Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-24@15:42:06 GMT

جایگاه سخن نزد شمس تبریزی بررسی می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۱۵۳۱۶

جایگاه سخن نزد شمس تبریزی بررسی می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، شمس، بی‌شک یکی از صرّافان و نقادان بزرگ سخن در فرهنگ ماست. اگر بخواهیم آموزه‌های شمس را صرفاً از منظرِ نیازهای انسان امروز ایرانی، بنگریم و بسنجیم؛ با دلیری می‌توان گفت یکی از مهم‌ترین درس‌های شمس که واجد اهمیت بسیار است و سزاوار توجه و درنگ فراوان، نگاه تازه و ممتاز و متمایز اوست به مقوله‌ی سخن.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در روزگاری که سخن‌ها به کردار بازی شده و پُرگویی و پراکنده‌گویی و ژاژخایی، چه در عرصه‌ی روابط فردی و چه در عرصه‌های عمومی و اجتماعی، مذهبِ مختارِ زمانه؛ مجموع نظرگیرِ سخنان شمس در باب سخن، و تأملات عمیقی که از او در این باب به یادگار مانده، می‌تواند در اصلاح کژی‌ها و ناموزونی‌های سخن، بس کارساز و گره‌گشا باشد. شمس، بی شک یکی از صرّافان و نقادان بزرگ سخن در فرهنگ ماست.

سی و چهارمین نشست از مجموعه درس‌گفتارهایی درباره شمس تبریزی در روز چهارشنبه دوم مهر از ساعت ۱۵ با سخنرانی ایرج رضایی به «جایگاه سخن نزد شمس تبریزی» اختصاص دارد که به‌صورت مجازی پخش خواهد شد.

علاقه‌مندان می‌توانند با مراجعه به صفحه اینستاگرام مرکز فرهنگی شهر کتاب به نشانی Instagram/bookcityculturalcenter این درس‌گفتار را به صورت زنده مشاهده کنند.

کد خبر 5025475

منبع: مهر

کلیدواژه: شمس تبریزی مولوی مرکز فرهنگی شهر کتاب محرم 99 پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی معرفی کتاب پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی سند 2030 ویروس کرونا کنگره امام سجاد دفتر تبلیغات اسلامی طوبی کرمانی امام سجاد ع معنویت پژوهشگاه حوزه و دانشگاه پیام تسلیت امام حسین ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۱۵۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «اُمّ علاء» نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «اُمّ علاء» نوشته سمیه خردمند توسط انتشارات شهید کاظمی به زودی منتشر و در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عرضه می‌شود. این کتاب روایت زندگی اُمُّ¬الشهداء فخرالسادات طباطبایی تبریزی، بانویی که هفت نفر از اعضای خانواده اش را تقدیم اسلام کرد، است.

پدر و مادر فخرالسادات در جوانی به بهانه تعلیم در حوزه علمیه نجف، از تبریز به نجف اشرف هجرت می‌کنند و همان جا ماندگار می‌شوند. فخرالسادات در سن سیزده سالگی با آیت الله سید حسن قبانچی که یکی از شاگردان ممتاز پدرش سید محمد جواد طباطبایی تبریزی بود ازدواج می‌کند. آنها در خانه وقفی کوچکی در جوار حرم امیرالمؤمنین (ع) زندگی شأن را با عشق آغاز می‌کنند.

خانه‌ای که هر وقت پنجره اش را باز می‌کرد؛ چشمانش به گنبد مطهر حرم حضرت علی (ع) گره می‌خورد و نسیم رأفت جناب ابوتراب وارد خانه و زندگی شأن می‌شد. حاصل ازدواج آنها می‌شود هجده فرزند، نه پسر و نه دختر. فرندانی که برخی‌هایشان شاگرد کلاس استادی چون آیت الله سید محمدباقر صدر می‌شوند و علوم اسلامی را فرا می‌گیرند.

همسرش، چهار پسر، برادر و دامادش در راه اسلام به شهادت می رسند و چند سال آخر عمرش را، در حالیکه دست و پای چپش به خاطر یک سال و نیم اسارت در زندان‌های رژیم بعث از کار افتاده بود، راهی ایران و شهر قم می‌شود و سرانجام در جوار بانوی کریمه حضرت معصومه (س) برای همیشه آرام می‌گیرد.

همیشه در طول عمرش فرزندانش را به پشتیبانی از حضرت امام خمینی (ره) و پیروی از ایشان توصیه می‌کرد. به آنها می‌گفت: اگر همه شما هم فدای اسلام شوید ناراحت نمی‌شوم؛ بلکه افتخار می‌کنم و بدانید خون فرزندان من رنگین‌تر از خون فرزندان اباعبدالله نیست.

کد خبر 6087386 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • (عکس) تصویر‌ی از سحر دولتشاهی و حامد بهداد در پشت صحنه یک فیلم
  • مهاجم استقلالی در اصفهان، دور از دست حسینی (عکس)
  • کتاب «اُمّ علاء» نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • خبر‌هایی از بررسی فرهنگ وقف در همایش متولیان بقاع متبرکه در دامغان
  • موسوی بجنوردی: «دانشنامه حقوق ایران» به زودی منتشر می شود
  • پرورش نسل زد برای ورود به دنیای کسب‌وکارهای نوآور بررسی می‌شود
  • در کشوری که یک فساد بزرگ را «فسادنمایی» می‌نامید، می‌شود دم از عدالت زد؟
  • طعنه روزنامه جمهوری اسلامی به پرونده چای دبش: در کشوری که یک فساد بزرگ را «فسادنمایی» می‌نامید، می‌شود دم از عدالت زد؟
  • توافق مشروط یک میلیون دلاری تراکتور با گل‌محمدی
  • آغاز پیش‌فروش بلیت «مست عشق» با رده‌بندی سنی ۱۵+