Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-24@18:19:52 GMT

تصویربرداری بخش‌های جنگی «ایل دا» +فیلم

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۰۵۵۰۸

تصویربرداری بخش‌های جنگی «ایل دا» +فیلم

‍‍‍‍‍‍

خبرگزاری فارس: موضوع ۸ سال دفاع مقدس از جمله مواردی است که برای ما ایرانیان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و با اینکه سال‌ها از آن می‌گذرد، اما یاد و خاطره شهدا و تلاشی که برای جلوگیری از نفوذ دشمن به کشور داشته اند، برای همه ایرانیان محل عزت و احترام است و هرسال به منظور گرامیداشت یاد و خاطره این دلاورمردان و شیرزنان، بخشی از تولیدات سینما و تلویزیون به این موضوع اختصاص می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امسال نیز بناست با آغاز هفته دفاع مقدس مجموعه «ایل دا» به کارگردانی راما قویدل و تهیه کنندگی علیرضا سبط احمدی از شبکه یک سیما پخش شود.

**داستان «ایل دا» از چه قرار است؟

واژه «ایل دا» به معنای مادر ایل است. سریال ایل دا قصه‌ای از قبل از آغاز جنگ تحمیلی را روایت می‌کند. قصه‌ای که در دل لرستان می‌گذرد. در این سریال ماجرای ۲ ایل به تصویر کشیده می‌شود که درگیر مشکلات و چالش‌هایی با هم هستند. آن‌ها از طریق بزرگان روستا در حال رفع و رجوع اختلافات هستند که ناگهان حبر می‌رسد که در مرز‌های ایران اتفاقاتی در شرف وقوع است. آن‌ها به یکباره یک تن می‌شوند و در مقابل حمله دشمن با هر وسیله‌ای که در اختیار دارند، به مبارزه برمی خیزند.

**سریالی در دل جنگل و کوه

برای ما که این روز‌ها به تماشای سریال‌های آپارتمانی عادت کرده ایم، تصویر زندگی روستانشینان و دیدن زیبایی‌های بکر و طبیعت جاندار سرزمینمان شوق دیگری دارد. در «ایل دا» هم خبری از آپارتمان‌های شهری نیست و قصه در دل روستا می‌گذرد. زندگی که شمه‌ای از آداب و رسوم روستاییان را هم به تصویر می‌کشد و بازیگران در تمام طول سریال همه با لباس‌های محلی حضور داشته اند.

از سختی‌های کار در این سریال می‌توان به حضور در ارتفاعات خرم‌آباد در روستا‌های ریمله و سرمرغ اشاره کرد. همچنین بخش‌هایی از تصویربرداری در روز‌های سر و زمستانی سال گذشته انجام شده است.

کد ویدیو دانلود الفيلم الأصلي

**روایت بخشی از تاریخ به روایت «ایل دا»

این سریال همانطور که گفته شد، به موضوع جنگ و دفاع مقدس می‌پردازد و روایتی از حماسه‌های مردم غیور سرزیمنمان در سال‌های ۵۸ و ۵۹ است. آن هم رشادت مردم عشایر کشورمان که با حضور بازیگران شناخته شده به تصویر کشیده شده و بخشی از تاریخ معاصر را به تصویر می‌کشد.

کار با مبارزه و حماسه عشایری‌ها در سال ۱۳۵۸ شروع می‌شود و در نقطه حماسه‌های جنگ تحمیلی به پایان می‌رسد؛ روز‌هایی که مردم چه کوچک و چه بزرگ برای بیرون راندن دشمن قدار و متجاوز در هر کوی و برزن از ایستادگی، مقاومت و مبارزه و حماسه‌آفرینی دست برنمی‌داشتند.

بخشی از این مبارزات در سریال ایل دا به تصویر کشیده شده است.

**حضور شخصیت‌های واقعی در «ایل دا»

قصه این سریال را نوشین پیرحیاتی برعهده داشته که خود زاده خرم آباد است و روز‌های آغازین جنگ تحمیلی را به خوبی به یاد دارد. حالا او از همین مشاهدات خود و چیز‌هایی که دیده، قصه ایل دا را نوشته است. قصه‌ای که مبتنی بر آداب و رسوم ایلات است و در این فیلمنامه تلاش شده تا علاوه بر پیامد‌های جنگ به همدلی مردم توجه شود. مردمی که ممکن است اختلافاتی با هم داشته باشند، اما زمان دفاع همه یکدل و در کنار هم قرار گرفته و از تمامیت ارضی خود دفاع می‌کنند.

**بازیگران «ایل دا» چه کسانی هستند؟

در این سریال چهره‌های مختلفی از بازیگران کشورمان حضور دارند. از جمله آن‌ها می‌توان به مجید مظفری اشاره کرد که نقش صالح خان را ایفا می‌کند و فاطمه گودرزی نیز ایفاگر نقش داگل است. پوریا پورسرخ نقش ایرج را بازی می‌کند و بازیگران دیگری همچون خسرو شهراز (نصیر خان)، علی دهکردی (دکتر هوشنگ)، جعفر دهقان (کاکاوند)، کاظم هژیر آزاد (شیر علی خان)، کوروش سلیمانی (شیرزاد)، امیرمحمد زند (فرهاد)، قربان نجفی (شیخ رحیم)، سینا رازانی (کریم)، مهدی صبایی (منصور)، رضا نجفی (عمو برفی)، مژگان صابری (هاویر)، بهروز چاهل (دکتر هندی)، محمدصادق ملک (جابر و قادر)، سیامک ادیب (قباد)، پویان گنجی (یاور)، میترا رفیع (گندم)، زینب قادری (راحیل)، مسعود امین ناجی (بهادر)، طیبه دوست (زیور)، منصور نواصری (کامل)، امید محمد نژاد (کیومرث)، فاطمه آقا بابایی (ننه نازار)، مهدی افشار (گروهبان واحدی)، معصومه بافنده (آساره) در سریال ایل دا ایفای نقش کرده اند.

**آغاز پخش از ۳۱ شهریور

این مجموعه به سفارش مرکز سیمافیلم با موضوع اتحاد و حماسه مردان و زنان عشایر مرزنشین در برابر متجاوزان به خاک این مرز و بوم و قصه ایستادگی و ایثار آن‌ها از سال ۱۳۵۸ تا ۱۳۵۹ ساخته شده و همان طور که گفته شد بناست هم زمان با هفته دفاع مقدس هر شب ساعت ۲۲ از شبکه یک سیما پخش شود.

تعدادی از عواملی که در ساخت مجموعه همکاری دارند عبارتند از سید علیرضا سبط احمدی تهیه‌کننده، راما قویدل کارگردان، محمدرضا نجفی مدیر تولید، مصطفی احمدیان مدیر تصویربرداری، مجتبی طاهرخانی مدیر برنامه ریزی، محمدرضا قومی طراح گریم، محمدحسین غفاری مدیر صدابرداری، رضا حاجی درویش طراح صحنه، رضا خسروی آهنگساز، مهدی شفیعی ناظر کیفی، سرهنگ شیخ زاده ناظر انتظامی، عظیم محمدی جلوه‌های ویژه میدانی، رضا کشاورزی دستیار یک کارگردان، دلیله صوفیانی طراح لباس، سید محمدعلی سبط احمدی دستیار تهیه کننده، الهام افشاریان روابط عمومی، سعید یاسی پور تدوینگر، محمدحسین صادقی صداگذار، علی بهرمند جانشین تولید، حسن مهاجر دستیار برنامه ریز، ونداد احمدیان تصویربردار دوم، مهدی آقامحمدی مدیر تدارکات، امیر فرهادی عدل دستیار دو کارگردان، شیرین شاهین منشی صحنه، آرتا گوهری و علی شعبانی عکاس و فیلمبردار پشت صحنه، مینو عاشوری و سحر کالنتری دستیاران لباس، سید مهدی نجفی ساخت دکور، محمدعلی نوری و آرش کوهینی دستیاران صحنه، مهدی نبات چی احمدی و محمد میسمی تبار دستیاران تدارکات، بهمن سپهوند، فرهاد حسینی، ابولفضل امیدی و امیر حسین اسدی خدمات، غالم علی درویشی، ایمان حسن نژاد، مصطفی طالیی، حسن صدیقی، ناصر دولت شاهی و رستم زارعی حمل و نقل، مهدی بصائری، مهدی یوسفی، عباس خسروآبادی، حسین نظری و محمود حیدری سینه موبیل.

بازیگران این سریال عبارتند از مجید مظفری (صالح خان)، پوریا پورسرخ (ایرج)، فاطمه گودرزی (دا گل)، خسرو شهراز (نصیر خان)، جعفر دهقان (استوار کاکاوند)، کاظم هژیر آزاد (شیر علی خان)، کوروش سلیمانی (شیرزاد)، امیر محمد زند (فرهاد)، مینا نوروزی فرد (دا خاتون)، غلامرضا علی اکبری (شیخ رحیم)، سینا رازانی (کریم)، مهدی صبایی (منصور)، شهین تسلیمی (بی بی) مسعود چوبین (مثقالی)، رضا نجفی (عمو برفی)، آوا داروئیت (هاویر)، بهروز چاهل (دکتر هندی)، محمدصادق ملک (جابر و قادر)، سیامک ادیب (قباد)، معصومه بافنده (آساره)، رائد عبدالرضا (طارق)، علی بوریان (سرگرد راشد)، پویان گنجی (یاور)، دریا مرادی دشت (گندم)، زینب قادری (گلاره)، مسعود امین ناجی (بهادر)، احمد حیاوی (عراقی)، سید نوری موسوی (خدا رحم قوه چی)، طیبه دوست (زیور)، منصور نواصری (کامل)، امید محمد نژاد (کیومرث)، فاطمه آقا بابایی (ننه نازار)، پیمان کرم زاده (گروهبان واحدی)، ناهید عساکره (راحیل)، سید امیر سالار قوامی (سیاوش)، رائد تمیمی (کامل)، سینا قاسمی نصر (گودرز) و آرش کمانگر (امید).

منبع: فردا

کلیدواژه: پشت صحنه ایل دا فیلم صحنه های جنگی قصه ای ایل دا روز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۰۵۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله اوکراین به قدیمی‌ترین کشتی جنگی روسیه که از جنگ جهانی اول و دوم جان به در برد

یک موشک اوکراینی به قدیمی‌ترین کشتی نیروی دریایی ولادیمیر پوتین اصابت کرد، ضربه جدیدی که به نیرو‌های روسیه در منطقه کریمه وارد شده است. تصاویری که صبح امروز از یک کشتی جنگی ۱۱۲ ساله در بندر سواستوپل در کریمه دیده می‌شود، شعله‌های آتش و دود را نشان می‌دهد. در حالی که روس‌ها مجبور به صدور اخطار موشکی و بستن پل ارزشمندشان در کریمه شدند، انفجار‌هایی در منطقه رخ داد.

به گزارش روزیاتو، گزارش‌ها حاکی از آن است که ماشین‌های آتش نشانی برای اطفای حریق در این کشتی ۹۶ متری به این بندر شتافتند. زیر این ویدئوی دراماتیک که توسط Astra در تلگرام به اشتراک گذاشته شد، نوشته شده است: “موشک به کشتی اصابت کرد، ببینید در حال سوختن است. ” کشتی مورد اصابت موشک اوکراینی، کومونا (Kommuna) نام دارد، قدیمی‌ترین کشتی نیروی دریایی جهان و یکی از دارایی‌های ارزشمند ناوگان دریای سیاه روسیه.

این کشتی اولین بار در سال ۱۹۱۳ به آب انداخته شد و پس از جان سالم به در بردن از دو جنگ جهانی، یک هدف چشمگیر برای نیرو‌های اوکراینی بود. فرماندار روسیه در منطقه کریمه، میخائیل رازووژایف، اعتراف کرده که یک موشک ضد کشتی شلیک شده و باعث این آتش سوزی شده است. او ادعا کرده که این آتش سوزی “به سرعت خاموش شد”، اما حملات اوکراین به کشتی‌های روسیه در دریای سیاه در ماه‌های اخیر موفقیت‌های چشمگیری در پی داشته است. این حملات چنان متعدد و تاثیرگذار بوده که روسیه تقریباً تمام کشتی‌های اصلی خود را از بنادر کریمه اشغالی خارج کرده است.

نیروی دریایی اوکراین امروز این حمله را تایید کرده و آن را “کار موفق نیروی دریایی” توصیف کرده است. نیروی دریایی اوکراین در این باره گفته است: «تایید می‌کنیم، یک حمله توسط نیرو‌های نیروی دریایی انجام شد. این کشتی قطعاً دیگر قادر به انجام وظایف خود نیست». یکی از رسانه‌ها مدعی شده که حمله موشک ضد کشتی نپتون اوکراینی به این کشتی قدیمی روسی آسیب رسانده است، اما روسیه ادعا می‌کند که این موشک ساقط شده و بقایای ناشی از ساقط کردن آن باعث آتش سوزی جزئی در کشتی کومونا شده است.

ظاهراً کومونا برای بیرون کشیدن کشتی جنگی غرق شده محبوب پوتین در سال گذشته، مسکووا، از عمق آب‌های منطقه آماده می‌شد. این کشتی که گل سرسبد ناوگان دریای سیاه نیروی دریایی روسیه به شمار می‌رفت، در آوریل ۲۰۲۲ بعد از یک حمله موشکی از جانب اوکراین غرق شد. اقدامات اوکراین بیش از پیش خلاق شده است در شرایطی که بخش‌های قابل توجهی را از ناوگان دریای سیاه روسیه از بین برده است.

ارتش زلنسکی با ترکیب موشک‌های قدرتمندی مانند آنچه در این مورد استفاده شده، با شهپاد‌های کامیکازه، به طور مداوم کشتی‌های جنگی روسیه را از بین برده است. کارشناسان امنیتی گفته‌اند که رویکرد هوشمندانه و تهاجمی اوکراین به طور مؤثری ناوگان دریایی روسیه را آزار داده است – همان کاری که در خط مقدم جبهه به تانک‌های روسی کردند. در دریا، اوکراین از ترکیبی از حملات موشکی متعارف همراه با حملات بلندپروازانه‌تر با پهپاد‌های دریایی استفاده کرده است. در پاسخ به این حملات مستمر، روسیه بخشی از ناوگان کشتی‌های جنگی خود را به نووروسیسک، در جنوب، دور از بنادری مانند اودسا در اوکراین و سواستوپول در کریمه منتقل کرده است.

دیگر خبرها

  • بهره برداری از مدرسه ۶ کلاسه خیر ساز در خوی
  • طالبان از سلاح جنگی جدید "ساخت افغانستان" رونمایی کرد (فیلم)
  • (ویدیو) فوجیان؛ بزرگ‌ترین و پیشرفته‌ترین کشتی جنگی چین
  • فوجیان؛ بزرگ ترین و پیشرفته ترین کشتی جنگی چین (+فیلم و عکس)
  • حمله اوکراین به قدیمی‌ترین کشتی جنگی روسیه که از جنگ جهانی اول و دوم جان به در برد
  • ماجرای خطر یک کلاهبرداری بزرگ از قربانیان جنگ تحمیلی
  • هتل در بوستان‌های جنگی تهران احداث می‌شود؟
  • قاتل فراری در شوش دستگیر شد
  • دستگیری قاتل فراری در شوش
  • جزئیات جدید از احداث هتل در بوستان‌های جنگی تهران