Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، برنامه اشتغال روستایی و عشایری از سال ۹۶ با مجوز از رهبری برای دریافت ۱.۵ میلیارد دلار از محل منابع صندوق توسعه ملی در دستور کار قرار گرفت و این برنامه پس از ارائه لایحه از سوی دولت و تصویب در مجلس شورای اسلامی از اواخر سال ۹۶ با اولویت پرداخت تسهیلات و تأمین سرمایه در گردش کسب و کارهای موجود در مناطق مرزی، عشایری و روستایی و همچنین ایجاد مشاغل جدید در این مناطق، رسماً عملیاتی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در قالب برنامه اشتغال روستایی علاوه بر اختصاص معادل ریالی ۱.۵ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی، ۴ مؤسسه عامل کشاورزی، توسعه تعاون، صندوق کارآفرینی امید و پست بانک به عنوان مؤسسات عامل مجری این طرح مکلف شدند به تناسب منابع تخصیصی از محل صندوق توسعه ملی، نسبت به تأمین منابع برای اجرای این برنامه اقدام کنند.

بر اساس این گزارش، نرخ مصوب تسهیلات این طرح برای مناطق روستایی و عشایری مرزی ۴ درصد، برای مناطق روستایی و عشایری غیر مرزی ۶ درصد و برای تأمین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی مستقر در نواحی صنعتی و شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر جمعیت معادل ۱۰ درصد است.

حداکثر مبلغ تسهیلات اشتغال روستایی، بسته به توجیه پذیری طرح تا سقف ۱۵۰ میلیارد ریال است و بازپرداخت تسهیلات اشتغال روستایی، به تشخیص مؤسسه عامل و حداکثر دارای دوره تنفس یک ساله است. ضمن آنکه هر واحد روستایی برای یک طرح فقط یک بار می‌تواند از تسهیلات اشتغال روستایی استفاده کند.

آخرین وضعیت طرح اشتغال روستایی و عشایری

در این بین، آنطور که اطلاعات مرکز آمار و اظهارات مسئولان وزارت کار نشان می‌دهد، از زمان اجرای این طرح، سهم اشتغال روستایی از کل سبد اشتغال کشور، از سه درصد به حدود ۲۵ درصد افزایش پیدا کرده است.

آخرین آمار مربوط به پرداخت تسهیلات طرح اشتغال روستایی و عشایری از ابتدای شروع طرح تا یازدهم مرداد ماه سال جاری به شرح جدول زیر است.

بر اساس جدول فوق، کارنامه اجرای برنامه اشتغال روستایی و عشایری طی ۲.۵ سال گذشته نشان می‌دهد که تاکنون بیش از ۱۶۳ هزار طرح توجیهی کسب و کار از سوی متقاضیان به سامانه کارا (سامانه ثبت تقاضای تسهیلات اشتغال) ارائه شده است که از این میزان پس از بررسی طرح‌ها توسط کارگروه‌های ملی، استانی و همچنین بانک‌ها در نهایت تاکنون ۱۳۸ هزار و ۷۲۲ طرح به ارزش حدود ۱۲ هزار و ۷۵۲ میلیارد تومان تأیید و مصوب شده است. از بین طرح‌های تأیید شده، تاکنون تسهیلات ۱۳۷ هزار و ۱۰۹ طرح طی دو سال گذشته از سوی ۴ مؤسسه عامل پرداخت شده است.

بر اساس آنچه که صاحبان مشاغل در زمان ارائه طرح توجیهی خود ابراز کردند در مجموع این ۱۳۷ هزار واحد کسب و کار مشمول دریافت تسهیلات باید برای ۲۲۵ هزار و ۸۳۶ نفر اشتغالزایی کنند. البته با توجه به اینکه بسیاری از این کسب و کارها در مرحله رشد و توسعه قرار دارند و پس از تکمیل ظرفیت و فعالیت با ظرفیت کامل به اشتغال تعهد شده خواهند رسید.

در مجموع ۱۳۷ هزار کسب و کار روستایی دریافت کننده تسهیلات اشتغال روستایی ۱۲ هزار و ۱۰۷ میلیارد تومان تسهیلات دریافت کرده اند؛ همچنین از مجموع اعتبارات ابلاغ شده به بانک‌های عامل تاکنون ۹۰ درصد از این اعتبارات در قالب برنامه اشتغال روستایی و عشایری به صاحبان مشاغل و کسب و کارهای دارای طرح‌های توجیهی پرداخت شده است.

کد خبر 5022574 سمیه رسولی

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی اشتغال روستایی تسهیلات اشتغالزایی صندوق توسعه ملی اشتغال بازار سهام قیمت دلار ویروس کرونا بورس بانک مرکزی ایران قیمت نفت تعاونی ایالات متحده امریکا وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی قیمت سکه بهار آزادی وزارت صنعت معدن و تجارت قیمت یورو وزارت جهاد کشاورزی بانک صادرات اشتغال روستایی و عشایری تسهیلات اشتغال روستایی برنامه اشتغال روستایی کسب و کار ۱۳۷ هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۰۲۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌مندی ۹۸ درصد جمعیت روستا‌های بوشهر از راه آسفالته

به‌گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، بهرام اسدی بیان کرد: با تلاش‌های انجام شده برای بهره‌مندی مردم روستا‌های استان از راه آسفالته، تا کنون ۹۸ درصد جمعیت روستا‌های بالای ۲۰ خانوار استان از راه مناسب و آسفالت برخوردار شده‌اند.

وی افزود: در زمان حاضر تنها ۷ روستای با جمعیت بالای ۲۰ خانوار استان راه آسفالته ندارند که ساخت راه ۵ روستا با منابع ملی و استانی در برنامه امسال اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان قرار گرفته است.

معاون فنی و نظارت اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان بوشهر یادآور شد: هدف‌گذاری سال گذشته این اداره کل ساخت و بهسازی ۲۳ کیلومتر راه روستایی بود که خوشبختانه ۴۹ کیلومتر اجرایی شد که دو برابر هدف‌گذاری اولیه بوده است.

وی گفت: در زمان حاضر ۳۹ طرح راه روستایی با اعتبار ۴ هزار میلیارد ریال در استان بوشهر فعال است.

دیگر خبرها

  • بهره مندی هشتاد درصدی جمعیت روستایی ارومیه از شبکه آب و فاضلاب
  • بهره مندی ۱۰ هزار و ۵۰۰ بیمار خاص از خدمات بیمه سلامت
  • بررسی واگذاری بناهای تاریخی مناطق روستایی به دهیاری‌ها/اختصاص تسهیلات کم بهره جهت بازسازی بناها
  • بهره‌برداری از ۲۴۰ پروژه عمران روستایی در استان اردبیل
  • اجرای طرح «وارگه دانایی» در مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری
  • بهره‌مندی بیماران خاص از حمایت‌های دارویی خاص
  • بهره‌مندی ۹۸ درصد جمعیت روستا‌های بوشهر از راه آسفالته
  • افزایش چشمگیر سطح اجرا‌ها در جشنواره سرود روستایی و عشایری رضوی
  • بیمه رایگان مادران غیر شاغل روستایی و عشایری لرستان
  • افزایش چشمگیر سطح اجراها در جشنواره سرود روستایی و عشایری رضوی