم که متاسفانه هنوز ویروس کرونا و مشکلات سلامتی ساکنین در منطقه حادثه دیده جدی است و باید در این زمینه برنامه‌ریزی دقیقتری انجام شود. این نگرانی درحالی افزایش می‌یابد که اخبار نشان می‌دهد این منطقه جزو مناطق قرمز کرونایی استان شناخته شده و همچنان رعایت حداکثری پروتکل‌های بهداشتی الزامی‌است.

فرماندار این شهرستان در این زمینه به رسانه‌ها گفت: قرار شده تا آنهایی که در چادرها اسکان یافته‌اند، برای ایمنی بیشتر و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی چادرشان را به حیاط منزل خود انتقال دهند.

دانشگاه علوم پزشکی و مرکز بهداشت نیز از همان روز نخست مواد ضدعفونی کننده و ماسک به اندازه کافی در اختیار روستاییان قرار داده و گروه‌های درمانی نیز در منطقه مستقر هستند. این درحالی است که علاوه فعالیت یاد شده  خانه‌ها و چادرهای روستاییان نیز روزانه گندزدایی می‌شود.

چوبداری درباره حضور گروه‌های جهادی و بسیج سازندگی در منطقه گفت: در روز نخست پس از حادثه که رفت و آمدها به روستا زیاد بود و هنوز اوضاع سرو سمان نگرفته بود، سپاه وارد عمل شد و کمک زیادی برای توزیع غذا و تأمین مایحتاج مردم انجام داد.

وی گفت: رایزنی‌هایی با فرمانده سپاه شهرستان رامیان داشتیم تا بتوانیم از تجهیزات فنی و ماشین‌آلات آنها برای آواربرداری، حمل نخاله، پی کنی و غیره استفاده کنیم و به طور قطع در زمان ساخت و ساز واحدها نیز در کنار ما خواهند بود.

بخشودگی و تمدید تسهیلات کشاورزان زلزله‌زده

از سوی دیگر نکته مهم این است که بخش عمده درآمد ساکنان منطقه دامپروری و کشاورزی بوده که حادثه زلزله خسارات بالایی به این دو بخش یعنی معیشت ساکنان وارد کرده و اهمیت توجه به معیشت کشاورزان نیز غیرقابل انکار است.

فرماندار رامیان در این زمینه اظهار داشت: بروز این حادثه به واحدهای دامپروری و مرغداری خساراتی وارد کرده که صاحبان برای ادامه فعالیت خود نیازمند تسهیلات هستند تا بتوانند چرخه اقتصادی خود را در حرکت نگهدارند.

در همین زمینه صیادی، سرپرست بانک عامل استان از امهال تسهیلات کسانی که سررسید اقساط آنها فرارسیده خبر داد و گفت: کشاورزان خسارت‌دیده می‌توانند به بانک مراجعه کنند تا بدون هیچ پیش دریافتی تسهیلات آنان تمدید شود تا دست‌کم بخشی از مشکلات معیشتی آنان کاهش پیدا کند.

انتهای پیام/581/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: فرماندار رامیان میلیون تومان دانش آموزان زلزله زدگان زلزله زده خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۹۱۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشاورزان خسارت دیده استان بوشهر برای مهلت تسهیلات مراجعه کنند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ شاپور رضایی اظهار داشت: تسهیلات کشاورزان و تولید کنندگان بخش کشاورزی که در اثر حوادث پیش بینی نشده از ابتدای سال ۱۳۹۴ تا پایان سال ۱۴۰۲ دچار خسارت شده‌اند تا سقف ۲ میلیارد ریال معادل ۲۰۰ میلیون تومان مشمول مهلت ازقانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور می‌شوند.

وی افزود: همه کشاورزان و تولید کنندگان بخش کشاورزی خسارت دیده می‌توانند با مراجعه به بانک‌های عامل و یا جهاد کشاورزی در خواست کتبی ارائه کنند.

رضایی تاکید کرد: پس از بررسی‌های لازم و تأیید نهایی، اصل تسهیلات دریافتی به مدت سه سال امهال و سود و جرایم دیر کرد آن توسط دولت تأمین و پرداخت می‌شود.

دیگر خبرها

  • کشاورزان خسارت دیده استان بوشهر برای مهلت تسهیلات مراجعه کنند
  • پیش بینی کشت ۲۰ هزار هکتار پنبه در گلستان
  • ۷۰ نقطه حادثه در مسیرهای اربعینی ایمن سازی شدند
  • چتر حمایتی بانک کشاورزی بر سر کشاورزان کردستانی + فیلم
  • کشاورزان خسارت دیده استان بوشهر برای امهال تسهیلات مراجعه کنند
  • مدیران پروازی ناکارآمد، باعث تحمل هزینه‌های سنگین مالی در بوشهر هستند
  • آتش‌سوزی خانه‌ای در بلوار ناصر حجازی
  • تکیه سادات اخوی نونوار می‌شود
  • ایمن سازی نقاط حادثه خیز آزادراه کرج_قزوین
  • وقتی زلزله می‌شود در اعماق زمین چه خبر است؟