Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس- فرشید باغشمالاستاد شهریار، سال‌های پایانی عمر خود را ساکن تبریز بود. شاعر تبریزی، در این سال‌ها، از سویی، در کمال زهد و معرفت شاعری بود و از دیگر سو، آن طور که روایت می‌شود، کهولت و کشمکش روزگار، از حال‌ و حوصله استاد کاسته بود.

 شهریار در این سال‌ها، کمتر کسی را به حضور می‌پذیرفت و اگر کسی ملاحظه حوصله‌اش را نمی‌کرد، بی‌تعارف، عذرش را می‌خواست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 با این حال، میرعباس آل‌یاسین از معدود عکاسانی بود که توانست محبت و اعتماد شهریار را جلب کند. تا آنجا که بخشی از تصاویری که امروز از «استاد شهریار» سراغ داریم، حاصل شور و شوق و همت این پیشکسوت عکاسی است.

آل‌یاسین، سال 1327در اهر به دنیا آمد. عکاسی را از 12 سالگی شروع کرده‌است. او نیز شهریار را در کودکی، با نجوای «حیدربابا» شناخته‌است. در سال‌های دبیرستان، شعر شورانگیز شهریار را با درک عمیق‌تری دریافته‌است. سال 1351 به استخدام اداره فرهنگ درآمده و 28 سال، مدیریت کتابخانه‌ ملی و کتابخانه تربیت را بر عهده داشته‌‌است.

 آل‌یاسین، سابقه چهار دهه تدریس عکاسی در دانشگاه‌ها و آموزشگاه‌های مختلف را دارد. «انجمن عکاسی تبریز» با همت مشترک او و «زنده‌یاد خانعلی صیامی» پایه‌گذاری شده‌است. مجموعه‌ای از عکس‌های آل‌یاسین از استاد شهریار، سال 86 در کتاب «لحظه‌های بی‌تکلف» گرد آمده‌است.

آتلیه نُقلی و قدیمی استاد آل‌یاسین در نزدیکی قره‌باغی‌ها، هنوز نقش خاطره می‌زند. چه باک که زمانه پیکسل و دیجیتال، عکس و عکاسی را از شکوه و اعتبار تاریخی بیندازد!

می‌پرسم استاد، چطور شد که با شهریار رفیق شدید؟ کلمه «رفیق» را که می‌شنود، با صداقت و سادگی خاصی می‌گوید: «درست است که شهریار، مرا با گشاده‌رویی می‌پذیرفت، اما همیشه در خلوت خود بود. برای واردشدن به حریم شهریار، باید ادیب می‌بودی! من عکاس بودم!»

در آستانه 27 شهریور، آلبوم «استاد آل‌یاسین» را ورق زدیم و خاطره چند عکس از استاد شهریار را از زبان او شنیدیم:

 

این عکس، مربوط به بزرگداشت « بولود قراچورلو» متخلص به «سهند» است. مراسم در کتابخانه تربیت برگزار شد. پس از مراسم، همین که شهریار، وارد خیابان شد، مردم از دور و نزدیک، گِردش آمدند. تلاش جوانان برای بودن در کادر دوربین، به خوبی، محبوبیت شهریار را نشان می‌دهد.

 

عکسی از بزرگداشت استاد شهریار در تالار وحدت است. دانشگاه تبریز در این برنامه، دکترای افتخاری به شهریار اعطا کرد. استاد بسیار ناخوش‌احوال بود و به سختی در برنامه حاضر شد. مرحوم علامه جعفری(ره) نیز در برنامه حضور داشت.

 

 

همان برنامه بزرگداشت در تالار وحدت است. محبوبیت شهریار در این عکس نیز به خوبی مشخص است. در طول برنامه، جزوه‌ای که شامل زندگی‌نامه و اشعار استاد بود، بین حاضران پخش شده بود. این دختربچه‌ها هر کدام، یکی از این جزوه‌ها را گرفتند و از شهریار خواستند تا امضایش کند.

 

این جوان سفیدپوش، خودم هستم! در همان برنامه، یکی از جزوه‌ها را برداشتم و بردم پیش استاد تا من هم امضایی بگیرم. دوربین را دست یکی از دوستان دادم و خواستم تا خودم هم عکسی با شهریار داشته باشم.

 

یک گروه تلویزیونی از صدا و سیمای مرکز سنندج برای گفتگو، به تبریز آمده بود. جالب بود که استاد شهریار یکی دو بیت از اشعار خود را آواز  خواند و بعد، از دست‌اندرکاران برنامه خواست تا صدای خودش را بشنود!

 

دلم برای آن عکس‌ها می‌سوزد!

به پایان خاطره‌نگاری‌مان با استاد آل‌یاسین رسیدیم. از وی می‌پرسم، «موقعیتی از استاد شهریار هست که نتوانسته‌باشید عکس بردارید؟» پاسخی که می‌دهد، تلخ و دلگیر است.

 آن جا که می‌گوید: «وقتی پیکر استاد شهریار وارد فرودگاه تبریز شد، تنها من و مرحوم صیامی در مراسم بودیم. برنامه بسیار باشکوهی پیش‌بینی شده‌بود. صیامی فیلم می‌گرفت و من عکس بر می‌داشتم. عکس‌های خیلی خوبی از برنامه گرفتم. بلافاصله پس از پایان مراسم، برای اینکه خیالم راحت باشد، فیلم را تحویل اداره ارشاد دادم. اما بعداً که برگشتم ارشاد، دوستان ارشاد فیلم‌ها را «پیدا نکردند» یا «نخواستند پیدا کنند»! قلبم می‌گیرد برای آن‌ فیلم‌ها. هنوز هم دلم پیش آن عکس‌ها است. سال 85 وقتی می‌خواستم کتابم را تکمیل کنم، باز هم این قضیه را پیگیری کردم. اما متاسفانه بی‌فایده بود.!»

انتهای پیام/60032

 

منبع: فارس

کلیدواژه: شهریار روایت تبریز عکاسی خبرگزاری فارس فارس تبریز استاد شهریار عکاس حیدربابا قره باغی دانشگاه تبریز علامه جعفری صدا و سیما سنندج فرودگاه تبریز عکس استاد شهریار آل یاسین عکس ها سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۹۹۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت معاریو از آمادگی یمنی‌ها برای پاسخ به واکنش اسرائیل/ در دقیقه۹۰ از برنامه حوثی ها مطلع شدیم

به گزارش قدس آنلاین روزنامه ادعا کرد، اسرائیل در دقیقه نود از کمین و برنامه‌ای که حوثی‌ها در شب حمله تلافی جویانه ایران برای اسرائیل تدارک دیده بودند، مطلع شد.

به زعم این رسانه که گزارش خود را با استناد به گزارش رسانه‌های خارجی منتشر کرده ادعا شده است کابینه اسرائیل دیشب به این نتیجه رسید که در صورت حمله ایران به آن پاسخ داده خواهد شد، اما جو بایدن رئیس جمهور آمریکا موفق شد نتانیاهو را از این اقدام منصرف کند.

این رسانه در عین حال خبر داد، یکی از مسئولین امنیتی اعلام کرد، یمنی‌ها در شب حادثه ده‌ها موشک و هواپیمای بدون سرنشین را برای واکنش فوری در صورت حمله اسرائیل به ایران آماده کرده بودند.

معاریو در عین حال اعتراف کرد که دانیل هاگاری سخنگوی ارتش اسرائیل هم به اصابت تعدادی از موشک‌های شلیک شده از سوی ایران به اهدافی در اسرائیل اعتراف کرده است و در عین حال خبر داده است که اسرائیل همچنان برای خطرات بعدی آماده است.

در این بین تحلیل‌گران صهیونیست از استیصال تل‌آویو بین گسترش جنگ یا قبول فروپاشی توان بازدارندگی سخن می‌گویند.

امیر بوحبوط در گزارشی تحلیلی در این رابطه که در پایگاه خبری واللا نیوز منتشر و شبکه ۱۰ تلویزیون رژیم صهیونیستی هم آن را بازنشر داده آمده است، فروپاشی توان بازدارندگی ما به معنای رسیدن تعداد بیشتری موشک و پهپاد به اسرائیل خواهد بود.

او مدعی شد در حالی بسیاری تاکید می‌کنند که نباید به این حملات پاسخ دهیم که ایران از خط قرمز و حتی سیاه معادلات سابق عبور کرده است.

بوحبوط در عین حال اعتراف کرد، از اظهارات سخنگوی ارتش و وزیر جنگ بعد از حمله اینگونه می‌توان نتیجه گیری کرد که در حال حاضر عجله‌ای برای واکنش نخواهیم داشت، اما باید این مسئله را در نظر بگیریم که اقدام ایران در واقع با هدف از بین بردن پایگاه‌های هوایی انجام گرفته ارتش اسرائیل از آن برای سلطه بر خاورمیانه استفاده می‌کرد.

او مدعی شد به رغم تمام تهدیدها و فشارهایی که رهبران کشورهای مختلف وارد می‌کنند، اگر اسرائیل می‌خواهد همچنان ژاندارم دروازه خاورمیانه باقی بماند به شکلی باید واکنش نشان بدهد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • فارس به استقبال یادروز سعدی می‌رود
  • برنامه‌های هفته بزرگداشت سعدی در شیراز اعلام شد
  • فارس به استقبال یادروز سعدی شیرین‌سخن می‌رود
  • چرا زندگی پس از زندگی هنوز پربیننده است؟
  • جشنواره تولیدات رسانه ای روایت خدمت با محوریت سفر رییس جمهوری به استان سمنان برگزار می شود
  • چرا «زندگی پس از زندگی» هنوز پربیننده است؟
  • برگزاری همایش عطارشناسی «آواز به عشق در جهان خواهم داد» در نیشابور
  • جشنواره تولیدات رسانه‌ای «روایت خدمت» در استان سمنان برگزار می‌شود
  • سوژه بکر و روایت داستانی در تولید مستند رادیویی نقش دارد
  • روایت معاریو از آمادگی یمنی‌ها برای پاسخ به واکنش اسرائیل/ در دقیقه۹۰ از برنامه حوثی ها مطلع شدیم