Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-23@09:42:40 GMT

مزایا و معایب «بلاک چین» و کاربرد‌های آن

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۹۹۶۳۷

خبرگزاری میزان-نقش فناوری‌های نوین در زندگی بشر غیرقابل انکار است یکی از این فناوری ها، فناوری بلاکچین است که به‌دلیل وسعت کاربرد و قابلیت‌های فراوان آن مورد توجه فراوان واقع شده است.

خبرگزاری میزان - محمدرضا شرفی، محقق فناوری بلاکچین و عضو انجمن زنجیره بلوک در یادداشتی در روزنامه ایران نوشت: امروزه فناوری‌های نوین در زندگی بشر از نقشی بسیار مؤثر و غیرقابل انکار برخوردارند به نحوی که تصور دنیایی بدون بهره‌گیری از آن‌ها اغلب ناممکن جلوه می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فناوری بلاکچین یکی از این فناوری‌هایی است که به‌دلیل وسعت کاربرد و قابلیت‌های بی‌بدیل آن در سال‌های اخیر مورد توجه فراوان واقع شده و روزانه شاهد توسعه بیش از پیش آن هستیم. در این مطلب فارغ از کاربرد‌ها و قابلیت‌ها، به روش‌های غالب سوء‌استفاده از این فناوری پرداخته می‌شود.

جوامع بشری از گذشته تاکنون شاهد فعالیت‌های اقتصادی مخرب و منفعت طلبانه بسیار متعددی از سوی عده‌ای برای کسب منافع با بهره‌گیری از خدعه، فریب و نیرنگ از جامعه بوده است. اکثر این روش‌ها و دام پراکنی‌ها بر بهره‌گیری از خصلت واحد طمع در انسان‌ها استوار شده‌اند. وعده کسب منافع عظیم، سریع و مطمئن در آینده‌ای نه چندان دور از جمله موارد مشترک در اکثر این فعالیت هاست. در اعصار گوناگون بیشتر شاهد ایجاد تغییر در روش‌های پیاده‌سازی این فعالیت‌ها بوده‌ایم تا تغییر در اصول.

بازدهی فعالیت‌های اقتصادی یا کسب منفعت و سود از سرمایه‌گذاری در آن‌ها عموماً دارای اصولی غیرقابل انکار هستند. غالباً ارزش افزوده از فعالیت‌های سرمایه‌گذاری تجاری و اقتصادی از ارائه یک محصول یا خدمت حاصل می‌شود. هر فعالیت اقتصادی الزاماً باید دارای طرح و مدل کسب و کار باشد که در آن به وضوح تمام مراحل عملکرد اقتصادی تا کسب سود و منافع حاصله تشریح می‌شود و سرمایه‌گذار با بررسی دلایل، راهکار‌ها و تطبیق مراحل مذکور در این اسناد با منطق فضای هر طرح کسب و کار، امکان قضاوت داشته و چگونگی حصول نتیجه را برآورد می‌کند.

فناوری‌های نوین با توجه به عدم آشنایی عموم جامعه با کاربرد و مکانیسم‌های آن‌ها طبعاً ابزار مناسبی برای پیاده‌سازی فعالیت‌های مذکور است از جمله این فناوری‌ها که به‌صورت روز افزون در حال گسترش است می‌توان به فناوری بلاکچین اشاره کرد. فناوری جدیدی که اکنون با ظرفیت‌های بالقوه خود نقش مؤثری در پیاده‌سازی بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی دارد.

توجه به این نکته ضروری است که فناوری بلاکچین یک ابزار برای پیاده‌سازی ایده‌های کسب و کار است (مگر در مواردی که تغییرات بنیادی در بطن این فناوری سبب ایجاد ارزش افزوده شود). تاکنون ایده‌های اقتصادی و اجتماعی بسیاری با بهره‌گیری از این فناوری به ثمر نشسته و به‌طور بی‌نظیری در حال فعالیت هستند. همانگونه که انتظار می‌رفت با توسعه این فناوری مطالب بسیاری در جامعه از طریق رسانه‌های عمومی و خصوصی با تمرکز بر قابلیت‌های این فناوری منتشر شده و می‌شوند. از سویی این تبلیغات و اطلاع‌رسانی (گاهی ناقص و کوتاه بوده) بستر مناسبی را برای فعالیت سودجویان فراهم می‌آورد که با اتکا بر ناآگاهی عمومی و تأخیر در اطلاع‌رسانی از سوی مسئولان اقدام به تأمین منافع می‌کند.

پس از قانونمندی فعالیت استخراج رمز ارز و شناسایی این حرفه به‌عنوان یک صنعت در سال گذشته شاهد رشد روز افزون طرح‌ها و پروژه‌های کلاهبرداری در جامعه هستیم. با بررسی این موارد دو موضوع بیشتر از سایرین خودنمایی می‌کند که به بررسی هر یک در حد توان می‌پردازیم:

۱- فروش و ارائه توان پردازش ابری (cloud mining)

در برخی زنجیره‌های بلاکچین، برای تأمین امنیت شبکه از قانون و روشی به نام اثبات کار استفاده می‌شود. در این روش ثبت و تأیید تمام تغییرات روی زنجیره طی فرآیندی توسط افرادی داوطلب به نام استخراج کننده (miner) صورت می‌پذیرد.

استخراج کنندگان با بهره‌گیری از پردازنده‌های خاصی نسبت به این امر اقدام کرده و به‌عنوان کارمزد، در برابر و به میزان مشارکت خود مقداری رمزارز از زنجیره دریافت می‌کنند. حال چنانچه کسی به هر دلیلی مایل به مشارکت در این فعالیت بوده و از امکانات لازم برخوردار نباشد می‌تواند نسبت به خرید مقدار مورد نیاز توان پردازشی متناسب با بودجه خود از ارائه دهندگان خدمات مذکور اقدام کند.

در جامعه جهانی یکی از فعالیت‌های مقبول کسب و کار مرتبط با صنعت استخراج رمزارز، ارائه توان پردازشی (cloud mining) است. همانگونه که این فعالیت اقتصادی با ایجاد بستری جهت مشارکت عمومی در زنجیره بلاکچین برای متولیان و سرمایه‌گذاران تأمین منافع و خلق ارزش افزوده می‌کند گاهی نیز به‌عنوان ابزاری برای کلاهبرداری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در این خصوص لازم است متقاضیان شخصاً نسبت به احراز صلاحیت ارائه دهندگان سرویس استخراج ابری اقدام و حصول اطمینان در حد معقول کنند که در اینجا به مواردی از آن می‌پردازیم:

رویت و کسب اطمینان از اصالت مدارک، اسناد و مجوز‌های مرتبط به مالکان واحد صنعتی ارائه دهنده خدمات (بالاخص رؤیت پروانه بهره برداری).

بررسی و سنجش صحت میزان کل ظرفیت پردازشی ارائه دهنده سرویس با بهره‌گیری از مشخصات و نشانی واحد صنعتی (در این مورد ارائه دهنده سرویس موظف به شفاف‌سازی در خصوص کل توان پردازشی موجود و مقدار واگذار شده است)

کسب اطمینان از مالکیت ارائه دهنده خدمات و محل استقرار واحد استخراج

بررسی مشخصات و امکانات پلتفرم ارائه دهنده سرویس (مالکیت دامین، روش اختصاص توان پردازشی و محاسبه درآمد).

۲- تأمین مالی جمعی (Crowd Funding)

تأمین مالی جمعی یا کراود فاندینگ یکی دیگر از قابلیت‌های بسیار فناوری بلاکچین است. تأمین مالی جمعی در حقیقت تجمیع و گردآوری سرمایه‌های عده‌ای در راستای دستیابی به هدفی واحد است. هر چند که بیشتر از این روش برای کسب منافع اقتصادی بهره‌گیری می‌شود، ولی لزوماً کاربرد آن معطوف به این امر نبوده و طرح‌های عام المنفعه بسیاری نیز با بهره‌گیری از این روش به ثمر نشسته‌اند. در مواردی که تمرکز پذیرش سرمایه بر کسب منافع اقتصادی استوار است نیاز به ارائه طرح توجیهی یا مدل و طرح کسب و کار الزامی است.

شاید طی زمان روش‌ها، فرآیند‌ها و ابزار‌های جذب سرمایه دستخوش تغییرات زیادی شده باشد، ولی ایجاد ارزش افزوده بوسیله ارائه کالا یا خدمت، همچنان به‌عنوان اصلی ثابت و غیر قابل انکار در هر فعالیت اقتصادی و سرمایه‌گذاری تلقی می‌شود.

گاهی تنوع زیاد در هدف‌ها و مدل‌های تأمین مالی جمعی در کنار بهره‌گیری از پیچیدگی‌های فناوری‌های نوین سبب بروز سردرگمی در جامعه شده به نحوی که فرصت مناسبی برای سودجویان و کلاهبرداران ایجاد می‌کند.

طرح‌های جذب سرمایه با بهره‌گیری از ترفند «پونزی» یا بازاریابی شبکه‌ای که غالب وجه مشترک تمام این طرح‌ها پرداختن بر روش‌ها و فرآیند‌های جذب سرمایه به عوض تمرکز بر اصل خلق ارزش افزوده در کنار بهره‌گیری از پیشنهاد‌های اغوا کننده مالی و کسب سود‌های غیرمعقول است. نمونه بارز این امر «بانک ترون» است که توانسته سرمایه‌ای میلیون دلاری از ترفند «پونزی» کسب کند.

با بررسی این پلتفرم موارد بسیار مشخصی حاکی از جذب سرمایه و سودجویی بر مبنای ترفند پونزی عیان است که به برخی از آن‌ها می‌پردازیم:

عدم امکان دسترسی به هویت و مشخصات مالک یا مالکان دامنه پلتفرم و مشخصاً عدم ارائه توضیحات و شفافیت در خصوص مالکان طرح.

تمرکز بر روش جذب سرمایه با استفاده از شعار‌های عمومی فناوری بلاکچین و بهره‌گیری از یک زنجیره رمزارز به‌عنوان ابزار پذیرش سرمایه.

عدم ارائه روش یا طرحی مشخص برای تحقق اصل خلق ارزش افزوده.

پیشنهاد تأمین منافعی غیر متعارف ضمن تمرکز بر مشوق‌های اغواگر در جذب زیر مجموعه.

بیشتر بخوانید: کمیسیون اقتصادی مجلس «بیت کویین» را بررسی می‌کند

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: بلاک چین رمز ارز بیت کوین

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: بلاک چین رمز ارز بیت کوین تأمین مالی جمعی فناوری های نوین فناوری بلاکچین بهره گیری توان پردازشی ارائه دهنده ارزش افزوده جذب سرمایه پیاده سازی کسب منافع فعالیت ها قابلیت ها فناوری ها کسب و کار طرح ها روش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۹۹۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز فناوری هسته‌ای کشاورزی در اردبیل راه‌اندازی می‌شود

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: استان اردبیل قطب تولید محصولات کشاورزی است و به زودی شاهد بهره‌برداری از مرکز فناوری هسته‌ای کشاورزی در استان اردبیل خواهیم بود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، نوبخت اژدری شامگاه شنبه در جلسه هماهنگی بهره‌برداری از مرکز فناوری هسته‌ای اردبیل، اظهار داشت: سالانه بیش از چهار میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در زیربخش‌های زراعت، باغبانی و دامپروری در این استان تولید می‌شود که چهار درصد کل محصولات تولیدی کشور را شامل می‌شود.

وی تصریح کرد: در تحقق شعار سال با نام «جهش تولید با مشارکت مردمی» ضروری است تا بخش عظیمی از فعالیت‌ها با محوریت خود مردم مورد حمایت و تقویت قرار گیرد تا اهداف شعار سال تحققی عینی پیدا کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: یکی از اولویت‌های کاری جهاد کشاورزی تأمین امکانات و زمین مناسب برای استقرار مرکز فناوری هسته‌ای است که استان اردبیل می‌تواند از مزایای آن بهره‌مند شود.

اژدری افزود: نه تنها استان اردبیل بلکه استان‌‌های همجوار نیز از خدمات این مرکز در بخش کشاورزی بهره مند خواهند شد تا ما بتوانیم ظرفیت تولید خود را با بهره‌برداری از مرکز فناوری هسته‌ای ارتقا دهیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: با نگرش تخصصی به نحوه فعالیت و خدمات‌دهی این مرکز می‌‌تواند کانون حمایت و پشتیبانی از تولید متنوع در بخش کشاورزی باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اضافه کرد: روش کار مرکز فناوری هسته‌ای در سه محور تکنیک پرتودهی، تکنیک ردیابی و تکنیک اکتیو کردن است.

اژدری بیان کرد: دانشمندان این مرکز کنترل انواع آفات و امراض را با تکنیک پرتودهی انجام خواهند داد.

وی در ادامه سخنان خود یادآور شد: با پرتودهی گاما از زود جوانه‌زنی محصولاتی همچون سیب‌زمینی و پیاز جلوگیری خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل تصریح کرد: جلوگیری از زود جوانه‌زنی این محصولات فواید بسیاری را برای کشاورزان به همراه داشته و می‌تواند به مدت زمان ماندگاری این محصولات در انبار کمک کند.

اژدری گفت: با توجه به مدت زمان مناسبی که در اختیار باشد بازاریابی مناسب و به صرفه محصولات نیز انجام شده تا با قیمت مناسب و قابل قبول این تولیدات به دست مصرف‌کنندگان برسد.

وی افزود: مرکز فناوری هسته‌ای کمک بسیاری را در سطح بالایی در راستای افزایش میزان ماندگاری محصولات تولیدی و همچنین حفظ کیفیت این محصولات خواهد داشت.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل خاطرنشان کرد: این امر منجر به کاهش ضایعات محصولات کشاورزی و بهره‌وری بیشتر شده و به تناسب آن میزان تولید انواع محصولات کشاورزی افزایش خواهد یافت.

انتهای پیام/131/.

دیگر خبرها

  • فعالیت ۴۲ مرکز مشاوره در لرستان
  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار می‌شود
  • سرمایه‌گذاری در کرمان سرعت می‌گیرد
  • تلویزیون‌های جدید TCL چه مشخصاتی دارند؟
  • چرا اروپا در مسابقه بهره وری شکست خورد؟
  • درباره مزایا و معایب جراحی چاقی بیشتر بدانیم
  • بخش کشاورزی با استفاده از فناوری متحول می‌شود
  • ماتیک (MATIC): سوخت پالیگان، اتریوم با کارمزد پایین
  • آماده‌سازی مرکز فناوری هسته‌ای با سه کاربرد کشاورزی در اردبیل
  • مرکز فناوری هسته‌ای کشاورزی در اردبیل راه‌اندازی می‌شود