Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان گفت: تولید نهال در گلخانه هزار و 500 متری واحد زاهدان از مأموریت‌های این مرکز تحقیقاتی است.

ابراهیم صباغ  در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا درباره فعالیت مرکز تحقیقات کشاورزی گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان اظهار کرد: ناکافی بودن بودجه پژوهش، بروکراسی اداری و بی‌توجهی به پژوهشگر باعث شده تا فعالیت‌های پژوهشی کاهش پیدا کند؛ بنابراین باید برای رشد و پیشرفت در این حوزه کاستی‌ها برطرف شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دلایل راه‌اندازی مرکز تحقیقات کشاورزی گیاهان دارویی

وی درباره دلایل راه‌اندازی مرکز تحقیقات کشاورزی گیاهان دارویی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان به ارائه توضیحاتی پرداخت و بیان کرد: استان پهناور سیستان و بلوچستان یکی از پهناورترین استان‌های کشور و دارای اقلیم‌های متفاوتی است. با توجه به این ویژگی حدود 300 گونه گیاه دارویی در این منطقه شناسایی شده‌اند و تقریباً 80 تا 100 نوع گیاه دارویی در منطقه وجود دارد که از مواد و ترکیبات آنها استفاده می‌‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی زاهدان افزود: در سیستان و بلوچستان بادهای 120 روزه و اقلیم خاص آن  و منطقه سرحد را داریم، خاش به‌عنوان ایران کوچک شناخته شده است؛ زیرا در خودش اقلیمچه‌های کوچکی وجود دارد. این شهر در حاشیه کوه تفتان قرار گرفته که تنوع گیاهی بسیار بالایی در این حوزه است و بخش عمده‌ای از گیاهان مرتعی در آن منطقه وجود دارند.

صباغ ادامه داد: در ایرانشهر منطقه خاصی داریم که شبیه جیرفت است و استعدادهای خاصی دارد و شدت گرما در آنجا بالاست و آب بسیار شیرین و گوارایی دارد که امکان کشت گیاهان دارویی را فراهم می‌آورد.

وی با بیان اینکه منطقه بکر دیگری در حوزه زرآباد چابهار است، خاطرنشان کرد: در جنوب استان هم مناطق سرباز و چابهار را داریم که در آن منطقه نخستین صیفی‌کاری، سبزی و کشت هندوانه کشور در آنجا تولید می‌شود و صیفی‌جات دیگری مانند گوجه‌فرنگی و محصولات گلخانه‌ای خیلی خوبی به عمل می‌آید.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان گفت: بنابراین با این توضیحات، تنوع آب و هوایی خاص در استان و مناطق بکری که هنوز کار زیادی به‌دلیل محرومیت‌ها و محدودیت‌ها در آنجا انجام نشده است، ضرورت راه‌اندازی مرکز تحقیقات کشاورزی و گیاهان دارویی را ایجاب کرد و سال 96 این کار به‌صورت رسمی انجام شد.

صباغ با بیان اینکه مزرعه‌ای به وسعت حدود 13 و نیم هکتار در دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان وجود دارد که دانشجویان برای انجام کارهای عملی در این مکان حضور دارند، افزود: مزرعه 100 هکتاری دیگری به‌عنوان پارک علم و فناوری پیش‌بینی شده که محدودیت آب دارد؛ اما در مناطق دیگری از جمله خاش، ایرانشهر، جنوب و حتی شمال استان، شرایط بسیار خوبی در زمینه کشاورزی داریم. با ظرفیت موجود برنامه مورد نظر دانشگاه حداقل دوساله است و با توجه به امکاناتی که داریم، گلخانه هزار و 500 متری در واحد دانشگاهی زاهدان ایجادشده که برای تولید نهال از آن استفاده می‌کنیم.

وی آزمایشگاه کشت‌بافت را از دیگر توانمندی‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان دانست و اظهار کرد که اگر بتوانیم این آزمایشگاه را راه‌اندازی کنیم، آزمایشگاه‌های وابسته را هم فعال می‌کند.

استفاده از استادان بین‌رشته‌ای در مرکز تحقیقات

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان توضیح داد: در آزمایشگاه کشت‌بافت فعالیت‌های آزمایشگاهی و تحقیقاتی انجام می‌شود و توانایی آن را داریم که نهال تولید کرده و به گلخانه منتقل کنیم و سپس به مزرعه و نهالستان انتقال دهیم  و این پروسه باید زنجیروار به هم وصل باشد.

صباغ با بیان اینکه اکنون دانشجویان در بخش‌های مرکز تحقیقات فعال هستند، خاطرنشان کرد: توانایی آن را داریم که با وجود این ظرفیت‌ها از استادان بین‌رشته‌ای استفاده کنیم و در کنار آنان دانشجویان ارشد و دکتری در رشته‌های مختلف کارشناسی زراعت، کارشناسی ارشد زراعت و گیاهان زینتی، کاردانی گیاهان دارویی هم داشته باشیم.

انتهای پیام/4117/4062/

منبع: آنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان گلخانه مرکز تحقیقات انگیزه مالی مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد تولید نهال راه اندازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۱۱۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه علوم و تحقیقات دارای ظرفیت توسعه ملی دانش رباتیک است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات رضا رادفر معاون پژوهشی این واحد دانشگاهی در هجدهمین دوره مسابقات بین المللی ربوکاپ آزاد ایران که در واحد علوم و تحقیقات در حال برگزاری است، گفت: واحد علوم و تحقیقات، دانشگاهی پیشرو در حوزه‌های علم و فناوری در پایگاه‌های علمی کشوراست. این واحد دانشگاهی حتی در مقیاس جهانی یک مرجع علمی شناخته شده است.

وی با بیان اینکه واحد علوم و تحقیقات با تکیه بر ظرفیت و امکاناتی که دارد از تکنولوژی‌های جدید و فناوری‌های نوین در حوزه‌های مختلف همچون هوش مصنوعی و رباتیک حمایت می کند، ادامه داد: رباتیک و هوش مصنوعی از جمله موضوعات مورد تأکید این واحد دانشگاهی بوده و جزء سیاست‌های استراتژیک واحد علوم و تحقیقات است.

به گفته دکتر رادفر، واحد علوم و تحقیقات همواره از حضور افراد اثرگذار در علوم نو و نقش آفرینی در جهت توسعه این علوم، حمایت می‌کند.

وی با بیان اینکه رقابت‌های ربوکاپ آزاد ایران برای شناسایی توانمندی‌ها در این حوزه و ایجاد انگیزه در دانشجویان و دانش‌آموزان برای بیشتر پرداختن به این علوم، نقش مهمی ایفا می‌کند، خاطر نشان کرد: این مسابقات به عنوان اکوسیستمی یک پارچه، عناصر درگیر درحوزه‌ توسعه‌ هوش مصنوعی و رباتیک در کشور را به صورت همگرا هدایت می‌کند.

معاون پژوهشی واحد علوم و تحقیقات ضمن اعلام آمادگی این واحد دانشگاهی برای ایجاد دبیرخانه دائمی مسابقات بین المللی ربوکاپ آزاد ایران در واحد علوم وتحقیقات، گفت: ظرفیت‌های بسیاری برای همکاری‌های علمی و فناورانه با کمیته ملی ربوکاپ وجود دارد و در برنامه‌های آتی از این ظرفیت‌ها بیشتر بهره خواهیم برد. واحد علوم و تحقیقات می تواند دانش رباتیک را در سطح ملی توسعه دهد.

رادفر افزود: برای جذب و حمایت تیم‌های برتر این مسابقات در واحد علوم و تحقیقات، پیگیری‌های لازم صورت می گیرد. تیم‌های برتر این مسابقات، جوانانی هستند که آینده دارهستند. بنابراین باید در مسیر توسعه، هدایت شوند و تحت سرپرستی مراکز علمی و دانشگاهی قرار گیرند. معتقدم واحد علوم و تحقیقات می تواند این هدایت را عهده دار شود.

براساس این گزارش، هجدهمین دوره مسابقات بین المللی ربوکاپ آزاد ایران با شعار "یادگیری، آینده درخشان" در دو بخش دانشجویی و دانش‌آموزی به میزبانی واحد علوم و تحقیقات تا ۳۱ فروردین ۱۴۰۳، در حال برگزاری است.

کد خبر 6081859

دیگر خبرها

  • توسعه اشتغالزایی در اقتصاد گیاهان زینتی با هدایت استارت‌آپ‌ها
  • دانشگاه علوم و تحقیقات دارای ظرفیت توسعه ملی دانش رباتیک است
  • افزایش ۷۰۰ هکتاری مزارع کشت گیاهان دارویی در اصفهان
  • دانشگاه آزاد آبادان میزبان نشست سراسری مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری بین دانشگاه آزاد رودهن و یک شرکت صنعتی
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری بین دانشگاه آزاد رودهن و شرکت صنعتی
  • تولید سالانه ۱۶ هزار تن گیاهان دارویی در لرستان
  • تولید سالانه ۱۶هزار تن گیاهان دارویی در لرستان
  • متقاضیان احداث باغ در اراضی شیب‌دار گلستان از نهال رایگان بهره‌مند می‌شوند
  • متقاضیان احداث باغ در اراضی شیبدار گلستان از نهال رایگان بهره‌مند می‌شوند