Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-03-28@12:34:53 GMT

ویروس کرونا سلول‌های مغز را می‌کشد

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۹۷۲۱۸

ویروس کرونا سلول‌های مغز را می‌کشد

تحقیق جدیدی نشان داده ویروس کرونا چطور به سلول های مغز حمله می برد و آن ها را می کشد تا نسخه های بیشتری از خود تولید کند. این تحقیق مؤید گزارشاتی است که تا به حال درباره ی تجربه ی هذیان گویی و مه آلودگی مغز در مبتلایان کرونا وجود داشته است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ دانشمندان در این تحقیق موفق شدند نشان دهند ویروس کرونا با نفوذ به سلول های مغز، از ساز و کار آن ها برای تکثیر خود بهره می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این فرآیند، سلول های مغزی مجاور سلول عفونی شده هم اکسیژن خود را از دست می دهند و در نهایت از بین می روند.

تا به حال تصور نمی شد آثار ویروس کرونا بر مغز نقشی در مرگ مبتلایان این ویروس داشته باشد، اما محققان می گویند وجود یک عفونت مغفول مانده در سلول های مغزی ممکن است باعث مرگ شود.

محققان از ارگانوئیدهای مغزی  – مغزهای مینیاتوری آزمایشگاهی ساخته شده از سلول های بنیادی انسان – و همینطور موش ها برای تحقیق بر روی نحوه ی حمله ی ویروس کرونا به سلول های مغز استفاده کردند.

ویروس کرونا در ارگانوئیدها پس از حمله به سلول های مغزی، نه تنها کنترل ساز و کار آن ها را در دست می گرفت بلکه فعالیت آن ها را بیشتر می کرد.

سلول مغزی عفونی شده در همان حال که مشغول تولید نسخه های بیشتری از ویروس کرونا است، از قرار معلوم محیط اطراف خود را هم مسموم می کند.

سلول های مجاور سلول عفونی شده وارد حالتی از تجزیه به نام متابولیسم کاتابولیک می شوند.

محققان در بررسی های خود متوجه وجود نشانه هایی از فقدان اکسیژن در داخل و اطراف سلول های مجاور شدند، امری که محققان دیگر هم در پژوهش های قبلی به آن مشکوک شده بودند.

تمامی این موارد در نهایت منجر به مرگ سلول می شود.

سلول های مغزی یا همان نورون ها، از طریق سیگنال های الکتریکی با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند.

در یک مغز سالم این سیگنال ها از طریق شبکه ی گسترده ای از نورون ها حرکتی سریع و یکپارچه دارند. این شبکه ی گسترده به یک شاهراه اطلاعاتی عظیم با اتصالاتی پیچیده می ماند.

اما سلول های مرده مانند چاله های کف جاده، در جا به جایی روان اطلاعات وقفه ایجاد می کنند.

وجود این سلول های مرده در مغز باعث پراکنده شدن اطلاعات می شود، به همین دلیل است که کسانی که دچار آسیب های مغزی تروماتیک می شوند یا در مراحل اولیه ی بیماری آلزایمر به سر می برند، ممکن است دچار مشکلی به نام «مه آلودگی مغز» شوند.

عفونت های ویروسی معمولاً آنقدر طول نمی کشند که مشکلات بیماری آلزایمر را ایجاد کنند، اما اگر ویروسی بتواند سلول های مغزی را از بین ببرد، یعنی همان کاری که از ویروس کرونا برمی آید، این مسأله هم می تواند باعث بروز مشکلات شناختی یا هذیان گویی در فرد شود.

تحقیقات هم بروز این مشکلات در بخش قابل توجهی از مبتلایان کووید-۱۹ حکایت دارد.

حالا که معلوم شده ویروس کرونا می تواند به مغز حمله کند، دانشمندان باید بفهمند ویروس چطور خود را به مغز می رساند و در این مورد چه کاری می توان انجام داد.

با این حال تحقیق دیگری هم به تازگی انجام شده که نتایج دلگرم کننده ای داشته است. محققان در این پژوهش پی به وجود آنتی بادی هایی در برابر ویروس کرونا در مایع مغزی نخاعی مبتلایان کووید-۱۹ بردند.

وقتی محققان این آنتی بادی ها را در معرض ارگانوئیدهای مغزی قرار دادند، پروتئین های ایمنی موفق شدند مانع از عفونی شدن مغزهای آزمایشگاهی شوند.

نتیجه ی این آزمایش از این جهت دلگرم کننده است که نشان می دهد شاید با ساخت یک واکسن یا روشی درمانی با استفاده از آنتی بادی ها، بتوانیم از مغز در برابر ویروس کرونا محافظت کنیم.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آلزایمر سلول های بنیادی مشکلات مغز ویروس سلول های مغز سلول های مغزی ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۹۷۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از ربات ۱۸۵ هزار یورویی هوش مصنوعی در پرورش لاله‌های سالم

ایتنا - مزارع لاله در کشور هلند از سوی انواع ویروس‌ها مورد تهدید بودند تا اینکه یک ربات هوش مصنوعی وارد عمل شد و به داد کشاورزان رسید.
این ربات هوشمند که «تئو» نام دارد، شب و روز نمی‌شناسد و در همه روزهای هفته از جمله آخر هفته‌ها و شب‌ها هم حواسش به مزارع لاله هلندی است و تک تک گل‌های بیمار را شناسایی می‌کند.

این ربات مکعبی‌شکل در هنگامه فصل بهار و در زمان شکوفا شدن گل‌های رنگین، همچون یک سلاح پیشرفته جدید در خدمت نبرد برای ریشه‌کن کردن بیماری‌ها و آفت‌ها از مزارع لاله عمل می‌کند.

این ربات در صبح‌های بادخیز بهاری، در امتداد ردیف‌هایی از لاله‌های زرد و قرمز حرکت می‌کند و تک‌تک گیاهان را وارسی می‌کند و در صورت لزوم، پیازهای بیمار را نابود می‌کند تا از انتشار «ویروس شکستگی گل لاله» جلوگیری کند. پیازهای مرده پس از برداشت از پیازهای سالم جدا می‌شوند.

«ویروس شکستگی گل لاله / TBV» رشد و نمو گل‌ها را متوقف می‌کند و منجر به کاهش رشد گل‌ها و ضعیف‌تر شدن آن‌ها می‌شود. علاوه بر این، باعث می‌شود تا خود پیاز گل نیز ضعیف شده و در نهایت آن‌ها را از شکفتن می‌اندازد.

برای مقابله با این نوع از ویروس، هم اکنون تعداد ۴۵ ربات هوشمند در حال گشت‌زنی در مزارع لاله در سراسر هلند هستند.

با گرم شدن هوا، کشاورزان به فصل اوج کار خود نزدیک می‌شوند و شکوفا شدن پیازهای گل به صورت قلمبه‌های رنگی رنگی گردشگران زیادی را از سراسر جهان به خود جذب می‌کند.

در سال‌های گذشته، شناسایی ویروس گل‌های لاله به صورت انسانی و دستی انجام می‌شد. با این حال به نظر می‌رسد قیمت این ربات تا حدی مقرون به صرفه نباشد چرا که با قیمت ۱۸۵ هزار یورویی آن می‌توان یک ماشین اسپورت بسیار زیبا خرید.

با این حال، یک کشاورز هلندی در این رابطه می‌گوید که ترجیح می‌دهد این ربات را داشته باشد «چرا که یک ماشین اسپرت نمی تواند لاله‌های بیمار را از زمین بیرون بکشد. بله، گران است، اما کمتر و کمتر کسی پیدا می‌شود که واقعاً بتواند لاله‌های بیمار را با دقت تشخیص بدهد.»

عملکرد این ربات چگونه است؟
سرعت این خودرو خیلی آهسته‌تر از یک خودروی اسپورت است و با سرعت یک کیلومتر در ساعت در لابه‌لای شیارهای مزارع چرخ میزند و نوارهای قرمز رنگی را که روی برگ‌های گل‌های آلوده تشکیل می‌شوند را رصد می‌کند.

این ربات با دوربینی که در جلوی آن تعبیه شده از لاله‌ها هزاران عکس می‌گیرد و با مدل هوش مصنوعی خود تشخیص می‌دهد که کدام گیاه بیمار است یا خیر.

هوش مصنوعی به این ربات این امکان را می‌دهد تا گل‌های بیمار را شناسایی کند و مختصات GPS بسیار دقیق آن‌ اجازه می‌دهد تا گل‌های بیمار را تعیین موقعیت کند.

دیگر خبرها

  • افراد بزرگسال تا ۸۰۰ بار در روز صورت خود را لمس می‌کنند/ ما چطور مریض می‌شویم؟
  • کشف سرنخ های جدید برای شناسایی بیماری‌های خودایمنی
  • راز کثیف؛ دستان ما چگونه بیماری‌ها را انتقال می‌دهند؟
  • ساخت حسگری دقیق برای نظارت بر سلول‌های قلب
  • استفاده از ربات ۱۸۵ هزار یورویی هوش مصنوعی در پرورش لاله‌های سالم
  • آلودگی نوری در شب ریسک سکته مغزی را افزایش می دهد
  • دستان ما چگونه بیماری‌ها را منتشر می‌کنند؟
  • (تصاویر) تکرار تاریخ؛ شباهت همه گیری آنفلوآنزای اسپانیایی و کرونا
  • ضربه ویروس فیفا به سردار و 10 بازیکن سری آ
  • ضربه سخت ویروس فیفا به سردار و 10 بازیکن سری آ