Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرماندار شهرستان اقلید روز سه شنبه در سومین نشست مشورتی سازوکارهای اجرایی برنامه مدیریت تالاب کافتر اظهار داشت : اکنون که بستر برای رفع موانع بر سر راه آبگیری تالاب کافتر آماده شده است می طلبد که اعضای کارگروه با همکاری مردم و سازمانهای مردم نهاد که به نوعی  نمایندگان جوامع محلی را برعهده دارند تلاش و کوشش بیشتری به خرج دهند تا قبل از شروع  بارندگی ها پیمانکاری که از سوی اداره کل محیط زیست استان مشخص شده است برای برداشتن موانع در بستر رودخانه شادکام کار خود را آغاز کند و به نتیجه برساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خلیل بزرگی در این نشست تاکید کرد : برای احیای تالاب کافتر احتیاج به جذب بودجه های بیشتری است که امیدواریم با تلاش و کوشش اداره امور آب و محیط زیست این مهم اتفاق بیفتد و مجموعه فرمانداری هم برای تحقق این کار پشتیبانی لازم را انجام خواهد داد.

 بزرگی فرماندار شهرستان اقلید از همه دست اندرکاران در محموعه دولت و قوه ِ قضاییه خواست نتیجه جلسات و تحقیقات خود را در راستای احیای تالاب کافتر به این کارگروه ارائه دهند تا تصمیم نهایی و کارشناسی به مراجع ذیربط ابلاغ و اجرا گردد و از پراکنده کاری که ممکن است نتیجه ای نداشته باشد خود داری شود  و در زیر چتر این کارگروه قطعاً نتیجه کار به نفع جوامع محلی حاشیه تالاب کافتر و طبیعت خواهد بود.

وی اظهار داشت:  در دهههای اخیر با ناملایماتی در تخصیص حق آبه تالابها در کشور و منجمله تالاب کافتر و حفر چاه های مجاز و غیر مجاز بیشمار در حوزه آبریز کافتر مواجه بوده ایم که نتیجه همه آنها دست درازی به حریم بستر رودخانه شادکام و تالاب کافتر بوده است و در این مقطع با توجه به زیانهایی که به طبیعت رسیده است ما بنا داریم تمام تلاش خود را بر این بگذاریم تا با استفاده از تمام ظرفیت های شهرستان و با کمک و همراهی مردم فهیم و خونگرم بخش مرکزی در راه آبگیری این تالاب که پتانسیل های بیشماری را در خود نهفته دارد گامهای موثری را برداریم.

فرماندار اقلید اضافه کرد : گام اول برداشتن موانع در رودخانه شادکام است که موجب نرسیدن آب حاصل ازسیلاب ها و روان آبها به تالاب کافتر می شود ، بر این اساس مصوب گردید تا آخر همین هفته پیمانکار نسبت به برداشتن موانع با نظر کارشناس اداره امور آب و محیط زیست در رودخانه شادکام اقدام نماید.

مجید تقی خانی هماهنگ کننده سازمانهای مردم نهاد تخصصی منابع طبیعی استان فارس نیز دراین نشست پس از ارائه گزارشی از برگزاری جلسات مختلف توسط سازمان ها یمردم نهاد محیط زیستی شهرستان با ادارات مرتبط و جوامع محلی و همچنین بازدیدهای میدانی مختلف با حضور کارشناسان اداره امور آب و محیط زیست اظهار امیدواری کرد که با همکاری همدیگر امسال شاهد آبگیری تالاب کافتر باشیم.

دبیر انجمن همیاران و پاکسازان طبیعت شهرستان اقلید در ادامه اظهار داشت: تنها با کار فیزیکی نمی توان شاهد آبگیری تالاب کافتر بود و باید در این راستا کارفرهنگی در دستور کار قرار گیرد که ماحصل آن بالا رفتن فرهنگ زیست محیطی خصوصاً در جوامع محلی، حوزه تالاب کافتر و مسئولین امر خواهیم بود.

مجاب کارشناس اداره امور آب شهرستان اقلید نیز دراین نشست اظهار داشت:  متاسفانه در سالهای گذشته منابع آب کشور آسیب بسیاری دیده است،منابع آب زیرزمینی و سطحی دچار آسیب بسیار شده است و لازم است تغییرات جدی برای احیای تالاب‌ کافترصورت گیرد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: سرزمین ما به لحاظ منابع اکوسیستمی و آب و خاکی غنی نیست بلکه محدود است. استفاده بیش از حد از این منابع طی چند دهه گذشته اثر خود را بر اکوسیستم‌های آبی کشور یعنی تالاب‌ها گذاشته است.

وی با اشاره به اینکه طی دو سه دهه گذشته تالاب‌ها دچار سیر قهقرایی بوده‌اند، گفت: این منابع در حال سپری کردن یک بحران هستند. تالاب‌های کشور به چهار دسته تالاب‌های ساحلی شمال، تالاب‌های ساحلی جنوب، تالاب‌های کوهستانی و تالاب‌های فلات مرکزی تقسیم می‌شود. که طی سه دهه اخیر بیشترین خشکی و آسیب مربوط به تالاب‌های فلات مرکزی و کوهستانی است.

مجاب اضافه کرد : تالاب کافتر هم شامل دسته آخر است که دست اندازی در طبیعت و خشکسالی های پی در پی باعث خشک شدن آن شده است و ما آماده ایم با ارائه تحقیقات و مطالعه بصورت جدی برای احیای تالاب کافتر قدم برداریم و بصورت موردی موانع پیش رو در رودخانه شادکام را شناسایی کرده و با دستور دادستانی و با همکاری محیط زیست در پی برداشتن این موانع هستیم.

دریاچه کافتر در فاصله ۱۹۸ کیلومتری شمال فارس در شهرستان اقلید قرار دارد.

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست معاونت طبیعی و تنوع زیستی تالاب اقلید فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست اقلید فارس سازمان حفاظت محیط زیست اقلید فارس اخبار کنکور رودخانه شادکام شهرستان اقلید اداره امور آب احیای تالاب تالاب کافتر جوامع محلی محیط زیست تالاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۰۲۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از پهپاد برای پایش‌تالاب‌ها

علی سلاجقه در مراسم رونمایی از ٢۵ خودروی محیط بانی، افزود: ما در سازمان حفاظت محیط زیست سعی داریم تا محیط بانان را بیش از پیش تجهیز کنیم تا به جای اینکه در عرصه حفاظت از محیط زیست شهید یا مجروح شوند، اجازه فعالیت و نفس کشیدن به متخلفان و شکارچیان را ندهند.

سلاجقه تاکید کرد: در مرحله نخست تلاش ما بالا بردن فرهنگ حفاظت از محیط زیست است و در این زمینه نیز آموزشکده محیط زیست را راه اندازی کرده‌ایم و در آن محیط بانان درباره نحوه برخورد با متخلفان و شکارچیان آموزش می‌بینند. اما اگر زمانی متخلفان به هشدارها توجه نکنند آن زمان است که محیط بانان وارد عرصه می‌شوند و سازمان حفاظت محیط‌زیست از توان قهریه استفاده خواهد کرد .


رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست  ادامه داد: مرحله دوم بحث سخت افزاری است چون اعتقاد داریم اهمیت محیط زیست کشور و حفاظت از عرصه‌های طبیعی به‌حدی بالا است که در تلاشیم از به‌روزترین فناوری‌های روز دنیا استفاده کنیم.

وی تاکید کرد: خودرو یکی از ابزارهای اصلی محیط بانان است تا بتوانند در تعقیب و گریز متخلفان موفق شوند، از این رو تقویت زیرساخت خودرویی را در دستور برنامه داریم و سعی می‌کنیم در یک تا دو سال آینده تکمیل شود همچنین تامین تجهیزات انفرادی هم جزو برنامه سازمان است.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست در ادامه گفت: سعی می‌کنیم از ظرفیت های پهپادی و پرنده‌ای بیشتر استفاده کنیم تا محیط بانان کمتر در عرصه حضور داشته باشند، این کار برای تالاب‌ها آغاز شده است، همچنین در تلاشیم تا در حفاظت از مناطق حفاظت شده هم از این ظرفیت استفاده کنیم تا به محیط بانان خسارت کمتری وارد شود.

وی در خصوص معیشت و مسکن محیط بانان گفت: در این زمینه  اقدامات خوبی صورت گرفته است. چند استان در تامین مسکن محیط بانان موفق بودند. استان‌های هم که موفق نبودند تذکر گرفتند تا هر چه زودتر اقدام کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • آبگیری یک کانون مهم گرد و غبار بر اثر بارندگی‌های اخیر | آب به جازموریان رسید
  • آبگیری بخشی ازتالاب جازموریان بر اثر بارندگی‌های اخیر
  • آبگیری بخشی از وسعت تالاب جازموریان در اثر بارندگی‌های اخیر
  • استفاده از پهپاد برای پایش‌تالاب‌ها
  • صید ماهی در دریاچه سد زاینده‌‍رود ممنوع است
  • اجرای طرح جامع مدیریت دریاچه نمک قم در دوره پنج ساله
  • بازگشایی پاسگاه محیط بانی دریاچه تار/ ورود گردشگران و طبیعت‌گردان به منطقه ممنوع است
  • زنده‌گیری مار افعی در یک مدرسه
  • (ویدیو) رویا کجاست؟
  • طرح جامع دریاچه نمک قم تصویب شد