Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین یحیی کمال مدیرکل تبلیغ عمومی معاونت فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در گفت و گویی به تشریح چگونگی انجام فعالیت‌های تبلیغی ایام تابستان و ماه محرم ۹۹ در دفتر تبلیغات اسلامی پرداخت و با تشکر از ملت ایران در رعایت تمامی شیوه نامه‌های بهداشتی در زمان برگزاری مجالس عزاداری سیدالشهدا (ع)، این حرکت را مایه عزت عزاداران حسینی دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن کامل این گفت و گو بدین شرح است:

*ابتدا توضیح اجمالی در خصوص اداره کل تبلیغ عمومی و اهداف آن را در امور تبلیغی بفرمایید.

اداره کل امور تبلیغی که در ساختار جدید و با تأسیس اداره کل تبلیغ تخصصی به اداره کل تبلیغ عمومی تغییر نام پیدا کرد؛ شاید از جهتی، مهمترین بخش تبلیغ در دفتر تبلیغات اسلامی به شمار می‌آید، بدین صورت که عهده دار مسئولیت تشکیل پرونده و ساماندهی مبلغان و گروه‌های تبلیغی و اعزام آنان در مناسبت‌های مختلف از جمله ماه مبارک رمضان، محرم و تابستان است (که از مهمترین مناسبت‌های تبلیغ در دفتر به شمار می‌آید)، ضمن اینکه در سایر مناسبت‌های ملی و مذهبی مانند دهه صفر ایام فاطمیه، دهه ولایت، دهه فجر، اعزام به مدارس و سایر مراکز را برعهده دارد.

این اداره کل به لحاظ ظرفیت مبلغان بیش از ۴۵ هزار پرونده تبلیغی برای مبلغان و بیش از ۵۰۰ گروه تبلیغی متشکل از مبلغان توانمند و جهادی را برای استان‌ها و شهرستان‌های کشور ساماندهی کرده است و در مناسبت‌ها از این ظرفیت ارزشمند استفاده می‌کند.

* فعالیت تبلیغی اداره کل تبلیغ عمومی در ایام تابستان را تشریح و گزارشی از عملکرد این اداره کل بیان بفرمائید.

فصل تابستان به جهات مختلف یکی از بهترین فصل‌های تبلیغی در دفتر تبلیغات اسلامی محسوب می‌شود؛ مهمترین این جهات، تعطیلی مدارس و فارغ البال بودن جوانان و دانش آموزان و فراهم بودن تبلیغ دانش آموزی و مدت نسبتاً خوب زمان تبلیغ است که معمولاً تا ۴۵ روز مبلّغ در کنار مخاطبان حضور داشته و فرصت زیادی برای ارائه برنامه‌های تبلیغی دارد.

به همین جهت، برای هر چه بهتر برگزار شدن برنامه‌های تبلیغ در این فصل، هر ساله برنامه ریزی مناسبی از جمله شناسایی مبلغان توانمند دانش آموزی، تهیه محتوا و ره توشه مناسب و هماهنگی با نهادهای تبلیغی در مناطق، مانند سازمان‌های تبلیغات اسلامی و کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد انجام می‌گیرد و در کنار آن، نظارت لازم هم از سوی همکاران بنده در اعزام و هم نهادهای تبلیغی کشور در خصوص اجرای مناسب برنامه‌های تبلیغی مبلغان به عمل می‌آید.

در ایام تبلیغی تابستان به دلایل و جهات ذکر شده، برنامه ریزی مناسبی برای هرچه بهتر برگزارشدن آن و افزایش کیفیت تبلیغ و تربیتی بودن آن انجام می‌گیرد و با توجه به نظارت همکاران بنده و حضور فیزیکی آنان در محل تبلیغ و ارزیابی حضوری هرساله به جهت اثر بخشی تبلیغ، گام‌های خوبی برداشته شده است.

در این میان، حضور گروه‌های تبلیغی در مناطق تبلیغی و برگزاری برنامه‌های مختلف فرهنگی و تبلیغی، از جمله حضور در پارک‌ها و مراکز عمومی جلوه‌های زیبایی از تبلیغ دینی اثر بخش و جهادی را در منطق به منصه ظهور رسانده اند.

در تابستان سال جاری و با توجه به شیوع ویروس کرونا، ما متعهد به اجرای پروتکل‌ها و مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا در کشور بودیم و تلاش کردیم از ظرفیت فضای مجازی و مبلغان توانمند در این عرصه، مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی و نیز تبلیغ نخبگان تبلیغی در رسانه استفاده کنیم و همچنین در مناطقی که امکان تبلیغی حضوری و چهره به چهره فراهم بود، مبلغان مستقر در همان مناطق به کارگیری شدند.

ما در تابستان سال جاری بیش از ۷۰۰ مبلغ را در عرصه تبلیغ تابستان به کارگیری کردیم که بیش از ۴۰۰ نفر از آنها در فضای مجازی، تبلیغ نخبگانی و رسانه و بقیه در قالب تبلیغ انفرادی و گروه‌های تبلیغی در عرصه تبلیغ میدانی و چهره به چهره فعال بوده اند.

* نقاط ضعف و قوت در خصوص فعالیت‌های تابستان را بیان فرمائید.

از مهترین نقاط قوت این مناسبت تبلیغی، تعطیلی مدارس و فراغت بیشتر دانش آموزان، بکار گیری مبلغان توانمند و دارای مهارت تبلیغ دانش آموزی، تدوین محتوا و ره توشه‌های تبلیغی مناسب و مدت زمان مناسب حضور مبلغان در کنار مخاطبان و ارزیابی حضوری همکاران بنده از این نوع فعالیت تبلیغی می‌باشد.

از نقاط ضعف این مناسبت تبلیغی، حضور کمرنگ نهادهای تبلیغی در عرصه همکاری هاست؛ به جهت اینکه این مناسبت تبلیغی می‌بایست با مشارکت و همکاری نزدیک نهادهای تبلیغی مرتبط به انجام رسد اما در عمل و در نهایت به تأیید گزارش فعالیت‌های تبلیغی مبلغان اکتفا می‌شود؛ در حالی که بخش مهمی از هزینه‌های تبلیغی مبلغان مثل ایاب و ذهاب، هدایا و جوایز برای دانش آموزان شرکت کننده در کلاس‌ها، تهیه مکان، اسکان مبلغان، بسترسازی و ظرفیت سازی و از همه مهمتر، ارزیابی و نظارت فعالیت تبلیغی مبلغان برعهده سازمان تبلیغات اسلامی می‌باشد که متأسفانه اتفاق نمی‌افتد.

* اهداف پیش رو این اداره کل، در خصوص فعالیت‌های تبلیغی در ایام تابستانی را بفرمائید.

یکی از مهمترین اهداف ما افزایش، گسترش و توسعه اعزام‌ها در فصل تابستان به نقاط بیشتری از کشور، خصوصاً مناطق محروم و مناطق مشترک که نیاز بیشتری به حضور مبلغان توانمند و جهادی در کنار جوانان این مناطق وجود دارد، می‌باشد؛ امیدواریم با افزایش اعتبارات تبلیغی این مناسبت‌ها، به این توفیق مهم دست پیدا کنیم.

*روند فعالیت‌های تبلیغی ماه محرم ۱۳۹۹ چگونه بوده است؟

تقریباً دو ماه قبل از فرارسیدن محرم جلسات هماهنگی و برنامه ریزی، با همکاران اعزام در دفتر تبلیغات اسلامی و نیز نهادهای تبلیغی کشور از جمله سازمان‌های محترم تبلیغات اسلامی کشور و سازمان تبلیغات اسلامی مرکز برگزار کردیم و جدول زمان بندی اعزام‌ها تعریف و در زمان مناسب به اطلاع مبلغان گرامی رسانده شد؛ متعاقب این اقدامات، دو هفته قبل از فرارسیدن محرم، سامانه سمتا به عنوان سامانه اعزام دفتر تبلیغات اسلامی آماده دریافت درخواست‌های مبلغ از سوی نهادهای تبلیغی و مبلغان و گروه‌های تبلیغی فعال شد و تقریباً یک هفته قبل از محرم همکاران بنده اقدام به صدور حکم تبلیغی برای مبلغان و گروه‌های تبلیغی نمودند.

یکی از مهمترین شاخص‌ها در تأیید مبلغان برای اعزام، بومی بودن مبلغان برای مناطق تبلیغی و درخواست نهادهای تبلیغی است؛ به عبارت دیگر، دفتر تبلیغات اسلامی بدون درخواست و دعوت سازمان تبلیغات اسلامی برای هیچ مبلغ و گروه تبلیغی حکم اعزام صادر نکرد و همچنین بیش از ۹۰ درصد مبلغان، بومی مناطق خود می‌باشند و از اعزام افراد غیر بومی به مناطق، مگر در صورت درخواست مستقیم نهادهای تبلیغی جلوگیری شد.

* آیا فعالیت‌های ماه محرم ۱۳۹۹ با محوریتِ موضوع خاصی بوده است؟

غالباً در ماه محرم موضوع محوری تبلیغ مبلغان، تبیین فلسفه عاشورا و برگزاری مجالس عزا برای سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) است، اما در کنار آن به سایر مباحث معارفی، اخلاقی و احکام هم پرداخته می‌شود، همچنین تبیین موضوع نامگذاری سال که هر ساله از سوی مقام معظم رهبری انجام می‌گیرد که امسال با عنوان "جهش تولید" نامگذاری شده است و پاسخ به سوالات و شبهات مخاطبان، دشمن شناسی و مبارزه با استکبار، لزوم و ضرورت اتحاد و همدلی مردم و مذاهب اسلامی و ایجاد امید بین آنان و مقابله با یاس و نامیدی از مسائل مهم دیگری است که غالباً مبلغان در فعالیت‌های تبلیغی خود در محرم به آنها پرداخته اند.

در محرم سال جاری موضوع مهم دیگری نیز به موضوعات یاد شده اضافه شد و آن، مسئله شیوع ویروس کرونا و توصیه به افراد جامعه جهت رعایت دستور العمل های بهداشتی و پروتکل‌های ستاد ملی مقابله با کرونا و نیز پاسخ به شبهات جدید مخاطبان که در اثر این ویروس و همچنین دشمنان اسلام طراحی و اشاعه پیدا کرده است.

*برنامه‌های تبلیغی برای ماه صفر و اربعین با توجه به ادامه شیوع ویروس کرونا چطور خواهد بود؟

در خصوص ماه صفر و اربعین همچنان ما تابع ستاد ملی مقابله با کرونا و دستورالعمل‌های صادر شده از سوی این ستاد خواهیم بود؛ تلاش خواهیم کرد که برنامه‌های تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی با مصوبات ستاد ملی کرونا هماهنگ باشد.

کد خبر 5024902

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری تبلیغات تبلیغ دینی مبلغان دینی دفتر تبلیغات اسلامی یحیی کمال محرم 99 پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی معرفی کتاب سند 2030 کنگره امام سجاد معنویت طوبی کرمانی ویروس کرونا دفتر تبلیغات اسلامی پیام تسلیت امام حسین ع امام سجاد ع پژوهشگاه حوزه و دانشگاه ستاد ملی مقابله با کرونا دفتر تبلیغات اسلامی برنامه های تبلیغی فعالیت های تبلیغی گروه های تبلیغی برنامه های تبلیغ مبلغان توانمند نهادهای تبلیغی اداره کل تبلیغ تبلیغی مبلغان همکاران بنده زمان تبلیغ مناسبت ها ماه محرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۰۸۸۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت پرده فروش ۱۲۰۰ میلیارد تومانی سینمای ایران! آیا رواست که سرمایه‌ها این‌گونه از کشور خارج شوند؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سال گذشته فروش بالای هزار میلیارد تومانی گیشه برای سینمای دچار بحران در جذب مخاطب یک اتفاق مهم و اساسی به شمار می‌رفت. در میان خیل فیلم‌هایی که دخل و خرج خود را نمی‌توانستند با هم مطابقت بدهند و اصلا بود و نبود آنها بر پرده سینما فرقی نمی‌کرد و حتی ساخته شدن بسیاری از آنها شکست مطلق برای سازندگان بود، گیشه بالای هزار میلیاردی (البته فقط برای چند فیلم) خوشحال کننده بود.

حتی این عدد آن‌چنان شوقی ایجاد کرد که به سرعت آن را به کل سینما چسباندند و مسئولان آن را جزو افتخارات دوران کاری خود می‌دانند و از این فروش به عنوان تحول در سینما یاد می‌کنند.
خیلی هم خوب؛ به هر حال اتفاق خوب، خوب است و باید از آن حرف زد، ولی نکته قابل اهمیت اینکه باید آن را آنالیز کرد و دلایل و چرایی آن را بررسی کرد. برای شما پرسش نیست که چرا فقط چهار یا پنج فیلم توانستند رقم‌های گیشه را جابه‌جا کنند؟ چرا اکثر فیلم‌ها نه تنها بازگشت مالی نداشتند که هزینه‌های اولیه ساخت را هم برنگردانند؟

براساس گزارش اعتمادآنلاین، تعارف که نداریم، کیفیت چند فیلم پرفروش را حداقل خودمان می‌دانیم، اینکه چه جنسی به مخاطب ارائه دادیم قبل از همه خودمان مطلعیم، پس نمی‌توانیم مدعی شویم کیفیت باعث جذب مخاطب فروش این چند فیلم شده است. البته که فضای کمیک و شاد حاکم بر فیلم و حضور بازیگران شناخته‌شده در فروش فیلم تاثیرگذار هستند، اما دلیل اصلی و کافی نیست، چرا که فیلم‌های کمدی دیگری هم سال گذشته اکران شدند اما به فروش این چند فیلم نرسیدند.

ماجرا چیست؟

سال گذشته ۲۲ مرداد بود که قربان نجفی کارگردان فیلم «فصل ماهی سفید» در گفت‌وگو با اعتماد درباره نحوه تبلیغات فیلم‌ها در ماهواره‌ها گفته بود: رسانه‌های خارجی فارسی‌زبان هفته‌ای ۵ هزار تا ۱۵ هزار دلار از فیلمساز می‌گیرند تا فیلم‌هایشان را در رسانه‌شان تبلیغ کنند.
همان زمان قربان نجفی توضیح داده بود متاسفانه یکی از همین فیلم‌های روی پرده مبلغ گزافی حدود ۲۵۰ هزار دلار به این ماهواره‌ها داده و تمام تبلیغات را برای فیلمش گرفته و البته همین دوستان سینماگر ما قیمت را بالا برده‌اند تا دست کسی به تبلیغات آنجا هم نرسد.

دقت کنید، این نکات را سینماگری که سال گذشته فیلم روی پرده اکران داشته و طبیعتا از مناسبات اکران و تبلیغات فیلم‌ها اطلاع داشته بیان کرده است.

اینکه فیلم‌ها چرا و چگونه در ماهواره‌ها و شبکه‌های فارسی زبان تبلیغ می‌کنند اصلا موضوع این نوشته نیست. حتی اینکه آیا تبلیغات ماهواره‌ها در جذب مخاطب تاثیر دارد هم منظور نظر ما نیست، آنچه قابل تحلیل است مبلغ هنگفتی است که پشت فروش هزار و دویست میلیاردی سود سینمای ایران نهفته است و اینکه سال گذشته پخش‌کننده‌ها برای تبلیغ فیلمشان هزینه‌های بالایی به ماهواره دادند تا فیلمشان دیده شود و مخاطب از آن استقبال کند.

ما گفته قربان نجفی مبنی بر اینکه رقم ۲۵۰ هزار دلار برای تبلیغ یک فیلم شده را حساب نمی‌کنیم، اما شما در نظر بگیرید تعداد فیلم‌هایی که سال گذشته در شبکه جم تبلیغ داشتند چقدر بوده؟ بالای ۱۰ فیلم سال گذشته در شبکه جم تبلیغ داشتند، از فسیل و هتل و شهر هرت گرفته تا ویلای ساحلی و هاوایی و…، آن هم نه یک بار و حتی ده بار، به طرز مشمئزکننده‌ای بیشتر از هزار بار. تبلیغ فیلم‌ها آنقدر زیاد بود که لابه‌لای این تبلیغ‌ها سریال‌ها و برنامه‌های جم هم پخش می‌شد، از زیرنویس گرفته تا تیزر و عکس و… فیلم‌های در حال اکران سینماهای ایران از سر و روی شبکه جم می بارید. کمااینکه در حال حاضر هم وضع برای فیلم‌های تمساح خونی و بی‌بدن و سال گربه همین‌گونه است.
حالا شما خودتان محاسبه کنید برای تبلیغات هزار باره فیلم‌ها در شبکه‌های جم چقدر هزینه شده باشد خوب است؟

بر اساس شنیده‌های موثق ما، سال گذشته از سینمای ایران رقم بیش از صد میلیارد تومان به شبکه ماهواره‌ای جم تبلیغ داده شده و پخش‌کننده‌ها چنین رقم بالایی را برای تبلیغ فیلم‌شان هزینه کرده‌اند.

بله، یک‌ونیم میلیون دلار ارز از کشور خارج شده است.حالا این پرسش به وجود می‌آید که با توجه به این پرداخت بالا به ماهواره‌ها، آیا سود اصلی از اکران فیلم‌های کمدی را سینمای ایران برده یا ماهواره‌ها؟
سریال‌های پلتفرم‌ها که از همان دقایق ابتدایی انتشار ، بلافاصله در ماهواره‌ها با زمان‌بندی کامل پخش می‌شود، تبلیغات فیلم‌های ایران که به ماهواره‌ها داده می‌شود…. آیا رواست که سرمایه‌های کشور این‌گونه از کشور خارج شود؟

ما در روزهای آتی به واکاوای و چرایی این موضوع خواهیم پرداخت!

۵۷۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896837

دیگر خبرها

  • قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر: نگاه نهادهای بین‌المللی به حوزه مواد مخدر سیاسی است
  • پشت پرده فروش ۱۲۰۰ میلیارد تومانی سینمای ایران! آیا رواست که سرمایه‌ها این‌گونه از کشور خارج شوند؟
  • تبلیغ بین سریال‌ها دردسر ساز شد
  • برخورد با مصادیق غیرقانونی تبلیغات در نمایش خانگی
  • جلوی تبلیغات غیرقانونی در نمایش‌خانگی گرفته می‌شود
  • هزینه ۱۰۰ میلیاردی سینما برای تبلیغ در شبکه GEM
  • تبلیغات ۱۰۰ میلیارد تومانی سینمای ایران در شبکه GEM
  • بیش از 100 میلیارد تومان هزینه سینمای ایران برای تبلیغ در شبکه جم
  • پاسخ تلافی‌جویانه موشکی ایران کار بزرگی بود
  • تاکید یک مقام تبلیغی برتکریم مقام دختران استان تهران طی دهه کرامت