Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-25@15:34:25 GMT

کودک همسری مصداق کامل کودک آزاری است

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۰۳۲۴۳

کودک همسری مصداق کامل کودک آزاری است

کودک همسری مشکل جامعه ماست که متاسفانه با توجه به شعار رشد فرهنگی و اجتماعی همچنان در برخی مناطق به وفور اتفاق می افتد که مصداق کامل کودک آزاری است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، متاسفانه با اینکه دم از فرهنگ و گسترش فرهنگی اجتماعی و فرهنگی می زنیم ولی بازهم شاهد اتفاقاتی می شویم که برای تفهیم آن باید ساعت ها سکوت کنیم ولی باز هم لغات کلمات، بایدها و نبایدها و توجیهی برای هضم این اتفاق پیدا نمی‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 کودک همسری یکی از بزرگترین معضلات اجتماعی دنیای امروز ماست اتفاقی که رویاهای شیرین یک کودک را برای همیشه تلخ می کند.

درباره این موضوع گفتگویی داریم با «الناز اکبری»، روان شناس بالینی و نماینده آذربایجان غربی در مجمع ملی سمن های جوانان:

سوال ۱ : علل و عوامل کودک همسری در ایران

کودک همسری در جامعه سنتی ما از گذشته بوده و همچنان در بسیاری از خرده فرهنگ ها وجود دارد که فرهنگی و اجتماعی به موقعیت اقتصادی خانواده ها خواهند از علل کودک همسری در کشور ما به شمار می‌رود در بسیاری از فرهنگ‌ها این سنت وجود دارد که دختران و پسران را در همان دوران کودکی به اسم هم نشان می‌کند به اعتقاد دارند دختر خانواده هرچه زودتر سر و سامان بگیرد، آبرومند تر است؛ متاسفانه در بسیاری از موارد دیگرفقر  به دلیل اوضاع نابسامان اقتصادی خانواده به خاطر رهایی از خرج دختران با ازدواج آنها به خصوص با افرادی که فاصله سنی زیادی دارند موافقت می‌شود و از دیگر موارد این کودکان متاسفانه افرادی هستند که در گیر مواد مخدر بوده و کودک خود را معامله می‌کند افرادی که با کودکان در سنین پایین ازدواج می کنند یا رابطه دارند و در برخی موارد ممکن است دچار اختلال Pedophilicیعنی  اختلال «بچه بازی» که در DSM شده است باشند این افراد تمایلات جنسی یا رفتارهایی که فعالیتهای جنسی با کودک یا کودکان نابالغ عموماً ۱۳ ساله یا کمتر را دارند دوست دارند.

 سوال ۲: چگونگی مقابله با کودک همسری

کودک همسری در برخی مواقع در خرده فرهنگ ها اتفاق می‌افتد که متاسفانه نه تنها نسبت آنها بوده بلکه باورهای آنان را نیز شامل می شود بنابراین برای فرهنگ سازی در این مورد نیاز به آموزش چهره به چهره با خانواده هایی که در روستاها و مناطق محروم زندگی می کنن وجود دارد.

 

سوال ۳: چگونگی فرهنگ‌سازی در زمینه توقف این کار

ابتدا نیاز به یک آسیب شناسی هم در حوزه قانون با توجه به اینکه نقص قانونی در این مورد وجود دارد و کودک با رضایت والدین در صورت تشخیص دادگاه می‌تواند ازدواج کند بنابراین ما به یک ماده قانونی محکم در این مورد نیاز داریم.

 

 سوال ۴: تاثیر روانی ازدواج در کودکان

اصولاً ازدواج کمتر از سن ۱۸ سالگی که افراد به بلوغ فکری و کاهنده به بلوغ جنسی نرسیده‌اند، تجاوز به روان کودک محسوب می شود؛ کودکان در سنین پایین درک درستی از مسائل جنسی یا حتی گاها روابط متقابل با فرد غریبه را ندارند. این کودکان در آینده با مشکلات روانی ناشی از ازدواج در سنین پایین دچار می شود که یکی از آنها برای خانم ها می تواند «واژینیسم» باشد و بسیاری از کج رفتاری های جنسی دیگر، چرا که حس تجاوز دارند و موارد و مشکلات دیگری از جمله اضطراب افسردگی «سیالیس» می‌تواند شامل شود؛ معمولاً در کشور ما به جز مواردی که به خاطر مشکلات اقتصادی می باشد.

 

 سوال ۵ : آیا کودکان ساری می تواند از مصادیق کودک آزاری باشد

کودک همسری می تواند یکی از مصادیق کودک آزاری باشد چرا که کودکان در آن سن درک درستی از بسیاری از مسائل زناشویی ندارند و به حقوق آنها تعرض می شود چرا که کودکان در آن سنین نیاز به آموزش مهارت های زندگی و یادگیری و تقویت هوش های مختلف دارند مسئولیت یک زندگی، رابطه جنسی با فردی که چندین سال از آن خود آنها بزرگتر است، مصداق کامل کودک آزاری است.

سوال۶: وظیفه مسئولان در رابطه با آگاه سازی خانواده ها و توقف این اتفاق سال حرف و توصیه شما؟

مسئولان ما و نمایندگان مردم در خانه ملت در ابتدا باید به فکر یک قانون قوی برای جلوگیری از وقوع اینگونه اتفاق ها و پیشگیری از این نوع ازدواج ها باشند و افراد متخصص در حوزه های روانشناسی و جامعه شناسی باید برای آسیب‌شناسی و حل مشکل ورود قانونی داشته باشند.

و حرف آخر...

 پیشنهاد بنده این است که آموزش‌ها به سطح روستاها و مناطق محروم کشیده شود و در هر محله نیاز باشد با ورود افراد متخصص به مساجد و آموزش چهره به چهره و راه اندازی کمپین های مختلف و فیلم های آموزشی و هشدار های علمی به خاطر عواقب روانی و خطرناک کودک همسری در نظر گرفته شود و کودکانی که از این امر علاوه بر اصرار خانواده خودداری می‌کنند حتماً پناهگاه امنی داشته باشند تا از روی نیاز تن به چنین کاری ندهند.

گفتگو از زیبا کیومرثی

پایان پیام/322

منبع: شبستان

کلیدواژه: کودک همسری آذربایجان غربی آسیب های اجتماعی کودک همسری کودک آزاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۰۳۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پینوکیویی که کارآفرین است

داود زارع در آستانه برگزاری جلسه نمایشنامه‌خوانی «پینوکیو» از ویژگی‌های این نمایشنامه گفت و ابراز تاسف کرد که مسئولان ما از نقش مهم تئاتر در پرورش کودکان و نوجوانان غافل هستند.

نمایشنامه‌ ‌ «پینوکیو» با ترجمه و کارگردانی داود زارع، روز جمعه ۷ اردیبهشت و نیز روزهای ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت ماه روخوانی می‌شود. نقش‌خوانان این نمایشنامه‌خوانی گروهی از کودکان هستند که همگی آموزش تئاتر دیده‌اند.

داود زارع که خود متن این نمایشنامه را ترجمه کرده، درباره محتوای این اثر نمایشی به ایسنا گفت: کار ما بر اساس نمایشنامه «پینوکیو» نوشته سو آرنگو اجرا می‌شود. این نمایشنامه‌نویس، متن پینوکیو را از داستان اصلی آن که نوشته کارلو کلودی است، اقتباس کرده. من نمایشنامه سو آرنگو را ترجمه کرده‌ام که به زودی هم منتشر می‌شود و البته در ترجمه آن افزوده‌هایی دارم که با توجه به ویژگی‌های جامعه امروز خودمان به متن اصلی اضافه شده است.

این کارگردان با ابراز تاسف از اینکه در جامعه با معضل دروغگویی و ریاکاری رو به رو هستیم، ادامه داد: این مساله، جامعه امروز ما را تحت تاثیر قرار داده است. به همین دلیل بر موضوع راستگویی و حقیقت‌گویی تاکید کرده‌ایم، حتی اگر گاهی به زیان ما باشد. احترام به بزرگتر، موضوع دیگری است که به آن توجه داریم. در کنار اینها بر تحصیل علم و تلاش برای رسیدن به خواسته‌ها نیز تمرکز داریم چراکه در جامعه امروز، اغلب پدر و مادرها هستند که خواسته‌های کودکان را به سرعت برآورده می‌کنند ولی ما در این نمایش به آنان می‌گوییم که برای تحقق خواسته‌هایشان، خود، باید زحمت بکشند و از راحت‌طلبی دست بردارند.

زارع با اشاره به اینکه امروزه بسیاری از کودکان بخش زیادی از وقت خود را در فضای مجازی سپری می‌کنند، افزود: بسیار علاقه‌مندم که بچه‌ها را به عالم دوستی برگردانم. به هر حال، این مفاهیم را برای کودکان برجسته کردم. در نهایت، پینوکیوی ما به جایی می‌رسد که کارگاه نجاری پدر ژپتو را حفظ و آن را به یک کارگاه بزرگ عروسک‌سازی تبدیل می‌کند. یعنی به یک کارآفرین تبدیل می‌شود و این نکته مهمی است چون بسیاری از جوانان امروزی، دوست دارند بعد از پایان تحصیل خود، به استخدام جایی دربیایند نه اینکه خود، شغلی ایجاد کنند.

او که در کنار اجرای تئاتر، به عنوان مدرس نیز به آموزش تئاتر برای کودکان و نوجوانان اشتغال دارد، درباره مزایای تمرین تئاتر برای هنرجویان کودک و نوجوان توضیح داد: یکی از کارهای من ساخت نمایش با کودکان و برای کودکان است. بچه‌هایی که در این جلسه نمایشنامه‌خوانی حضور دارند، همه هنرجویان تئاتر هستند و هیچ یک آماتور نیستند. معتقدم حضور بازیگران کودک سبب می‌شود درک مفاهیم نمایش برای تماشاگران کودک، آسان‌تر و پذیرفتنی‌تر باشد و نمایش، تاثیرگذاری بیشتری خواهد داشت. به همین دلیل از سال ۹۶ ترجیح می‌دهم در کارهای کودک و نوجوان، از بازیگران همین گروه‌های سنی بهره بگیرم.

این مربی تئاتر با تاکید بر نقش مهم این هنر بر پرورش کودکان و نوجوانان اضافه کرد: قرار نیست همه بچه‌هایی که آموزش تئاتر می‌بینند، هنرمند شوند اما مهم این است که در هر شغلی، موفق‌تر و خلاق‌تر خواهند بود. ضمن اینکه فکرشان عمیق‌تر می‌شود و قدرت بیشتری برای حل مسائل‌ پیدا می‌کنند.

زارع، یکی دیگر از مشکلات جامعه ما را ضعف در کارهای گروهی دانست و افزود: ما در کارهای انفرادی موفق‌تریم ولی در کارهای گروهی، معمولا دچار ضعف هستیم اما تئاتر، به جبران این ضعف هم کمک می‌کند. از سوی دیگر ما آموزش ندیده‌ایم به عقاید دیگران احترام بگذاریم اما تئاتر کمک می‌کند که نه تنها به عقاید دیگران و حتی عقاید مخالف خود احترام بگذاریم، بلکه به آنها فکر کنیم که شاید درست‌تر از عقیده ما باشند. بنابراین کودکان و نوجوانانی که از چنین توانمندی‌هایی برخوردار می‌شوند، بهتر می‌توانند با هم‌نسلان خود ارتباط برقرار کنند.

او خاطرنشان کرد: تئاتر می‌تواند عمیقا در پرورش نسل بعدی نقش بسیار مهمی ایفا کند ولی متاسفانه این موضوع مهم، در چشم مسئولان ما مغفول مانده است.

زارع با ابراز خوشنودی از استقبال مخاطبان از جلسات نمایشنامه‌خوانی «پینوکیو» افزود: پیش فروش بلیت‌های کار، نشان‌گر استقبال تماشاگران است و به احتمال قوی چند جلسه دیگر هم تمدید خواهیم کرد. ضمن اینکه صحبت‌هایی برای اجرای صحنه‌ای همین نمایشنامه در جریان است.

بازیگران این اجرا (به ترتیب حروف الفبا) عبارتند از: نیلوفر افشاریان‌زاده، محمدصالح بیات، پریماه حسین‌پور، آویتا حیدری، بنیتا حیدری، ملیسا رجایی، محدثه رستمی‌فر، نفس رستمی‌فر، ثنا رنگ‌ساز، آناهیتا زحمتکش، آیلین غریبی، کیان فراهانی، محمدطاها موسوی، نیلیاسادات میری زرندی.

دیگر اعضای گروه اجرایی این نمایشنامه‌خوانی به شرح زیر هستند:

مشاور کارگردان: نرگس اصغری، طراح صحنه: داود زارع، زهرا امینی، طراح لباس: شیما محترمی، طراح گریم: لیلا پریشان، حسین تبریزی، طراح پوستر: امیرحسین شقاقی، انتخاب موسیقی: داود زارع، دستیار کارگردان: زهرا بخشنده، منشی صحنه: حدیثه میرزایی، مدیر صحنه: سوگند زارع لواسانی، رومینا ابراهیم‌زاده، ریحانه زارع، عکاس: اختر تاجیک، مهفام شیخ جعفری، روابط عمومی: گروه (تئاتر کودک ببین) ریحانه مطهری، روژین ستاری، روشنک کریمی، مجری طرح : آموزشگاه بازیگری و موسسه هنرهای نمایشی توانش.

این جلسه نمایشنامه‌خوانی ساعت ۱۶ روزهای ۷، ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت ماه در تالار هنر به نشانی: خیابان مفتح جنوبی، خیابارن ورزنده، جنب دانشکده سینما تئاتر برگزار می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سنجش بینایی بیش از ۱۶۲ هزار کودک سال گذشته در آذربایجان‌غربی
  • شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور
  • سنجش بینایی بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی
  • پینوکیویی که کارآفرین است
  • نخستین دور گفتگوهای روسیه و اوکراین با میانجیگری قطر انجام شد
  • غذا دادن دستی به حیوانات پرسه زن، مصداق حیوان آزاری است
  • اجرای برنامه پیشگیری از تنبلی‌چشم بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی
  • قطع عضو؛ سرنوشت تلخ کودکان معصوم فلسطینی
  • پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟
  • اجرای برنامه پیشگیری از تنبلی چشم بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی