Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از خرم‌آباد، حسین گودرزی نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی در یادداشتی کوتاه نسبت به نگاه سازمان فنی‌حرفه‌ای در خصوص توجه و استفاده از ظرفیت‌های لرستان انتقاد کرد و خواستار اصلاح نگاه این سازمان به لرستان شد.

متن کامل این یادداشت به شرح زیر است؛

سازمان فنی حرفه‌ای کشور با ایجاد قطب‌ها و دپارتمان‌های منطقه‌ای لرستان را قطب و دپارتمان « عشایری» کشور اعلام نموده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که همین سازمان استان اصفهان را دپارتمان آموزش الکترونیک، خراسان رضوی دپارتمان فناوری اطلاعات، خوزستان دپارتمان آب، خاک، کشاورزی و نفت و گاز، آذربایجان غربی دپارتمان ملی مهارت زنان، گیلان دپارتمان بوم گردی، ایلام را دپارتمان فرش و کفش و... اعلام کرده است.

در این که لرستان همانند دیگر نواحی ایران در ادوار تاریخ  از سه جامعه عشایری، روستایی و شهری برخوردار بوده و در اینکه هر یک از ما اهالی لرستان به هویت هر یک از شعب یاد شده از جمله عشایر و قبیله و نیای خود نگاهی افتخار آمیز داریم شکی نیست.

با این حال علیرغم دگرگونی‌های اجتماعی، فرهنگی و نوسازی‌های مدرن و علیرغم آنکه اکنون ۷۰ درصد جمعیت استان لرستان شهرنشین و برابر آخرین سرشماری عشایر کشور استان لرستان در سال ۱۳۸۷ حدود ۸۰ هزار نفر عشایر داشته که کمتر از چهار درصد جمعیت استان بوده‌اند؛ اما دهه‌های متوالی است که باور و تصور قالبی شکل گرفته در اذهان عمومی ملت و مسولان عالی کشور این است که لرستان هنوز جامعه‌ای عشایری و وجه غالب آن بافت ایلی است.

بدین روی برابر تصور شکل گرفته توجه به این استان هم در همین حدود باقی مانده است.

آیا پیرو این نگاه نیست که لرستان فقیرترین استان کشور از نظر زیرساخت‌های توسعه است؟

 آیا پیرو این نوع نگرش نیست که لرستان به عنوان قطب آب، معدن، گردشگری، کشاورزی، جنگل، شیلات، میراث فرهنگی، صنایع دستی، آبشارها و رودخانه‌ها، گیاهان دارویی و دهها مزیت دیگر در قعر جدول توسه یافتگی قرار دارد.

آیا رسانه‌ها، اهل قلم، نخبگان و بیش از همه ما مسئولان استان برای اصلاح این رویکرد و تغییر این تصورات قالبی و باورهای تعمیم یافته در در باره خودمان تلاشی در خور کرده‌ایم؟

بدین منظور ما باید به آسیب شناسی درونی علل توسعه نیافتگی استان و مهمتر از همه از علل فرهنگی و اجتماعی این مساله اهتمام کنیم.

از آن جمله در اقدامی جبران کننده انتظار دارد سازمان فنی و حرفه‌ای این نگاه را اصلاح نماید.

حسین گودرزی
نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی

منبع: فارس

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی لرستان عشایر استان اصفهان حرفه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۱۳۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۱۲ برابری صدور مجوز تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه‌ای

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مهرداد عظیمی، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور گفت: تعداد مجوز‌هایی که برای تاسیس آموزشگاه در سال گذشته صادر شده ۱۷ هزار و ۶۵۰ مجوز است و تعداد مجوز‌های صادر یا تمدید شده برای تاسیس آموزشگاه در دولت سیزدهم تا کنون به ۴۱ هزار و ۷۹۳ مجوز رسیده که رشد آن نسبت به دولت دوازدهم به دوازده برابر رسیده است.

وی افزود: در دولت سیزدهم مجموع آموزش‌های دولتی و غیردولتی ۴ میلیون و ۶۹۹ هزار نفر دوره بوده است که نسبت به دولت گذشته ۳۲ درصد رشد را نشان می‌دهد که از این تعداد بیش از دو میلیون نفر در سال ۱۴۰۲ دوره آموزش دیده‌اند.

عظیمی گفت: تعداد مجوز‌هایی که برای تاسیس آموزشگاه در سال ۱۴۰۲ صادر شده ۱۷ هزار و ۶۵۰ مجوز بوده است.

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور افزود: یکی از موضوعاتی که در کشور‌های مختلف دنیا دنبال می‌شود و ما نیز در آن فعال هستیم، مربوط به توسعه واحد‌های پذیرنده آموزش در محیط واقعی است که اکنون ما بیش از ۷۷ هزار واحد پذیرنده را در کشور داریم و در سال ۱۴۰۲ رشد ۱۲ درصدی و نسبت به دولت دوازدهم رشد ۹۲ درصدی داشته است.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: در کنار مهارت آموزشی، سنجش مهارت و صلاحیت حرفه‌ای نیز مورد تاکید قرار گرفته است. در دولت سیزدهم ۴ میلیون و ۹۷ هزار سنجش مهارت و صلاحیت صورت گرفته است که نسبت به دولت گذشته ۴۲ درصد رشد را نشان می‌دهد.

وی گفت: در سال ۱۴۰۲ تعداد یک میلیون و ۵۸۶ هزار گواهینامه مهارت صادر شده که در دولت سیزدهم این عدد بیش از ۳ میلیون و ۵۰ هزار گواهینامه بوده است.

عظیمی افزود: درآمد‌های اختصاصی سازمان فنی و حرفه‌ای نیز ۲۱۰ رصد رشد داشته است.

معاون وزیر رفاه گفت: برنامه‌های تحولی سازمان فنی و حرفه‌ای کشور در سه‌ماهه چهارم سال ۱۴۰۲ به میزان ۹۹.۶۶ درصد، در سه‌ماهه سوم ۹۸.۳۶ درصد، در سه‌ماهه دوم ۹۷ درصد و در سه ماه نخست ۵۰ درصد محقق شده است.

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای درباره تصویب اساسنامه این سازمان، گفت: این اتفاق در گذشته یک آرزو بود که سال ۱۴۰۲ محقق شد. وی در ادامه افزود: این اتفاق تصویب اساسنامه سازمان فنی و حرفه‌ای کشور پس از ۵۰ سال بود که تا سال گذشته اساسنامه‌ای نداشت که با پیگیری و حضور در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام و اخذ موافقت سازمان اداری، استخدامی کشور به تصویب رسید و با ۱۸ بند مهم و کلیدی به دستگاه‌ها ابلاغ شد.

معاون وزیر کار گفت: اگر بند‌های این اساسنامه دنبال شود می‌تواند به توسعه مهارت‌آموزی در کشور کمک کند. در سال ۱۴۰۲ توافقنامه‌های همکاری با بنگاه‌های بزرگ اقتصادی کشور از جمله گروه‌های خودروسازی و هلدینگ‌های پتروشیمی به منظور مهارت‌آموزی منجر به شغل و تامین نیروی کار بنگاه‌های بزرگ کشور از طریق سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور منعقد شده است.

عظیمی گفت: آموزش مربیان آموزشگاه‌های آزاد از برنامه‌های پیش روی سازمان فنی و حرفه‌ای است که ۱۸ عنوان فعالیت آموزشی به گروه‌های هدف خاص، برگزاری دوره‌های آموزشی، توسعه کارآفرینی و کسب و کار، صدور و تمدید مجوز مراکز کارآموزی در جوار کارگاهی و بین کارگاهی، رتبه‌بندی مربیان بخش دولتی، اجرای مرحله اول پیاده‌سازی پلتفرم مهارت‌آموزی، ارتقا و به‌روزرسانی مرکز داده و زیرساخت، بهینه‌سازی و ارتقا سطح بلوغ امنیت اطلاعات از جمله اهدافی است که این سازمان در سال جاری دنبال خواهد کرد.

وی افزود: ماموریت اصلی سازمان فنی و حرفه‌ای کشور در بخش‌های مختلف است که از مهم‌ترین آنها می‌توان به تدوین استاندارد‌های آموزش، شایستگی و ارزشیابی، سنجش مهارت صلاحیت حرفه‌ای و صدور گواهینامه مهارت و ارائه مهارت‌های فنی و نرم از طریق مراکز دولتی و آزاد اشاره کرد.

دیگر خبرها

  • ضرورت رفع مشکلات عشایر خوزستان در فصل کوچ
  • آغاز کوچ ۱۱ هزار خانوار عشایری در لرستان
  • حماسه وعده صادق از نگاه دختران هنرستان فنی و حرفه ایی یاسوج
  • نقش چادر‌های عشایری در کاهش تصادفات جاده‌ای
  • بیمه رایگان مادران غیر شاغل روستایی و عشایر دارای سه فرزند و بیشتر
  • ثبت نام رایگان بیمه روستایی ویژه مادران دارای سه فرزند
  • معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش: مجوز راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در سه استان صادر شد
  • بیمه رایگان برای مادران روستایی و عشایر دارای ۳ فرزند در کرمانشاه
  • رشد ۱۲ برابری صدور مجوز تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه‌ای
  • بیمه رایگان مادران روستایی و عشایری در هرمزگان